Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Rangers musia zabrať, aby Tampa nezískala postupový mečbal

Tím Tampa Bay Lightning je na polceste za účasťou vo finále Stanley Cupu a už po piatku by ho od nej mohlo deliť len jedno víťazstvo. Jeho súper, tím New York Rangers, je však odhodlaný tomu zabrániť.

V Amelie Aréne sa dnes odohrá štvrtý zápas finále Východnej konferencie, v ktorom „Blesky“ vyhrávajú nad „Jazdcami“ 2:1 na zápasy. Z pohľadu oboch tímov ide o veľmi dôležitý zápas – buď po ňom bude stav série 3:1, ktorý výrazne obmedzí šance na zvrat, alebo 2:2, pri ktorom bude ešte všetko otvorené.

Tampa Bay nezačala sériu najlepšie a otvárací zápas prehrala 1:2. Potom však prišli dve výhry, pri ktorých dokázali jej hráči nastrieľať 12 gólov. Je nepravdepodobné, že v takomto trende bude pokračovať aj v piatok, no Lightning sa spomaliť nechystajú.

„Sme najefektívnejší vtedy, keď využívame našu rýchlosť. Keď útočíme rýchlo, dostávame puky do pásma a potom v ňom využívame naše zručnosti. Vo väčšine predošlých zápasoch sa nám to darilo a prinieslo nám to úspech,“ poznamenal Steven Stamkos.

Článok pokračuje pod reklamou

Rangers neboli v prvých dvoch zápasoch ofenzívne efektívni, ale v tom treťom našli cestu za väčším počtom strelených gólov. Dokonca v ňom viedli 2:0 a dokázali vynútiť predĺženie, hoci neskôr prehrávali už o dva góly. Aj teraz sa pustia do bitky na čele s Henrikom Lundqvistom, ktorý sa po treťom zápase dostal do pozornosti tým, že inkasoval 12 gólov zo 66 striel.

„Hank je náš človek,“ vyjadril svojmu brankárovi podporu tréner Alain Vigneault. V pozore sú aj hráči Lightning. „Je to bojovník. Každý to vie. Bude sa snažiť a predvedie svoj najlepší výkon,“ myslí si bývalý spoluhráč Ryan Callahan.

Zranený Mats Zuccarello sa do akcie ešte nevráti, ale Rangers dúfajú, že ofenzíve dodajú ďalší impulz hviezdy Rick Nash a Martin St. Louis. Nash, ktorý v základnej časti strelil 42 gólov, má v play-off na konte dva presné zásahy a v posledných štyroch dueloch nebodoval. St. Louis ešte v bojoch o Stanley Cup neskóroval.

Lightning medzitým veria, že Stamkos bude pokračovať v hre na pravom krídle vo výborných výkonoch a takisto sa nezabrzdí skvelý druhý útok. Či bude tím môcť v obrane využiť Matta Carlea, ktorý tretí duel nedohral, zostáva otázne. Isté však je, že v piatok pôjde opäť o atraktívny súboj.

„Myslím si, že to bude ťažký zápas. Bude to najťažší zápas v tejto sérii a možno aj najťažší zápas v play-off. Vieme, že majú skúsené mužstvo, ktoré vie, ako bojovať. Boli v takých situáciách aj predtým. Mal by to byť dobrý zápas,“ dodal Alex Killo.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies