Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Blackhawks si pred pondelkovým zápasom v Anaheime veria

Mužstvo Chicaga Blackhawks je v pozitívnej nálade pred kľúčovým zápasom finále Západnej konferencie, ktorý bude v pondelok hostiť tím Anaheim Ducks. Oba tímy v ňom zabojujú o postupový mečbal.

Blackhawks vyhrali predošlý zápas 5:4 po predĺžení a vo vyrovnaných zápasoch si veria. Po sobotnom zápase sa im, navyše, zvýšila aj ofenzívna sebadôvera, pretože dokázali Frederika Andersena prekonať rovno päťkrát. Toľko gólov pritom strelili dohromady v prvých troch dueloch série.

„Potrebujeme len prežiť tri tretiny a potom hrať predĺženie,“ žartoval útočník Chicaga Bryan Bickell, ktorý už serióznejšie dodal: „Minulý zápas bol pre nás veľkým krokom k tomu, aby sme našli recept na Andersena. Ukázal nám, že je to tiež človek, hoci v poslednej dobe chytal skvelo.“

Chicago má v tohtoročnom play-off v predĺženiach bilanciu 4-0. Navyše, tréner Joel Quenneville nezabudol poznamenať, že jeho zverenci hrajú lepšie v neskorších fázach sérií. Vie však, že proti Ducks to teraz nebude ľahké.

Článok pokračuje pod reklamou

„Cítime, že každým zápasom sa zlepšujeme a hráme lepšie. Vedeli sme, že sme v sobotu potrebovali odohrať náš najlepší zápas a myslím si, že sme odohrali naozaj skvelý duel. V piatom zápase budeme však potrebovať ešte lepší,“ povedal.

Kalifornský tím sa medzitým spolieha, že jeho fyzická hra prinesie ovocie práve v týchto zápasoch. Anaheim si bol pred sériou dobre vedomý problémov Chicaga v obrane, a tak účelne od prvého zápasu zaťažoval obrancov Blackhawks tvrdými bodyčekmi.

„Určite ich to nakoniec unaví. Žiaden človek nemôže vydržať také množstvo bodyčekov. Budeme v tom pokračovať a pôjdeme stále po nich,“ uviedol center Ducks Ryan Kesler.

Jedným negatívom takejto hry je, že Ducks trávia viac času na trestnej lavici. Kým Blackhawks hrali už 17 presiloviek, „Káčeri“ len deväť. Tréner Bruce Boudreau vie, že jeho tím musí hrať disciplinovanejšie a takisto si je vedomý, že pondelkový zápas bude doteraz ten najnáročnejší.

„Myslím si, že sa teraz cítia dosť dobre. Myslím si, že sú si vedomí, že sú späť v sérii. Podľa mňa si nemyslia, že je táto séria veľmi ľahká a je našou prácou, aby sme sa uistili, že sa tak budú cítiť aj naďalej,“ dodal pre oficiálnu stránku súťaže.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies