Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Hossa asistoval, no Anaheim je krok od finále Stanley Cupu

Piaty zápas finále Západnej konferencie tiež dospel do predĺženia, ktoré však netrvalo ani minútu. Anaheim Ducks zvíťazil nad Chicagom Blackhawks 5:4 a vybojoval si postupový mečbal. Slovenský útočník Marián Hossa opäť asistoval.


Finále Západnej konferencie

ANAHEIM – CHICAGO 5:4 PP (stav série: 3-2)

Anaheim mal fantastický vstup do zápasu a aj keď prišiel o trojgólový náskok, Matt Beleskey v predĺžení rozhodol o triumfe nad Chicagom v piatom zápase série 5:4. Kalifornský tím delí jediné víťazstvo od finále Stanley Cupu. Frederik Andersen prispel k výhre 24 zákrokmi, Corey Crawford ich urobil o jeden menej.

Domáci začali zápas aktívnejšie a už v šiestej minúte boli odmenení otváracím gólom. Thompson našiel prihrávkou úplne voľného Cama Fowlera, ktorého delovka spoza ľavého kruhu prešla za Crawforda. Už o 32 sekúnd viedli Ducks 2:0, keď Ryan Kesler šikovne tečoval nahodený puk Silfverberga a prekvapený brankár hostí nestihol zareagovať. Blackhawks nepomohol ani oddychový čas. Od tohto momentu Anaheim kontroloval hru a nepúšťal Chicago k strelám. V polovici úvodnej tretiny si zahral prvú presilovku. Najväčšiu šancu v nej spálil Vatanen, ktorého strelu zblízka Crawford zastavil. V 15. minúte však po tretí raz inkasoval. Getzlaf vyhral vhadzovanie, Sami Vatanen z prvej napriahol a zvýšil náskok domácich ukážkovým „teplomerom“. Až v 17. minúte musel Andersen po prvýkrát v dueli zasahovať po strele Toewsa. Následne mohol skórovať Perry, ale Crawford opäť podržal svoj tím. Ducks ovládli prvú tretinu, boli lepší vo všetkých herných činnostiach. Fyzickou hrou a blokovaním striel nedovolili Blackhawks takmer nič. Na strely vyhrali 11:3.

Článok pokračuje pod reklamou

Chicago vstúpilo do druhej časti hry ako vymenené a zlepšená hra mu priniesla ovocie už po 71 sekundách hry. Teuvo Teräväinen prešiel s pukom do útočného pásma a jeho nenápadná strela z medzikružia prešla pomedzi Andersenove betóny. Bol to len jeho druhý gól v tohtoročnom play-off. Hostia pokračovali v aktivite a v 26. minúte mohol streliť kontaktný gól Toews. Svoj individuálny prienik však gólom nezakončil. Domáci neohrozili do polovice tretiny Crawforda ani jednou strelou. Prebrala ich až druhá presilová hra v dueli, v ktorej ho už nieľkokrát zamestnali. Hra sa potom vyrovnala a oba tímy si vytvorili viacero príležitostí. Zdalo sa, že skóre sa už nezmení. Teräväinen však odviedol skvelú prácu, keď vybojoval puk a spoza brány ho poslal nestráženému Brentovi Seabrookovi. Ten bleskovou strelou z veľkého uhla zaskočil Andersena a 25 sekúnd pred druhou sirénou znížil na stav 2:3. Blackhawks podali v druhej tretine diametrálne odlišný výkon ako v prvej. Mohli aj vyrovnať, no podarilo sa im aspoň skresať náskok domácich na jednogólový. Dokázali tiež vyrovnať pomer striel, keď prestrieľali Ducks 13:5.

Do záverečnej tretiny vybehli Blackhawks s pozmeneným prvým útokom. Hossu v ňom pri Toewsovi a Bickellovi nahradil Kane. Už po necelej minúte sa však v prvej veľkej šanci ocitol Beleskey. Krátko na to si Chicago zahralo presilovku, no vôbec mu nevyšla. Hneď po jej skončení mohol vyrovnať Teräväinen, Andersen však zasiahol. V 46. minúte sa k prvej strele v zápase dostal aj slovenský krídelník Marián Hossa. V polovici tretiny zase podržal hostí Crawford po strele Keslera. V 55. minúte využil chybu v rozohrávke Chicaga Getzlaf, ktorý našiel voľného Vatanena a ten prihral pred odkrytú bránu Patrickovi Maroonovi. Blackhawks hrali bez brankára už od polovice 58. minúty. Po pol minúte sa podarilo streliť kontaktný gól Jonathanovi Toewsovi, ktorému nabil na strelu z ľavého kruhu Hossa. Kapitán Chicaga dokonca 37 sekúnd pred koncom duelu vyrovnal skóre. Po súboji pri mantineli vystrelil z mŕtveho uhla a puk prepadol Andersenovi do brány. Dramatický zápas tak dospel po tretí raz v sérii do predĺženia.

V ňom sa však odohralo len 45 sekúnd. Kesler s Beleskeym sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Prvý menovaný vystrelil a odrazený puk sa dostal k Mattovi Beleskeymu, ktorý rozhodol o výhre Ducks. Bol to jeho prvý víťazný gól v predĺžení v play-off v kariére. Kesler s Vatanenom pridali ku gólom aj asistenciu, Silfverberg s Getzlafom ich nazbierali po dve. Kapitán Anaheimu ich má na konte už 17. S 19 bodmi sa dostal do čela kanadského bodovania play-off a o jeden bod prekonal svoj vlastný i klubový rekord z roku 2009. Z hráčov Chicaga nazbierali po dva body aj Teräväinen so Seabrookom za gól a prihrávku a Sharp za dve asistencie.

V zostave Ducks sa po prvý raz od 10. mája objavil český útočník Tomáš Fleischmann, ktorý z nej vytlačil Emersona Etema. V druhom útoku nahradil Beleskeyho, ktorý zostúpil do štvrtého. Hossa odohral v zápase 14 a trištvrte minúty a okrem deviatej asistencie v tomto play-off si pripísal jednu strelu. Ducks vyhrali aj siedmy duel tohtoročného play-off, v ktorom otvorili skóre. Blackhaws zase po prvý raz prehrali v predĺžení. Do šiesteho zápasu série, ktorý je na programe v stredu v Chicagu, vstúpia s postupovým mečbalom.

Hviezdy duelu: 1. R. Kesler (ANA), 2. S. Vatanen (ANA), 3. T. Teräväinen (CHI)

Beleskeyho víťazný gól:

Ryan Getzlaf, kapitán Ducks: „V play-off hráte proti tímom, ktoré sa nikdy nevzdávajú. Je pre nás veľmi dôležité, že sme sa dokázali vzchopiť a vyhrať aj po premrhaní dvojgólového náskoku v závere tretej tretiny.“

Jonathan Toews, kapitán Blackhawks: „Cítime, že nás len tak ľahko nevyradia. Nasledujúci zápas už musíme vyhrať. Takmer každý v našej šatni rozhodne verí, že to dokážeme, keď do toho dáme všetko. Sme pripravení na túto výzvu. Bude to zápas o všetko. Musíme sa pohnúť ďalej a poučiť sa z našich chýb v dnešnom zápase. Musíme všetko hodiť za hlavu a pokúsiť sa udržať sa v sérii.“

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 14:44 0 1 1 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies