Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Špekulácie

Aktuálne prestupové špekulácie (aktualizujeme)

V NHL sa 1. júla otvorí trh s voľnými hráčmi. Každým dňom pribúda množstvo prestupových špekulácií, o ktorých vás budeme denne informovať v tomto príspevku.

1. 7.

Tarasenko je pre Blues prioritou

Ruský mladík Vladimir Tarasenko je obmedzeným voľným hráčom, no generálny manažér St. Louis Blues sa o jeho budúcnosť neobáva. Doug Armstrong sa pre Jeremyho Rutherforda zo St. Louis Post-Dispatch vyjadril, že 23-ročný útočník je jeho prioritou.

„Stále rokujeme, ale pre obe strany je lepšie nehovoriť o tom nahlas. Je pre nás prioritou a on tomu rozumie. Uvidíme, či sa dokážeme dohodnúť. Nečakám na neho ponuky od iných tímov. A ak aj nejakú dostaneme, som si istý, že zostane v našom tíme."

Armstrong dodal, že s dostatkom priestoru pod platovým stropom je schopný dorovnať akúkoľvek prípadnú ponuku na rodáka z Jaroslavľa. Okrem neho čakajú na nové zmluvy aj brankár Jake Allen a obranca Robert Bortuzzo.

Článok pokračuje pod reklamou

Hunwick si bude hľadať nové pôsobisko

Tím New York Rangers už do budúcej sezóny nepočíta so skúseným obrancom Mattom Hunwickom. Tridsaťročný Američan sa tak podľa Larryho Brooksa z New York Post stane v stredu neobmedzeným voľným hráčom.

V ostatnej sezóne zarábal 600 000 dolárov v rámci ročnej zmluvy a oveľa viac zrejme nedostane ani na hráčskom trhu. Počas jedinej sezóny na Manhattane odohral 55 zápasov so ziskom 11 bodov. Spolu v NHL absolvoval 347 duelov aj za Colorado a Boston, ktorý ho dradtoval v roku 2004.

Maple Leafs boli blízko k výmene Kessela

Tím Toronto Maple Leafs sa márne snaží vymeniť Phila Kessela bez toho, aby si nemusel ponechať aspoň časť z jeho 8-miliónového platu. Počas draftu sa podľa viacerých zdrojov schyľovalo k výmene do Calgary, no rokovania stroskotali práve na neochote Maple Leafs. Flames to preto vzdali.

Kessel, navyše, zinkasuje v stredu podpisový bonus štyri milióny dolárov. Torontu sa nielen, že nepodarilo vymeniť ho pred jeho vyplatením, ale nebude to mať ľahké ani naďalej. Ak sa mu to nepodarí vôbec, bude jeho osem miliónov v platovom rozpočte tímu až do konca sezóny 2020/21.



30. 6.

Krüger je blízko k zmluve, o Bickella sa zaujíma Boston

Aktuálny šampión NHL Chicago Blackhakws je podľa Marka Lazerusa zo Chicago Sun-Times blízko k predĺženiu spolupráce so švédskym centrom Marcusom Krügerom. Dvadsaťpäťročný špecialista na oslabenia výrazne prispel k zisku Stanley Cupu v tomto roku i v roku 2013.

O štyri roky starší Bickell, ktorý sa tešil zo všetkých troch titulov Blackhawks za ostatných šesť rokov, je jedným z kandidátov na výmenu. V zmluve má ešte dva roky s priemerným platom štyri milióny dolárov, napriek tomu zrejme opustí momentálne najlepší tím súťaže.

Chris Kuc zo Chicago Tribune informoval, že o kanadského krídelníka sa zaujíma Boston Bruins. Blackhawks by si v prípade výmeny boli údajne ochotní ponechať časť zo sumy 4,5 milióna, ktorou hráč ročne zaťažuje platový rozpočet.

Gagner nakoniec zostáva vo Philadelphii

Keď tím Philadelphia Flyers získal výmenou útočníka Sama Gagnera z Arizony Coyotes, zdalo sa, že ho hneď vykúpi zo zmluvy. Klub to však neurobil do určeného termínu, a tak hráč zatiaľ zostáva jeho súčasťou.

Dvadsaťpäťročný Gagner v utorok pre CSN Philly.com priznal, že sa mu trochu uľavilo. Je však odhodlaný ukázať, čo v ňom je: „Som veľmi nadšený a motivovaný. Teším sa na skvelý ročník." Do klubu so sebou preniesol aj cap hit 4,8 milióna dolárov.

Siomin i Boyes sa ocitili na waiver listine

Tím Carolina Hurricanes na klubovom webe oznámil, že umiestnil na waiver listinu útočníka Alexandra Siomina s cieľom vykúpiť ho zo zmluvy. To isté čaká podľa Boba McKenzieho z TSN aj útočníka Brada Boyesa, ktorého na listinu zapísal tím Florida Panthers. Oba prípady sa však zásadne odlišujú.

Kým 31-ročný Siomin sa dlhodobo trápi s produktivitou a zarába päť miliónov ročne, 33-ročný Boyes odohral najlepšiu sezónu od roku 2011 a jeho priemerný ročný príjem je len 2,65 milióna. Siominovo vykúpenie bude Hurricanes stáť 2,3 milióna ročne až do konca ročníka 2020/21. V ostatnej sezóne strelil len šesť gólov v 57 zápasoch. Boyes si pripísal 38 bodov v 78 dueloch.

Siomin by to mohol po neúspechu v Raleigh skúsiť v KHL, to však jeho agent Todd Diamond pre Sportsnet odmietol: „Siomin bude bez pochýb hrať v NHL a zažije skvelú sezónu. Už sme prijali niekoľko telefonátov."

Bartkowski otestuje hráčsky trh

Americký obranca Matt Bartkowski nebude pokračovať v kariére v drese Bostonu Bruins. Generálny manažér totiž v utorok prostredníctvom klubového účtu na Twitteri oznámil, že sa mu s ním nepodarilo dohodnúť na predĺžení spolupráce. Hráčovi to potvrdil konferenčným hovorom. Dvadsaťsedemročný rodák z Pittsburghu bol v ostatnej sezóne až v 32 zápasoch zdravým náhradníkom.

Sweeney tiež oznámil, že by sa chcel zbaviť kontraktu Marca Savarda, ktorý nehral od sezóny 2010/11 pre otras mozgu. Tridsaťsedemročný center má ešte dva platné roky v sedemročnej zmluve s priemerným platom štyri milióny dolárov. Je však ťažké nájsť iný tím okrem Arizony, ktorý má problém dosiahnuť platové dno pre budúci ročník (52,8 milióna).

Hickey je blízko k trojročnej zmluve s Islanders

Kanadský obranca Thomas Hickey sa mohol 1. júla stať obmedzeným voľným hráčom. Tím New York Islanders však v utorok pre Newsday oznámil, že obe strany sú blízko k trojročnému kontaktu v hodnote okolo 6,5 milióna dolárov. S priemerným platom 2,16 by si výrazne polepšil oproti sume 675 000 v ostatných dvoch sezónach.

Islanders tiež pracujú na nových zmluvách pre útočníkov Andersa Leeho a Brocka Nelsona. Zároveň by si radi udržali brankára Michala Neuvirtha, ten by však radšej otestoval hráčsky trh a stal sa niekde jednotkou tímu. Nejasná je aj situácia okolo slovenského obrancu Ľubomíra Višňovského. Podľa generálneho manažéra Gartha Snowa už mu klub dal ponuku na nový kontrakt.

Penguins nakoniec nemajú záujem o St. Louisa

Martin St. Louis sa takmer určite stane v stredu voľným hráčom, keďže tím New York Rangers nebol ochotný predĺžiť s ním spoluprácu. Veľký záujem oň prejavovali aj Penguins. Tí ho však podľa informácií Pittsburgh Post-Gazette nakoniec nebudú kontaktovať. Na hráčskom trhu bude 40-ročný útočník, víťaz Stanley Cupu a olympijský víťaz každopádne jedným z najzvučnejších mien.

Condra by chcel trojročnú zmluvu, ponuku už má

Americký útočník Erik Condra sa 1. júla môže stať neobmedzeným voľným hráčom po tom, čo mu vyprší platnosť dvojročnej zmluvy v hodnote 2,5 milióna dolárov s Ottawou Senators. S tímom však už pracuje na novom kontrakte, sám by uprednostnil trojročný.

Agent 28-ročného pravého krídelníka, Steve Bartlett, pre denník Ottawa Sun potvrdil, že o jeho klienta je veľký záujem: „Kontaktovalo ma viacero tímov, no všetkých musíme odmietnuť. On má totiž rád Ottawu." Condru draftovali Senators v roku 2006 a odvtedy za nich odohral všetkých 299 zápasov v NHL so ziskom 87 bodov.

Generálny manažér Bryan Murray prezradil, že klub má tiež záujem predĺžiť s hráčom spoluprácu. „Ešte raz sme s ním komunikovali, aby sme vedeli, na čom sme. Dohodli sme sa na ďalšom stretnutí, na ktorom nám predstavia svoj návrh."

Coyotes už nerátajú s Arcobellom ani Mooreom

Tím Arizona Coyotes v pondelok oznámil, že do budúcnosti už neráta so službami útočníka Marka Arcobella ani obrancu Johna Moorea. Ani jednému z nich totiž neponúkol kvalifikačné kontrakty, a tak zrejme otestujú hráčsky trh ako neobmedzení voľní hráči.

Dvadsaťšesťročný Arcobello si v ostatnej sezóne pocestoval medzi klubmi NHL. Od Edmontonu cez Nashville a Pittsburgh do Arizony. Stal sa len druhým hráčom histórie, ktorý skóroval v drese štyroch tímov počas jednej sezóny. Spolu odohral 77 zápasov so ziskom 17 gólov a 31 bodov.

O dva roky mladší Moore nazbieral len jedenásť bodov za dva góly a deväť asistencií v 57 dueloch za Rangers a Coyotes. V NHL už odohral 230 súbojov s bilanciou deväť gólov a 31 asistencií. V roku 2009 ho draftoval Columbus z celkovej 21. pozície.

Riley Nash ani Yannick Weber nedostali kvalifikačné ponuky

Do otvorenia trhu s voľnými hráčmi už nezostáva veľa času. Niektorí obmedzení voľní hráči sa môžu stať 1. júla neobmedzenými, ak im ich tímy neponúknu kvalifikačné kontrakty. Medzi takými sú najnovšie aj Riley Nash z Caroliny Hurricanes a Yannick Weber z Vancouveru Canucks.

Dvadsaťšesťročný Nash bol síce draftovaný Edmontonom v roku 2007, no ten jeho práva neskôr vymenil do Caroliny. Odvtedy za ňu odohral 178 zápasov s bilanciou 22 gólov a 37 asistencií. Podľa Raleigh News and Observer generálny manažér Ron Francis úplne nevylúčil možnosť predĺžiť s ním spoluprácu.

Rovnako 26-ročný Weber má za sebou 229 duelov v NHL. V ostatnej sezóne odohral 65 duelov so ziskom 11 gólov a 21 bodov, pričom priemerne trávil na ľade 17 minút a 11 sekúnd na zápas. To, že sa Canucks vzdali jeho práv, je dosť prekvapujúce.

Chiasson smeruje na arbitrážny súd

Kanadský útočník Alex Chiasson sa nedokázal dohodnúť na predĺžení spolupráce s Ottawou Senators. V stredu mu vyprší trojročný nováčikovský kontrakt v hodnote 2,7 milióna dolárov s Dallasom Stars. Podľa jeho agenta už nezostáva nič iné, len absolvovať arbitrážne konanie.

„Čoskoro požiadame o arbitrážne konanie. Sme veľmi ďaleko od dohody a naozaj nevidíme iné riešenie," povedal hráčov agent Kent Hughes pre NBC Sports. Dvadsaťštyriročný pravý krídelník bol do hlavného mesta Kanady vymenený v júli minulého roka. V uplynulej sezóne nazbieral 26 bodov (11+15) v 76 zápasoch.

Oduya si už hľadá nové pôsobisko

Švédsky obranca Johnny Oduya bol jedným z kľúčových hráčov Chicaga Blackhawks na ceste za tohtoročným Stanley Cupom. Po sezóne mu však vypršala trojročná zmluva a zajtra sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Podľa ESPN už 33-ročný hráč nebude čakať na prípadnú ponuku tímu, radšej sa poobzerá po iných možnostiach.

Blackhawks totiž nemajú najľahšiu situáciu s platovým rozpočtom, najmä pre zmluvy Patricka Kanea a Jonathana Toewsa. Pre budúci ročník už majú rozdelených 65 miliónov dolárov na 14 hráčov, zostáva im teda 6,4 milióna. Na zmluvy okrem Oduyu čakajú aj obmedzení voľní hráči Brandon Saad a Marcus Krüger.

Ehrhoff hľadá tím so šancou na Stanley Cup

Skúsený nemecký obranca Christian Ehrhoff by mal byť na hráčskom trhu veľmi žiadaným artiklom. Tridsaťdvaročnému hráčovi vyprší 1. júla ročná zmluva s Pittsburghom Penguins a stane sa neobmedzeným voľným hráčom. Pred dlhším kontraktom uprednostní tím so šancou na Stanley Cup.

„Dlhodobá zmluva nie je prioritou. Jeho prioritou je dostať sa do súťaživého tímu so šancou vyhrať Stanely Cup. Mal som niekoľko telefonátov od tímov, ktoré sa o neho na hráčskom trhu budú zaujímať," povedal Pierrovi LeBrunovi z televízie ESPN hráčov agent Rick Curran.

Ehrhoff odohral vo svojej prvej sezóne za Penguins len 49 zápasov pre otras mozgu. Pripísal si v nich 14 bodov za tri góly a 11 asistencií. V NHL už má na konte 741 duelov aj za Sabres, Canucks a Sharks, ktorí ho draftovali v roku 2001. Spolu v nich nazbieral 327 bodov (72+255).

Stalberg i Hodgson sú na waiver listine

V pondelok pribudli na waiver listine ďalší dvaja hráči. Tím Nashville Predators na ňu umiestnil útočníka Viktora Stalberga a Buffalo Sabres útočníka Codyho Hodgsona. Ak na nej prečkajú 24 hodín, obaja by mali byť vykúpení zo zmlúv.

Dvadsaťdeväťročný Stalberg už prešiel listinou 24. júna. Ak sa tak stane znova, Predators vykúpia posledné dva roky z jeho štvorročného kontraktu v hodnote 12 miliónov dolárov. Bude ich to stáť 4,7 milióna v každej z nasledujúcich štyroch sezón.

O štyri roky mladší Hodgson má ešte štyri zostávajúce roky zo šesťročnej zmluvy s priemerným platom 4,25 milióna. Sabres si budú do platového rozpočtu započítavať sumu 6,333 milióna ešte osem rokov. Po vykúpení sa stane neobmedzeným voľným hráčom. Uplynulá sezóna mu nevyšla, nazbieral len 13 bodov (6+7) v 78 dueloch.

Franson bol v kontakte s piatimi tímami

Kanadský obranca Cody Franson je na konci ročnej zmluvy s Torontom Maple Leafs v hodnote 3,3 milióna dolárov. Vo februári bol vymenený do Nashville, ktorý s ním zrejme nepredĺži spoluprácu. Pritom práve Predators ho draftovali v roku 2005 a začal tam svoju kariéru v NHL.

Dvadsaťsedemročný zadák podľa informácií Dhirena Mahibana z NBC Sports komunikoval od štvrtka s tímami Sharks, Flames, Penguins, Stars i jeho niekdajším zamestnávateľom. V ostatnej sezóne si vytvoril osobné maximum s 36 bodmi v 78 zápasoch za Maple Leafs a Predators. Bude tak požadovať zvýšenie platu.



29. 6.

Sabres hľadajú ľavorukého obrancu, v hre je aj Sekera

Tím Buffalo Sabres sa od skončenia uplynulého ročníka výrazne posilnil. Po zisku troch kvalitných útočníkov a solídneho brankára teraz generálny manažér Tim Murray zháňa ľavorukého obrancu. Nikitu Zadorova totiž poslal do Colorada Avalanche.

„Pravdepodobne potrebujem obrancu. Buď neobmedzeného voľného hráča, alebo nejakého získať výmenou. Hovoril som s tímami o ľavorukom obrancovi," povedal Murray pre Buffalo News.

Medzi štyroch hlavných kandidátov patria Johnny Oduya, Francois Beauchemin, Paul Martin či slovenský obranca Andrej Sekera. Bojnický rodák zrejme nezostane v tíme Los Angeles Kings. Záujem už o neho údajne prejavilo i Colorado.

Frolík by mohol zamieriť do Montrealu

Český útočník Michael Frolík je ďalším z adeptov na status neobmedzeného voľného hráča. O dva dni mu vyprší ročný kontrakt v hodnote 3,3 milióna s Winnipegom Jets, s ktorým sa doteraz nedokázal dohodnúť na predĺžení spolupráce. Tréner Paul Maurice mu podľa jeho slov neposkytoval dostatok priestoru.

Dvadsaťsedemročný rodák z Kladna sa podľa Renauda Lavoieho z TVA Sports najviac zaujíma o pôsobenie v Montreale Canadiens. V metropole Quebecu absolvuje aj letnú prípravu. Mesto údajne miluje, a preto by s „Habs" rád podpísal dlhodobý kontrakt. V ostatnej sezóne nazbieral 42 bodov v 82 dueloch. V roku 2013 vyhral Stanley Cup.

O Beleskeyho sa zaujíma dvanásť tímov

Kanadský útočník Matt Beleskey sa 1. júla pravdepodobne stane neobmedzeným voľným hráčom. Pierre LeBrun z televízie ESPN v pondelok informoval, že o 27-ročného ľavého krídelníka sa zaujíma 12 tímov.

Podľa jeho agenta Murrayho Kuntza sa Beleskey v priebehu budúceho týždňa stretne so zástupcami niekoľkých tímov z Východnej konferencie. Rodák z Windsoru má za sebou životnú sezónu, v ktorej si vytvoril osobné maximá s 22 gólmi a 32 bodmi v 65 zápasoch.

Vladimír Sobotka zostáva v KHL

Tím St. Louis Blues v pondelok ukončil špekulácie ohľadom návratu českého útočníka Vladimíra Sobotku do NHL. Rodák z Třebíča sa rozhodol nevyužiť príležitosť ročného kontraktu v hodnote 2,7 milióna dolárov, ktorý mu pred rokom určil arbitrážny súd.

Sobotka vlani podpísal trojročný kontrakt s tímom Avangard Omsk v hodnote 13,5 milióna. V ostatnej sezóne odohral 53 zápasov s bilanciou desať gólov a 28 asistencií. V NHL má na konte 381 duelov v dresoch Bostonu a St. Louis so ziskom 123 bodov.

Barberio by chcel začať odznova v inom tíme

Kanadský obranca Mark Barberio zrejme opustí tím, ktorý ho draftoval v roku 2008 a v ktorom strávil celú doterajšiu kariéru v NHL. Tampa Bay Lightning mu totiž neponúkla kvalifikačný kontrakt, a tak sa 1. júla stane neobmedzeným voľným hráčom. Vyprší mu ročná zmluva v hodnote 874 125 dolárov.

„Nechcem povedať, že to bolo sklamaním. Nastal čas začať odznova niekde inde. Bola tu aj táto možnosť. Rozhodli sa neponúknuť nám kvalifikačný kontrakt, a preto sa musíme pohnúť ďalej," povedal pre NBC Sports hráčov agent Paul Hamel. Rodák z Montrealu odohral za Lightning počas troch sezón spolu 103 duelov so ziskom 17 bodov.

Stalberg zrejme skončí svoje pôsobenie v Nashville

Švédsky útočník Viktor Stalberg je ďalším kandidátom na vykúpenie zo zmluvy. Tím Nashville Predators ho ešte 24. júna s týmto úmyslom umiestnil na waiver listinu nechránených hráčov, na ktorej prečkal 24 hodín. Mohol by však byť aj vymenený, podľa Renauda Lavoieho z TVA Sports sa o neho zaujíma Toronto Maple Leafs.

„Hovorili sme s viacerými tímami o možnosti jeho výmeny. Mohlo sa to udiať v sobotu i v nedeľu, je tu tiež možnosť, že ho vykúpime zo zmluvy," povedal Adamovi Vinganovi z denníka Tennessean generálny manažér David Poille o víťazovi Stanley Cupu z roku 2013.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Göteborgu má ešte dva platné roky v štvorročnej zmluve v hodnote 12 miliónov dolárov. V každej z nasledujúcich dvoch sezón by zarobil 3,5 milióna. V ostatnom ročníku odohral za Predators len 25 zápasov so ziskom desiatich bodov. Jeho vykúpenie by tím stálo spolu 4,7 milióna počas budúcich štyroch rokov.



28. 6.

Hamilton odmietol pred výmenou lukratívnu ponuku

Obrancu Dougieho Hamiltona v piatok tím Boston Bruins vymenil do Calgary Flames. Tesne predtým mu však ešte dal poslednú ponuku na nový kontrakt.

Dvadsaťdvaročný Kanaďan odmietol podľa informácií Elliotta Friedmana zo Sportsnet šesťročný kontrakt v hodnote 33 miliónov dolárov. Hráč žiadal o dva milióny ročne viac. V ostatnej sezóne nazbieral 42 bodov v 72 dueloch. Flames s ním zmluvu ešte nepodpísali.

Richards, Parenteau, Fistric i Clune budú vykúpení zo zmlúv

Elliotte Friedman z televízie Sportsnet v nedeľu informoval, že útočníkov Mikea Richardsa z Los Angeles, P. A. Parenteaua z Montrealu a Richa Clunea z Nashville, ako aj obrancu Marka Fistrica z Anaheimu umiestnili ich tímy na waiver listinu nechránených hráčov s cieľom vykúpiť ich zo zmluvy.

Tridsaťročný Richards má ešte päť zostávajúcich rokov z 12-ročnej zmluvy s priemerným platom 5,75 milióna dolárov. V ostatnej sezóne sklamal vedenie Kings, čo viedlo až k jeho preradeniu do Manchestru (AHL) cez waiver listinu. V 53 zápasoch strelil len päť gólov a pridal 11 asistencií.

„Môže to byť jedno z mojich najhorších rozhodnutí, no mám naň len dobré dôvody," okomentoval Richardsov status generálny manažér Kings Dean Lombardi pre ESPN. Jeho kontrakt v celkovej hodnote 69 miliónov platí až do konca ročníka 2019/20.

Tridsaťdvaročný Parenteau má ešte jeden platný rok v štvorročnej zmluve za 16 miliónov s Coloradom, ktoré ho vymenilo do Montrealu minulý rok. O tri roky mladšiemu Fistricovi zostávajú dva roky z trojročného kontraktu v hodnote 3,8 milióna. V januári už prešiel waiver listinou.

Dvadsaťosemročný Clune podľa TSN už prežil 24 hodín na waiver listine a očakáva sa jeho vykúpenie z posledného roka dvojročnej zmluvy. Predators to bude stáť len 850 000 dolárov.

Bernier, Fraser i Harold otestujú trh s voľnými hráčmi

Tím New Jersey Devils sa v nedeľu rozlúčil s ďalšími troma hráčmi. Generálny manažér Ray Shero pre Toma Gulittiho z Bergen Record potvrdil, že nepredĺži zmluvy s neobmedzenými voľnými hráčmi Stevenom Bernierom, Markom Fraserom ani Petrom Harroldom.

„Momentálne neplánujeme pokračovať v spolupráci ani s jedným z nich. Oznámil som ich agentom, že 1. júla otestujú hráčsky trh. To isté platí o Scottovi Gomezovi," vyhlásil Shero. Nevylúčil však, že ak si nenájdu nového zamestnávateľa ani po 1. júli a ich pozície v tíme nebudú už obsadené, mohol by sa s nimi predsa dohodnúť.

Tridsaťročný Bernier odohral v ostatnej sezóne 67 zápasov s bilanciou 16 gólov a 16 asistencií. S 32 bodmi si vyrovnal osobné maximum z ročníka 2008/09 v drese Canucks. O dva roky mladší Fraser absolvoval 34 duelov so ziskom štyroch prihrávok a 55 trestných minút, 32-ročný Harrold nazbieral päť bodov a desať mínusových bodov v 43 súbojoch.

Benning hľadá spôsob, ako vymeniť Bieksu

Kanadský obranca Kevin Bieksa zatiaľ zostáva hráčom Vancouveru Canucks. Generálny manažér Jim Benning sa ho v sobotu pokúšal počas draftu vymeniť, no neúspešne. Bude však pokračovať v snažení.

„Kevin je už starším hráčom, preto sme za neho žiadali výber v druhom kole. Nemyslím si, že je to priveľa, je to férová ponuka. Presne toto teda budeme žiadať aj naďalej. Stále je však súčasťou nášho tímu. Budeme pokračovať v hľadaní možností a uvidíme," povedal Benning Pierrovi LeBrunovi z ESPN.

Tridsaťštyriročný obranca zarobí v budúcej sezóne 4,8 milióna dolárov v rámci posledného roka jeho zmluvy. V ostatnej sezóne si pripísal 14 bodov za štyri góly a desať asistencií v 60 zápasoch.

Hurricanes rokujú o predĺžení spolupráce so svojím kapitánom

Kapitán Caroliny Hurricanes Eric Staal má ešte jedne zostávajúci rok v zmluve a v budúcej sezóne zarobí 8,25 milióna dolárov. Generálny manažér Ron Francis už teraz rokuje s jeho agentom o predĺžení spolupráce. Sám hráč už vyjadril záujem zostať v Raleigh.

„Absolvoval som otvorenú a kontštruktívnu debatu s Ericovým agentom. Budeme pokračovať v rokovaniach aj počas leta. Eric naznačil, že byť naďalej súčasťou tímu. Uvidíme, či sa nám podarí dohodnúť," povedal Francis Pierrovi LeBrunovi z ESPN.

Gomez končí v New Jersey

Generálny manažér New Jersey Devils Ray Shero informoval útočníka Scotta Gomeza, že klub s jeho službami už nepočíta, a tak sa veterán stane 1. júla neobmedzeným voľným hráčom.

„Viem, že môžem ešte hrať. Dokázal som, že viem hrať na tejto úrovni a pomôcť tímu,“ povedal Gomez pre northjersey.com.

V poslednej sezóne odohral za Devils 58 stretnutí, v ktorých zaregistroval sedem gólov a 27 asistencií.



27. 6.

Rangers nepredĺžia zmluvu so St. Louisom

Kanadský veterán Martin St. Louis sa už po necelých dvoch sezónach rozlúči s tímom New York Rangers. Ten v piatok informoval Larryho Brooksa z denníka New York Post, že 40-ročný pravý krídelník sa 1. júla stane voľným hráčom.

Víťaz Stanley Cupu z roku 2004 a olympijský víťaz zo Soči 2014 sa ešte nechystá ukončiť hráčsku kariéru. Záujem už o neho údajne prejavili tímy Devils a Penguins. Rangers jeho výmenou získajú viac prostriedkov na nové zmluvy pre Dereka Stepana, Carla Hagelina, Jespera Fasta i J. T. Millera.

Lucic nakoniec „zakotvil" v Los Angeles

Milan Lucic nakoniec nebude hrať za svoj rodný Vancouver, ako hovorili štvrtkové špekulácie. V piatok ho tím Boston Bruins vymenil do Los Angeles Kings. Získal za to draftový výber z 13. pozície (Jakub Zbořil), mladíka Colina Millera a brankára Martina Jonesa.

Bruins neskôr informovali, že si ponechá v platovom rozpočte 2,7 zo šiestich miliónov dolárov, ktoré Lucic zarobí v budúcej sezóne. Obeťou tejto výmeny sa zrejme stane slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý 1. júla otestuje hráčsky trh. Oznámil to v piatok generálny manažér Dean Lombardi. Záujem o ľavorukého obrancu už prejavilo napríklad Colorado Avalanche.

O´Reilly smeruje do Buffala spolu s McGinnom

Očakávané sa v piatok stalo skutočnosťou. Center Ryan O´Reilly opustil Colorado Avalanche. Denverský klub ho spolu s ľavým krídelníkom Jamiem McGinnom vymenil do Buffala Sabres.

Opačný smerom putovali útočníci Michail Grigorenko s J. T. Compherom, obranca Nikita Zadorov a draftový výber z celkovej 31. pozície. O´Reilly so sebou prinesie do Buffala aj šesťmiliónový plat pre budúci ročník. Podľa Mikea Chambersa z denníka Denver Post by chcel po vypršaní súčasnej zmluvy podpísať osemročný kontrakt v hodnote 64 miliónov.

Ribeiro odmietol najnovšiu ponuku Predators

Mike Ribeiro dostal v piatok ďalšiu ponuku na predĺženie spolupráce. Podľa Louisa Jeana z TVA Sports išlo o dvojročný kontrakt v hodnote šesť miliónov dolárov. V ostatnej sezóne pritom zarábal 1,05 milióna. Obe strany napriek tomu budú pokračovať v rokovaniach.

„Obaja sa chceme dohodnúť na viacročnej zmluve. Otázkou je, či tu chce hrať viac ako kdekoľvek inde. Môžem mu ponúknuť len to, čo je podľa mňa férové a dostupné pre klub. Musí sa rozhodnúť, či mu to vyhovuje, ako minulý rok. Vždy je tu plán A, B aj C. Ak s nami Mike nepodpíše zmluvu, máme ďalšie veci na práci," povedal GM David Poille pre Tennessean.



26. 6.

Rangers povolili piatim tímom komunikovať s Talbotom

Kanadský brankár Cam Talbot odchytal skvelú sezónu v drese New Yorku Rangers, po ktorej by si zaslúžil lepšie miesto ako post dvojky po boku Henrika Lundqvista. Tím z Manhattanu mu dal šancu, keď povolil piatim tímom, aby s ním komunikovali o prípadnej spolupráci.

Podľa Elliottea Friedmana z televízie Sportsnet ide o tímy Flames, Stars, Oilers, Sharks a Sabres. Aj keď 28-ročnému Talbotovi zostáva v zmluve ešte jeden rok s platom 1,45 milióna dolárov, Rangers by údajne boli ochotní uvažovať o výmene. Mali sa preto začať obzerať po solídnej a lacnej brankárskej dvojke.

Darren Dreger z TSN v piatok informoval, že Talbot bude určite vymenený. Momentálne zvažujú všetky ponuky. Zároveň musia zháňať spoľahlivého náhradníka. Tretí brankár v hierarchii Rangers, Mackenzie Skapski, totiž nebude pre budúcu sezónu k dispozícii.

Záujem o Kessela je veľký, tvrdí Shanahan

Špekulácie okolo výmeny útočníka Phila Kessela sa stále množia. Najnovšie sa k nim vyjadril prezident Toronta Maple Leafs Brendan Shanahan, podľa ktorého však ešte 27-ročný pravý krídelník nehovoril so žiadnym klubom o konkrétnej ponuke.

„Momentálne púta najviac pozornosti. Zrejme mal doteraz najviac telefonátov. Myslím si, že tímy, ktoré majú záujem o neho alebo o iných našich hráčov, teraz medzi sebou súperia. Zatiaľ nevieme, či si ho udržíme. Čas je však na našej strane. Nemáme pocit, že by sme teraz niečo mali robiť," povedal médiám v Sunrise, kde dnes začína Vstupný draft.

Kesselovi zostáva ešte sedem rokov z osemročného kontraktu v hodnote 64 miliónov dolárov. Každý záujemca musí preto počítať so záťažou osem miliónov ročne. Sám hráč už dávnejšie predložil zoznam ôsmich tímov, kam by bol ochotný prestúpiť. Jedným z nich je aj Pittsburgh, ktorý už o neho prejavil záujem.

Del Zotto smeruje na arbitrážny súd

Kanadský obranca Michael Del Zotto sa s tímom Philadelphia Flyers zatiaľ neúspešne pokúšal dohodnúť na novom kontrakte. Podľa Franka Seravalliho z TSN sa jeho agent Don Meehan stretol s klubom vo štvrtok, no bezvýsledne.

Najpravdepodobnejším scenárom je tak momentálne arbitrážne konanie, ktoré rozhodne o podmienkach novej zmluvy. O niekoľko dní 25-ročnému hráčovi vyprší ročná zmluva v hodnote 1,3 milióna dolárov. V jeho jedinej sezóne v drese Flyers odohral 64 zápasov s bilanciou desať gólov a 22 asistencií.

Rokovania možno stroskotali aj na fakte, že Flyers už majú pod zmluvami osem obrancov pre budúci ročník. V platovom rozpočte im pritom zostalo už len o niečo viac ako dva milióny dolárov.

Rokovania medzi Predators a Ribeirom sú na mŕtvom bode

Skúsený kanadský útočník Mike Ribeiro stále nie je bližšie k novej zmluve s tímom Nashville Predators. Jeho agent Don Meehan pre denník Tennessean prezradil, že rokovania medzi hráčom a klubom sú na mŕtvom bode.

Tridsaťpäťročný center ešte začiatkom júna vyhlásil, že chce podpísať viacročný kontrakt. Na budúci týždeň sa stane neobmedzeným voľným hráčom po tom, čo mu vyprší ročná zmluva v hodnote 1,05 milióna dolárov.

Uplynulá sezóna bol pre rodáka z Montrealu najlepšou za posledné štyri roky. V 82 dueloch základnej časti nazbieral 62 bodov za 15 gólov a 47 prihrávok, v play-off pridal päť bodov v šiestich zápasoch. Budúce plány by mu mohlo prekaziť obvinenie zo sexuálneho útoku voči jeho opatrovateľke ešte z roku 2012.

Benning vie, že výmenou Läcka si znepriatelí fanúšikov

Generálny manažér Vancouveru Canucks Jim Benning už dávnejšie potvrdil, že brankárskou jednotkou zostane aj v budúcej sezóne skúsenejší Ryan Miller. Otázkou teraz je, či mu bude kryť chrbát Jacob Markström alebo Eddie Läck.

Druhý menovaný odchytal polovicu ostatnej základnej časti aj štyri zápasy play-off. Zaskakoval aj za zraneného Millera. Fanúšikovia si ho za dva roky v meste obľúbili a Benning to nebude mať ľahké, ak sa ho rozhodne vymeniť. Ten to však berie ako súčasť svojej práce.

„Sediac tu a rozprávaním sa musíme spolu s manažmentom urobiť to najlepšie rozhodnutie pre budúcnosť našej organizácie. Viem, že ja budem potom kritizovaný, no je to súčasťou mojej práce. Nič s tým nenarobím," povedal pre TSN.

Avalanche zrejme vymenia O´Reillyho, je príliš drahý

Kanadský center Ryan O´Reilly takmer určite nebude pokračovať v tíme Colorado Avalanche. Podľa Nicka Kypreosa z televízie Sportsnet vedenie denverského klubu cíti, že nemá inú možnosť, len 24-ročného hráča vymeniť.

O´Reillymu totiž zostáva ešte jeden rok v dvojročnej zmluve v hodnote 12 miliónov dolárov. Platový strop klubu by v novej sezóne zaťažil sumou šesť miliónov, či je príliš veľa. Avalanche, navyše, vo štvrtok získali práva na mladého Švéda Carla Söderberga, ktorý by ho mohol na poste nahradiť.

Snow neplánuje vymeniť Okposa

Generálny manažér New Yorku Islanders Garth Snow vo štvrtok pre Darrena Dregera z TSN potvrdil, že neplánuje vymeniť amerického útočníka Kylea Okposa. Ten sa v poslednom období spájal s viacerými prestupovými špekuláciami.

Dvadsaťsedemročný pravý krídelník sa po nasledujúcej sezóne môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Očakáva sa, že jeho plat výrazne porastie. V uplynulých dvoch ročníkoch zarábal len 2,8 milióna dolárov, zaznamenal však priemer 0,92 bodu na zápas.

Hoffman a Senators sú stále ďaleko od dohody

Kanadský útočník Mike Hoffman sa 1. júla môže stať obmedzeným voľným hráčom po tom, čo mu vyprší ročný kontrakt v hodnote 750 000 dolárov. S tímom Ottawa Senators sa však stále nedohodol na predĺžení spolupráce.

Pierre Dorion, asistent generálneho manažéra Senators, povedal vo štvrtok Ianovi Mendesovi z rádia TSN 1200, že rokovania prebiehali dobre. Napriek tomu údajne nie sú bližšie k novej zmluve. Naopak, útočníci Mika Zibanejad a Mark Stone už podpísali nové kontrakty.

O Lucica sa najviac zaujímajú Canucks

Kanadský útočník Milan Lucic je zrejme na odchode z Bostonu Bruins. Zmluvu má ešte aj pre budúci ročník, no jeho plat šesť miliónov dolárov je pre tím príliš veľa. Záujem o jeho služby má asi 25 tímov, najväčší práve Vancouver Canucks.

Lucic by sa však musel najprv vzdať klauzuly o nemožnosti výmeny bez jeho súhlasu. Podľa nej si môže vybrať 15 tímov, kam by bol ochotný ísť. Dhirenovi Mahibanovi z NBC Sports v piatok povedal, že by sa jej bol ochotný vzdať a akceptovať výmenu do Vancouveru. Zatiaľ však nič nie je isté.

Záujem o Lucica potvrdil klub z jeho rodného mesta Iainovi MacIntyreovi z denníka Vancouver Sun. Dvadsaťsedemročný pravý krídelník sa tak môže stať ďalšou obeťou problémov Bruins s platovým rozpočtom. Už teraz majú rozdelených vyše 64 miliónov, na nové zmluvy pritom čakajú obmedzení voľní hráči Dougie Hamilton, Ryan Spooner i Brett Connolly.

O Joela Warda sa zaujíma šesť tímov

Joel Ward z Washingtonu Capitals by mohol byť ďalším známejším hráčom na trhu s voľnými hráčmi. Môže sa stať totiž neobmedzeným voľným hráčom a s tímom sa zatiaľ nedokázali dohodnúť na novej zmluve.

Tridsaťštyriročný kanadský útočník trval na štvorročnom kontrakte, čo tím z hlavného mesta USA neakceptoval. Podľa Alexa Prewitta z denníka Washington Post sa o skúseného pravého krídelníka vážne zaujíma šesť tímov, štyri z Východnej a dva zo Západnej konferencie.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies