Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Gagner putuje do Philadelphie, Grossmann do Arizony

Tímy Arizona Coyotes a Philadelphia Flyers sa v sobotu po drafte dohodli na výmene. Útočník Sam Gagner a podmienečný draftový výber smerujú do Pennsylvánie za obrancu Nicklasa Grossmanna.


Dvadsaťpäťročný Gagner so sebou do Philadelphie prinesie aj plat 3,2 milióna dolárov, spolu však v budúcej sezóne zarobí päť miliónov. Podmienečnou voľbou by mal byť výber vo štvrtom kole draftu v roku 2016 alebo v treťom kole v roku 2017.

Gagner odohral v ostatnom ročníku 81 zápasov, v ktorých nastrieľal 15 gólov a pridal 26 asistencií. Predošlých sedem sezón strávil v Edmontone Oilers, ktorý ho draftoval v roku 2007 zo šiestej pozície. V NHL má na konte 562 duelov so ziskom 336 bodov.

Tridsaťročný Grossmann zaťaží platový rozpočet Coyotes sumou tri milióny dolárov. Pol milióna z jeho platu si totiž Flyers ponechajú. Arizona na seba zase vezme bremeno kontraktu Chrisa Prongera. Pôjde o sumu 4,941 milióna v každej z nasledujúcich dvoch sezón. Pomôže jej to udržať sa nad platovým dnom.

Článok pokračuje pod reklamou

„Táto platová výmena pomôže obom tímom Nevyrieši naše problémy, no posunie nás správnym smeromm," povedal Frankovi Seravallimu z TSN generálny manažér Flyers Ron Hextall.

Gagner pritom vo Philadelphii nemusí zostať dlho. Hextall pre CSN Philly.com naznačil, že by ho mohol vykúpiť z kontraktu. To by potešilo Tampu Bay, ktorá urobila to isté v júni 2014, keď ho získala z Edmontonu. Pre budúci ročník si musí ponechať ešte 1,6 milióna z jeho platu. Jeho vykúpením by sa suma znížila na 211 111, no ďalších 277 778 dolárov by pribudlo v sezóne 2016/17.

Grossmann absolvoval v uplynulom ročníku 68 duelov s bilanciou päť gólov a deväť prihrávok. Zvyšok kariéry strávil v Dallase Stars, ktorý ho draftoval v roku 2004 z 56. miesta. V NHL odohral 531 súbojov so ziskom 79 bodov.

„Získali sme dôležitého obrancu a budeme pokračovať vo výstavbe tímu. Toto je prvý krok k zlepšeniu našej obrany. Je veľkým, tvrdým zadákom, dobrým v oslabeniach," napísal na klubovom účte na Twitteri generálny manažér Coyotes Don Maloney, ktorý sa vyjadril aj ku Gagnerovi: „Nemyslíme si, že by za nás dokázal hrať na pozícii centra na úrovni NHL."



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies