Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

McDavid si po prvýkrát zakorčuľoval v Edmontone

Connor McDavid v stredu po prvýkrát vykorčuľoval na ľad Rexall Place. Hráč, ktorý sa stal pred pár dňami draftovou jednotkou, sa zapojil do šesťdňového rozvojového kempu Edmontonu Oilers.

„Dnešok bol veľmi zábavný. Kondičné testy neboli až tak úplne zábavou, ale bolo ´cool´ obliecť si na seba uniformu Edmontonu, v ktorom chcem hrať do konca mojej kariéry. Bolo veľmi špeciálne obliecť si ho na seba a vstúpiť do haly Rexall Place, ktorá v sebe skrýva toľko histórie. Bolo to zábavné,“ povedal McDavid pre ligovú stránku.

Nádejní mladíci tímu v prvý deň absolvovali aj niekoľko korčuliarskych cvičení, ktoré si McDavid pochvaľoval s dôrazom na to, že v súčasnom hokeji je korčuľovanie mimoriadne dôležité. Vo štvrtok už je na pláne prvý kompletný tréning. Celý kemp zavŕši turnaj štyroch proti štyrom.

Kým väčšina hráčov má ešte pred sebou dlhú a ťažkú cestu, aby sa prebojovali do NHL, od McDavida sa očakáva, že bude súčasťou základnej zostavy už v budúcej sezóne. Oilers sa pokúsia dostať do play-off a od draftovej jednotky čakajú veľa.

Článok pokračuje pod reklamou

„Stále je skoro o tom hovoriť, je to len rozvojový kemp. Stále je to pre mňa skoro nepredstaviteľné. Snažím sa predstavovať si to, že som súčasťou organizácie NHL, a to ešte takej ako je Edmonton Oilers s toľkou históriou. Je to mimoriadne a ešte bude chvíľu trvať, kým si na to zvyknem. Je to však vzrušujúce,“ pokračoval McDavid.

Okrem toho, že si bude kanadský mladík zvykať na nový tím, bude sa musieť aklimatizovať aj na nové prostredie. Rodák z Ontária predtým absolvoval len krátku návštevu Edmontonu. Aj teraz je v meste len krátko na to, aby si zvykol. Na prvý pohľad sa mu však páči.

„Je to skvelé mesto. Vyzerá veľmi pekne, takže si to tu užijem,“ skonštatoval McDavid, ktorý už mal aj tú česť stretnúť sa s pár fanúšikmi Oilers. „Pár fanúšikov sa ukázalo na letisku. Inak som však izolovaný a nikoho som nevidel. Fanúšikovia Oilers sú však vášniví a patria medzi tých najlepších v NHL i na svete.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies