Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Penguins vymenili Suttera, upísali si Fehra

Tím Pittsburgh Penguins bol v utorok aktívny. Najskôr vymenil útočníka Brandona Suttera za útočníka Nicka Bonina a obrancu Adama Clendeninga. Neskôr podpísal trojročnú zmluvu s centrom Ericom Fehrom.


Penguins získali za Suttera okrem dvoch hráčov i výber v druhom kole draftu v roku 2016. Spolu s ním tiež poslali do Vancouveru podmienečnú voľbu v treťom kole rovnakého draftu. Fehr sa stal voľným hráčom po tom, čo mu vypršala zmluva s Washingtonom Capitals. S Pittsburghom sa dohodol na trojročnom kontrakte v hodnote šesť miliónov amerických dolárov.

Dvadsaťšesťročný Sutter strávil v Pittsburghu posledné tri sezóny. V tej ostatnej strelil 21 gólov a na 12 prihral v 82 dueloch základnej časti. Prvé štyri ročníky kariéry strávil v Caroline, ktorá ho draftovala v roku 2007 z celkovej 11. priečky. V NHL má na konte 495 zápasov so ziskom 98 gólov a 185 bodov.

„Vo Vancouveri to bude zábava," povedal skúsený kanadský center, ktorý so sebou prinesie plat 3,3 milióna dolárov pre budúcu sezónu. „Sedinovci sú elitnými hráčmi NHL už dlhé roky. Nie je veľa hráčov ako oni, ktorí dokážu byť tak dlho produktívni. Bolo zábavné sledovať ich ako dieťa a bude zábavné s nimi aj hrať. Tento tím má veľa mladých hráčov, dobrých brankárov i obrancov. Ak chcete vyhrať túto ligu, potrebujete stabilitu. Myslím si, že toto je pre mňa perfektné miesto."

Článok pokračuje pod reklamou

Pre 27-ročného Bonina bude Pittsburgh tretím pôsobiskom v NHL po Anaheime a Vancouveri. Za Canucks odohral v uplynulom ročníku 75 zápasov základnej časti so ziskom 15 gólov a 39 bodov. Americký center má ešte jeden zostávajúci rok v zmluve s Ducks so zárobkom 1,9 milióna dolárov.

Dvadsaťdvaročný Clendening sa vo Vancouveri dlho neohrial. Koncom januára ho doň vymenilo Chicago, ktoré ho draftovalo v roku 2011 z 36. miesta a o rok neskôr s ním podpísalo vstupný kontrakt. V jeho debutovej sezóne v NHL absolvoval 21 duelov za Blackhawks a Canucks s bilanciou gól a tri asistencie.


Dvadsaťdeväťročný Fehr strávil deväť z desiatich sezón v NHL v tíme z hlavného mesta USA, ktorý ho draftoval v roku 2003 z 18. pozície. Na jeden rok si „odskočil" do Winnipegu. V 454 dueloch si pripísal 89 gólov a 177 bodov. Začiatkom júna podstúpil kanadský center operáciu lakťa, z ktorej by sa mal zotavovať štyri až šesť mesiacov.

„Som rád, že budem hráčom Penguins. Myslím si, že majú veľmi silnú ofenzívu a v tíme je množstvo zručných hráčov," povedal Fehr, ktorý v ostatnej sezóne nazbieral 33 bodov za 19 gólov a 14 prihrávok v 75 zápasoch. Vyjadril sa i k svojmu zdravotnému stavu: „Začínam sa cítiť oveľa lepšie, z čoho som nadšený. Som motivovaný pokračovať v liečbe a byť pripravený na novú sezónu."

Generálny manažér Penguins Jim Rutherford si cení dvoch nových centrov, ktorí pridajú do ofenzívy tímu viac hĺbky: „Obe transakcie išli ruka v ruke. Teraz máme dostatok hráčov, takže môžu v tréningovom kempe bojovať o miesto v tíme. Ak niekto vypadne, nahradí ho ďalší. Som rád, že máme dostatok hráčov, ktorí sa budú navzájom tlačiť k lepším výkonom."



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies