Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Špekulácie

Mali by Predators vymeniť Sheu Webera?

Viac ako kedykoľvek v minulosti sa v ére platového stropu špekuluje o výmenách ikon klubov do iných mužstiev. Takéto špekulácie sa objavili v prípade nášho Zdena Cháru a teraz aj jeho konkurenta Sheu Webera z Nashvillu Predators.

Mali by Predators v horizonte jedného roka vymeniť svojho kapitána? V minulosti mal generálny manažér David Poile takú príležitosť, ale stavebného kameňa Predators sa nevzdal. A urobil dobre. Hokejový odborník Josh Cooper však teraz prináša päť dôvodov, prečo prišiel čas, keď by výmena Webera dávala zmysel.

Päť dôvodov, prečo by mali Predators vymeniť Webera:

1. Ponuky budú pre Nashville nesmierne výhodné
Jeho 14-ročná zmluva, ktorá sa stala realitou v roku 2012 aj vďaka Flyers, zaťažuje rozpočet tímu sumou 7,857 milióna dolárov ročne. Nie je to veľa vzhľadom na jeho meno, ale predsa je to v ére platového stropu veľká suma. Niektoré tímy však majú peniaze a potrebujú tak kvalitného obrancu, že by do výmeny mohli zahrnúť aj veľa mladých útočníkov, ktorých Nashville potrebuje. Jeho cena by hlavne u starších generálnych manažérov mohla byť vyššia ako v skutočnosti je.

Článok pokračuje pod reklamou

2. Nashville má kvalitnú obranu aj bez Webera
Aj bez Webera je obrana Predators silná. Seth Jones a Ryan Ellis sú tiež pravorukí obrancovia, ktorí by v iných tímoch hrávali v prvých dvoch obranných pároch. Keďže Weber je v Nashville jednotkou, musia hrať v druhom, resp. treťom páre. Okrem toho, medzi ľavákmi sú tiež veľmi spoľahliví obrancovia Roman Josi a Mattias Ekholm.

3. Ročník 2014/15 by nemusel byť len jednorázovou záležitosťou
Weber strelil v uplynulom ročníku 15 gólov, čo bolo najmenej v plnej sezóne počas jeho kariéry. Nazbieral tiež 45 bodov, čo bolo najmenej od ročníka 2009/10. Po druhom zápase play-off absolvoval operáciu kolena. V lete určite vloží veľa energie to toho, aby sa pripravil na nový ročník, ale čo ak nebola posledná sezóna len jednorázovou záležitosťou? Čo ak bude jeho produktivita a výkonnosť klesať a čo ak bude jeho zranenie mať dlhotrvajúce následky? Čím dlhšie si ho budú Predators držať, tým nižšia bude jeho hodnota. Podľa nedávnej analýzy je zlomovým obdobím obrancov vek 29 rokov. Až na pár výnimiek vtedy u nich začína výkonnostný pokles. A koľko rokov Weber má? 29.

4. V roku 2016 čaká Nashville veľa práce s obmedzenými voľnými hráčmi
Poile vedel robiť výhodné kontrakty pre tím, ale v budúcom roku ho bude čakať podstatne ťažšia situácia. Nováčikovské zmluvy vypršia Jonesovi a Filipovi Forsbergovi. Oboch čaká významný nárast platu. Forsberg mal lepšiu sezónu ako bola najlepšia v kariére Brandona Saada, ktorý podľa novej zmluvy ročne zarobí 6 miliónov dolárov. A koľko si bude pýtať Jones?

5. Tvárou organizácie by sa mal stať už niekto nový
Weber sa stal tvárou organizácie krátko po drafte v roku 2003. Je ňou aj teraz, štyri roky po tom, čo sa proti tímu postavil na arbitrážnom súde. Teraz prišiel čas, keď treba žezlo predať niekomu ďalšiemu, mladšiemu. Ako vhodní adepti vyzerajú byť Roman Josi či už spomínaní Jones s Forsbergom. A netreba zabúdať, že Predators majú aj elitného gólmana Pekku Rinneho.

Mimochodom, Weber nemá v zmluve klauzulu o nevymeniteľnosti. A hoci vymeniť superhviezdu nie je ľahké z emocionálneho a marketingového hľadiska, Nashville môže veľa získať. Čo si myslíte vy, prišiel ten správny čas na jeho výmenu?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-off 2024Splní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Pospíšil sa vyrovnal Tatarovi i Nemcovi. V dvoch ohľadoch viedol tím, v jednom aj celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies