Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Peverley definitívne zavesil korčule na klinec

Jozef Struhár  
05.09.2015

Kanadský útočník Rich Peverley, ktorý strávil posledný rok snahou vrátiť sa k hokeju, nakoniec už do súťažného zápasu nikdy nezasiahne. V piatok oznámil koniec aktívnej kariéry. V organizácii Dallasu Stars však nekončí. Bude koordinátorom v Oddelení hráčskeho rozvoja.

„Chceme pogratulovať Richovi a jeho rodine k jeho skvelej hráčskej kariére a tešíme sa na prínos, ktorý bude pre nás mať v jeho novej pozícii,“ vyhlásil generálny manažér Stars Jim Nill.

Peverley odohral svoj posledný zápas proti Columbusu Blue Jackets 10. marca 2014, keď skolaboval na striedačke. Už predtým sa pritom vedelo, že má nepravidelný srdcový tep. Pred kolapsom dokonca podstúpil procedúru, ktorá sa zopakovala aj deväť dní po ňom. Hokeja sa však dlho nechcel vzdať.

Článok pokračuje pod reklamou

„Trénoval som a monitoroval som, ako sa mi darí, naďalej som sa stretával s doktormi, aby sme si všetko prešli a zistili, či by som ešte mohol hrať. Je to veľmi komplikované a z toho, čo som sa dozvedel, tak neexistuje 100% liek a, nanešťastie, už viac hrať nemôžem,“ povzdychol si Peverley.

Tridsaťtriročný rodák z ontárijského Kingstonu trávil čas počas minulej sezóny aj ako asistent trénera Texasu Stars z AHL. V jeho novej pozícii bude mať na starosti nádeje Dallasu pôsobiace v juniorských ligách a na vysokoškolskej úrovni.

Peverley za sebou zanecháva kariéru, počas ktorej dokázal získať jeden Stanleyho pohár. Podarilo sa mu to v roku 2011 s Bostonom Bruins. Zahral si aj za Atlantu Thrashers a Nashville Predators. V 442 zápasoch základnej časti zaregistroval 84 gólov a 241 bodov. V 59 dueloch play-off pridal 21 bodov (9+12).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies