Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Cleary podpísal zmluvu s Wings, Green sa k nim už pripojil

Z Detroitu v piatok prišli dve správy – generálny manažér Ken Holland dodržal slovo a s kanadským veteránom Danielom Clearym podpísal ďalší jednoročný kontrakt, zatiaľ čo v Joe Louis Aréne sa po prvýkrát pripojil k novým spoluhráčom obranca Mike Green.

Cleary odohral v uplynulom ročníku za Detroit len 17 zápasov, v ktorých si pripísal iba dva body za gól a asistenciu. Hoci bol neefektívny, s Hollandom sa pred dvoma rokmi ústne dohodol na podpísaní troch jednoročných zmlúv po tom, čo Red Wings uprednostnil pred Philadelphiou Flyers, s ktorou bol blízko k trojročnej dohode v hodnote 8,25 milióna dolárov. Aktuálny kontrakt mu zaručí príjem 950 000 dolárov.

Už tridsaťšesťročný rodák z Newfoundlandu má za sebou 609 zápasov v drese Detroitu, ku ktorému sa pripojil v ročníku 2005/06. Pripísal si v nich 124 gólov a 141 asistencií. V NHL odohral už 938 duelov so ziskom 387 bodov (165 gólov, 222 asistencií). V minulosti hrával aj za Chicago, Edmonton a Phoenix.

Green po prvýkrát trénoval s Red Wings

Svoj debut medzi novými spoluhráčmi zažil v Joe Louis Aréne obranca Mike Green, ktorý v júli podpísal s Detroitom trojročnú zmluvu v hodnote 18 miliónov amerických dolárov. Do mesta prišiel vo štvrtok a prvý neformálny tréning absolvoval v piatok.

Článok pokračuje pod reklamou


„Vo Washingtone som strávil dlhý čas, ale tu sa posúvam vpred a som extrémne nadšený z toho, že som súčasťou tohto mužstva, ktoré má takú históriu, skupinu lídrov a recept na víťazstvá. Celkovo som z toho veľmi nadšený. Chalani ma dnes ráno privítali s otvorenou náručou a už sa neviem dočkať začiatku sezóny,“ povedal Green pre oficiálnu stránku ligy.

Dvadsaťdeväťročný hokejista strávil prvých desať rokov v NHL v drese Capitals. V Detroite si od neho sľubujú, že bude pokračovať v tom, čo pre nich pred rokmi robil Brian Rafalski – podporovať ofenzívu. Plusom je, že ide o toľko vytúženého pravorukého beka.

„Tuším ich v ostatných rokoch veľa nemali. Viem, že keď sme proti Red Wings hrávali, snažili sme sa zahrávať akcie cez ich ľavákov. Ja urobím všetko preto, aby som rozvážal puk a posielal ho útočníkom,“ pokračoval Greene, ktorý by mal hrávať s Dannym DeKeyserom.

„Je to skvelý chalan, skvelý korčuliar a pohybuje sa dobre s pukom. Samozrejme, viem to už z toho, že som ho sledoval, keď sme proti nim hrávali. Nevenoval som príliš veľkú pozornosť jeho tendenciám, ale som si istý, že sa s nimi zoznámim veľmi rýchlo. Som nadšený, že s ním budem hrať.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies