Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Jurčo hviezdou zápasu, Detroit porazil Boston (príprava)

Slováci sa v pondelok predstavili len v jednom prípravnom zápase, ale dávali o sebe vedieť. Darilo sa hlavne Tomášovi Jurčovi, ktorý sa dokonca stal aj hviezdou duelu.

Tomáš Jurčo podáva v príprave dobré výkony, ale bodovo sa v prvých dvoch dueloch nepresadil. Všetko sa zmenilo v tom treťom. Košický rodák strelil víťazný gól, pridal asistenciu a po výhre Detroitu 3:1 nad Bostonom opúšťal duel ako tretia hviezda zápasu. Odohral v ňom 14 a štvrť minúty, pričom si pripísal aj dva plusové body a dve strely. Na listine strelcov ho doplnili Drew Miller a Andreas Athanasiou. Tomáš Tatar odohral necelých 15 minút, ale nebodoval. Jimmy Howard urobil 31 zákrokov a prekonať ho dokázal len Loui Eriksson. Tuukka Rask inkasoval tri góly z 24 striel a Bruins prehrali prvý zápas v príprave.

Presilovkový gól Andreho Burakovského sa ukázal ako víťazný. Washington aj vďaka nemu porazil Islanders 3:1. Do čierneho sa trafil aj Sean Collins, zatiaľ čo Karl Alzner dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Darilo sa aj gólmanom Capitals – Philipp Grubauer zastavil všetkých 13 striel, Justin Peters inkasoval jeden gól z 11 striel. Ten mu strelil Kirill Petrov v 59. minúte. Celý zápas za newyorský tím odchytal Thomas Greiss, ktorý čelil 24 strelám.

Pre Montreal to mal byť domáci zápas, ale vôbec to tak nepripadalo. V novučičkej hale Videotron Centre v Quebec City, ktorá bude raz domovom tímu NHL, sa stretlo 18 259 divákov, z ktorých časť Canadiens fandila a časť ich vybučala už pri nástupe. Druhú skupinu nepotešil výsledok zápasu – „Habs“ v znepriatelenom území porazili Pittsburgh 4:1 po góloch Alexa Siomina, Larsa Ellera, Briana Flynna a Dalea Weisea. čestný úspech Penguins zaknihoval Beau Bennett. V drese hostí nastúpil aj Pascal Dupuis, ktorý má za sebou zotavovanie z krvnej zrazeniny. Za „tučniakov“ chytal Marc-Andre Fleury, rodák z neďalekého Sorelu. V bráne „domácich“ stál Carey Price.

Článok pokračuje pod reklamou

Druhý newyorský tím v pondelok privítal Philadelphiu, ktorá po góloch Marka Streita a Waynea Simmondsa viedla po dvoch tretinách 2:0, ale napokon si náskok neudržala. V tretej tretine sa z hráčov Rangers presadili Dan Girardi a Chris Kreider, aby v predĺžení mohol o triumfe 3:2 rozhodnúť Keith Yandle z trestného strieľania. K výhre prispel aj Antti Raanta, ktorý zaznamenal 27 zákrokov. Steve Mason mal podstatne viac práce – čelil 44 strelám.

Jacob Markström zneškodnil všetkých 32 striel, Jared McCann skóroval počas presilovky v tretej tretine a Vancouver vyhral nad Arizonou futbalovo 1:0. Mike Smith ukončil zápas s 23 zákrokmi. Coyotes doteraz nevyhrali ani jeden zo štyroch prípravných zápasov.

Výsledky

Boston – Detroit 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Montreal – Pittsburgh 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
NY Islanders – Washington 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
NY Rangers – Philadelphia 3:2 PP (0:1, 0:1, 2:0, 1:0)
Vancouver - Arizona 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 14:40 0 0 0 0 2 1 1
T. Jurčo (DET) 14:16 1 1 2 +2 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies