Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Tatar a Hossa najproduktívnejšími Slovákmi prípravy

Jozef Struhár  
04.10.2015

V nedeľu sa odohrá posledný prípravný zápas v tomto roku. Slovensko v ňom zastúpenie mať nebude, a tak môžeme rekapitulovať prípravu z pohľadu našich reprezentantov.

Do prípravných zápasov zasiahlo 14 hráčov spod Tatier, pričom kempov sa zúčastňovali ďalší šiesti hráči. Každý jeden Slovák bez zmluvy, prípadne s dvojcestnou zmluvou, už nie je súčasťou prvých tímov.

Z tých, ktorí dostali šancu v zápasoch, sa najviac darilo osvedčeným tváram. Bodovanie od úvodu prípravného obdobia viedol Tomáš Tatar z Detroitu, ktorého v sobotu bodovo dorovnal Marián Hossa zo Chicaga.

Článok pokračuje pod reklamou

Žijúca legenda nášho hokeja dala bodku za prípravou štýlovo a v sobotu sa stala prvou hviezdou zápasu. Hossa vďaka tomu nazbieral v troch zápasoch štyri body a mal najlepší bodový priemer spomedzi Slovákov. Skóroval trikrát.

Tatar sa na čele bodovania udržal vďaka väčšiemu počtu strelených gólov. So štyrmi gólmi v štyroch zápasoch sa stal najlepším slovenským strelcom. Do čierneho sa trafili už len jeho spoluhráč Tomáš Jurčo a „kráľ“ Marián Gáborík, ktorý našiel svoju streleckú mušku v treťom, poslednom zápase.

Najproduktívnejším obrancom sa stal Andrej Sekera, ktorý v drese Edmontonu odohral päť zápasov so ziskom troch asistencií. Stačili mu na tretie miesto medzi krajanmi. Štvrtý bol dvojbodový Jurčo, ktorého nasledoval obranca Toronta Martin Marinčin s dvoma asistenciami.

Okrem Gáboríka raz bodoval aj Marko Daňo, ktorého už medzičasom Chicago poslalo na „farmu“. V troch dueloch raz asistoval.

Do bodovania sa nezapísali Zdeno Chára, Tomáš Kopecký, Marek Hrivík, Ľubomír Višňovský ani Richard Pánik. Pri Chárovi to nie je vôbec zarážajúce. Kapitán Bostonu sa zranil hneď v úvode prvého zápasu. Pánik spomedzi tejto skupiny odohral najviac zápasov – štyri.

Slovenskí brankári toho v príprave veľa neodchytali. Peter Budaj bojujúc o zmluvu zastavil 94,4 % striel v častiach dvoch duelov a Jaroslav Halák v jednom zápase (odchytal dve tretiny) zaznamenal 92,3% úspešnosť zákrokov. Predtým, ako mal dostať priestor v bráne znova, sa zranil. Neodchytá ani dnešný zápas Islanders.

Bodovanie Slovákov v príprave Z G A B
1. Tomáš Tatar 4 4 0 4
2. Marián Hossa 3 3 1 4
3. Andrej Sekera 5 0 3 3
4. Tomáš Jurčo 5 1 1 2
5. Martin Marinčin 6 0 2 2
6. Marián Gáborík 3 1 0 1
7. Marko Daňo 3 0 1 1
8. Zdeno Chára 1 0 0 0
9. Tomáš Kopecký 2 0 0 0
9. Marek Hrivík 2 0 0 0
11. Ľubomír Višňovský 3 0 0 0
12. Richard Pánik 4 0 0 0

Pre porovnanie, najproduktívnejšími hráčmi ligy sú s ôsmimi bodmi Ryan Johansen z Columbusu a Charlie Coyle z Minnesoty. Johansen skóroval štyrikrát, Coyle raz. Najlepším strelcom je center Oilers Anton Lander – skóroval päťkrát.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies