Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Preview Západnej konferencie pred štartom sezóny 2015/16

Päť z ostatných šiestich šampiónov pochádza zo Západnej konferencie. A tá je plná ambicióznych tímov aj teraz. Pár dní pred štartom nového ročníka NHL sa pozrieme na to, kto v nej bude mať aké šance na úspech.

Pacifická divízia

Anaheim bude aj tento rok hlavným favoritom Pacifickej divízie. Kings sa chcú vrátiť do play-off a mužstvo má na to, aby sa mu to podarilo. So Sharks je to otázne. Calgary bude po vydarenej sezóne očakávať viac a to isté platí aj o jeho provinčnom rivalovi. Edmonton bude najsledovanejším tímom divízie aj vďaka príchodu Connora McDavida. Od Arizony a Vancouveru sa veľa neočakáva. V divízii budú pôsobiť aj dvaja Slováci – Marián Gáborík a Andrej Sekera.

ANAHEIM DUCKS

Základná časť 2014/15: 51-24-7 (1. miesto v divízii)
Play-off 2015: 3. kolo
Kľúčové príchody: Carl Hagelin, Kevin Bieksa, Anton Chudobin, Chris Stewart, Mike Santorelli, Shawn Horcoff
Kľúčové odchody: Francois Beauchemin, Matt Beleskey, Kyle Palmieri, Tomáš Fleischmann, Emerson Etem, James Wisniewski
Slováci v tíme: -

Ducks si v minulej sezóne vylepšili bilanciu oproti tej predošlej a dostali sa ďalej aj v play-off. Teraz veria, že zlepšovania budú pokračovať. Zmeny v mužstve naznačujú tomu, že by sa tak stať mohlo. Kalifornský tím prišiel o niekoľko kľúčových hráčov, vrátane vyťažovaného obrancu Francoisa Beauchemina, ale dokázal ich nahradiť a získať možno aj trochu viac kvality. Preto je tu predpoklad toho, že Anaheim opäť vyhrá titul v Pacifickej divízii.

Článok pokračuje pod reklamou

ARIZONA COYOTES

Základná časť 2014/15: 24-50-8 (7. miesto)
Play-off 2015: -
Kľúčové príchody: Anthony Duclair, Steve Downie, Antoine Vermette, Anders Lindbäck, Zbyněk Michálek, Nicklas Grossmann
Kľúčové odchody: Sam Gagner, Martin Erat, Lauri Korpikoski, John Moore
Slováci v tíme: -

Coyotes sa vlani chceli vrátiť do play-off a namiesto toho sa zaradili medzi najhoršie tímy súťaže. Letné zmeny by tímu mali pomôcť, ale či sa z neho stane razom tím hodný bojov o Stanleyho pohár, je otázne. Arizona pôsobí na papieri ako tím druhej polovice tabuľky. Ak by tréner Dave Tippett dokázal z hráčov dostať maximum, mohlo by z toho byť s odretými ušami play-off. Skôr v ňom však „kojoti“ budú chýbať.

CALGARY FLAMES

Základná časť 2014/15: 45-30-7 (3. miesto)
Play-off 2015: 2. kolo
Kľúčové príchody: Dougie Hamilton, Michael Frolík
Kľúčové odchody: Raphael Diaz
Slováci v tíme: -

Flames v minulej sezóne milo prekvapili a teraz vstupujú do ročníka s inými očakávaniami ako pred rokom. Generálny manažér neriskoval a veľa zmien v klube neurobil. Príchodom Dougieho Hamiltona skvalitnil už aj tak dobrú defenzívu a Michael Frolík pridá hĺbku ofenzíve, ktorú budú ťahať o ďalší rok zrelší hráči. Play-off je minimálnym cieľom, ktorý klub bude mať. A má na to, aby v ňom opäť zamiešal kartami.

EDMONTON OILERS

Základná časť 2014/15: 24-44-14 (6. miesto)
Play-off 2015: -
Kľúčové príchody: Connor McDavid, Andrej Sekera, Cam Talbot, Erik Gryba, Lauri Korpikoski
Kľúčové odchody: Viktor Fasth, Derek Roy, Boyd Gordon
Slováci v tíme: Andrej Sekera

Slovenským nástupcom Martina Marinčina v Edmontone bude Andrej Sekera, ktorý sa zaradil medzi najväčšie posily druhého klubu z Alberty. Oilers vstúpia do sezóny s veľkými očakávaniami a najväčšie vzbudzuje mladík Connor McDavid, ktorého príchod sa pokladá za štart novej úspešnej éry. Nové vedenie, nový tréner a celkovo lepšie poskladané mužstvo sú predpokladom významného zlepšenia.

LOS ANGELES KINGS

Základná časť 2014/15: 40-27-15 (4. miesto)
Play-off 2015: -
Kľúčové príchody: Milan Lucic, Christian Ehrhoff
Kľúčové odchody: Andrej Sekera, Slava Vojnov, Robyn Regher, Martin Jones, Justin Williams, Mike Richards, Jarret Stoll
Slováci v tíme:
Marián Gáborík

Do minulej sezóny vstupovali Kings ako obhajcovia titulu, ale opúšťali ju so sklamaním už po základnej časti. Ciele pre tento ročník sú jasné – návrat do play-off. Tím opustilo niekoľko hráčov, ale s nimi odišli aj rozptýlenia. Dlhé leto mohlo pomôcť znovu nabrať fyzické i mentálne sily. Tím sa bude spoliehať viac na mladších hráčov, ale to nemení nič na tom, že by sa mal do play-off opäť prebojovať.

SAN JOSE SHARKS

Základná časť 2014/15: 40-33-9 (5. miesto)
Play-off 2015: -
Kľúčové príchody: Paul Martin, Martin Jones, Joel Ward
Kľúčové odchody: Antti Niemi, Matt Irwin
Slováci v tíme: -

Sklamaním sa minulý ročník skončil aj pre San Jose, ktoré sa začalo viac sústredovať na mladších hráčov a teraz už opäť aj na víťazenie. Sharks to budú mať v novom ročníku opäť náročné, ale ak by v bráne zabral Jones, mohli by sa do play-off vrátiť.

VANCOUVER CANUCKS

Základná časť 2014/15: 48-29-5 (2. miesto)
Play-off 2015: 1. kolo
Kľúčové príchody: Brandon Sutter, Brandon Prust, Matt Bartkowski
Kľúčové odchody: Eddie Läck, Kevin Bieksa, Nick Bonino, Shawn Matthias, Zack Kassian
Slováci v tíme: -

Vancouver sa možno až prekvapujúco hladko dostal v minulej sezóne do play-off. S návratom do bojov o Stanley Cup sa počítalo, ale že tím nazbiera po katastrofálnej sezóne 101 bodov, veril len optimista. Tento rok tiež len optimista bude tipovať, že tím čaká zlepšenie. Canucks starnú a konkurencia sa zlepšuje. Skôr treba očakávať zhoršenie.

Centrálna divízia

Minulý rok Centrálna divízia ukázala, prečo je najnáročnejšou v lige. Tento rok by sa opäť medzi jej top favoritov mali zaradiť Blues, Wild a Blackhawks, ktorí budú aj s Mariánom Hossom obhajovať Stanley Cup. Predators boli vlani druhí, ale teraz sa očakáva, že sa pred nich pár tímov dostane. Winnipeg chce zopakovať play-off a viac by chcel dokázať Dallas. Colorado je v úzadí, ale tiež nie je bez šance.

CHICAGO BLACKHAWKS

Základná časť 2014/15: 48-28-6 (3. miesto)
Play-off 2015: víťaz Stanleyho pohára
Kľúčové príchody: Arťom Anisimov, Arťom Panarin, Viktor Tichonov, Trevor Daley, Marko Daňo
Kľúčové odchody: Brandon Saad, Patrick Sharp, Johnny Oduya, Antoine Vermette, Kris Versteeg, Kimmo Timonen
Slováci v tíme: Marián Hossa

Chicago vstúpi do sezóny s cieľom obhájiť titul. Aj po drastických zmenách v zostave má na to, aby sa mu to podarilo, ak sa noví hráči zohrajú so starými a ak sa kontroverzia okolo Patricka Kanea neprenesie aj do šatne. Mnoho odborníkov sa zhoduje, že Blackhawks budú zrejme kopírovať sezónu 2010/11, v ktorej po zisku Stanley Cupu došlo k veľkým zmenám a tím nepostúpil cez 1. kolo play-off. My budeme pozorovať hlavne to, či v prvom tíme dostane šancu slovenský mladík Marko Daňo.

COLORADO AVALANCHE

Základná časť 2014/15: 39-31-12 (7. miesto)
Play-off 2015: -
Kľúčové príchody: Francois Beauchemin, Nikita Zadorov, Michail Grigorenko, Carl Söderberg, Blake Comeau
Kľúčové odchody: Ryan O’Reilly, Daniel Briere, Jan Hejda
Slováci v tíme: -

Eufória opadla. Víťaz Centrálnej divízie z ročníka 2013/14 skončil vlani na poslednom mieste divízie a nepostúpil do play-off. Tentokrát sa dá očakávať podobný osud. Či to bude posledné miesto, to je otázne, ale play-off veľmi reálne nie je. Tím má potenciál byť v budúcnosti úspešný a postupom do play-off v aktuálnej sezóne by milo prekvapil.

DALLAS STARS

Základná časť 2014/15: 41-31-10 (6. miesto)
Play-off 2015: -
Kľúčové príchody: Patrick Sharp, Johnny Oduya, Antti Niemi
Kľúčové odchody: Trevor Daley, Jhonas Enroth, Ryan Garbutt
Slováci v tíme: -

Dallas si vylepšil brankársky post, útok i obranu. Skúsenosti s víťazením v play-off prinášajú Niemi, Sharp i Oduya. Cieľom klubu je návrat do play-off a Stars majú veľmi dobrú šancu, aby to dokázali. Na západe by mohli byť čiernym koňom celého ročníka.

MINNESOTA WILD

Základná časť 2014/15: 46-28-8 (4. miesto)
Play-off 2015: 2. kolo
Kľúčové príchody: Mike Reilly
Kľúčové odchody: Chris Stewart, Kyle Brodziak, Matt Cooke
Slováci v tíme: -

Minnesota nazbierala vlani 100 bodov, ale opäť postúpila do play-off až ako divoká karta. A opäť ju v ňom zastavilo Chicago. Veľké zmeny sa klube neudiali, ale Devan Dubnyk dáva nádej, že nový ročník dopadne pre Wild lepšie. Ak sa bude brankárovi dariť tak, ako v druhej polovici minulej sezóny, tak kvalitná defenzíva a vyzretejší útok sú predpokladom úspešnej sezóny. Druhý divízny titul v histórii organizácie v tom prípade neznie vôbec nereálne.

NASHVILLE PREDATORS

Základná časť 2014/15: 47-25-10 (2. miesto)
Play-off 2015: 1. kolo
Kľúčové príchody: Barret Jackman, Cody Hodgson, Steve Moses
Kľúčové odchody: Cody Franson, Mike Santorelli, Matt Cullen, Taylor Beck
Slováci v tíme: -

Pred minulou sezónou sa tím vylepšil, prinieslo to svoje ovocie a zavítal späť do play-off. Dostane sa tam aj tento rok? Klub by mohol opäť podávať dobré výkony a zbierať body, ale ak sa nepriblíži k minuloročným 104 bodom, tak to s postupom bude mať pri aktuálnom formáte play-off ťažké. Papierovo to nevyzerá na to, aby zopakoval druhé miesto v divízii.

ST. LOUIS BLUES

Základná časť 2014/15: 51-24-7 (1. miesto)
Play-off 2015: 1. kolo
Kľúčové príchody: Kyle Brodziak, Troy Brouwer
Kľúčové odchody: T.J. Oshie, Barret Jackman
Slováci v tíme: -

Od St. Louis sa v základnej časti dá očakávať to, čo dokazovali v ostatných rokoch. Tím by však konečne chcel uspieť aj v play-off. V zostave urobil veľmi malé zmeny, ale bude zaujímavé sledovať, ako sa prejaví odchod T.J. Oshieho. S obhajobou divízneho titulu to nebude ľahké, ale postup do bojov o Stanleyho pohár z prvých troch miest divízie by nemal byť väčší problém. Či v ňom príde konečne úspech, to sa fanúšikovia tohto klubu pýtajú už roky rokúce.

WINNIPEG JETS

Základná časť 2014/15: 43-26-13 (5. miesto)
Play-off 2015: 1. kolo
Kľúčové príchody: Alex Burmistrov, Matt Fraser, Nikolaj Ehlers
Kľúčové odchody: Jim Slater, Michael Frolík, Jiří Tlustý, Lee Stempniak
Slováci v tíme: -

Novodobý tím Winnipeg Jets má za sebou prvú účasť v play-off a pre zranenia v závere sezóny z nej veľa nevyťažil. V tomto ročníku by mal opäť bojovať v strede tabuľky o postup cez divokú kartu. Ak bude tím zdravý a podržia ho brankári, v ňom by mohol odohrať aj viac ako štyri minuloročné zápasy. Najväčšie obavy sú v otázke brankárov.  



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies