Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Preview Východnej konferencie pred štartom sezóny 2015/16

K 14 tímom Západnej konferencie sme sa už vyjadrili. Teraz prichádza pohľad na početnejšiu Východnú konferenciu. V nej si na úspech brúsia zuby mnohé tímy. Zažijú ho aj Bruins, Maple Leafs či Sabres? Predĺži Detroit svoju sériu postupov do play-off?

Atlantická divízia

Atlantická divízia sľubuje v novej sezóne zaujímavé súboje, ale aj sklamania. Ak fanúšikovia Bostonu očakávajú návrat do play-off, mohli by byť sklamaní. Musia si zvykať na to, že Bruins už nie sú takí dobrí, ako pred pár rokmi. Toronto by mohlo prekvapiť a veľa sa o ňom v lete popísalo. Realita však bude zrejme taká, že ho ostatné tímy odsunú na druhú koľaj. Medzi top favoritov divízie sa radia Tampa Bay a Detroit. Nemožno zabúdať ani na Montreal. Otázne je, či minulú sezónu zopakuje Ottawa. Od Buffala sa to nečaká. Malo by sa od dna odraziť a významne zlepšiť. Do boja o play-off by chcela prehovoriť aj Florida.

BOSTON BRUINS

Základná časť 2014/15: 41-27-14 (5. miesto v divízii)
Play-off 2015: -
Kľúčové príchody: Matt Beleskey, Matt Irwin, Zac Rinaldo, Jimmy Hayes
Kľúčové odchody: Dougie Hamilton, Matt Bartkowski, Milan Lucic, Carl Söderberg, Reilly Smith, Gregory Campbell, Daniel Paille, Niklas Svedberg
Slováci v tíme: Zdeno Chára

Článok pokračuje pod reklamou

Claude Julien opäť sedí na horúcej stoličke. Boston sa chce v novej sezóne vrátiť do play-off, ale v lete sa skôr oslabil ako posilnil. Tím je na zostupe a mužstvo okolo Zdena Cháru bude mať pred sebou veľmi náročnú úlohu. Ak sa tím vráti ku svojej identite a bude slúžiť zdravie kľúčovým hráčom, s pomocou skvelých výkonov Tuukku Raska by sa mu play-off podariť mohlo. V tom prípade to však zrejme nebude dlhý pobyt v bojoch o Stanley Cup.

BUFFALO SABRES

Základná časť 2014/15: 23-51-8 (8. miesto)
Play-off 2015: -
Kľúčové príchody: Jack Eichel, Ryan O’Reilly, Evander Kane, Cody Franson, David Legwand, Robin Lehner
Kľúčové odchody: Cody Hodgson, Andre Benoit, Tyson Strachan, Michail Grigorenko, Nikita Zadorov, Andrej Meszároš
Slováci v tíme: -

Minulý rok sme sa nemýlili a Buffalo zlákala myšlienka zabojovať o draftovú jednotku. Nakoniec z toho bola aj napriek poslednému miestu „len“ draftová dvojka. Len je v úvodzovkách, pretože Jack Eichel aj v príprave ukázal, že je viac ako len cenou útechy. Nové posily a nový tréner dávajú nádej. Tím sa určite zlepší, ale bude to stačiť na play-off? Bude to značne závisieť aj od bránkoviska. Otázniky visia aj nad obranou.

DETROIT RED WINGS

Základná časť 2014/15: 43-25-14 (3. miesto)
Play-off 2015: 1. kolo
Kľúčové príchody: Brad Richards, Mike Green
Kľúčové odchody: Stephen Weiss, Marek Židlický, Jonas Gustavsson
Slováci v tíme: Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo

Ani tento rok to nebude. Neprajníci sa nedočkajú a Red Wings postúpia opäť do play-off. Opak by bol veľkým prekvapením. Red Wings získali počas leta len dvoch hráčov, ale príchodom Richardsa a Greena vylepšili oblasti, ktoré potrebovali vylepšiť. Bránkovisko problémom nebude a ofenzívny potenciál je veľký. Nový tréner Jeff Blashill pritom väčšinu hráčov dobre pozná a i on vie, ako sa vyhráva. Éra po Mikeovi Babcockovi by nemusela začať vôbec zle.

FLORIDA PANTHERS

Základná časť 2014/15: 38-29-15 (6. miesto)
Play-off 2015: -
Kľúčové príchody: Reilly Smith
Kľúčové odchody: Brad Boyes, Jimmy Hayes, Scottie Upshall, Tomáš Kopecký
Slováci v tíme: -

Panthers budú patriť medzi tie nevyspytateľné tímy. Mladé hviezdy sú o rok zrelšie a pripravené urobiť ďalší krok vo svojom hokejovom raste. Luongo je stále veľmi kvalitným brankárom. Tím by mohol bojovať o pozíciu divokej karty, ale konkurencia v tomto smere bude tento rok veľká. Každý bod rozhodne.

MONTREAL CANADIENS

Základná časť 2014/15: 50-22-10 (1. miesto)
Play-off 2015: 2. kolo
Kľúčové príchody: Alexander Siomin, Zack Kassian
Kľúčové odchody: Brandon Prust
Slováci v tíme: -

Canadiens so zostavou v lete veľmi nevymýšľali a to nemuselo byť vôbec zlé rozhodnutie. V bráne majú istotu v hviezdnom Careym Priceovi, obrana bude dostatočne dobrá na postup do play-off, ale či bude stačiť aj na dlhší pobyt v play-off je na pováženie. Útoku zrejme len prospejú drobné zmeny. Vyplatiť by sa mohol aj ten malý risk s angažovaním ľahkovážnejšieho Alexandra Siomina.

OTTAWA SENATORS

Základná časť 2014/15: 43-26-13 (4. miesto)
Play-off 2015: 1. kolo
Kľúčové príchody: -
Kľúčové odchody: Erik Gryba, Erik Condra, David Legwand, Robin Lehner
Slováci v tíme: -

Senators majú za sebou ročník ako z filmu. Už im k „happy endu“ chýbalo len vydarenejšie play-off. Nečakaná účasť pozdvihla hráčom sebavedomie a teraz vedia, čo potrebujú urobiť, aby si vo vyraďovacích bojoch zahrali opäť. Tím má útok, ktorý sa stále môže zlepšovať, brankárov, ktorí vedia podržať a dostatočne solídnych obrancov na to, aby boli Senators opäť v hre o play-off.

TAMPA BAY LIGHTNING

Základná časť 2014/15: 50-24-8 (2. miesto)
Play-off 2015: finále Stanley Cupu
Kľúčové príchody: Erik Condra, Kevin Poulin
Kľúčové odchody: Brenden Morrow
Slováci v tíme: -

Tampa vlani potvrdila naše očakávania a tento rok bude opäť patriť medzi adeptov na titul. Ak sa pozrieme na jej zostavu, vidíme talentovaný tím na každom poste. V lete tento tím nezaznamenal žiadnu citeľnú stratu a skúsenosti z finále mohli byť pre mladších hráčov prospešné. Ak sa na Floride nebudú príliš rozptyľovať situáciou okolo kontraktu Stevena Stamkosa, aj tento rok by mohli pomýšľať na svoj druhý pohár v histórii.

TORONTO MAPLE LEAFS

Základná časť 2014/15: 30-44-8 (7. miesto)
Play-off 2015: -
Kľúčové príchody: P.A. Parenteau, Michael Grabner, Shawn Matthias, Nick Spaling, Brad Boyes, Matt Hunwick, Mark Arcobello, Martin Marinčin
Kľúčové odchody: Phil Kessel, David Booth, Olli Jokinen, Tim Erixon, Zach Sill
Slováci v tíme: Richard Pánik, Martin Marinčin

V Toronte sa fanúšikovia za ostatné roky naučili, že prehnané očakávania končia veľkým sklamaním. Veľké haló sa v lete robilo okolo príchodu trénera Mikea Babcocka, ale ani ten nebude spasiteľom Maple Leafs. Teda nie v tejto sezóne. Aj napriek snahe a prísnemu trénerovi nemá tím dostatok kvality na to, aby obstál v silnej konkurencii. Sezóna bude ťažká, ale treba ju brať ako začiatok niečoho lepšieho. A možno aj motyka vystrelí.

Metropolitná divízia

Budú to Rangers? Newyorský tím si pred sezónou verí, ale ovládne Metropolitnú divíziu? Silou oplýva aj Pittsburgh, ale Washington si tiež môže klásť reálne nároky na korunku kráľa divízie. Toto sú tri tímy, ktoré majú najväčšie šance rozdeliť si prvé tri miesta. Ostatné tímy budú bojovať o divoké karty v rámci konferencie. Týka sa to hlavne Islanders a Blue Jackets. Od Caroliny, Philadelphie a New Jersey sa naopak, nič veľké neočakáva.

CAROLINA HURRICANES

Základná časť 2014/15: 30-41-11 (8. miesto)
Play-off 2015: -
Kľúčové príchody: Eddie Läck, Kris Versteeg, James Wisniewski, Noah Hanifin
Kľúčové odchody: Anton Chudobin, Alex Siomin
Slováci v tíme: -

Napriek tomu, že sa Hurricanes v lete o čosi zlepšili, nepredpokladá sa, že by mali na to, aby bojovali o play-off. Minulé posledné miesto v divízii by však zopakovať nemuseli. Sledovať sa oplatí Cama Warda či Erica Staala, ktorým po sezóne končia zmluvy. Draftovaný mladík Noah Hanifin zase vzbudzuje pozornosť pri vyhliadkach do budúcnosti.

COLUMBUS BLUE JACKETS

Základná časť 2014/15: 42-35-5 (5. miesto)
Play-off 2015: -
Kľúčové príchody: Brandon Saad, Gregory Campbell
Kľúčové odchody: Arťom Anisomov, Marko Daňo
Slováci v tíme: -

Columbus minulý rok nedokázal obhájiť svoj postup do play-off, ale veľkým dôvodom toho boli početné zranenia. Aj napriek ním stále dokázali Blue Jackets miešať kartami a bojovať o postup až do konca základnej časti. Príchod Brandona Saada dodal tímu na sebavedomí a ak zdravie tentokrát bude slúžiť, s postupom do play-off by to problém byť nemusel.

NEW JERSEY DEVILS

Základná časť 2014/15: 32-36-14 (7. miesto)
Play-off 2015: -
Kľúčové príchody: Jiří Tlustý, Kyle Palmieri, David Schlemko, John Moore
Kľúčové odchody: Dainius Zubrus, Bryce Salvador, Michael Ryder, Martin Havlát, Scott Gomez, Steve Bernier
Slováci v tíme: -

Ak by sme mali nesmelo ukázať prstom na tím, ktorý by v divízii mal ťahať za najkratší koniec povrazu, bolo by to zrejme New Jersey. Cory Schneider je výborný brankár a výborný brankár je polovicou úspechu tímu. Čo však tá druhá polovica? Devils začínajú novú éru s novým trénerom a pod novým generálnym manažérom. A začnú ju pekne od spodných pozícií.

NEW YORK ISLANDERS

Základná časť 2014/15: 47-28-7 (3. miesto)
Play-off 2015: 1. kolo
Kľúčové príchody: Marek Židlický, Thomas Greiss, Steve Bernier
Kľúčové odchody: Michael Grabner, Michal Neuvirth, Ľubomír Višňovský
Slováci v tíme: Jaroslav Halák

Ak hovoríme o novej ére, ta sa týka aj Islanders. Mužstvo motivované rozlúčiť sa s Uniondale úspešne zažilo vydarený ročník 2014/15, ale v play-off skončilo skôr ako chcelo. Prinesie prvý rok v Brooklyne „Ostrovanom“ viac šťastia vo vyraďovacích bojoch alebo bude tímu robiť aklimatizácia problémy? Talentovaná zostava je skoro taká istá a celkom určite má na play-off. Bude z toho však niečo viac ako vlani? Bude to záležať aj od výkonov a zdravia Jaroslava Haláka.

NEW YORK RANGERS

Základná časť 2014/15: 53-22-7 (1. miesto, Prezidentova trofej)
Play-off 2015: 3. kolo
Kľúčové príchody: Antti Raanta, Jarret Stoll, Emerson Etem, Viktor Stalberg
Kľúčové odchody: Martin St. Louis, Carl Hagelin, Cam Talbot, Matt Hunwick
Slováci v tíme: -

Druhý newyorský tím vyhlasuje, že prišiel jeho čas. A skutočne, Rangers majú na papieri jednu z najsilnejších zostáv v lige. Henrik Lundqvist nie je kráľom pre nič za nič. Obrana je skvelá a útok má potenciál, ktorý by nemusel veľmi utrpieť ani po odchode Hagelina či ukončení kariéry St. Louisa. Alain Vigneault je skúsený a kvalitný tréner. Rangers budú obhajovať Prezidentovu trofej, ale viac sa budú sústredovať na úspech v play-off. Vedia totiž, že čas im ubieha rýchlo. Sú top favoritom divízie.

PHILADELPHIA FLYERS

Základná časť 2014/15: 33-31-18 (6. miesto)
Play-off 2015: -
Kľúčové príchody: Sam Gagner, Radko Gudas, Michal Neuvirth, Chris Porter, Jevgenij Medvedev
Kľúčové odchody: Niklas Grossmann, Zac Rinaldo, Ray Emery
Slováci v tíme: -

Flyers v ostatnej sezóne do play-off nepostúpili a nedá sa očakávať, že ich osud v novej sezóne bude iný. Generálny manažér Ron Hextall ani nemá v hľadáčiku okamžitý úspech. Mužstvo si buduje postupne tak, aby z neho urobil niečo, čo sa podarilo pred majstrovskými sezónami trebárs Los Angeles.

PITTSBURGH PENGUINS

Základná časť 2014/15: 43-27-12 (4. miesto)
Play-off 2015: 1. kolo
Kľúčové príchody: Phil Kessel, Nick Bonino, Eric Fehr, Sergej Plotnikov, Tim Erixon
Kľúčové odchody: Thomas Greiss, Paul Martin, Christian Ehrhoff, Brandon Sutter, Blake Comeau, Steve Downie
Slováci v tíme: -

V minulej sezóne sa Penguins ledva prebojovali do play-off, ale v tej aktuálnej by podobné problémy mať nemali. Stačí dať Kessela na krídlo ku Crosbymu alebo Malkinovi a máme tu ohromnú ofenzívnu silu. Penguins majú celkovo veľmi kvalitný útok. Ak visia otázniky, tak nad hrou obrany. Pokiaľ chcú „tučniaky“ pomýšľať aj na úspech v play-off, budú potrebovať v psychickej pohode aj gólmana Fleuryho.

WASHINGTON CAPITALS

Základná časť 2014/15: 45-26-11 (2. miesto)
Play-off 2015: 2. kolo
Kľúčové príchody: Justin Williams, T.J. Oshie, Philipp Grubauer
Kľúčové odchody: Mike Green, Tim Gleason, Joel Ward, Eric Fehr, Troy Brouwer, Curtis Glencross
Slováci v tíme: -

Na záver je tu tím, ktorý by mohol pri správnej konštelácii hviezd celú Metropolitnú divíziu ovládnuť. Capitals sa vlani zmena trénera vyplatila, Ovečkin bol opäť pri chuti a tím sa vrátili do play-off. Tento rok vstúpi do sezóny ešte ambicióznejší. V bráne je Braden Holtby, z ktorého sa vykryštalizovala spoľahlivá jednotka. Obrana je kvalitná aj bez Greena, ale bude musieť zostať zdravá, pretože hĺbka v nej nie je najväčšia.

Súvisiaci článok:
Preview Západnej konferencie pred štartom sezóny 2015/16



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies