Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Hossa prvým Slovákom s bodom, úvodný večer patril hosťom

Dočkali sme sa a po dlhom lete je tu späť hokej najvyššej kvality. NHL v noci zo stredy na štvrtok odštartovala štyrmi zápasmi, v ktorých sa predstavili aj traja Slováci. Ako prvý bodoval Marián Hossa.

Hviezdy večera:
1. Carey Price (MTL): 36/37 (97,3% úspešnosť zákrokov)
2. Joe Pavelski (SJS): 1 gól (víťazný), 2 asistencie
3. Daniel Sedin (VAN): 1 gól, 2 asistencie

Chicago obhajobu nezačalo dobre, zdolali ich ambiciózni Rangers

V Chicagu sa pred zápasom proti Rangers vyvesil pod strop United Center banner, ktorý bude pripomínať tohtoročný zisk Stanleyho pohára. Úradujúci šampión cestu za obhajobou však nezačal dobre. Hostia strelili tri góly v prvej tretine, Henrik Lundqvist zastavil 32 striel a New York vyhral pomerom 3:2. Marián Hossa si z duelu odniesol jeden bod. Zápas odštartoval dvoma debutovými gólmi v NHL. „Jazdec“ Oscar Lindberg otvoril skóre už v druhej minúte a v 15. stav po prihrávke Patricka Kanea vyrovnal domáci Artem Panarin. Do prvej prestávky však potom skórovali ešte Kevin Klein a Derek Stepan. J.T. Miller si pripísal dve asistencie. V druhej tretine sa svojho bodu dočkal aj Hossa, ktorý prihrával na gól Teuvovi Teräväinenovi. Blackhawks mali 23 minút na vyrovnanie, ale už sa im skórovať nepodarilo. V tretej tretine prestrieľalo súpera 14:7. Nekapituloval ani Corey Crawford, ktorý v zápase čelil 27 strelám. Hossa odohral 17 a pol minúty. Okrem asistencie si pripísal aj plusový bod a dva strelecké pokusy.

Gól Teräväinena po prihrávke Hossu:

Hviezdy duelu: 1. K. Klein (NYR), 2. O. Lindberg (NYR), 3. A. Panarin (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Babcockovi premiéru pokazil rival z Montrealu, Marinčin nebodoval

Duel medzi dvoma kanadskými rivalmi mal špeciálny náboj. Fanúšikovia v Air Canada Centre sa totiž dočkali súťažného debutu najbohatšieho trénera histórie Mikea Babcocka. Víťazný zápas by bol skvelým štartom v novom pôsobisku. Proti Montrealu to však nevyšlo. Carey Price zneškodnil 36 striel a doviedol Canadiens k výhre 3:1, o ktorú sa gólmi postarali Max Pacioretty a Alex Galchenyuk. Pacioretty otvoril skóre a potom ho aj uzavrel strelou do prázdnej brány. P.K. Subban mal prsty pri všetkých troch góloch. Jonathan Bernier kapituloval dvakrát z 29 striel a o čestný úspech Maple Leafs sa postaral James van Riemsdyk. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral necelých 16 minút a pripísal si jeden mínusový bod. „V NHL nie sú žiadne morálne víťazstvá. Buď vyhráte, alebo prehráte. Mali sme dnes veľa šancí. Vyhrali sme veľa súbojov, ale musíme lepšie premieňať príležitosti. Musíme zápasy vyhrávať. To je podstatné,“ povedal po zápase Babcock, ktorý ako prvý tréner aplikoval nové pravidlo, Vyžiadal si posúdenie spornej situácie videom a uspel. Rozhodcovia tak neuznali gól Jeffa Petryho z druhej tretiny, pretože sa Tomáš Plekanec dopustil nedovoleného bránenia v hre brankárovi.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. J. Bernier (TOR), 3. A. Galchenyuk (MTL)

Kalifornské derby vyhrali Sharks, Gáborík nebodoval

V minulej sezóne sa oba tímy nedostali do play-off a v tej aktuálnej budú o návrat bojovať. A hoci sa dávali pred sezónou väčšie šance Kings, prvý vzájomný súboj vyšiel lepšie Sharks. Kalifornské derby, ktoré ozdobili aj pästné súboje, vyhrali hladko 5:1. Lepší štart do duelu malo domáce L.A., keď už v druhej minúte skóroval Nick Shore. Následná bitka dodala impulz „žralokom“, ktorí sa do súpera zahryzli a už nepustili. Ešte do prvej prestávky otočili skóre Joe Thornton a Joe Pavelski. Po zmene strán zvýšili vedenie Brent Burns a Tomáš Hertl. V tretej dvadsaťminútovke sa svojho prvého gólu v NHL dočkal Joonas Donskoi, od ktorého sa odrazila do brány strela Pavelskeho. Ten si z duelu odniesol aj dve asistencie. Zápas mal sladkú príchuť pre Martina Jonesa, ktorý proti svojmu bývalému tímu predviedol 19 zákrokov. Marián Gáborík, ktorý odohral necelých 17 minút, ho ohrozil raz. Z duelu si odniesol dva mínusové body a dve trestné minúty. Milan Lucic sa v novom drese uviedol dvoma „mínuskami“ a osobným trestom po tom, čo v závere nezvládol bodyček Logana Couturea. Ten po zápase poznamenal: „Nevedel som, že sú v tejto lige hráči, ktorých nemôžete bodyčekovať.“ Jonathan Quick inkasoval všetkých päť gólov z 32 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (SJS), 2. J. Thornton (SJS), 3. B. Burns (SJS)

Vancouver zahájil sezónu jasnou výhrou v Calgary

Fanúšikovia Vancouveru ani nedúfali v taký začiatok sezóny. Na horúcom ľade v Calgary totiž Canucks uspeli hladko 5:1. Na začiatok informácia pre tých, ktorí tipovali, ako dlho bude trvať, kým sa niekto začne biť. Boli to dve sekundy. Diváci sa dočkali ešte jednej bitky a niekoľkých šarvátok, ale aj veľkého počtu gólov. Z neho však domáci radosť nemali, pretože okrem Jiřího Hudlera sa nikto z hráčov Flames nepresadil. Vlastne, obranca Denis Wideman ukážkovo usmernil puk do vlastnej brány po strele Alexa Burrowsa a zvýšil tak vedenie Canucks na 4:1. O zvyšné góly hostí sa postarali Jannik Hansen, Brandon Sutter a bratia Sedinovci. Daniel pridal aj dve asistencie. Ryan Miller kapituloval raz z 30 striel, jeho náprotivok Karri Rämö čelil až 44 streleckým pokusom.

Hviezdy duelu: 1. D. Sedin (VAN), 2. B. Sutter (VAN), 3. Ch. Tanev (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 15:57 0 0 0 -1 0 0 0
M. Hossa (CHI) 17:29 0 1 1 +1 0 2 0
M. Gáborík (LAK) 16:42 0 0 0 -2 2 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomBedard čakal lepšiu sezónu. Pred ďalšou má jasný cieľZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies