Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Sekera prihrával McDavidovi, Jurčo zažil sezónny debut

Deväť zápasov a štyroch Slovákov v akcii nám priniesol utorkový program NHL. Z našich bodoval len Andrej Sekera, ktorý mal prsty v prvom góle McDavida. Hetrik Spezzu však spôsobil, že Oilers opäť prehrali. Z výhry sa netešilo ani Los Angeles. Detroit však opäť áno.

Hviezdy večera:
1. Jason Spezza (DAL): 3 góly (vrátane víťazného)
2. Martin Jones (SJS): 31/31 (čisté konto)
3. Colton Parayko (STL): 2 góly (vrátane víťazného)

McDavid tečoval Sekerovu strelu, no Spezzov hetrik rozhodol o výhre Stars

Connor McDavid si pripísal svoj prvý gól i bod v NHL a mal v ňom prsty slovenský obranca Andrej Sekera, ktorého strelu tečoval do brány. Edmonton týmto gólom definitívne zmazal dvojgólovú stratu, no potom zaúradoval Jason Spezza, dvoma gólmi v tretej tretine zavŕšil svoj hetrik a rozhodol o výhre Dallasu 4:2. K nej gólom prispel aj Jamie Benn, kým Kari Lehtonen zastavil 22 striel a pripísal si aj jednu asistenciu. Viac práce mal Anders Nilsson, ktorý inkasoval tri góly z 51 striel. Okrem McDavida sa z hráčov Oilers presadil aj Oscar Klefbom. Kanadský tím zatiaľ nenapĺňa očakávania fanúšikov a prehral tri zápasy v rade. Sekera v utorkovom zápase odohral rovných 20 minút a zaznamenal aj jednu strelu a jeden blok.

Prvý gól McDavida, teč Sekerovej strely:

Hviezdy duelu: 1. J. Spezza (DAL), 2. T. Seguin (DAL), 3. A. Nilsson (EDM)

Článok pokračuje pod reklamou

Detroit potvrdil formu, finalistu zdolal aj s Jurčom v zostave

Detroit zvládol aj tretí zápas v sezóne, pričom tentokrát z toho mal radosť aj Tomáš Jurčo, ktorý sa do zostavy dostal po prvý raz. On ani Tomáš Tatar nebodovali, ale Red Wings získali dva body za víťazstvo 3:1 nad Tampou Bay, posledným šampiónom Východnej konferencie. Henrik Zetterberg zaznamenal gól a asistenciu, Gustav Nyquist sa presadil prvýkrát v sezóne a dvojbodový Kyle Quincey dal bodku za duelom strelou do prázdnej brány. Bodoval aj Dylan Larkin, zatiaľ čo Jimmy Howard urobil 20 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Ryan Callahan. Ben Bishop inkasoval dva góly z 23 striel, pričom Jurčo ho ohrozil raz. Košický rodák odohral 11 a štvrť minúty, dve strávil na trestnej lavici a prezentoval sa štyrmi bodyčekmi. Tatar odohral zhruba 13 a pol minúty. Detroit naposledy odštartoval s bilanciou 3-0-0 v ročníku 2011/12, keď vyhral prvých päť duelov v rade. Tampe Bay, ktorá ho vyradila v play-off po sedemzápasovom boji, ukončil bezchybnú trojzápasovú sériu výhier.

Hviezdy duelu: 1. H. Zetterberg (DET), 2. G. Nyquist (DET), 3. J. Drouin (TBL)

Gáborík opäť nebodoval, Kings opäť prehrali

Samé nuly. To sa nečaká od Mariána Gáborík, Anžeho Kopitara ani ďalších kľúčových hráčov Kings. Nepočítalo sa ani s takým neúspešným štartom z pohľadu tímu. Najväčšie hviezdy opäť nebodovali a Los Angeles prehralo aj tretí zápas v sezóne, keď tentokrát neskóroval nikto. Ryan Miller zastavil všetkých 15 striel a pohodlne vychytal čisté konto. S ním doviedol Vancouver k výhre 3:0, o ktorej gólmi rozhodli Adam Cracknell a dvojbodový Alexander Edler. Obaja skórovali v druhej tretine, v ktorej Canucks prestrieľali domácich 14:4. Gól do prázdnej brány v závere ešte pridal Derek Dorsett. Jonathan Quick v bráne kalifornského tímu podal najlepší výkon v sezóne, ale jeho 23 zákrokov bolo zbytočných, keďže jeho spoluhráči nedokázali vyprodukovať viac ofenzívy, ktorá v prvých troch zápasoch strelila dva góly. Gáborík odohral 14 a pol minúty, pričom zaznamenal len dve strely a dva bodyčeky. Canucks vyhrali dva zápasy proti kalifornským tímom v priebehu dvoch dní. Včera uspeli v Anaheime.

Hviezdy duelu: 1. A. Edler (VAN), 2. R. Miller (VAN), 3. J. Quick (LAK)

Penguins opäť prehrali, Canadiens sa naopak darí

Montreal v utorok dosiahol niečo, čo sa mu nepodarilo 38 rokov. Porazil Pittsburgh 3:2, aby vyhral vo štvrtom zápase od začiatku sezóny v rade, čím vyrovnal klubový rekord z toku 1977. Naopak, Penguins prehrali prvé tri zápasy sezóny po prvýkrát od sezóny 2005/06. O utorkovom víťazstve „Habs“ rozhodol v tretej tretine Tomáš Fleischmann, ktorý nadviazal na dva góly Maxa Paciorettyho. Ten dvakrát poslal svoj tím do vedenia, no „tučniakom“ sa dvakrát podarilo vyrovnať zásluhou Beaua Bennetta a Krisa Letanga. Carey Price však do tretice už nekapituloval, v závere urobil niekoľko kľúčových zákrokov a duel napokon opustil s 31 zásahmi. Jeho náprotivok, Marc-Andre Fleury, čelil 30 strelám. Pittsburgh doteraz strelil len tri góly. „Nikto neprehráva rád, takže si myslím, že je v poriadku, že sme nahnevaní, ale určite musíme nájsť spôsob, ako sa zlepšiť,“ skonštatoval pre agentúru AP jeho kapitán Sidney Crosby, ktorý v utorok zaknihoval svoju prvú strelu na bránu v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (MTL), 2. C. Price (MTL), 3. B. Bennett (PIT)

Jets po prehre v Brooklyne uspeli na Manhattane

Winnipeg po prehre v Brooklyne navštívil na druhý deň aj Manhattan. Tam si chuť napravil a Rangers porazil 4:1, aby im uštedril prvú prehru v sezóne. Oba tímy majú teraz bilanciu 3-1-0. Utorkový súboj lepšie začali domáci, keď sa po tretíkrát v sezóne presadil Mats Zuccarello. Bol to jediný gól pri hre piatich proti piatim. Už o 46 sekúnd neskôr však bolo vyrovnané, keď počas presilovky strelil svoj prvý gól v NHL Nikolaj Ehlers. Ďalšie dva góly pridal Bryan Little – jeden v oslabení, jeden v presilovke. Bodku za duelom dal Mark Stuart strelou do prázdnej brány. Dôležitý bol aj výkon Michaela Hutchinsona, ktorého „jazdci“ zasypali 41 strelami. Henrik Lundqvist kapituloval trikrát z 28 striel.

Hviezdy duelu: 1. M. Hutchinson (WPG), 2. B. Little (WPG), 3. N. Ehlers (WPG)

Rinne, Josi pomohli Predators k výhre nad Devils

Góly pri hre piatich proti trom nevideli diváci v Newarku, kde domáce New Jersey podľahlo Nashvillu 1:3. Predators dlho viedli po presilovkovom góle Romana Josiho a švajčiarsky obranca strelil neskôr aj svoj druhý gól – počas oslabenia do prázdnej brány. Ten bol nakoniec víťazný, pretože Pekka Rinne neudržal čisté konto a z 23 striel ho dokázal prekonať Kyle Palmieri počas presilovky. Pri ďalšej hre Devils bez brankára strelil tretí gól hostí Eric Nyström. Priestor v bráne New Jersey dostal Keith Kinkaid, ktorý kapituloval raz z 18 striel. Cory Schneider totiž nebol v zostave z osobných dôvodov. Devils otvorili ročník s bilanciou 0-3-0 po druhý raz v klubovej histórii. Nashville vyhral prvé tri zápasy sezóny a súperov prestrieľal 7:2. Rinne zase odchytal svoj 384. zápas, čím prekonal klubový rekord Tomáša Vokouna.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. R. Josi (NSH), 3. K. Kinkaid (NJD)

Jones opäť vynuloval súpera, Sharks tentokrát zdolali Capitals

Martin Jones dostal šancu v San Jose ukázať svoj potenciál a vyzerá to tak, že nám z neho rastie hviezda. Aj v utorok podal výborný výkon, zneškodnil všetkých 31 striel a s druhým čistým kontom v rade doviedol „žralokov“ k hladkej výhre 5:0 nad Washingtonom. „Podali sme veľmi dobrý výkon a keď sme sa ujali vedenia, hrali sme naozaj dobre v obrane,“ povedal po zápase pre AP. Päť rôznych hráčov sa postaralo o góly. Bradena Holtbyho z 30 striel prekonali Joe Thornton, Mike Brown a Tomáš Hertl. Do prázdnej brány potom puk dopravili ešte Matt Nieto a Chris Tierney. Sharks vyhrali úvodné tri zápasy sezóny, pričom inkasovali len jeden gól. Jones kapituloval z prvej strely, ktorej v ročníku čelil. Odvtedy je nepriestrelný. V utorok ho však neotestoval kapitán Capitals Alex Ovečkin, ktorý vynechal duel z osobných dôvodov. Obranca John Carlsson odohral svoj 400. duel v lige.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones (SJS), 2. J. Thornton (SJS), 3. J. Carlson (WSH)

Panthers zdolali Carolinu, opäť kapitulovali len raz

Panthers inkasovali aj do tretice len jeden gól. Tentokrát vďaka tomu zaknihovali druhé víťazstvo, keď zdolali Carolinu na jej ľade 4:1. Nick Bjugstad otvoril skóre už po dvoch minútach hry, ale na jeho gól dokázal reagovať v druhej tretine Elias Lindholm. Bolo to však naposledy, čo Al Montoya vo svojom prvom zápase sezóny kapituloval. Duel opustil s 22 zákrokmi. Jeho spoluhráči o výhre rozhodli troma gólmi v tretej tretine. Ten víťazný strelil premiérový strelec Connor Brickley, o 50 sekúnd neskôr sa presadil Aleksander Barkov a poistku do prázdnej brány pridal Jussi Jokinen. Domáci Eddie Läck, ktorý absolvoval debutový štart v drese Hurricanes, inkasoval tri góly z 29 striel. Carolina vlani odštartovala sezónu s bilanciou 0-6-2, tento rok je na dobrej ceste zopakovať to. Prvé tri duely prehrala. V piatok ju čaká silný Detroit.

Hviezdy duelu: 1. C. Brickley (FLA), 2. J. Faulk (CAR), 3. A. Barkov (FLA)

Parayko doviedol Blues k výhre nad Flames

Dvadsaťdvaročný obranca Colton Parayko strelil vo svojom treťom zápase kariéry svoje prvé dva góly v NHL, vrátane víťazného, aby doviedol St. Louis k výhre 4:3 nad Calgary. Scottie Upshall a Trouy Brouwer sa tiež presadili strelecky, Brian Elliott urobil 15 zákrokov a Blues si vylepšili bilanciu proti Flames v ostatných ôsmich dueloch na 7-0-1. Mason Raymond, Jiří Hudler a David Jones skórovali z domácich hráčov, ktorí svoje prvé dva domáce zápasy prehrali. Dennis Wideman nazbieral dve asistencie a Jonas Hiller urobil 24 zákrokov. Lance Bouma nedohral duel pre zranenie dolnej časti tela. Ani pre Blues nebolo všetko bezchybné – v tretej tretine pre zranenie dolnej časti tela nehral obranca Kevin Shattenkirk.

Hviezdy duelu: 1. C. Parayko (STL), 2. D. Wideman (CGY), 3. T. Brouwer (STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (EDM) 20:00 0 1 1 0 0 1 0
T. Jurčo (DET) 11:17 0 0 0 0 2 1 4
T. Tatar (DET) 13:38 0 0 0 0 0 0 0
M. Gáborík (LAK) 14:34 



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies