Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Columbus vyhodil Richardsa, nahradil ho Tortorella

Aktualizované 21.10.2015 o 15:14

Kanadský špecialista Darren Dreger zo športovej televízie TSN v stredu prostredníctvom účtu na Twitteri informoval, že novým trénerom Columbusu sa stal John Tortorella. Na lavičke nahradil Todda Richardsa. Neskôr to potvrdil aj samotný klub.


Keďže Tortorella bol najatý na nový post počas sezóny, jeho posledný zamestnávateľ, Vancouver, získa voľbu v druhom kole dratu. Blue Jackets sa musia do 1. júna rozhodnúť, či Canucks pošlú druhokolový výber v roku 2016, 2017 alebo 2018.

„John Tortorella je skúsený tréner NHL , ktorý už dokázal zaznamenať niekoľko úspechov. Je víťazom Stanley Cupu a veríme, že je tou správnou osobou, ktorá nás ma teraz viesť," vyhlásil Kekäläinen pre klubový web.

Tortorella, ktorý povedie tím USA na budúcoročnom Svetovom pohári, je so 446 výhrami najúspešnejším americkým trénerom v histórii NHL. Je len jedným z 30 koučov so 400 triumfami a jedným z 27, ktorí odtrénovali aspoň 900 duelov (936). V roku 2004 doviedol Tampu Bay Lightning k Stanley Cupu.

Článok pokračuje pod reklamou

Pôvodný článok:

Columbus ani iný trápiací sa tím Tortorellu nekontaktoval

Tréner John Tortorella je momentálne nezamestnaný, ale jeho meno sa v ostatnej dobe objavovalo v mnohých špekuláciách. Blíži sa teda jeho návrat do NHL? Podľa kanadskej športovej televízie TSN zatiaľ nie.

Tortorellovo meno sa spájalo predovšetkým s možnosťou trénovať trápiaci sa Columbus Blue Jackets, no bývalý kormidelník Tampy Bay Lightning, New Yorku Rangers a Vancouveru Canucks prezradil, že ho zatiaľ žiaden tím z NHL nekontaktoval.

„Nie, nestalo sa tak,“ povedal známy búrlivák. „Myslím si, že je absolútnym výsmechom, že majú prehľad s percentami, ktoré ukazujú, ktorý tréner bude vyhodený ako prvý. Je to taká pozícia bez rešpektu. Je mi až zle z ľudí, ktorí sa k nej tak správajú. Nie, nebol som kontaktovaný a tréneri, o ktorých sa hovorí, sú naozaj dobrí.“

Blue Jackets prehrali prvých sedem zápasov sezóny, čo sa žiadnemu tímu NHL nepodarilo od ročníka 1997/98 (Chicago). Generálny manažér Jarmo Kekäläinen však už viackrát povedal, že tréner Todd Richards má jeho dôveru.

Tortorella, ktorého vyhodili Canucks po sezóne 2013/14, Richardsovi radí, aby všetky špekulácie ignoroval: „Je to súčasťou tohto biznisu. Viete, že sa to blíži. Keď ste v takejto pozícii, keď sa tím rozbieha pomaly, je to výraznejšie, pretože je začiatok ročníka. Zostaňte s tímom, zavrite dvere, učte, trénujte. Snažte sa každým dňom zlepšovať.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies