Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Gáborík s Jurčom asistovali, Montreal prehral prvý zápas v sezóne

V desiatich utorkových zápasoch NHL sa predstavili piati Slováci. Tomáš Jurčo bodoval po prvý raz v sezóne, asistenciu si pripísal aj Marián Gáborík. Z výhry sa okrem neho tešil už len Zdeno Chára. Vancouver uštedril Montrealu prvú prehru v sezóne.

Hviezdy večera:
1. Jake Allen (STL): 26/26 (čisté konto)
2. Vincent Trocheck (FLA): 2 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
3. Jared McCann (VAN): 2 góly

Gáborík pomohol asistenciou predĺžiť víťaznú sériu Kings

Winnipeg vyhrával v piatom zápase v rámci šesťzápasovej domácej série nad Los Angeles 1:0 po góle nováčika Nikolaja Ehlersa, no nedokázal mu ukončiť víťaznú sériu. Tá sa natiahla na šesť duelov po tom, čo Kings zvíťazili 4:1 a vyhrali aj svoj tretí duel na ľade súpera v sezóne. Podarilo sa im to po druhýkrát v klubovej histórii. Rozdielový gól a svoj druhý v drese Kings strelil Milan Lucic v 56. minúte. Nadviazal ním na vyrovnávajúci presný zásah Jakea Muzzina. Tyler Toffoli a Trevor Lewis dvoma gólmi do prázdnej brány v poslednej minúte už iba upravili konečný výsledok. Pri prvom z nich si prvú asistenciu v sezóne pripísal Marián Gáborík, ktorý tak ukončil bodové suchoty. Počas necelých 16 a pol minúty v akcii ohrozil Ondřeja Pavelca v domácej bráne dvoma strelami. Český gólman ich spolu zastavil 28, no nezabránil tretej prehre Jets z ostatných štyroch zápasov. Jonathan Quick k nej prispel 24 zákrokmi, Drew Doughty s Jeffom Carterom dvoma prihrávkami.

Hviezdy duelu: 1. M. Lucic, 2. J. Quick (obaja LAK), 3. O. Pavelec (WPG)

Článok pokračuje pod reklamou

Jurčov prvý bod v sezóne nestačil ani na bod pre Detroit

Tomáš Jurčo prihrával na prvý gól Jakuba Kindla v sezóne, ktorým v závere druhej tretiny vyrovnával stav na 1:1. Bol to jeho premiérový bod v sezóne, no Detroit doma podľahol Caroline po druhýkrát za sebou, tentoraz 1:3. Rozhodol o tom Ron Hainsey, ktorý sa tiež presadil po prvýkrát v ročníku. Eric Staal poistil výhru strelou do prázdnej brány, Victor Rask otváral skóre v druhej tretine. Cam Ward pomohol k ukončeniu dvojzápasovej série prehier 25 zákrokmi. Jurčo na neho vystrelil raz a počas len vyše deviatich minút na ľade rozdal aj tri bodyčeky. Jeho spoluhráč Tomáš Tatar odohral necelých 13 minút so ziskom mínusového bodu, dvoch trestných minút, strely a dvoch bodyčekov. Petr Mrázek urobil 18 zákrokov, ale neodvrátil piatu prehru Red Wings z posledných šiestich duelov.

Jurčov prvý bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Ward (CAR), 2. P. Mrázek (DET), 3. R. Hainsey (CAR)

Rask vynuloval Arizonu pri prvej domácej výhre Bostonu v sezóne

Tuukka Rask predviedol najlepší výkon v doterajšom priebehu sezóny, keď zastavil všetkých 24 striel Arizony a vychytal svoje prvé čisté konto. Boston ju zdolal hladko 6:0 a zaznamenal prvé domáce víťazstvo v ročníku, celkovo štvrté z ostatných piatich duelov. Podarilo sa mu to po úvodných štyroch prehrách v TD Garden. Streleckú formu potvrdil David Krejčí, ktorý otvoril aj uzavrel skóre zápasu a bodoval zatiaľ v každom zápase sezóny. Na konte má už sedem gólov, rovnako ako po 47 dueloch uplynulej sezóny. Joe Morrow strelil svoj prvý gól v sezóne, no skórovali aj Jimmy Hayes, Brett Connolly a Brad Marchand (presilovka). Hayes, Loui Eriksson a Matt Beleskey dvakrát asistovali. Všetky góly inkasoval Mike Smith z 27 striel. Jedna bola z hokejky Zdena Cháru, ktorý bol najvyťažovanejším hráčom Bruins s takmer 25 minútami v akcii. Pripísal si aj tri plusové body a jeden bodyček. Coyotes nenatiahli víťaznú sériu na tri zápasy a päťzápasový trip tak ukončili s bilanciou 2-2-1. Po prvý raz v sezóne prehrali na nulu. V zostave im chýbal Martin Hanzal, kým za domácich duel nedohral Kevan Miller pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. D. Krejčí, 2. T. Rask, 3. J. Morrow (všetci BOS)

Oilers si neudržali vedenie nad Wild, Sekera pri prehre nebodoval

Minnesota viedla 2:0, neskôr prehrávala 2:3, no dvoma gólmi v rozmedzí 43 sekúnd v tretej tretine rozhodla o domácom triumfe 4:3 nad Edmontonom. Víťazný gól vsietil Charlie Coyle, ktorý nadviazal na vyrovnávajúci presný zásah dvojgólového Ryana Sutera. Ten tiež otváral skóre duelu, Marco Scandella v presilovej hre zvyšoval stav na 2:0. Následne sa strelecky presadili dvojbodový Taylor Hall, Iiro Pakarinen a Darnell Nurse, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Connor McDavid opäť asistoval a mohol aj vyrovnať na 4:4, ak by mu veľkú šancu v závere nechytil Devan Dubnyk. Ten prispel k tretej výhre Wild z posledných štyroch zápasov 22 zákrokmi. Až štyri z nich boli po strelách Andreja Sekeru, ktorý počas takmer 22 minút v akcii zaznamenal aj mínusový bod, bodyček a tri bloky. Cam Talbot sa prezentoval 24 zákrokmi, no Oilers prehrali tretí zápas v sérii po predošlých troch výhrach. Thomas Vanek v ňom dvakrát asistoval, kým Mikko Koivu si predĺžil bodovú sériu na sedem duelov.

Hviezdy duelu: 1. R. Suter (MIN), 2. T. Hall (EDM), 3. M. Scandella (MIN)

Columbus vyhral druhý zápas po sebe

Sergej Bobrovskij chytil 23 striel a doviedol Columbus k druhej výhre v sérii po úvodných ôsmich prehrách. O víťazstve 3:1 na ľade New Jersey, ktoré bolo druhé aj pre trénera Johna Tortorellu v novej funkcii, rozhodli Blue Jackets troma gólmi v tretej tretine. Boone Jenner a Cam Atkinson skórovali v priebehu 35 sekúnd 50. minúty zápasu, dvojbodový Scott Hartnell pridal tretí gól o päť minút neskôr. Kyle Palmieri v 58. minúte skorigoval výsledok v presilovej hre a pokazil Bobrovskému čisté konto. Cory Schneider čelil iba 14 strelám, no jeho tím ukončil štvorzápasovú víťaznú sériu. Do zostavy sa mu však vrátil obranca Jon Merrill. Columbusu opäť chýbal center Ryan Johansen.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. S. Hartnell, 3. B. Jenner (všetci CBJ)

Buffalo uspelo vo Philadelphii po predĺžení

Philadelphia doma prehrávala s Buffalom 0:2 i 2:3, nakoniec si vybojovala aspoň bod za remízu v riadnej hracej dobe. V tretej minúte predĺženia rozhodol o prvej výhre Sabres po dvoch prehrách Zemgus Girgensons. Tyler Ennis a Jamie McGinn v presilovej hre vybudovali hosťom náskok, ktorý zmazali Chris VandeVelde a dvojgólový Brayden Schenn. Ten zareagoval aj na ďalší vedúci gól Jakea McCabea. Dve asistencie si pripísal jeho brat Luke, kým Steve Mason čelil až 40 strelám. Johan Larsson prihrával na dva góly Buffala, Chad Johnson zastavil pri jeho prvom triumfe na ľade súpera v sezóne 30 zákrokov. Flyers, ktorí predošlé dva duely vyhrali, museli dohrávať zápas bez zraneného Pierre-Edouarda Bellemareho.

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn (PHI), 2. R. O´Reilly, 3. R. Ristolainen (obaja BUF)

Panthers zdolali Avalanche vďaka presilovkám, no prišli o Jágra

Florida zvíťazila doma nad Coloradom 4:1 v zápase plnom míľnikov. Po prvý raz v jej histórii totiž strelila štyri a viac gólov, pričom všetky pri nerovnovážnom počte hráčov na ľade. Vincent Trocheck vsietil prvé dva góly zápasu, vrátane víťazného, v presilových hrách a pridal asistenciu, dvojbodový Reilly Smith potom využil aj tretiu presilovku Panthers v zápase. Na 4:0 zvyšoval Brian Campbell svojím prvým gólom v oslabení v kariére aj pre Floridu v tejto sezóne. Pridal k nemu dve asistencie. Jednu si pripísal aj Roberto Luongo, ktorý pomohol k druhej výhre po sebe 31 zákrokmi. Svojím 404. triumfom v NHL predbehol Granta Fuhra na deviatom mieste historického poradia súťaže. Čisté konto mu zmaril v poslednej minúte duelu Gabriel Landeskog. Reto Bera kryl 24 striel, no neodvrátil štvrtú prehru Avalanche v sérii. Jeho spoluhráč Jarome Iginla odohral svoj 1400. zápas v NHL ako 35. hráč v histórii. Čiernou škvrnou duelu bolo zranenie Jaromíra Jágra v dolnej časti tela ešte z prvej tretiny.

Hviezdy duelu: 1. V. Trocheck, 2. R. Luongo, 3. B. Campbell (všetci FLA)

Allen vyhral brankársky súboj s kamarátom Bishopom

Jake Allen si poradil so všetkými 26 strelami Tampy Bay, ktorú St. Louis na domácom ľade zdolalo 2:0. Podarilo sa mu to po štvrtý raz po sebe, celkovo vyhralo šesť z posledných siedmich vzájomných zápasov. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil Scott Gomez, ktorý skóroval premiérovo v drese Blues. Asistoval pri ňom aj Troy Brouwer, ktorý v závere potvrdil triumf strelou do prázdnej brány. Ben Bishop kryl 22 striel St. Louis, ktoré sa tešilo z výhry po predošlých dvoch prehrách. Lightning nestrelili gól už 120 minút a 17 sekúnd, pričom prehrali druhý zápas po sebe. Štvorzápasový trip ukončili s bilanciou 1-1-2. Blues po šiestich dueloch absencie privítali v zostave nováčika Robbyho Fabbriho.

Hviezdy duelu: 1. J. Allen, 2. S. Gomez (STL), 3. B. Bishop (TBL)

Dallas predviedol dokonalý obrat proti Anaheimu bez Getzlafa

Anaheim odohral prvý zápas bez zraneného kapitána Ryana Getzlafa a zrejme aj to prispelo k jeho prehre 3:4 na ľade Dallasu. Po prvej tretine totiž Ducks viedli 3:0, keď sa presadili Mike Santorelli (presilovka), Shawn Horcoff a Carl Hagelin. Antti Niemi však už viackrát z 20 striel neinkasoval a štyria jeho spoluhráči sa postarali o víťazný obrat. Patrick Sharp (presilovka, 1. gól v drese Dallasu), Cody Eakin (oslabenie) a John Klingberg vyrovnali v druhej tretine stav na 3:3 predtým, ako Antoine Roussel v 59. minúte rozhodol o ôsmej výhre Stars v posledných desiatich dueloch. Jamie Benn nazbieral tri asistencie a upevnil si líderskú pozíciu v kanadskom bodovaní NHL. Frederik Andersen predviedol 30 zákrokov, no až 17 strelám čelil v záverečnej tretine. Anaheim prehral štvrtý duel v sérii, pričom otvárací gól Santorelliho bol preň prvý po 143 minútach a 20 sekundách. Malú radosť mohol mať po zápase jedine Andrew Colgliano, ktorý odohral 631. zápas bez prestávky. Je to siedma najdlhšia „železná séria" v NHL.

Hviezdy duelu: 1. A. Roussel, 2. Ja. Benn (DAL), 3. F. Andersen (ANA)

Vancouver zastavil neporazený Montreal a ukončil sériu prehier

Montreal si na ľade Vancouveru vybral slabší deň a zaznamenal prvú prehru v ročníku, keď mu podľahol 1:5. Nepodarilo sa mu tak vyrovnať ligový rekord s desiatimi výhrami od začiatku sezóny. Carey Price inkasoval päť gólov z 28 striel a z jeho spoluhráčov skóroval iba Torrey Mitchel v úvode tretej tretiny za stavu 0:3. Dva góly mu strelil nováčik Jared McCann, po jednom pridali Luca Sbisa (víťazný), Radim Vrbata (presilovka) a dvojbodový Derek Dorsett. Brandon Prust nazbieral proti svojmu bývalému tímu dve asistencie, no v druhej tretine si poranil členok a duel nedohral. Ryan Miller prispel k ukončeniu štvorzápasovej série prehier 25 zásahmi. Aj bez obrancu Dana Hamhuisa, ktorý nehral z preventívnych dôvodov, dokázali Canucks vyhrať prvý domáci zápas v sezóne. Podarilo sa im to až na šiesty pokus, čím sa tesne vyhli vyrovnaniu svojho negatívneho rekordu.

Hviezdy duelu: 1. J. McCann, 2. R. Miller, 3. D. Dorsett (všetci VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 16:24 0 1 1 0 0 2 0
T. Jurčo (DET) 9:10 0 1 1 0 0 1 3
T. Tatar (DET) 12:55 0 0 0 -1 2 1 2
Z. Chára (BOS) 24:57 0 0 0 3 0 1 0
A. Sekera (EDM) 21:49 0 0 0 -1 0 4 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies