Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára pomohol dvoma bodmi k výhre, Hossa duel nedohral

V noci z piatka na sobotu sme v NHL videli dva hetriky. Predstavili sa v nej aj piati Slováci, z ktorých sa zadarilo len Zdenovi Chárovi. Ten sa stal druhou hviezdou zápasu po tom, čo nazbieral dva body. Marián Hossa sa zranil.

Hviezdy večera:
1. Dale Weise (MTL): 3 góly (vrátane víťazného)
2. Mats Zuccarello (NYR): 3 góly (vrátane víťazného)
3. Ryan O’Reilly (BUF): 1 gól (víťazný), 2 asistencie

Chárov prvý gól v sezóne potvrdil výhru Bostonu na Floride

Kapitán Boston Zdeno Chára odohral svoj najlepší zápas sezóny, keď presilovkovým gólom a asistenciou prispel k víťazstvu Bruins 3:1 na ľade Floridy. Stal sa tiež druhou hviezdou duelu. Prvou bol Brad Marchand, ktorý strelil zvyšné dva góly, vrátane víťazného. Dve minúty pred koncom však dostal vyšší trest a vylúčenie do konca zápasu za narazenie na mantinel, pri ktorom Dmitrijovi Kulikovovi zlomil nos. David Krejčí si pri Chárovom góle pripísal ôsmu asistenciu v sezóne a celkovo 300. v NHL. Natiahol svoju bodovú sériu na deväť duelov od začiatku ročníka, čo je najviac v klubovej histórii od sezóny 1992/93. Tuukka Rask pomohol k tretej výhre v sérii a piatej z ostatných šiestich duelov 31 zákrokmi. Prekonal ho iba Nick Bjugstad za stavu 0:3 v početnej výhode. Robeto Luongo čelil 30 strelám, dve z nich boli z hokejky Cháru. Ten zaznamenal najvyšší čas na ľade v sezóne (26:19) a bol s prehľadom najvyťaženejším hráčom zápasu. Okrem prvého gólu a piatej prihrávky v ročníku si pripísal aj menší trest, tri bodyčeky a štyri bloky. Momentálne je najproduktívnejším Slovákom v súťaži. Panthers nevyhrali tretí duel po sebe aj pre absencie Aleksandra Barkova a Jaromíra Jágra.

Chárov prvý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. Z. Chára (obaja BOS), 3. R. Smith (FLA)

Článok pokračuje pod reklamou

Senators uštedrili Detroitu ďalšiu prehru, Slováci nebodovali

Matt Puempel strelil v polovici zápasu svoj prvý gól v sezóne, ktorý nakoniec rozhodol o triumfe Ottawy v Detroite pomerom 3:1. K druhej výhre po sebe prispel aj dvojbodový Kyle Turris a Andrew Hammnond, ktorý predviedol 29 zákrokov. Bobby Ryan v závere upravil výsledok strelou do prázdnej brány. V nej stále Jimmy Howard, ktorý kryl 32 striel, no nezabránil šiestej prehre Red Wings z posledných siedmich duelov. Z jeho spoluhráčov skóroval len kapitán Henrik Zetterberg v presilovej hre za stavu 0:2. Ani jeden to slovenských Tomášov v akcii nebodoval. Tomáš Tatar odohral vyše 16 minút, počas ktorých nazbieral až tri mínusové body, strelu a bodyček. Tomáš Jurčo si počas viac ako deviatich minút na ľade pripísal menší trest a rozdal dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. K. Turris (OTT), 2. H. Zetterberg (DET), 3. A. Hammond (OTT)

Chicago podľahlo doma bezchybnej Minnesote, Hossa sa zranil

Minnesota si udržala domácu neporaziteľnosť v tejto sezóne (5-0-0), keď vo svojej aréne zdolala aj obhajcu titulu z Chicaga, a to pomerom 3:1. O štvrtej výhre z posledných piatich zápasov rozhodol v 32. sekunde tretej tretiny Nino Niederreiter. Jason Zucker otvoril skóre duelu už v 18. sekunde a pridal asistenciu, Marco Scandella ich nazbieral dve, kapitán Mikko Koivu tri. Skórovali aj Ryan Carter, Charlie Coyle a Jared Spurgeon, ktorý v presilovej hre v úvode druhej tretiny zavŕšil obrat z 1:2 na 4:2. Devan Dubnyk sa prezentoval 25 zákrokmi. Puk z brány vyťahoval po dvoch góloch Jonathana Toewsa (prvý v oslabení) a po jednom od Brenta Seabrooka (presilovka) a Artema Anisimova. Raz ho strelecky ohrozil Marián Hossa, ktorý však odohral len osem minút aj so ziskom mínusového bodu. Tretiu tretinu vynechal pre zranenie dolnej časti tela. Scott Darling urobil rovnako 25 zákrokov, ale nezabránil druhej prehre Blackhawks po sebe. Wild prišli pri výhre o Justina Fontaina, ktorého zranil v druhej tretine Andrew Desjardins.

Hviezdy duelu: 1. M. Koivu (MIN), 2. J. Toews (CHI), 3. J. Zucker (MIN)

Zuccarellov hetrik doviedol Rangers k výhre nad Maple Leafs

Mats Zuccarello strelil tri góly, aby svojím prvým hetrikom v NHL doviedol Rangers k triumfu 3:1 nad Torontom, ktoré bolo štvrté po sebe na domácom ľade. Všetky tri góly mali rovnakých asistentov – Dericka Brassarda a Ricka Nasha. Toto trio potešilo trénera Alaina Vigneaulta, ktorý ich dal znova dokopy po päťzápasovej odmlke. Aby na tri góly prihrávali rovnakí dvaja hráči Rangers, sa už nevidelo takmer štyri dekády. Naposledy sa to stalo v roku 1976, keď na tri zo štyroch gólov Stevea Vickersa prihrávali Jean Ratelle a Rod Gilbert. „Odohrali svoj najlepší zápas sezóny. Nie len ofenzívne,“ tešil sa Vigneault. Svoje štandardy potvrdil aj Henrik Lundqvist, ktorého z 25 striel dokázal prekonať len Joffrey Lupul. Jonathan Bernier inkasoval dva góly z 25 striel predtým, ako opustil bránu pri záverečnej „power play“. Maple Leafs si zhoršili bilanciu na 1-6-2. V ich zostave nechýbal ani Martin Marinčin, ktorý odohral 13 minút a pripísal si strelu a bodyček.

Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello, 2. D. Brassard, 3. H. Lundqvist (všetci NYR)

O’Reilly doviedol Sabres k výhre nad Flyers

Do brány Sabres sa po druhýkrát v kariére postavil Linus Ullmark. Urobil 27 zákrokov a tešil sa z prvého víťazstva. „Vyhral som prvý zápas v NHL. Cítim čisté šťastie,“ tešil sa po zápase, ktorý Buffalo vyhralo aj vďaka výkonu Ryana O’Reillyho. Ten zaznamenal gól a dve prihrávky, aby doviedol svoj tím k víťazstvu 3:1 nad Philadelphiou. K druhej výhre z ostatných troch zápasov pomohli aj presné zásahy Jacka Eichela a Nicolasa Deslauriersa. Čestný úspech Flyers mal na svedomí Mark Streit, ktorý domácemu gólmanovi zmaril čisté konto v 57. minúte. V bráne hostí stál Michal Neuvirth, ktorý v prvom zápase proti Sabres od marcovej výmeny inkasoval tri góly z 36 striel. „Bol to ťažký zápas. Nehrali sme náš hokej. Chceli sme zareagovať na včerajší večer, ale očividne sa nám to nepodarilo,“ priznal Streit pre agentúru AP. Flyers prehrali vo štvrtok s New Jersey 1:4.

Hviezdy duelu: 1. R. O’Reilly, 2. J. Eichel, 3. N. Deslauriers (všetci BUF)

Hurricanes vyhrali tretí zápas po sebe

Carolina dokumentovala svoje zlepšenie aj v piatok, keď bola za snahu odmenená tretím víťazstvom v sérii. Victor Rask a Justin Faulk skórovali v druhej tretine, aby otočili stav zápasu a pomohli Hurricanes zdolať Colorado pomerom 3:2. Víťazný gól strelil v tretej tretine Jeff Skinner, Kris Versteeg zaznamenal dve asistencie a Cam Ward zastavil 30 striel. Alex Tanguay a Carl Söderberg sa postarali o góly Avalanche, zatiaľ čo Semion Varlamov urobil 23 zákrokov. Denverský tím nepremenil ani jednu presilovku z troch, a tak si zhoršil úspešnosť na ľadoch súperov na 5,2 %. Oba tímy odohrali druhý zápas v priebehu dvoch dní. Hurricanes v zápase prišli o Eliasa Lindholma, ktorý mal problémy zrejme s ľavou nohou.

Hviezdy duelu: 1. K. Versteeg, 2. C. Ward, 3. V. Rask (všetci CAR)

Washington zareagoval na prehru víťazstvom nad Columbusom

„Dobré tímy neprehrávajú dva zápasy po sebe,“ skonštatoval pre AP Justin Williams, ktorý pomohol gólom k víťazstvu Washingtonu 2:1 nad Columbusom. Ten víťazný strelil T.J. Oshie, ktorý rozhodol o tom, že Capitals zareagovali na stredajšou prehru s Pittsburghom ako „dobrý tím“. K zlepšeniu bilancie na 7-2-0 pomohol aj Braden Holtby, ktorého z 30 striel prekonal len Matt Calvert. Sergej Bobrovskij urobil 26 zákrokov a Blue Jackets prehrali po dvoch víťazstvách po sebe. Tréner John Tortorella však z výkonu tímu nebol veľmi sklamaný: „V druhej tretine sme sa trochu trápili v strednom pásme, ale videl som tam aj dobré veci. Hrali sme pritom proti silnému tímu.“ Podľa očakávaní sa v zápase vrátil do akcie útočník „modrokabátnikov“ Ryan Johansen.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. S. Bobrovskij (CBJ), 3. T. J. Oshie (WSH)

Weisov prvý hetrik v NHL vrátil Montreal na víťaznú koľaj

Dale Weise strelil svoj prvý hetrik v NHL, ktorým doviedol Montreal k výhre 6:2 v Calgary. Tá znamenala ukončenie série dvoch prehier a víťazné zakončenie trojzápasového tripu po západnej Kanade. Weise najskôr v prvej tretine otvoril skóre duelu, v druhej vsietil rozdielový gól a v tretej dal gólovú bodku za zápasom. Zaskvel sa tiež nováčik v bráne Mike Condon, ktorý vyhral aj svoj tretí duel v NHL, keď chytil 30 striel. Paul Byron zaznamenal proti svojmu bývalému tímu prvé dva body v sezóne za gól (v oslabení) a asistenciu. Z hráčov Canadiens skórovali aj Nathan Beaulieu (presilovka) a Devante Smith-Pelly. Tomáš Fleischmann a David Desharnais dvakrát asistovali. Flames prehrali štvrtý duel v sérii aj napriek 25 zákrokom Joniho Ortia a gólom Jiřího Hudlera a Josha Joorisa.

Hviezdy duelu: 1. D. Weise, 2. M. Condon, 3. P. Byron (všetci MTL)

Bachman absolvoval víťazný debut v drese Canucks

Richard Bachman chytil 28 striel pri svojom debute v drese Vancouveru, ktorý aj vďaka nemu zvíťazil na ľade Arizony 4:3. Rozhodol o tom Daniel Sedin presilovkovým gólom zo záveru druhej tretiny. Základy triumfu položili Canucks už v prvej tretine, keď sa strelecky presadili Jared McCann, Alex Burrows a Brendan Gaunce, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Luca Sbisa asistoval pri prvých dvoch góloch, po ktorých opustil bránu Coyotes Mike Smiith. Čelil dovtedy len trom strelám, striedajúci Anders Lindbäck kryl 17 zo zvyšných 19. Max Domi a Steve Downie svojím prvým gólom v drese Arizony znížili stav z 0:3 na 2:3, Tobias Rieder korigoval v závere zápasu výsledok na konečných 3:4. Antoine Vermette dvakrát asistoval, ale ani on neodvrátil tretiu domácu prehru Coyotes v sérii.

Hviezdy duelu: 1. H. Sedin, 2. L. Sbisa (obaja VAN), 3. M. Domi (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 26:19 1 1 2 0 2 2 3
M. Hossa (CHI) 08:05 0 0 0 -1 0 1 0
M. Marinčin (TOR) 13:02 0 0 0 0 0 1 1
T. Tatar (DET) 16:13 0 0 0 -3 0 1 1
T. Jurčo (DET) 09:10 0 0 0 0 2 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies