Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar hviezdou zápasu, Chára asistoval

V desiatich sobotných zápasoch NHL hrali šiesti Slováci. Najviac sa darilo Tomášovi Tatarovi, ktorý zaznamenal gól a asistenciu ako druhá hviezda zápasu. Zdeno Chára asistoval pri výhre, Jaroslav Halák zažil neúspešný návrat do brány.

Hviezdy večera:
1. Michael Frolík (CGY): 3 góly (vrátane víťazného)
2. Marc-Andre Fleury (PIT): 21/21 (čisté konto) + asistencia
3. David Backes (STL): 2 góly (vrátane víťazného)

Tatarove dva body pomohli Detroitu ukončiť sériu prehier

Tomáš Tatar otvoril svojím tretím gólom v sezóne v presilovej hre skóre zápasu, v ktorom Detroit oplatil Ottawe domácu prehru z piatka a zdolal ju na jej ľade 5:3. Následne si pripísal štvrtú asistenciu pri ďalšom presilovkovom góle dvojbodového Gustava Nyquista. Ešte do prvej prestávky sa presadil aj Jonathan Ericsson, v úvode tretej tretiny zvyšovali náskok Red Wings už na 5:1 Dylan Larkin (víťazný gól) a dvojbodový Danny DeKeyser svojím prvým gólom v ročníku. Petr Mrázek zabránil tretej prehre v sérii 33 zákrokmi, Niklas Kronwall a Henrik Zetterberg dvakrát asistovali. Pre kapitána Detroitu bol prvý bod v zápase 500. prihrávkou a druhý 800. bodom v NHL. Kyle Turris z Ottawy strelil svoj 100. gól v súťaži, z jeho spoluhráčov v závere skorigovali výsledok dvojbodový Mark Stone a Bobby Ryan. Craig Anderson kryl 23 striel, dve aj z hokejky Tatara. Ten odohral vyše 14 minút aj so ziskom mínusového bodu, strely a bloku. Jeho krajan Tomáš Jurčo bol zdravým náhradníkom. Senators nepredĺžili víťaznú sériu na tri zápasy, navyše, zhoršili si domácu bilanciu v sezóne na 1-3-2. Inkasovali tiež 10. a 11. presilovkový gól sezóny, čo je najviac v lige.

Tatarov tretí gól sezóny:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1.H. Zetterberg, 2. T. Tatar (obaja DET), 3. M. Stone (OTT)

Bruins porazili Lightning, Chára asistoval

Boston zakončil dvojdňový pobyt na Floride druhým víťazstvom 3:1. Po tom, čo týmto pomerom v piatok zdolal Panthers, sa tešil z rovnakej výhry aj nad Lightning. Zdeno Chára opäť bodoval, keď si pripísal jednu asistenciu. Víťazný gól strelil Brett Connolly po prihrávke Brada Marchanda, ktorý uzavrel duel strelou do prázdnej brány. Connolly bol draftovaný Tampou Bay zo šiesteho miesta v roku 2010. Stav na 1:1 vyrovnal Matt Beleskey, Jonas Gustavsson zastavil 21 striel a Bruins natiahli víťaznú sériu na štyri zápasy. Vonku v tejto sezóne ešte neprehrali. Chára v tom sobotnom odohral 24 minút a 10 sekúnd. Okrem asistencie si pripísal aj dva plusové body, dve trestné minúty, dve strely a tri bodyčeky. Aj domáca Tampa ťahá už štvorzápasovú sériu – bez víťazstva. „Je to frustrujúce,“ priznal jej kapitán Steven Stamkos pre agentúru AP. Nikita Kučerov ako jediný prekonal Gustavssona a Ben Bishop inkasoval dva góly z 33 striel.

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. M. Beleskey (BOS), 3. N. Kučerov (TBL)

Carter rozhodol v predĺžení o siedmej výhre Kings v sérii

Jeff Carter skóroval 18 sekúnd pred koncom predĺženia, čím rozhodol o siedmom víťazstve Los Angeles v sérii po úvodných troch prehrách v sezóne. Zvíťazilo doma nad Nashville 4:3. Tyler Toffoli strelil v riadnej hracej dobe dva góly, prvý v presilovej hre. Na konte ich má v tomto ročníku už deväť, čo ho radí na delené prvé miesto v lige. Andy Andreoff skóroval premiérovo v ročníku, Jake Muzzin dvakrát asistoval a Jonathan Quick predviedol 31 zákrokov. Prekonali James Neal a Shea Weber, ktorí v presilových hrách otočili skóre z 0:1 na 2:1, ako aj Ryan Ellis, ktorý vyrovnával na 3:3. Roman Josi s Filipom Forsbergom nazbierali po dve prihrávky, kým Pekka Rinne urobil pri druhej prehre z ostatných troch duelov 25 zákrokov. Raz ho strelecky ohrozil slovenský útočník Marián Gáborík, ktorý strávil na ľade viac než 16 minút. Zaznamenal aj mínusový bod, bodyček a blok. Predators inkasovali prvý gól v každom z doterajších desiatich duelov ročníka a už iba dva ich delia od vyrovnania negatívneho rekordu, ktorý stanovili práve Kings v sezóne 1974/75.

Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli (LAK), 2. F. Forsberg (NSH), 3. J. Muzzin (LAK)

Frolíkov hetrik pomohol Flames k výhre nad Oilers

Edmonton veril, že trápiace sa Calgary v sobotnej bitke o Albertu porazí. Už od úvodu zápasu však zaostával a nakoniec Flames ukončili štvorzápasovú sériu prehier. Vďačili za to Michaelovi Frolíkovi, ktorý strelil svoj prvý hetrik v NHL. Zavŕšil ho víťazným gólom 8,7 sekundy pred koncom, ktorým rozhodol o výhre „plameňov“ 5:4. Brandon Bollig a TJ Brodie tiež skórovali, zatiaľ čo Karri Rämö pri návrate do brány zastavil 19 striel. Oilers mali bod na dosah aj napriek tomu, že prehrávali 0:2, 1:3 aj 2:4. Taylor Hall, Brandon Davidson, Teddy Purcell a Leon Draisaitl sa postarali o góly „olejárov“, pričom Hall pridal aj dve asistencie. Cam Talbot urobil 27 zákrokov. Connor McDavid nebodoval a to isté platilo aj o slovenskom obrancovi Andrejovi Sekerovi. Ten zaznamenal mínusový bod, strelu, bodyček a zblokoval tri strely súpera. Odohral 22 minút a 40 sekúnd, čo bol jeho najvyšší „ice-time“ v sezóne. Zo spoluhráčov odohral viac len Oscar Klefbom.

Hviezdy duelu: 1. M. Frolík (CGY), 2. T. Hall (EDM), 3. T. J. Brodie (CGY)

Fleury vynuloval Toronto pri domácom návrate Kessela

Marc-Andre Fleury chytil všetkých 21 striel a zaknihoval druhé čisté konto v sezóne, okrúhle 40. v kariére. Aj jeho zásluhou Pittsburgh natiahol svoju víťaznú sériu na štyri zápasy, keď vyhral v Toronte hladko 4:0. Zápas bol špeciálny pre Phila Kessela, ktorý však pri prvom návrate do jeho niekdajšej domácej haly nebodoval. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil v presilovej hre Chris Kunitz. Eric Fehr pri svojom sezónnom debute strelil prvý gól v drese Penguins a pridal asistenciu, skórovali aj dvojbodový Matt Cullen a Patric Hörnqvist. Pri jeho góle si premiérovú asistenciu v ročníku pripísal Fleury. Ten čelil aj jednej strele slovenského obrancu Martin Marinčina, ktorý si počas vyše 11 a pol minúty v akcii pripísal aj mínusový bod a blok. Jeho spoluhráč Jonathan Bernier inkasoval všetky góly z 32 striel. Maple Leafs prehrali už šiesty zápas v sérii a aj štvrtý domáci v sezóne (0-3-1).

Hviezdy duelu: 1. M.-A. Fleury, 2. E. Fehr, 3. J. Malkin (všetci PIT)

Halák bol späť v bráne, no Islanders opäť prehrali

Jaroslav Halák vynechal predošlý zápas pre chorobu, no v sobotu sa vrátil do brány New Yorku Islanders. Už v prvej tretine inkasoval dva góly, ale nakoniec predviedol 15 zákrokov a pomohol tímu získať aspoň bod. Ani jeho dva vychytané samostatné nájazdy nezabránili druhej prehre newyorského klubu po sebe i jeho druhej v piatom dueli sezóny. Prekonali ho v nich Jacob Josefson a Mike Cammalleri, ktorý vo štvrtej sérii rozhodol o výhre New Jersey Devils 3:2. V riadnej hracej dobe inkasoval z hokejok Johna Moorea a dvojbodového Bobbyho Farnhama, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. V prostrednej časti hry vyrovnali skóre Anders Lee v presilovej hre a Frans Nielsen v oslabení. Nielsen uspel aj v nájazdoch, no ďalších troch hráčov hostí Cory Schneider vychytal. Zastavil aj 24 striel a doviedol Devils k šiestemu triumfu v ostatných siedmich dueloch. Islanders prehrali svoje úvodné nájazdy v sezóne aj pre neočakávanú absenciu kapitána Johna Tavaresa, ktorý vynechal prvý zápas v ročníku pre chorobu. Tešiť ich môže aspoň fakt, že prežili bez ujmy všetky tri presilovky súpera, celkovo už 26 v sérii. Sú momentálne najlepším tímom v oslabeniach v celej lige s 92,3% úspešnosťou (36 z 39). Strelili v nich aj dva góly.

Hviezdy duelu: 1. B. Farnham (NJD), 2. F. Nielsen (NYI), 3. J. Moore (NJD)

Dallas natiahol domácu víťaznú sériu na úkor San Jose

Dallas potvrdil, že sa mu v tejto sezóne na domácom ľade darí, keď zdolal San Jose 5:3. Antoine Roussel strelil víťazný gól a pridal dve asistencie, rovnakú bilanciu zaznamenal aj Vernon Fiddler. Skórovali i dvojbodoví Patrick Sharp, Jason Demers (oslabenie) a Tyler Seguin (presilovka), ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. John Klingberg dvakrát asistoval, kým Antti Niemi prispel k tretej domácej výhre v sérii a prvej proti svojmu bývalému tímu 26 zákrokmi. Všetky tri góly inkasoval od špeciálnych formácií Sharks. Joe Pavelski a dvojbodový Joel Ward ho prekonali v presilovkách, Matt Nieto vo vlastnom oslabení. San Jose dokázal dohnať stratu 0:2 i 2:3, no nakoniec prehrali piaty duel z ostatných šiestich. Alex Stalock urobil pri svojom druhom štarte v sezóne 20 zákrokov. Stars ukončili štvorzápasovú sériu domácich duelov s bilanciou 3-1-0.

Hviezdy duelu: 1. A. Roussel, 2. V. Fiddler, 3. J. Demers (všetci DAL)

Kuznecov rozhodol o ďalšej výhre Capitals nad Panthers

Jevgenij Kuznecov sa trafil do čierneho vo štvrtej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Washingtonu 2:1 nad Floridou. Jay Beagle vyrovnával v tretej tretine stav zápasu na 1:1, Alex Ovečkin si pripísal dve asistencie a Philipp Grubauer sa stal jednou z hviezd zápasu vďaka 26 zákrokom. Capitals vyhrali proti Panthers 12. zápas z ostatných 14, pričom v každom z nich aspoň bodovali. V sobotu pritom vyrovnali svoj najlepší štart do sezóny po 10 zápasoch, keď bilanciu 8-2-0 dosiahli aj v sezónach 1991/92 a 2011/12. Jediný gól domáceho tímu strelil Jussi Jokinen, zatiaľ čo Al Montoya urobil 25 zákrokov. Florida odohrala druhý zápas po sebe bez Jaromíra Jágra.

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov (WSH), 2. P. Grubauer (WSH), 3. A. Montoya (FLA)

Jets opäť porazili Blue Jackets

Columbus sa po dvoch výhrach vrátil k prehrám a v sobotu prehral druhý zápas v rade. Doma pritom ešte nevyhral. Tentokrát bol nad jeho sily Winnipeg, ktorý mal hru pevne v rukách a napokon vyhral pomerom 3:2. Blake Wheeler a Bryan Little zaznamenali po góle a asistencii, Ondřej Pavelec urobil 19 zákrokov a „stíhači“ si vylepšili bilanciu na 7-3-1 v prvom zo štyroch zápasov aktuálneho tripu. Andrew Copp sa tiež zapísal do listiny strelcov, a to po prvýkrát v kariére. O góly domácich sa postarali Brandon Saad, ktorý sa vrátil do hry po chorobe, a Scott Hartnell. Sergej Bobrovskij inkasoval v prvej tretine tri góly z 11 striel a následne ho v bráne nahradil Curtis McElhinney. Ten zastavil všetkých 16 striel.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. B. Little (WPG), 3. C. McElhinney (CBJ)

Backes doviedol Blues k výhre nad Wild

St. Louis malo v zostave obrancu Coltona Parayka, ale chýbal mu Vladimir Tarasenko. Aj s touto absenciou sa však Blues popasovali a porazili Minnesotu 3:2. O tretej výhre v sérii rozhodol v poslednej minúte predĺženia David Backes, ktorý strelil svoj druhý gól v sezóne. Tým prvým otvoril skóre zápasu. Blues viedli v deviatej minúte 2:0, keď skóroval aj Alexander Steen. Wild sa podarilo do prestávky vyrovnať gólmi Jasona Zuckera a Erika Haulu. Následne sa na gól čakalo až do nadstaveného času. K výhre Blues pomohol 29 zákrokmi Jake Allen, kým Devan Dubnyk urobil 23 zákrokov. Minnesota prehrala vonku štvrtý duel po sebe.

Hviezdy duelu: 1. D. Backes (STL), 2. J. Zucker (MIN), 3. A. Steen (STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 15/17 (88,2 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 24:10 0 1 1 2 2 2 3
T. Tatar (DET) 14:03 1 1 2 -1 0 2 1
A. Sekera (EDM) 22:40 0 0 0 -1 0 1 1
M. Gáborík (LAK) 16:06 0 0 0 -1 0 1 1
M. Marinčin (TOR) 11:41 0 0 0 -1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies