Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák asistoval, ale on, Chára i Gáborík prehrali

V deviatich štvrtkových zápasoch hrali traja Slováci. Bodoval, paradoxne, iba brankár Jaroslav Halák, ktorý asistoval pri prehre NY Islanders. Nevyhrali aj Zdeno Chára a Marián Gáborík. Boston prehral prvý zápas sezóny na ľade súpera, Minnesota prvý domáci.

Hviezdy večera:
1. Nicklas Grossmann (ARI): 2 góly (vrátane víťazného)
2. Andrej Vasilevskij (TBL): 30/31 (96,8% úspešnosť zákrokov)
3. Craig Anderson (OTT): 38/40 (95% úspešnosť zákrokov)

Halák asistoval, ale Islanders v Montreale neuspeli

Jaroslav Halák sa opäť vrátil do Bell Centre, no tentoraz s New Yorkom Islanders podľahol domácemu Montrealu 1:4. Pripísal si aspoň asistenciu pri jedinom góle jeho tímu, ktorým Kyle Okposo v druhej tretine vyrovnával stav duelu na 1:1. Skóre otvoril Dale Weise už svojím ôsmym gólom sezóny, keď v závere prvej tretiny využil presilovú hru. Víťazný presný zásah zaznamenal v tretej časti hry David Desharnais, na ktorého nadviazal Brendan Gallagher. Dvojbodový Tomáš Plekanec upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Max Pacioretty dvakrát asistoval a nováčik Mike Condon kryl 17 striel, čím si vylepšil bilanciu na 5-0-1. Halák predviedol 20 zákrokov, ale nezabránil štvrtej prehre Islanders z ostatných piatich zápasov. Canadiens vyhrali tretí duel z posledných štyroch a zlepšili si sezónnu bilanciu na 11-1-0, ak v dueli skórovali ako prví. Na domácom ľade ešte neprehrali v riadnej hracej dobe (6-0-1). Newyorskému tímu nepomohol ani návrat kapitána Johna Tavaresa do akcie, bez neho zaznamenal bilanciu 1-1-1.

Halákova prvá asistencia v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Desharnais, 2. D. Weise, 3. J. Petry (všetci MTL)

Chára nebodoval pri prvej prehre Bruins na ľade súpera v sezóne

Zdeno Chára bol s časom 24:47 najvyťaženejším hráčom tímu a druhým v zápase, ktorý Boston prehral na ľade Washingtonu 1:4. Po štvorzápasovej víťaznej sérii tak zaznamenal druhú porážku po sebe a prvú zo šiestich duelov na ľadoch súperov v sezóne. Jimmy Hayes ho pritom v 13. minúte posielal v presilovej hre do vedenia. Bol to prvý gól Bruins proti Capitals od 29. marca 2014, ktorý ukončil sériu neporaziteľnosti Bradena Holtbyho na čísle 199:33 po troch minulosezónnych čistých kontách. Tentoraz zastavil 28 striel a pomohol k tretiemu triumfu z ostatných štyroch duelov. Zlepšil si tak kariérnu bilanciu proti Bostonu na 8-2-0. Raz ho strelecky ohrozil Chára, ktorý si tiež pripísal mínusový bod, dva bodyčeky a jeden blok. Alex Ovečkin ešte v prvej tretine vyrovnal skóre svojím 482. gólom v NHL a len jeden ho delí od Sergeja Fiodorova, ktorý drží ligový rekord v počte gólov ruského hráča. Rozdielový gól strelil v úvode prostrednej tretiny Brooks Laich, dvojbodový John Carlsson zvýšil v presilovej hre na 3:1. Pri góle Ovečkina zaznamenal svoju 200. asistenciu v kariére. Karl Alzner v závere poistil výhru strelou do prázdnej brány. Tuukka Rask opustil zápas s 27 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Calrson, 2. B. Holtby, 3. D. Orlov (všetci WSH)

Columbus pokračuje v úspešnom tripe po Kalifornii

Columbus v stredu vyhral v San Jose 5:2 a viac gólov mu nestrelil ani druhý súper na jeho kalifornskom tripe. Los Angeles mu doma podľahlo 2:3 a prehralo druhý z posledných troch zápasov. Víťazný gól a svoj prvý v sezóne i v drese Blue Jackets zaznamenal Gregory Campbell v polovici tretej tretiny. V úvodnej časti hry skórovali Cam Atkinson v presilovej hre a dvojbodový Brandon Dubinsky, kým Sergej Bobrovskij urobil 31 úspešných zákrokov. Góly mu strelili iba Alec Martinez, ktorý v presilovke vyrovnával stav na 1:1 a Jeff Carter, ktorý minútu pred koncom skorigoval výsledok. Na jeho presný zásah mu prihral Anže Kopitar, ktorý sa vrátil do zostavy Kings. Jonathan Quick čelil 25 strelám. Slovenský krídelník Marián Gáborík si počas 15 minút na ľade nepripísal ani jednu, ale iba mínusový bod a dva stratené puky. Columbus zvíťazil na ľade Staples Center po prvý raz od 7. januára 2012 napriek tomu, že v prostrednej tretine nezaznamenal ani jeden strelecký pokus (0:8). Podarilo sa mu to prvýkrát v histórii, Kings nečelili žiadnej strele v jednej tretine v základnej časti NHL naposledy v roku 1978 v zápase proti St. Louis. V play-off si to v minulom roku vyskúšal Anaheim.

Hviezdy duelu: 1. B. Dubinsky, 2. S. Bobrovskij (obaja CBJ), 3. J. McBain (LAK)

Vasilevskij doviedol Lightning k výhre v Buffale

Andrej Vasilevskij sa prezentoval 30 zákrokmi a Tampa Bay využila svoje prvé vedenie po úvodnej tretine v sezóne, aby zdolala Buffalo na jeho ľade pomerom 4:1. O siedmej výhre nad Sabres v sérii od 4. decembra 2014 rozhodli Lightning troma gólmi z prvej tretiny. Steven Stamkos strelil ten otvárací, víťazný si pripísal Tyler Johnson a skóroval aj dvojbodový Nikita Kučerov. Následne sa porúčal z brány Linus Ullmark, ktorý dovtedy čelil 11 strelám. Chad Johnson po ňom chytil zvyšných desať. V druhej časti hry znížil stav jediným gólom Buffala Jack Eichel, ktorý sa aj po piaty raz v sezóne presadil na domácom ľade. Victor Hedman však pridal poistku pol minúty pred koncom zápasu do prázdnej brány a definitívne zabránil Sabres vyhrať tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. N Kučerov (obaja TBL), 3. J. Eichel (BUF)

Anderson a Turris zariadili víťazstvo Ottawy nad Winnipegom po nájazdoch

Craig Anderson zastavil 38 striel počas 65 minút hry a aj jeden z dvoch nájazdov súpera. Kyle Turris následne premenil v druhej sérii rozhodujúci nájazd a Ottawa tak doma zvíťazila nad Winnipegom 3:2. Svoje nájazdy premenili aj Mika Zibanejad a Bobby Ryan, ktorý práve po jeho prihrávke posielal Senators v druhej tretine do vedenia 2:0. Skóre duelu otvoril Cody Ceci, ktorému vo svojom 100. zápase v NHL asistoval Jean-Gabriel Pageau. Andrew Ladd ešte do druhej prestávky znížil a Dustin Byfuglien po 26 sekundách tretej tretiny vyrovnal stav. Jediný nájazd Jets premenil Blake Wheeler, ktorý v zápase aj asistoval. Ladd už nebol úspešný a ani Michael Hutchinson. Ten najskôr kryl 29 striel, no neskôr nechytil ani jeden z troch nájazdov. Winnipeg tak prehral druhý zápas z posledných troch, kým Ottawa vyhrala štvrtý z ostatných piatich.

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson, 2. K. Turris (obaja OTT), 3. D. Byfuglien (WPG)

Nashville uštedril Minnesote prvú domácu prehru v ročníku

Cody Hodgson vsietil v 55. minúte svoj prvý gól v sezóne i v drese Nashville, ktorý vďaka nemu vyhral na ľade Minnesoty 3:2 a ukončil krátku sériu dvoch prehier. Wild dvakrát doťahovali jednogólový náskok súpera, keď na presné zásahy Mikea Fishera a Romana Josiho odpovedali Marco Scandella a Matt Dumba v presilových hrách. Ani 21 zákrokov Devana Dubnyka však neodvrátilo ich druhú prehru po sebe a prvú na domácom ľade v šiestich dueloch sezóny. Pekka Rinne prispel k víťaznému ukončeniu štvorzápasového tripu (2-1-1) 27 zákrokmi. Wild, navyše, však prišli v zápase o Zacha Parisea, ktorý sa zranil už počas prvého striedania po kolízii koleno na koleno s Jamesom Nealom. V prvej tretine ešte zasiahol do hry, ale potom už sa na ľad nevrátil.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. M. Scandella (MIN), 3. R. Josi (NSH)

Arizona si po prestávke poradila doma s Coloradom

Arizona odohrala svoj prvý novembrový zápas a na domácom ľade v ňom zdolala Colorado pomerom 4:2, čím ukončila trojzápasovú sériu domácich prehier a štvorzápasovú zo vzájomných súbojov. Rozhodol o tom Nicklas Grossmann svojimi prvými dvoma gólmi v sezóne i v drese Coyotes, z ktorých druhý bol víťazný. Vôbec po prvý raz v kariére strelil dva góly v jednom zápase, dokonca i v jednom mesiaci. Po jeho otváracom presnom zásahu zvyšoval Tobias Rieder náskok domácich na 2:0. Skóroval aj Jordan Martinook, ktorý spečatil výhru 15 sekúnd pred koncom duelu strelou do prázdnej brány. Mikkel Boedker, Martin Hanzal aj Connor Murphy nazbierali po dve asistencie. Hanzal, ktorý sa vrátil do akcie po dvojzápasovej absencii, je s 12 prihrávkami v sezóne na delenom prvom mieste v lige. Mike Smith urobil 26 zákrokov. Prekonali ho Cody McLeod a Matt Duchene, ktorí znižovali na 1:2, resp. 2:3. Semjon Varlamov kryl 24 striel, ale neodvrátil tretiu prehru Avalanche z ostatných štyroch zápasov. Premrhali pritom všetkých päť presiloviek v zápase, Coyotes dokonca šesť.

Hviezdy duelu: 1. N. Grossmann, 2. J. Martinook, 3. T. Rieder (všetci ARI)

Backlund rozhodol o šiestej prehre Flyers v sérii

Mikael Backlund sa strelecky presadil po 35 sekundách predĺženia a rozhodol o víťazstve Calgary nad trápiacou sa Philadelphiou 2:1. Pre Flames išlo iba o druhú výhru z ostatných siedmich zápasov a tiež druhú domácu zo siedmich takýchto duelov v sezóne. V riadnej hracej dobe otvoril skóre Josh Jooris, ktorému prihrával na gól Backlund. Pri víťaznom si pripísal asistenciu aj Karri Rämö, ktorý inak chytil 26 striel. Inkasoval iba z hokejky Michaela Raffla 35 sekúnd pred koncom druhej tretiny. Michal Neuvirth predviedol 28 zákrokov, ale Flyers prehrali už šiesty zápas v sérii a aj ôsmy v ročníku, ak inkasovali ako prví (0-5-3). Zároveň nezvládli ani štvrtý duel na aktuálnom päťzápasovom tripe (0-3-1), ktorý zakončia v sobotu vo Winnipegu.

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund (CGY), 2. C. Giroux (PHI), 3. J. Jooris (CGY)

Panthers prehrali štvrtý zápas v sérii

Floride sa v ostatnom období nedarí a po prehre 2:5 v San Jose natiahla svoju sériu prehier už na štyri zápasy. Dvojbodový Brent Burns a Joonas Donskoi vybudovali domácim v prvej tretine dvojgólový náskok, Patrick Marleau strelil v úvode druhej tretiny víťazný gól a Marc-Edouard Vlasic zvyšoval prvým gólom v sezóne na 4:2. Chris Tierney upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Joe Thornton dvakrát asistoval a Alex Stalock prispel k druhej výhre Sharks z posledných troch duelov a svojej prvej od 1. apríla 31 zákrokmi. Prekonali ho Vincent Trocheck a Brandon Pirri v presilovej hre, ktorí znižovali stav na 1:2, resp. 2:3. Al Montoya opustil zápas s 27 zásahmi. San Jose doma zdolalo Floridu po prvý raz od 8. decembra 2005 po štyroch prehrách v sérii. Päť strelených gólov je zatiaľ jeho najvyšší počet v sezóne. Panthers, ktorí prehrali aj druhý zápas na kalifornskom tripe, chýbal v zostave center Dave Bolland pre zranenie ruky z predošlého duelu proti Anaheimu.

Hviezdy duelu: 1. J. Donskoi, 2. T. Hertl, 3. M. Haley (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 20/23 (87 %) 0 1 1 - - - -
Z. Chára (BOS) 24:47 0 0 0 -1 0 1 2
M. Gáborík (LAK) 14:59 0 0 0 -1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-off 2024Splní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Pospíšil sa vyrovnal Tatarovi i Nemcovi. V dvoch ohľadoch viedol tím, v jednom aj celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies