Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Chára vyhral, Ovečkin zlomil ruský strelecký rekord

Vo štvrtok sa v NHL odohralo deväť zápasov, v ktorých sa zo Slovákov predstavil iba Zdeno Chára. Nebodoval, ale tešil sa z výhry najmä vďaka hetriku jeho spoluhráča Louia Erikssona. Alex Ovečkin vytvoril nový ruský rekord v počte gólov v NHL. Dvaja brankári vychytali nuly.

Hviezdy večera:
1. Loui Eriksson (BOS): 3 góly (vrátane víťazného)
2. Martin Jones (SJS): 34/34 (čisté konto)
3. Erik Karlsson (OTT): 2 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia

Erikssonov hetrik pomohol Bruins predĺžiť sériu prehier Wild

Loui Eriksson strelil tri góly, vrátane víťazného v presilovej hre, ktorými rozhodol o domácej výhre Bostonu 4:2 nad Minnesotou. Zlepšil si tak bilanciu v rámci päťzápasovej domácej série na 2-2-0 a na ľade Wild uspel len po druhýkrát z deviatich duelov v histórii. Pre Erikssona išlo o tretí hetrik v kariére a zavŕšil ho v úvode tretej tretiny. Prvý gól vsietil necelé štyri minúty pred víťazným. Skóre zápasu otvoril Brad Marchand, David Krejčí dvakrát asistoval a Jonas Gustavsson predviedol 24 zákrokov. Prekonali ho Jason Zucker a Jordan Schroeder. Kapitán a obranca Bostonu Zdeno Chára ho ohrozil troma strelami počas takmer 26 minút v akcii, s ktorými bol s prehľadom najvyťaženejším hráčom tímu. Rozdal tiež počas nich štyri bodyčeky a zblokoval tri strely. Devan Dubnyk kryl 34 striel, ale nezabránil tretej prehre Minnesoty v sérii. Štvorzápasový trip ukončila s bilanciou 1-2-1 a teraz ju čakajú štyri domáce súboje po sebe. Pri prehre, navyše, prišla pre zranenie o Zuckera. Z hráčov Bruins nedohral zápas útočník Frank Vatrano po narazení na mantinel od obrancu Natea Prossera.

Hviezdy duelu: 1. L. Eriksson, 2. D. Krejčí, 3. J. Gustavsson (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Jones vynuloval Flyers, Sharks pokračujú v bezchybnom tripe

Martin Jones zastavil všetkých 34 striel Philadelphie, ktorá najmä jeho zásluhou prehrala doma so San Jose futbalovým pomerom 0:1. Rozhodol o tom gól Melkera Karlssona zo štvrtej minúty predĺženia po prihrávkach Joonasa Donskoia a Paula Martina. Pre Jonesa to bolo tretie čisté konto v sezóne a celkovo desiate v NHL. Sharks tak vyhrali aj štvrtý zápas na aktuálnom šesťzápasovom tripe. Flyers prehrali druhý zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich. V ich bráne stál Steve Mason, ktorý chytil 20 z 21 striel. Patrick Marleau nebodoval, a tak si na svoj 1000. bod v NHL bude musieť ešte počkať.

Hviezdy duelu: 1. M Jones, 2. M. Karlsson, 3. B Burns (všetci SJS)

Karlsson zariadil triumf Ottawy, ktorá ukončila víťaznú sériu Columbusu

Erik Karlsson skóroval dvakrát v priebehu minúty a 51 sekúnd v druhej tretine, čím rozhodol o domácom víťazstve Ottawy 3:0 nad Columbusom. Asistoval tiež pri góle dvojbodového Kylea Turrisa, ktorý spečatil výhru strelou do prázdnej brány. Craig Anderson sa prezentoval 25 zákrokmi a vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne, okrúhle 30. v NHL. Bobby Ryan prihrával na víťazný gól Karlssona a natiahol tak svoju bodovú sériu na sedem zápasov, najdlhšiu v kariére. V závere tretej tretiny ho však David Savard tvrdo narazil na mantinel, za čo bol vylúčený do konca duelu. Curtis McElhinney urobil 26 zákrokov, ale Blue Jackets ukončili svoju víťaznú sériu na troch zápasoch. Senators nedopustili, aby prehrali tretí duel po sebe.

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson, 2. C. Anderson, 3. C. Lazar (všetci OTT)

Ovečkin vytvoril strelecký rekord, ale Capitals podľahli Dallasu

Alex Ovečkin vyrovnával v siedmej minúte druhej tretiny stav zápasu na 2:2 svojím 484. gólom v NHL, ktorý z neho urobil najlepšieho ruského strelca v NHL. Podarilo sa mu to po štyroch bezbodových dueloch. Na gól mu prihrával Nicklas Bäckström, ktorý v závere úvodnej časti hry vyrovnával skóre na 1:1. Washington však doma podľahol 2:3 Dallasu, ktorý si predĺžil víťaznú sériu na štyri duely. Rozhodol o tom v 52. minúte Jason Spezza. Tyler Seguin a Cody Eakin posielali Stars do vedenia 1:0, resp. 2:1, John Klingberg nazbieral dve asistencie a Kari Lehtonen prispel k výhre 33 zákrokmi. Jeho náprotivok, Philipp Grubauer, čelil 31 strelám. Capitals hrali vo štvrtom zápase po sebe bez Brooksa Orpika (dolná časť tela), ale zaznamenali niekoľko míľnikov. Tréner Barry Trotz absolvoval 100. duel na ich lavičke, Matt Niskanen zase 100. zápas v ich drese. Brooks Laich sa stal desiatym hráčom klubovej histórie, ktorý zaň nastúpil na 700 súbojov. Washington inkasoval prvý gól už v deviatich zápasoch po sebe.

Hviezdy duelu: 1. K. Lehtonen (DAL), 2. A. Ovečkin, 3. N. Bäckström (obaja WSH)

Crosby ukončil gólové suchoty a rozhodol o výhre Pittsburghu

Sidney Crosby sa netešil z gólu v posledných šiestich zápasoch od 4. novembra. Túto sériu ukončil v 52. minúte duelu, keď rozhodol o domácom víťazstve Pittsburghu nad Coloradom 4:2. Penguins vyhrali druhý domáci zápas po sebe aj vďaka trojgólovej druhej tretine. David Perron, Jevgenij Malkin (presilovka) a Chris Kunitz sa presadili v priebehu dvoch minút a ôsmich sekúnd, čím otočili stav duelu z 0:1 na 3:1. Marc-Andre Fleuryho z 31 striel Avalanche prekonali dvojbodový Tyson Barrie a dvakrát Matt Duchene. Ten najskôr pol minúty pred koncom prvej tretiny otvoril skóre v presilovej hre a v 59. minúte potom skorigoval druhú prehru Colorada po sebe. Denverský klub si tak zhoršil bilanciu na tripe na 3-2-0 po úvodných troch výhrach. Jarome Iginla dvakrát asistoval a Reto Berra opustil zápas s 26 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. M. Duchene (COL), 3. Ch. Kunitz (PIT)

Arizona uspela v Montreale, ktorý opäť doháňal náskok súpera

Arizona otvorila skóre prvý raz po piatich zápasoch a vybudovala si vedenie 3:0, ktoré jej nakoniec stačilo na triumf 3:2 na ľade Montrealu. Ten sa trápi, keď prehral tretí duel z posledných štyroch. V ostatných piatich súbojoch vždy inkasoval ako prvý a už v troch zápasoch po sebe prehrával 0:3. „Boli prosto príliš dobrí. Nemôžete stále prehrávať 0:3 a očakávať obrat,“ prízvukoval útočník Brendan Gallagher pre agentúru CP. Jeho tím nevyužil ani ďalších päť presiloviek, celkovo už 13 v sérii. Všetko to využili Coyotes, ktorí vyhrali prvý zápas na štvorzápasovom tripe po predošlých dvoch porážkach. Víťazný gól strelil v úvode druhej tretiny v presilovej hre Oliver Ekman-Larsson, ktorý nadviazal na presné zásahy Martina Hanzala a Shanea Doana z úvodnej časti hry. Mike Smith pomohol k výhre 31 zákrokmi. Prekonali ho iba dvojbodový Max Pacioretty a Dale Weise. Mike Condon urobil pri svojom deviatom štarte v sérii 17 zákrokov. Canadiens prišli pri prehre o útočníka Toreyho Mitchella, ktorý opustil duel pre zranenie v tretej tretine.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (ARI), 2. B. Gallagher (MTL), 3. O. Ekman-Larsson (ARI)

Tampa Bay ukončila dlhú víťaznú sériu Rangers

Tampa Bay sa stretla v súboji s New Yorkom Rangers po prvý raz od tohtoročného finále Východnej konferencie. Dokázala sa vyhnúť tretej prehre po sebe, keď zvíťazila doma 2:1 a ukončila newyorskému tímu deväťzápasovú sériu bez prehry. Rozhodol o tom 65 sekúnd pred koncom duelu Valtteri Filppula vo vlastnom oslabení po úniku dvoch proti jednému. Ten sa zrodil po tom, čo obranca Ryan McDonagh zle spracoval puk na modrej čiare. Filppula tiež prihrával na otvárací gól zápasu Alexovi Killornovi z prvej tretiny. Ben Bishop chytil 20 striel, za jeho chrbát prešla len jedna z hokejky Dominica Moorea. Henrik Lundqvist predviedol 26 zákrokov. Rangers mohli vyrovnať skóre už v úvode tretej tretiny, ak by Chris Kreider premenil trestné strieľanie. Takto prišli o možnosť tretíkrát v klubovej histórii vyhrať desať zápasov v sérii. Už sa im to podarilo v sezónach 1939/40 a 1972/73.

Hviezdy duelu: 1. B. Bishop, 2. V. Filppula (obaja TBL), 3. H. Lundqvist (NYR)

Luongov skvelý výkon nestačil na výhru Floridy nad Anaheimom

Roberto Lungo previedol niekoľko veľkých zákrokov, spolu ich zaznamenal 38, ale Florida napriek tomu nezískala v domácom zápase proti Anaheimu ani bod. O jej prehre 1:3 rozhodol v 15. minúte druhej tretiny vo vlastnom oslabení Andrew Cogliano. Ten nadviazal na presilovkový gól Cama Fowlera zo záveru úvodnej tretiny, ktorý ukončil Luongovu sériu 74 zákrokov bez inkasovania. Jakob Silfverberg uzavrel skóre strelou do prázdnej brány, ktorá bola jeho prvým presným zásahom v sezóne. Frederika Andersena z 25 striel prekonal iba Alexander Barkov, ktorý hral v druhom zápase po zranení. Ryan Getzlaf dvakrát asistoval a Ducks vyhrali šiesty z posledných desiatich duelov. Panthers nedokázali po prvýkrát v ročníku zvíťaziť v troch zápasoch po sebe po tom, čo v predošlých dvoch zdolali Tampu Bay. S Anaheimom prehrali aj druhý vzájomný duel v sezóne. V druhom súboji po sebe im chýbal zranený obranca Dmitrij Kulikov (koleno).

Hviezdy duelu: 1. C. Fowler (ANA), 2. R. Luongo (FLA), 3. A. Cogliano (ANA)

Blues uštedrili Buffalu v nájazdoch tretiu prehru v sérii

Buffalo nedokázalo v zápase proti St. Louis využiť svoje presilové hry, a tak pykalo za vlastné vylúčenia. Kevin Shattenkirk a dvojbodový Vladimir Tarasenko posielali Blues dvakrát do vedenia práve v početnej prevahe, no o ich druhom triumfe v posledných troch dueloch nakoniec rozhodol až samostatný nájazd Alexa Steena. Ten sa presadil ako jediný v tretej sérii v riadnej hracej dobe prihrával na oba góly St. Louis. Jake Allen kryl okrem všetkých troch nájazdov súpera aj 32 striel. Prekonali ho Sam Reinhart a Ryan O´Reilly, ktorý vynútil predĺženie. Po jeho góle hrali Sabres dvakrát presilovku o dvoch hráčov, druhá trvala takmer dve minúty, no ani to im nestačilo na strelenie rozdielového gólu. Aj napriek 27 zákrokom Linusa Ullmarka preto prehrali tretí zápas po sebe. Celkovo v ňom nevyužili štyri presilovky, kým Blues premenili na góly dve z troch. „Dnešný zápas nám vyhrali špeciálne formácie a brankár,“ správne podotkol tréner Ken Hitchcock pre agentúru AP.

Hviezdy duelu: 1. J. Allen, 2. A. Steen, 3. K. Shattenkirk (všetci STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 25:52 0 0 0 0 0 3 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies