Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Gáborík skóroval a stal sa prvou hviezdou duelu

V siedmich pondelkových zápasoch NHL sa predstavili traja Slováci, z ktorých bodoval jediný. Marián Gáborík strelil gól a stal sa prvou hviezdou víťazného zápasu, svojho 900.v NHL Zdeno Chára tiež vyhral, Andrej Sekera zažil neúspešný návrat do akcie.

Hviezdy večera:
1. Henrik Lundqvist (NYR): 31/31 (čisté konto)
2. Braden Holtby (WSH): 33/33 (čisté konto)
3. Brad Marchand (BOS): 2 góly

Gáborík bol hviezdou zápasu Kings proti Floride

Marián Gáborík ukončil trojzápasové strelecké i bodové suchoty, keď svojím tretím gólom v sezóne poistil po 65 sekundách tretej tretiny výhru Los Angeles na ľade Floridy 3:1. Počas vyše 13 minút na ľade nazbieral aj plusový bod, štyri strely, dve trestné minúty a dva bodyčeky a stal sa prvou hviezdou svojho 900. duelu v NHL. Treťou bol Jonathan Quick, ktorý zastavil 33 z 34 striel domácich. Ako jediný ho prekonal Aleksander Barkov, ktorý v presilovej hre vyrovnával skóre na 1:1. Otvoril ho Tyler Toffoli, víťazný presný zásah si pripísal Alec Martinez. Kings ukončili dvojzápasovú sériu prehier a po štyroch dueloch päťzápasového tripu majú vyrovnanú bilanciu 2-2-0. Al Montoya štartoval v bráne Panthers po prvý raz od 5. novembra, no už v prvej tretine sa zranil po kolízii s útočníkom Nickom Shoreom. Dovtedy chytil osem z deviatich striel, Roberto Luongo kryl 21 zo zvyšných 23. Florida prehrala tretí zápas po sebe a aj druhý proti Kings v sezóne. Prehrala tiež 12 z posledných 14 vzájomných súbojov a zhoršila si bilanciu v rámci päťzápasovej série domácich duelov na 1-2-1.

Gáboríkov tretí gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Gáborík (LAK), 2. A. Barkov (FLA), 3. J. Quick (LAK)

Rask, Krejčí doviedli Boston k tretej výhre v sérii

Boston viedol po prvej tretine 2:0 a v tretej 3:2, ale neustrážil si ani jeden náskok a daroval domácemu Torontu bod po výhre 3:2 po nájazdoch. V nich sa ako jediný presadil v tretej sérii David Krejčí, ktorý rozhodol o treťom víťazstve Bruins po sebe. Výrazne k nemu prispel Tuukka Rask, ktorý predviedol 39 zákrokov a vychytal aj všetky tri nájazdy. Ten posledný nepremenil Joffrey Lupul, ktorý v druhej tretine znižoval stav na 1:2. O 62 sekúnd neskôr vyrovnal skóre Leo Komarov, predĺženie vynútil v 57. minúte dvojbodový Tyler Bozak. Brand Marchand otvoril strelecký účet duelu vo vlastnom oslabení a neskôr posielal Boston do vedenia 3:2. Na 2:0 zvyšoval Zac Rinaldo a pri jeho góle si prvú asistenciu v sezóne pripísal Rask. Landon Ferraro bodoval hneď pri debute v drese Bruins. James Reimer urobil 26 zákrokov, jeden aj po strele obrancu Zdena Cháru. Kapitán hostí bol s časom 26:44 najvyťaženejším hráčom zápasu, v ktorom zaznamenal aj mínusový bod, jeden menší trest, dva bodyčeky a dva bloky. Maple Leafs prehrali druhý duel po sebe aj preto, lebo nevyužili ani jednu zo šiestich presiloviek. V ich zostave chýbal Martin Marinčin, ktorý bol iba zdravým náhradníkom.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. T. Bozak (TOR), 3. B. Marchand (BOS)

Holtby vynuloval Edmonton pri návrate Sekeru do zostavy

Dmitrij Orlov strelil v 54. minúte po prihrávkach Toma Wilsona a Brooksa Laicha svoj druhý gól v sezóne, ktorý bol nakoniec jediný v zápase a rozhodol o triumfe Washingtonu nad Edmontonom 1:0. Išlo o druhú výhru Capitals po sebe, vďaka ktorej si zlepšili bilanciu počas päťzápasovej série domácich duelov na 2-1-0. Najviac k nej prispel Braden Holtby, ktorý zastavil všetkých 33 striel Oilers pri svojom prvom čistom konte a 12. triumfe sezóny. Raz ho strelecky ohrozil obranca Andrej Sekera, ktorý bol s časom 23:55 najvyťažovanejším hráčom hostí. Pri návrate do akcie rozdal tiež jeden bodyček. Anders Nilsson kryl 29 striel, ale nezabránil štvrtej prehre Edmontonu v posledných piatich zápasoch. Ten odštartoval päťzápasový trip.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. A. Nilsson (EDM), 3. D. Orlov (WSH)

St. Louis predĺžilo Buffalu sériu prehier

Buffalo po prvý raz v sezóne prehralo zápas, v ktorom viedlo po dvoch tretinách. St. Louis to využilo a zvíťazilo po prvýkrát v ročníku, ak prehrávalo po druhej tretine. Skóre zápasu otvoril David Legwand v závere prostrednej časti hry svojím prvým gólom v drese Sabres. Viac gólov však Jake Allen z 25 striel neinkasoval a doviedol tak Blues k víťazstvu 2:1. Rozhodol o ňom Robby Fabbri v 54. minúte. Na 1:1 vyrovnával Troy Brouwer. Linus Ullmark sa prezentoval 24 zákrokmi, ale neodvrátil piatu prehru Sabres v sérii. Nevyužili pri nej ani jednu z troch presiloviek, kým Blues nehrali v celom zápase ani raz v početnej výhode. Ich obranca Kevin Shattenkirk, tretia hviezda uplynulého týždňa, si predĺžil bodovú sériu na šesť duelov.

Hviezdy duelu: 1. T. Brouwer, 2. R. Fabbri (obaja STL), 3. D. Legwand (BUF)

Rangers pokračujú vo víťazení, Nashville neskóroval už v troch zápasoch

Henrik Lundqvist opäť predviedol bezchybný výkon, keď chytil všetkých 31 striel a svojím druhým shutoutom v ročníku doviedol New York Rangers k domácemu víťazstvu 3:0 nad Nashville. Bola to jeho 12. výhra v sezóne (delené prvé miesto), pričom má aj najlepšiu úspešnosť zákrokov a priemer inkasovaných gólov v lige. O deviatom domácom triumfe v sérii rozhodol v úvode druhej tretiny Rick Nash. Na listine strelcov ho doplnili Derek Stepan a Kevin Hayes, ktorý využil jedinú zo štyroch presiloviek domácich. Predators ich nevyužili päť a celkovo už desať v ostatných troch zápasoch, v ktorých neskórovali ani raz. Ich séria bez streleného gólu sa natiahla na 213 minút a 47 sekúnd. Tretej prehre na ľadoch súperov po sebe nezabránil ani Pekka Rinne, ktorý čelil 19 strelám domácich.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist, 2. K. Hayes, 3. R. Nash (všetci NYR)

Flyers ukončili domácu sériu bez víťazstva, vyhrali po predĺžení

Philadelphia vyhrávala po dvoch tretinách doma nad Carolinou 2:0, no nakoniec o ukončení jej trojzápasovej série prehier rozhodol presilovkový gól Shaynea Gostisbehereho až z 24. sekundy predĺženia. Pod výhru 3:2 sa najviac podpísal Claude Giroux, ktorý mal prsty vo všetkých góloch Flyers. Pri víťaznom aj otváracom z hokejky Braydena Schenna (presilovka) asistoval, druhý sám strelil vo vlastnom oslabení. Jakub Voráček tiež dvakrát asistoval, kým Michal Neuvirth urobil 31 zákrokov. Prekonali ho Victor Rask a Brett Pesce, ktorý svojím druhým gólom v NHL vynútil predĺženie. Eddie Läck kryl 33 striel a zneškodnil aj Schennovo trestné strieľanie zo záveru prvej tretiny po faule Noaha Hanifina. Philadelphia ukončila prvým gólom strelecké suchoty po 162 minútach a 54 sekundách, čo nakoniec viedlo k jej prvej domácej výhre od 24. októbra po šiestich prehrách v sérii. Hurricanes prehrali ôsmy z posledných desiatich zápasov aj preto, lebo nevyužili ani jednu z piatich presilových hier.

Hviezdy duelu: 1. S. Gostisbehere, 2. C. Giroux (obaja PHI), 3. B. Pesce (CAR)

Colorado ukončilo sériu prehier aj zásluhou uzdraveného Varlamova

Semion Varlamov sa vrátil do brány Colorada po šiestich vynechaných zápasoch a hneď ho doviedol k výhre 4:1 na ľade Winnipegu. Z 21 striel kapituloval iba raz po tom, čo Tobias Enström otvoril skóre v úvodnej tretine svojím prvým gólom od 19. februára. V druhej časti hry vyrovnal v presilovej hre dvojbodový Carl Söderberg a v tretej Avalanche troma gólmi rozhodli o ukončení trojzápasovej série prehier. Víťazný vsietil Cody McLeod, no skórovali aj Matt Duchene a dvojbodový Blake Comeau, ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. V nej stál Michael Hutchinson, ktorý v prvom zápase ako zástupca zraneného Ondřeja Pavelca predviedol 25 zákrokov. Francois Beauchemin prihrával na dva góly Colorada, ktoré ukončilo sedemzápasový trip s bilanciou 4-3-0 a vo Winnipegu vyhralo po prvý raz od 12. decembra 2013. Jets zakončili sériu troch domácich duelov s bilanciou 2-1-0 a teraz ich čaká trojzápasový trip.

Hviezdy duelu: 1. C. McLeod, 2. S. Varlamov (obaja COL), 3. M. Hutchinson (WPG)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 26:44 0 0 0 -1 2 1 2
A. Sekera (EDM) 23:55 0 0 0 0 0 1 1
M. Gáborík (LAK) 13:03 1 0 1 +1 2 4 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies