Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Juniori

Týždeň v CHL: Bodovali úplne všetci Slováci

Tak toto si už ani nepamätáme. Máme za sebou týždeň, v ktorom sa do bodovania zapísal každý jeden slovenský hráč pôsobiaci v juniorskej CHL. Z gólov sa tešili Maier a Pospíšil, asistovali Bondra, Grman a Černák.

Slováci v CHL

Obranca Erik Černák hráva za najlepší tím OHL a minulý týždeň začal ziskom jednej asistencie. V dvoch víkendových zápasoch však nebodoval. Útočník Kristián Pospíšil z QMJHL sa zase trafil do čierneho, ale jeho gól tímu nepomohol. „Armáda“ z Blainvillle-Boisbriand prehrala oba minulotýždňové zápasy a je druhá najslabšia v lige. Po 26 zápasoch má na konte 21 bodov. Pospíšil ukončil trojzápasovú sériu bez bodu.

Vo WHL bodovali všetci traja Slováci. Všetci odohrali tri zápasy. Mário Grman nazbieral dve asistencie, aby ich mal na konte už tri v ostatných štyroch zápasoch. Po prvýkrát v zámorskej kariére bodoval v dvoch dueloch po sebe. Jednu asistenciu si pripísal aj Radovan Bondra a dokonca z gólu mal radosť Patrik Maier. Bol to jeho druhý gól v novembri. On i Bondra si však nezlepšujú štatistiku plus/mínus. V nej je Grman tretí najhorší v celej súťaži a Bondra je len o štyri pozície lepší.

Slováci v OHL Z G A B +/- TM
E. Černák (O, Erie) 12 3 2 5 +3 8

Slováci v QMJHL Z G A B +/- TM
K. Pospíšil (Ú, Blainville-Bois.) 23 10 6 16 -11 28

Slováci vo WHL Z G A B +/- TM
R. Bondra (Ú, Vancouver) 23 5 6 11 -15 16
P. Maier (O, Kamloops) 15 2 1 3 -2 14
M. Grman (O, Kootenay) 24 0 4 4 -16 18

Lídri svojich líg

OHL: Kitchener a Erie si naďalej dýchajú na chrbát. Oba tímy získali 39 bodov, oba majú 84,8% bodovú úspešnosť. Otters sú však lídrom, pretože vyhrali o jeden zápas navyše. Černákov tím však prišiel o šesťzápasovú sériu výhier. Sudbury prehralo už desať zápasov po sebe. Lídri v individuálnych štatistikách zostali tí istí – Alex DeBrincat kraľuje korčuliarom, keď vedie bodovanie s trojbodovým náskokom a poradie strelcov dokonca s 11-gólovým náskokom. Mackenzie Blackwood opanoval obe hlavné štatistiky brankárov a dokonca si ich aj vylepšil.

QMJHL: Rouyn-Noranda kraľuje QMJHL a ako jediný tím sa dostala cez 40-bodovú hranicu. Val-d’Or svoju formu potvrdzovalo aj v uplynulom týždni, keď sériu výhier natiahlo na sedem zápasov. Najhorším tímom ligy je Baie-Comeau. Na čele individuálnych štatistík ku zmenám nedošlo. Najproduktívnejším hráčom je Conor Garland, ktorý si konto obohatil o štyri body. Guillaume Gauthier je s 23 gólmi najlepším strelcom a Julio Billia je s 92,1% úspešnosťou zákrokov prvý medzi brankármi.

WHL: Red Deer klesol z prvého miesta ligového poradia na štvrté a staronovým lídrom sa stala Kelowna, ktorá vyhrala osem zápasov z ostatných deviatich a v každom z nich bodovala. Najdlhšiu víťaznú sériu ťahá Seattle – šesťzápasovú. Päť zápasov po sebe vyhralo Calgary. Brayden Point mal ešte pred týždňom osembodový náskok na čele bodovania, teraz na neho Tyson Baillie z Kelowny stráca len dva body. Na čele strelcov je naďalej Jon Martin, ktorý strelil jeden gól. Ty Edmonds sa vrátil na čelo úspešnosti zákrokov, ktorú má len o desatinu percenta lepšiu ako predošlý líder, Carter Hart z Everettu.

Najlepšie tímy divízií:

 
OHL
  Východná d. Centrálna d. Stredozáp. d. Západná d.
1. Kingston, 30 Barrie, 30 Erie, 39 Windsor, 33
2. Ottawa, 27 Mississauga, 26 Kitchener, 39 Sarnia, 28
3. Peterborough, 26 ^ Niagara, 24 London, 32 Flint, 22 ^

  QMJHL
  Západná divízia Pobrežná divízia Východná divízia
1. Rouyn-Noranda, 42 Moncton, 35 Shawinigan, 39
2. Val-d'Or, 37 Saint John, 31 Quebec, 30
3. Gatineau, 34 Cape Breton, 29 Rimouski, 30

  WHL
  Východná d. Centrálna d. Brit. Kolumbia Americká d.
1. Prince Albert, 33 Red Deer, 32 Kelowna, 35 Seattle, 31
2. Brandon, 30 Calgary, 29 ^ Victoria, 34 Spokane, 27
3. Moose Jaw, 26 Lethbridge, 28 ˇ Prince George, 25 Everett, 24

Individuálni lídri:

OHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Alex DeBrincat, Erie
45 (28+17)
Alex DeBrincat, Erie
28 gólov
Mackenzie Blackwood, Barrie
93,1%
     
QMJHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Conor Garland, Moncton
47 (11+36)
Guillaume Gauthier, Sherbrook
23 gólov
Julio Billia, Chicoutimi
92,1%
     
WHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Brayden Point, Moose Jaw
43 (18+25)
Jon Martin, Swift Current
22 gólov
Ty Edmonds, Prince George
93,4%




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies