Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Halák hviezdou večera, Chára skóroval, Sekera asistoval

V NHL v stredu odohrali štyri zápasy. V troch sa predstavili Slováci. Jaroslav Halák doviedol Islanders k výhre v newyorskom derby a jednou asistenciou k víťazstvu Oilers pomohol Andrej Sekera. Zdeno Chára skóroval, Martin Marinčin nebodoval.

Hviezdy večera:
1. Drew Stafford (WPG): 2 góly (vrátane víťazného)
2. Jaroslav Halák (NYI): 33/34 (97,1% úspešnosť zákrokov)
3. Ben Bishop (TBL): 32/33 (97,0% úspešnosť zákrokov)

Halák doviedol Islanders k výhre nad mestským rivalom

Jaroslav Halák sa vrátil po dvoch zápasoch do brány a nadviazal na výkony z ostatných dvoch zápasov. Tentokrát predviedol 33 zákrokov, aby doviedol Islanders k výhre 2:1 nad Rangers v prvom newyorskom derby tejto sezóny. Halák, ktorý bol vymenovaný za druhú hviezdu duelu, v predošlom zápase inkasoval v samostatných nájazdoch päťkrát z piatich pokusov, no tentokrát zastavil všetky tri. Ako jediný v nájazdoch uspel jeho spoluhráč Kyle Okposo, ktorý prihrával aj na gól Johna Tavaresa z normálnej hracej doby. Ten padol počas presilovky v strede druhej tretiny a ešte pred začiatkom tej tretej vyrovnal skóre Viktor Stalberg. Henrik Lundqvist mal najviac práce v tretej tretine, v ktorej čelil 12 strelám. Celkovo duel opustil s 36 zákrokmi. Kým Islanders vyhrali tretí duel po sebe a štvrtý z ostatných piatich, Rangers vyhrali z posledných piatich duelov len jeden.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. J. Halák (NYI), 3. H. Lundqvist (NYR)

Chára skóroval, no k výhre viedla asistencia Sekeru

Zdeno Chára svojím štvrtým gólom v sezóne zaistil Bostonu zisk jedného bodu, keď v 57. minúte vyrovnal strelou spomedzi kruhov stav na 2:2. Z víťazstva sa však nakoniec tešil Andrej Sekera, ktorý k výhre Edmontonu 3:2 prispel jednou asistenciou. Oilers v dueli dvakrát viedli po góloch dvojbodových Marka Letestua a Matta Hendricksa, ale napokon ukončili päťzápasovú víťaznú sériu Bruins až v nájazdoch. V nich ako jediný uspel Jorden Eberle. K druhej výhre z ostatných troch stretnutí viedlo aj 38 zákrokov Andersa Nilssona. Toho prekonal aj Torey Krug. Najčastejšie ho ohrozili Matt Beleskey a Chára. Kapitán „medveďov“ zaznamenal počas 26 minút strávených na ľade šesť streleckých pokusov. Okrem gólu si pripísal aj plusový bod. Tuukka Rask urobil 34 zákrokov a jeden bol aj proti Sekerovi, ktorý tentokrát odohral 18 minút a 38 sekúnd. Prvý gól Bostonu padol po odraze puku práve od bojnického rodáka.

Článok pokračuje pod reklamou

Chárov 4. gól v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. M. Hendricks (EDM), 2. A. Nilsson (EDM), 3. T. Rask (BOS)

Marinčinovo Toronto prehralo s Winnipegom 1:6

Vo Winnipegu sa proti sebe postavili brankári, ktorých čakali ešte len ich druhé štarty v NHL. Súboj neskúsených dvadsaťdvaročných Američanov napokon vyhral Connor Hellebuyck, ktorý doviedol Jets k víťazstvu 6:1 nad Maple Leafs s 32 zákrokmi. Garret Sparks ich urobil 29, ale to jemu ani jeho tímu k druhej výhre po sebe nepomohlo. Toronto malo pritom skvelý vstup do zápasu, keď už po dvoch minútach hry viedlo po prvom góle Michaela Grabnera v tejto sezóne. Ešte do prestávky však stav zvrátil dvoma gólmi Drew Stafford. Po bezgólovej druhej tretine sa domáci presadili ešte štyrikrát, postupne Mark Scheifele, Andrew Ladd, Bryan Little a Anthony Peluso. Scheifele z duelu odchádzal aj so ziskom dvoch asistencií, rovnako ako Mathieu Perreault. V drese hostí nechýbal Martin Marinčin. Slovenský obranca odohral necelých 15 minút a ako jediný hráč tímu opúšťal duel s plusovým bodom.

Hviezdy duelu: 1. D. Stafford, 2. M. Scheifele, 3. C. Hellebuyck (WPG)

Bishop a Drouin doviedli Lightning k ďalšej výhre nad Ducks

Jonathan Drouin, ktorý sa vrátil do akcie po šesťzápasovej absencii, skóroval a prihrával na víťazný gól Jonathana Marchessaulta, aby pomohol Tampe Bay k výhre 2:1 nad Anaheimom. Tá bola pre floridský tím už štvrtou po sebe vo vzájomných meraniach síl. V Kalifornii podal dôležitý výkon aj brankár Ben Bishop, ktorý zneškodnil 32 striel. Jedenásť sekúnd pred koncom tretej tretiny mu však pomohlo aj šťastie, keď strela Cama Fowlera skončila na tyčke. Ako jediný na neho našiel recept Corey Perry. V bráne domácich stál John Gibson, ktorý urobil 20 zákrokov. Nate Thompson odohral svoj prvý zápas v sezóne po tom, čo sa zotavil z operácie ramena. V zápase rozhodcovia neuznali až tri góly.

Hviezdy duelu: 1. B. Bishop (TBL), 2. C. Perry (ANA), 3. R. Rakell (ANA)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 33/34 (97,1%) - - - - - - -
M. Marinčin (TOR) 14:45 0 0 0 +1 0 0 0
A. Sekera (EDM) 18:38 0 1 1 0 0 1 0
Z. Chára (BOS) 26:07 1 0 1 +1 0 6 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies