Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Chára skóroval i asistoval, Sekera sa tešil z výhry

Dvaja slovenskí obrancovia sa predstavili v siedmich zápasoch piatkového programu NHL. Z víťazstva sa tešil iba Andrej Sekera, ale dva body nazbieral Zdeno Chára – strelil gól a na ďalší prihrával. Päť zápasov sa predlžovalo.

Hviezdy večera:
1. Johnny Gaudreau (CGY): 3 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
2. Anders Nilsson (EDM): 42/43 (97,7% úspešnosť zákrokov)
3. John Gibson (ANA): 23/23 (čisté konto)

Chára skóroval i asistoval, Flames porazili Bruins vďaka Gaudreauovi

Kapitán Bostonu Zdeno Chára strelil svoj piaty gól v sezóne, na ďalší prihrával a jeho tím bol blízko k výhre nad Calgary. Jiří Hudler však 1,2 sekundy pred koncom tretej tretiny vyrovnal a vo štvrtej minúte nadstaveného času zavŕšil po prihrávke bývalého „medveďa“ Dougieho Hamiltona svoj hetrik Johnny Gaudreau, ktorý rozhodol o výhre kanadského tímu 5:4. Okrem troch gólov zaznamenal aj asistenciu pri góle Marka Giordana. K šiestej domácej výhre po sebe pomohol Karri Rämö 34 zákrokmi. Okrem Cháru ho prekonali dvakrát Brad Marchand a raz Matt Beleskey, ktorý tečoval do brány strelu slovenského obrancu. Jonas Gustavsson inkasoval tri góly z 11 striel, Tuukka Rask následne dva z 25. Chára odohral 24 minút a 44 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj dve trestné minúty a štyri strely na bránu. Bruins prehrali po päťzápasovej víťaznej sérii dva zápasy po sebe. Trojzápasový trip po západnej Kanade ukončia v sobotu na ľade Vancouveru. Duel nedohral David Jones, ktorý v prvej tretine utrpel zranenie dolnej časti tela.

Chárov 5. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. J. Hudler (CGY), 3. M. Beleskey (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Edmonton zdolal Dallas, Sekera najvyťažovanejší

Ďalší slovenský obranca, Andrej Sekera, sa do bodovania nezapísal, ale mal radosť z víťazstva Edmontonu 2:1 nad silným Dallasom. Kľúčový bol výkon brankára Andersa Nilssona, ktorý zlikvidoval 42 striel predtým, ako Jordan Eberle 45 sekúnd po zahájení predĺženia rozhodol o osude stretnutia. Puk pre neho získal Leon Draisaitl. V normálnej hracej dobe skóroval vďaka svojmu agresívnemu napádaniu Taylor Hall, ktorý v prvej tretine otvoril skóre duelu. Na 1:1 vyrovnal v druhej tretine Mattias Janmark. Antti Niemi čelil 24 strelám a najčastejšie ho ohrozil Sekera. Ten bol s časom 23:44 najvyťažovanejším hráčom kanadského tímu, ktorý vyhral druhý zápas po sebe a prvý nad súperom z Centrálnej divízie v tejto sezóne. Stars prehrali druhý zápas z ostatných troch.

Hviezdy duelu: 1. A. Nilsson (EDM), 2. M. Janmark (DAL), 3. J. Eberle (EDM)

Greiss doviedol Islanders k výhre nad Blues

Do Brooklynu pricestovalo St. Louis, ale proti svojmu bývalému tímu sa Jaroslav Halák nepostavil. Islanders stavili na Thomasa Greissa, ktorý pri svojom treťom štarte z ostatných štyroch zápasov predviedol 31 zákrokov, aby doviedol svoj tím k tesnej výhre 2:1. O nej rozhodli v nájazdoch Frans Nielsen a Kyle Okposo, kým žiaden z hráčov Blues sa v nich nepresadil. V normálnej hracej dobe však hostia viedli zásluhou gólu Kevina Shattenkirka, na ktorý však v tretej tretine odpovedal Michail Grabovskij. Islanders vyhrali piaty zápas z ostatných šiestich a vylepšili si bilanciu proti tímom zo západu na 10-2-1. V bráne St. Louis stál Brian Elliott, ktorý duel opustil s 24 zákrokmi. Bol to jeho prvý štart po šesťzápasovej odmlke.

Hviezdy duelu: 1. M. Grabovskij (NYI), 2. T. Greiss (NYI), 3. K. Shattenkirk (STL)

Panthers natiahli víťaznú sériu a vyrovnali klubový rekord

Aleksander Barkov premenil rozhodujúci samostatný nájazd a Florida natiahla svoju víťaznú sériu na päť zápasov, keď uspela v Columbuse pomerom 2:1. Vincent Trocheck skóroval v normálnom hracom čase a Al Montoya zastavil 22 striel. Panthers tiež vyhrali piaty zápas na ľade súpera po sebe, čím vyrovnali svoj klubový rekord z roku 2007. Jediný gól Blue Jackets, ktorí prehrali tretí duel po sebe, vsietil Michael Chaput. Sergej Bobrovskij opustil stretnutie s 31 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Montoya (FLA), 2. S. Bobrovskij (CBJ), 3. V. Trocheck (FLA)

Sabres porazili trápiacich sa Coyotes

Evander Kane strelil dva góly v tretej tretine a Chad Johnson predviedol 18 zákrokov, aby doviedli Buffalo k domácej výhre 5:2 nad Arizonou. Sam Reinhart, Jamie McGinn a Marcus Foligno sa tiež zapísali do streleckej listiny a Sabres strelili minimálne štyri góly už vo štvrtom zápase po sebe, čo sa im naposledy podarilo v roku 2007. Tri z nich vyhrali, kým Coyotes prehrali tretí duel v sérii. Oba ich góly vsietil Max Domi, kým Mike Smith urobil 23 zákrokov. Inkasoval štyri góly, keďže Kaneov druhý padol do prázdnej brány. Kane tiež predtým strelil gól v oslabení, ktorý ešte Sabres v tejto sezóne nezaznamenali. Matt Moulson odohral svoj 500. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. E. Kane (BUF), 2. M. Domi (ARI), 3. S. Reinhart (BUF)

Flyers vyhrali štvrtý duel po sebe, Read rozhodol o výhre nad Devils

Matt Read sa trafil do čierneho vo štvrtej minúte nadstaveného času, aby Philadelphia porazila New Jersey 4:3 a oslávila štvrtú výhru po sebe. K najdlhšej víťaznej sérii v sezóne pomohli gólmi aj Pierre-Edouard Bellemare, Wayne Simmonds a Glaude Giroux. Posledným dvom menovaným prihrával Jakub Voráček. Michal Neuvirth nemal veľa práce a z 18 striel ho prekonali Mike Cammalleri, Stefan Matteau a Kyle Palmieri. Cory Schneider predviedol 21 zákrokov. Zápas dvoch rivalov bol tradične bohatý na šarvátky a nervózne momenty.

Hviezdy duelu: 1. M. Read (PHI), 2. M. Cammalleri (NJD), 3. C. Giroux (PHI)

Gibson a Santorelli doviedli Ducks k výhre nad Sharks

V Anaheime sa konalo kalifornské derby medzi Ducks a Sharks. Duel bol o brankároch. John Gibson zneškodnil 23 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v tomto týždni a doviedol „káčerov“ k futbalovej výhre 1:0. O nej v tretej minúte tretej tretiny rozhodol Mike Santorelli po peknej prihrávke spoza brány od Natea Thompsona, ktorý zaznamenal svoj prvý bod v sezóne vo svojom druhom zápase po letnej operácii ramena. Martin Jones inak zastavil 25 striel. San Jose prišlo o sériu siedmich výhier vonku po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. M. Santorelli, 3. C. Fowler (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (EDM) 23:44 0 0 0 0 0 4 2
Z. Chára (BOS) 24:44 1 1 2 0 2 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies