Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Halák hviezdou duelu, Jurčo skóroval prvýkrát v sezóne

V deviatich utorkových zápasoch NHL hrali šiesti Slováci. Vyhrali štyria z nich, ale bodoval iba Tomáš Jurčo, ktorý pri prehre strelil svoj prvý gól v sezóne. Jaroslav Halák doviedol Islanders k výhre ako prvá hviezda zápasu.

Hviezdy večera:
1. Corey Crawford (CHI): 36/37 (97,3% úspešnosť zákrokov)
2. Jamie Benn (DAL): 1 gól, 3 asistencie
3. Alex Ovečkin (WSH): 1 gól

Halák sa stal prvou hviezdou víťazného duelu Islanders

Jaroslav Halák podal jeden z najlepších výkonov v sezóne, keď zastavil 43 striel a všetky tri nájazdy súpera, čím doviedol New York Islanders k výhre 4:3 vo Philladelphii. Po 60 minútach hry tak tím z Brooklynu neprehral už v ôsmich zápasoch v sérii (6-0-2). O piatom triumfe z posledných šiestich duelov rozhodol v druhej sérii nájazdov Kyle Okposo, ktorý v zápase aj asistoval. Frans Nielsen strelil dva góly, zvyšný si pripísal Brock Nelson v presilovej hre. Nick Leddy nazbieral dve asistencie. Druhý Nielsenov gól vyhnal z domácej brány Stevea Masona, ktorý dovtedy čelil iba desiatim strelám. Nahradil ho Michal Neuvirth, ktorý chytil zvyšných 16 striel a aj Nielsenov nájazd. Z jeho spoluhráčov skórovali v normálnom hracom čase Pierre-Edouard Bellemare vo vlastnom oslabení a Ryan White s dvojbodovým Claudeom Girouxom vyrovnali skóre z 1:3 na 3:3. Giroux však už neuspel v nájazdoch, a tak Flyers prehrali druhý duel po sebe. Islanders prišli pri výhre o útočníka Cala Clutterbucka, ktorý nehral v tretej tretine pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. J. Halák, 2. K. Okposo (obaja NYI), 3. C. Giroux (PHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Jurčov prvý gól v sezóne nezabránil ukončeniu víťaznej série Detroitu

Tomáš Jurčo posielal Detroit v úvode druhej tretiny do vedenia 2:1, ale nikto zo spoluhráčov sa už nepridal, a tak Washington zvíťazil doma 3:2 po nájazdoch. V nich sa presadili T. J. Oshie aj Jevgenij Kuznecov. Braden Holtby, ktorý odchytal svoj 200. duel v NHL, zastavil nájazdy Gustava Nyquista aj Pavla Daciuka. Ten hral vo svojom 900. zápase v NHL. V riadnej hracej dobe ho prekonal aj Henrik Zetterberg, Jimmy Howard predviedol 38 zákrokov. Prekonali ho Justin Williams, pre ktorého išlo o 600. bod v kariére a Alex Ovečkin, ktorý v polovici tretej tretiny v presilovej hre vynútil predĺženie. Marcus Johansson dvakrát asistoval a Holtby urobil pri svojom ôsmom štarte po sebe 21 zákrokov. Jurčo ho ohrozil dvakrát a počas len deviatich minút a 18 sekúnd v akcii si pripísal aj plusový bod. Zápas nedohral, lebo utrpel reznú ranu na tvári. Jeho starší krajan Tomáš Tatar odohral o päť minút viac a zaznamenal jednu strelu a bodyček. Red Wings ukončili trojzápasovú víťaznú sériu, ale bodovali už v 11. dueli po sebe. Capitals vyhrali siedmy z posledných ôsmich duelov a v sezóne ešte neprehrali dvakrát po sebe. Ich center Nicklas Bäckström odohral svoj 600. zápas v NHL.

Jurčov prvý gól v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. B. Holtby (obaja WSH), 3. J. Howard (DET)

Kings si proti Columbusu predĺžili víťaznú sériu, Bobrovskij sa zranil

Sergej Bobrovskij viedol Columbus k domácej výhre nad Los Angeles, keď po dvoch tretinách vyhrával 2:1. Nakoniec po 33 zákrokoch a jednom inkasovanom góle opustil zápas predčasne v závere tretej časti hry pre nešpecifikované zranenie. Bol to jeho deviaty štart v sérii. Jeff Carter krátko na to vyrovnal skóre a dokonalý obrat Kings zavŕšil 27 sekúnd pred koncom predĺženia dvojbodový Alec Martinez. Kontaktný gól strelil Christian Ehrhoff, kým Jonathan Quick sa prezentoval 21 zákrokmi. Náhradník Curtis McElhinney stihol pri svojej prvej účasti v bráne od 19. novembra urobiť päť zákrokov, pričom čelil už iba siedmim strelám. Ani on však nezabránil štvrtej prehre Blue Jackets z ostatných piatich duelov. Kings vyhrali piaty zápas v sérii a bol pri tom aj krídelník Marián Gáborík. Počas 19 minút a 17 sekúnd na ľade rozdal dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. A. Martinez, 3. J. Carter (obaja LAK)

Nováčik Sparks doviedol Toronto k druhej výhre po sebe

Garret Sparks chytil pri svojom treťom štarte v NHL 25 striel a v nájazdoch ho z piatich strelcov prekonal iba Mike Cammalleri. Z jeho spoluhráčov skórovali Tyler Bozak, ktorý v zápase aj asistoval a Nazem Kadri, ktorý rozhodol o domácom triumfe Toronta 3:2 nad New Jersey. Gólmi v riadnej hracej dobe pomohli k druhej výhre po sebe P.-A. Parenteau a James van Riemsdyk v presilovej hre. Dion Phaneuf zaznamenal asistenciu vo svojom 400. dueli v drese Maple Leafs. Cory Schneider kryl 35 striel, ale ani to nestačilo na odvrátenie druhej prehry Devils v posledných troch zápasoch. Z jeho spoluhráčov strelili góly v normálnej hracej dobe Lee Stempniak a Kyle Palmieri, obaja v presilovkách. V zostave Toronta, ktoré čelilo New Jersey po prvý raz s jeho bývalým generálny manažérom Louom Lamoriellom, nechýbal obranca Martin Marinčin. Počas takmer 11 minút v akcii nazbieral plusový bod, strelu a bodyček. Devils prišli v zápase o zraneného útočníka Adam Henriqueho.

Hviezdy duelu: 1. G. Sparks, 2. N. Kadri (obaja TOR), 3. K. Palmieri (NJD)

Crawford vychytal výhru Chicaga, Kane opäť bodoval

Corey Crawford inkasoval jediný gól z 36 striel a doviedol Chicago k domácemu víťazstvu 4:1 nad Nashville, ktoré bolo pre obhajcu titulu druhým po sebe. Rozhodol o ňom v druhej tretine v presilovej hre dvojbodový Andrew Shaw. Skóre duelu otvoril v polovici úvodnej tretiny Dennis Rasmussen, ktorý absolvoval svoj debut v NHL. Do listiny strelcov sa zapísali aj dvojbodový Teuvo Teräväinen a Patrick Kane, ktorý si gólom do prázdnej brány predĺžil bodovú sériu na 23 zápasov. Zaznamenal svoj 600. bod v kariére. Niklas Hjalmarsson dvakrát asistoval. Marián Hossa tento raz nebodoval, ale so štyrmi strelami bol najaktívnejším hráčom tímu. Počas 18 minút a 18 sekúnd na ľade urobil aj jeden bodyček. Pekka Rinne kryl spolu 20 striel, ale Predators prehrali tretí duel z ostatných štyroch. Z jeho spoluhráčov skóroval iba Eric Nyström, ktorý znižoval stav na 1:2. Marko Daňo bol opäť zdravým náhradníkom.

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford, 2. A. Shaw, 3. T. Teräväinen (všetci CHI)

Hoffman rozhodol o výhre Ottawy v Sunrise

Mike Hoffman pokračoval v gólovej produktivite, keď strelil svoj 11. gól v posledných 11 zápasoch. Rozhodol ním o triumfe Ottawy 4:2 na ľade Floridy, ktorá prehrala aj druhý duel po päťzápasovej víťaznej sérii. Zavŕšil tak obrat Senators, ktorí po dvoch tretinách prehrávali 1:2. Craig Anderson, ktorý štartoval v 12. zápase v sérii, chytil 25 striel a zlepšil si kariérnu bilanciu proti svojmu bývalému tímu na 11-4-1. Gólmi prispeli k tretej výhre z ostatných štyroch duelov aj dvojbodový Kyle Turris, Zach Smith v presilovej hre a Jean-Gabriel Pageau. Ten vo vlastnom oslabení upravil výsledok strelou do prázdnej brány, kým Mark Stone dvakrát asistoval. Roberto Luongo predviedol 19 zákrokov vo svojom 887. zápase v NHL, čím sa dostal na siedme miesto ligovej histórie pred Tonyho Esposita. Prehral už svoj tretí štart proti Ottawe po sebe. Z jeho spoluhráčov skórovali Reilly Smith a Logan Shaw, ktorý vsietil svoj prvý gól v NHL.

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman, 2. K. Turris (obaja OTT), 3. L. Shaw (FLA)

Blues ukončili sériu prehier a dokonali neúspešný trip Arizony

Steve Downie síce otvoril v prvej tretine skóre zápasu, ale nikto z jeho spoluhráčov ho nenapodobnil a Jake Allen zvyšných 22 striel chytil. St. Louis tak zvíťazilo doma nad Arizonou 4:1 a ukončilo si trojzápasovú sériu prehier. Mohlo to byť aj inak, ak by rozhodcovia uznali v závere úvodnej tretiny gól Anthonymu Duclairovi. Blues však strelili štyri góly po sebe a Allen vyhral aj svoj piaty štart proti Coyotes v kariére. Víťazný gól strelil v závere druhej tretiny vo vlastnom oslabení dvojbodový Alex Steen, ktorého na listine strelcov doplnili tiež dvojbodový Kevin Shattenkirk, Vladimir Tarasenko a David Backes. Ten upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Mike Smith v nej urobil 19 zákrokov, ale nezabránil piatej prehre Arizony v sérii. Všetky boli súčasťou jedného tripu. Nepomohla jej ani absencia útočníka Martina Hanzala.

Hviezdy duelu: 1. K. Shattenkirk, 2. A. Steen, 3. M. Pääjärvi (všetci STL)

Dallas prišiel o štvorgólový náskok, ale Sharp ho v závere vykúpil

Patrick Sharp strelil 18,5 sekundy pred koncom tretej tretiny v presilovej hre rozdielový gól, ktorým ukončil drámu v prospech Dallasu. Ten viedol po prvej tretine domáceho zápasu proti Caroline už 4:0, ale nakoniec zvíťazil tesne 6:5. Patrick Eaves, Jamie Benn, dvojbodový Johnny Oduya a Tyler Seguin v presilovej hre vybudovali Stars pohodlný náskok. Valerij Ničuškin skóroval na 5:1 a pridal dve asistencie, Benn, Seguin a John Klingberg ich nazbierali tri. Cama Warda (4/8) nahradil po prvej tretine Eddie Läck (10/12). Z ich spoluhráčov sa strelecky presadili dvakrát Justin Faulk v presilových hrách a raz Jeff Skinner, Phillip Di Giuseppe a Jaccob Slavin. Poslední dvaja menovaní strelili svoje prvé góly v NHL. Noah Hanifin asistoval pri dvoch góloch, Victor Rask pri troch. Kari Lehtonen inkasoval všetky z 35 striel a prenechal miesto v bráne Anttimu Niemimu. Ten nečelil počas záverečných takmer siedmich minút ani jednej strele. Hurricanes odštartovali prehrou štvorzápasový trip.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. J. Faulk (CAR), 3. P. Sharp (DAL)

Flames si predĺžili víťaznú sériu na úkor San Jose

San Jose dvakrát dohnalo jednogólový náskok Calgary z prvej tretiny, ale na viac sa nezmohlo a prehralo 2:4. Flames si pripísali siedmu domácu výhru v sérii, čo je najviac v klubovej histórii od februára 2013. Rozhodol o nej Michael Frolík v úvode prostrednej tretiny. Z jeho spoluhráčov skórovali Markus Granlund, Sean Monahan v presilovej hre a dvojbodový Mikael Backlund. Mark Giordano dvakrát asistoval a Karri Rämö urobil 31 zákrokov. Prekonali ho Chris Tierney a Joe Thornton v početnej prevahe. Logan Couture sa vrátil do akcie po 23-zápasovej absencii ziskom asistencie, ale ani tá neodvrátila štvrtú prehru Sharks v sérii. Martin Jones pri nej inkasoval trikrát z 11 striel, Alex Stalock následne kryl 18 zo zvyšných 19.

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund, 2. K. Rämö, 3. M. Giordano (všetci CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 43/46 (93,5 %) - - - - - - -
T. Jurčo (DET) 9:18 1 0 1 +1 0 2 0
M. Hossa (CHI) 18:18 0 0 0 0 0 4 1
M. Marinčin (TOR) 10:52 0 0 0 +1 0 1 1
M. Gáborík (LAK) 19:17 0 0 0 0 0 0 2
T. Tatar (DET) 14:17 0 0 0 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies