Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar s Jurčom oslávili ďalšiu výhru, Hossa prehral

V siedmich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavili traja slovenskí útočníci. Ani jeden z nich nebodoval, no Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo oslávili víťazstvo. Hetrikom sa prezentoval Rasmus Ristolainen.

Hviezdy večera:
1. Rasmus Ristolainen (BUF): 3 góly
2. Mathieu Perreault (WPG): 1 gól, 3 asistencie
3. Sean Monahan (CGY): 2 góly, 1 asistencia

Helm strelil dva góly a Detroit zdolal Montreal

Detroit viedol, potom prehrával. Justin Abdelkader a Darren Helm sa však v tretej tretine presadili v rozmedzí 71 sekúnd, aby priklonili misky váh opäť na stranu svojho mužstva. A to už definitívne. Helm strelil v zápase dva góly. Red Wings porazili v Joe Louis Arene kanadský Montreal 3:2 a ukončili sedemzápasové sériu prehier v zápasoch proti Canadiens. Bodovali už v 12 zápasoch po sebe, pričom k ôsmej výhre počas tejto série pomohol s 23 zákrokmi aj Petr Mrázek. Prekonali ho Sven Andrighetto a Tomáš Fleischmann. Pri oboch góloch bol na ľade Tomáš Tatar, a tak si z duelu odniesol dva mínusové body. Inak nebodoval a počas 16 minút a 22 sekúnd strávených na ľade vyslal na Dustina Tokarského tri strely. Ten pri svojom prvom štarte v ročníku urobil 26 zákrokov. Tomáš Jurčo ho neohrozil ani raz. Na ľade strávil len osem minút. Kým Detroitu sa darí, Montreal je na tom horšie – prehral už štvrtý zápas po sebe. „Neviem, čo na to povedať. Sme z toho sklamaní,“ priznal Max Pacioretty pre AP.

Hviezdy duelu: 1. D. Helm, 2. J. Abdelkader, 3. P. Mrázek (všetci DET)

Kaneova séria zostáva nažive, no Blackhawks prehrali v Nashville

V akcii sa predstavil aj Marián Hossa, ktorého Chicago už po prvej tretine zaostávalo za Nashvillom o tri góly. A práve vydarená prvá tretina a 35 zákrokov Pekku Rinneho rozhodli o tom, že Predators zdolali obhajcu titulu pomerom 5:1. „Myslím si, že to bola jedna z našich najlepších tretín v sezóne,“ poznamenal pre AP James Neal, ktorý strelil dva góly. Craig Smith a Filip Forsberg sa trafili do čierneho v rozmedzí 37 sekúnd prvej tretiny a Eric Nyström dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Nashville si domácu bilanciu vylepšil na 9-3-2. Blackhawks boli v prvej tretine prestrieľaní 7:18, ale vo zvyšných dvoch bol pomer striel 29:16 v ich prospech. Patrick Kane si udržal bodovú sériu nažive, keď Rinneho prekonal v tretej tretine a bodoval už v 24. dueli po sebe. Gól museli potvrdiť rozhodcovia po video analýze. Rinne však s rozhodnutím nesúhlasil. Hossa v góle prsty nemal, a tak si zo zápasu, v ktorom odohral 16 a pol minúty, odniesol mínusový bod a dve strely.

Článok pokračuje pod reklamou

Dva rýchle góly Predators:

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. J. Neal, 3. C. Smith (všetci NSH)

Jágr po dlhej dobe skóroval, Panthers porazili Capitals

Jaromír Jágr sa posunul na štvrté miesto historického poradia strelcov vďaka svojmu 731. gólu v NHL. Rodák z českého Kladna strelil svoj prvý gól od 21. novembra v prvej minúte zápasu, aby nasmeroval Floridu k víťazstvu 4:1 nad Washingtonom. Brandon Pirri, Aaron Ekblad a Logan Shaw (prázdna brána) sa tiež tešili z gólov, Jonathan Huberdeau si pripísal dve asistencie a Al Montoya 19 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Alex Ovečkin, pre ktorého to bol 489. gól v kariére. Philipp Grubauer zastavil 23 striel pri svojom prvom štarte po osemzápasovom pobyte na striedačke. Capitals neprehrali s Panthers v normálnom hracom čase v predošlých 14 zápasoch (12-0-2) ani raz. Duel nedohral obranca Floridy Steven Kampfer, ktorý v prvej tretine utrpel zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. J. Jágr, 2. A. Montoya, 3. J. Huberdeau (všetci FLA)

Rýchly štart pomohol Jets k výhre nad Blue Jackets

Mathieu Perreault zaregistroval gól a tri asistencie, Dustin Byfuglien a Drew Stafford zaznamenali po góle a dvoch asistenciách a Winnipeg porazil Columbus 6:4, keď už po 11 minútach viedol 3:0. Nováčik Connor Hellebuyck si vylepšil bilanciu v NHL na 4-0-0 vďaka 25 zákrokom. Mark Scheifele, Adam Lowry a Blake Wheeler (prázdna brána) sa postarali o zvyšné góly Jets. Tí ohrozili Curtisa McElhinneyho 34 strelami. Góly Blue Jackets mali na svedomí Boone Jenner, Scott Hartnell a Cam Atkinson, ktorý skóroval dvakrát po sebe, aby v tretej tretine znížil z 2:5 na 4:5. Alex Wennberg nazbieral tri asistencie. Columbus má v ostatných šiestich zápasoch bilanciu 1-3-2.

Hviezdy duelu: 1. M. Perreault, 2. D. Byfuglien, 3. A. Lowry (všetci WPG)

Giroux, Neuvirth doviedli Flyers k výhre nad Blues

Claude Giroux zakončil svoj prienik medzi obrancov súpera gólovo, a tak pomohol Philadelphii k výhre 4:2 nad St. Louis, štvrtej na ľade súpera v sérii. Trojbodový Giroux si pripísal víťazný gól, keď nadviazal na góly Michaela Raffla a Matta Reada. Všetky padli v druhej tretine. Poistku do prázdnej brány ešte pridal Ryan White, zatiaľ čo si Brayden Schenn pripísal dve asistencie a Michal Neuvirth si štatistiky vylepšil s 35 zákrokmi. Nestačil len na zakončenia Robbyho Fabbriho a Davida Backesa. Brian Elliott urobil o desať zákrokov menej. Blues sa v decembri nedarí a prehrali už štvrtý zápas z piatich. Doma Philadelphii nepodľahli od 17. decembra 2005.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. R. Fabbri (STL), 3. M. Neuvirth (PHI)

Tampa Bay zdolala Ottawu vďaka Kučerovovi a Bishopovi

Ondřej Palát sa vrátil do akcie, doplnil „Triplet Line“ a Lightning to zjavne pomohlo. Nikita Kučerov strelil dva góly, Ben Bishop urobil 30 zákrokov a Tampa Bay si poradila s Ottawou pomerom 4:1. Ryan Callahan si pripísal dve asistencie. Valtteri Filppula a dvojbodový J.T. Brown sa tiež zapísali do streleckej listiny a Lightning viedli v zápase už 3:0, keď čestný úspech Senators dosiahol Cody Ceci. Bishopovi zmaril čisté konto necelých osem minút pred koncom tretej tretiny. Craig Anderson inkasoval tri góly z 29 striel. Štvrtý gól floridského tímu padol do prázdnej brány. Tampa vyhrala tretí duel z ostatných štyroch, Ottawa má na štvorzápasovom tripe zatiaľ bilanciu 1-2-0.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. B. Bishop, 3. V. Hedman (všetci TBL)

Ristolainenov hetrik Sabres v dueli proti Flames nezachránil

Rasmus Ristolainen strelil hetrik, ale ani to nepomohlo Buffalu k úspechu na ľade Calgary. Sean Monahan strelil dva góly a pridal jednu asistenciu, aby doviedol kanadský tím k triumfu 4:3. Víťazný gól strelil v 56. minúte práve po jeho prihrávke Johnny Gaudreau. Strelecky sa presadil aj Markus Granlund, zatiaľ čo Jonas Hiller previedol 27 zákrokov. Flames vyhrali štvrtý zápas po sebe a ôsmy v sérii na domácom ľade. A to Calgary trápia choroby. Pre chrípku vynechal tréning i rozkorčuľovanie Hiller a zápas Jiří Hudler. Chorý je aj brankár Karri Rämö. V bráne Sabres stál Chad Johnson, ktorý inkasoval štyri góly z 28 striel. Jeho tím prehral tretí duel po sebe.

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (CGY), 2. R. Ristolainen (BUF), 3. J. Colborne (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Jurčo (DET) 08:00 0 0 0 0 0 0 1
T. Tatar (DET) 16:22 0 0 0 -2 0 3 2
M. Hossa (CHI) 16:32 0 0 0 -1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies