Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Veríme si, priznal Sekera, ktorý rozhodol o šiestej výhre Oilers v sérii

Po viac ako 19 rokoch sa Edmontonu Oilers podarilo uspieť v Bostone, keď kanadský tím zdolal Bruins tesne 3:2 po predĺžení. A kto rozhodol zápas? Slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý sa stal jeho prvou hviezdou.

Edmonton však nemusel predĺženie ani hrať, ak by dokázal nadviazať na prvú tretinu, v ktorej si vytvoril dvojgólové vedenie. V druhej a tretej tretine však boli lepší domáci, ktorým sa postupne podarilo stav vyrovnať. Predĺženie vynútil Brad Marchand v 56. minúte.

„Chceli by sme takéto zápasy vyhrávať v normálnej hracej dobe. Je to však pre nás dobrá lekcia. Momentálne sa cítime sebaisto a veríme si bez ohľadu na to, kto stojí proti nám. A veríme si najmä pri hre troch proti trom, pretože tu máme veľa talentovaných hráčov,“ skonštatoval Sekera pre Sportsnet.

Predĺženie trvalo len 41 sekúnd. Oilers vyhrali úvodné vhadzovanie, prešli do útočného pásma a predtým, ako sa dôrazný Sekera presadil na dvakrát, mali puk vo svojej moci. Pre bojnického rodáka išlo o štvrtý víťazný gól v kariére.

Článok pokračuje pod reklamou

„Pri hre troch na troch sa trochu snažíte oddeliť od hráčov, pretože je to v podstate o súbojoch jeden na jedného. Ja som mal to šťastie, že sa mi to podarilo. Eberle s Nugentom-Hopkinsom to pekne zahrali, ja som sa pokúsil vystreliť, pretože bránili brankárovi vo výhľade. Niekoho som trafil, puk sa vrátil ku mne, a tak som zavrel oči a pokúsil sa to vystreliť čo najtvrdšie“ priznal Sekera.

Oilers sa v ostatnej dobe darí a v pondelok si pripísali už šiestu výhru po sebe. Kým predošlých päť vychytal Anders Nilsson, tentokrát dostal šancu Cam Talbot. Vo svojom prvom štarte od 27. novembra urobil 47 zákrokov a podľa slovenského reprezentanta si práve on zaslúžil post prvej hviezdy.

„Bol skvelý. Podržal nás a to sme dnes v niekoľkých momentoch potrebovali. Zaslúži si byť najlepším hráčom zápasu z nášho mužstva,“ dodal Sekera, ktorý má po 30 zápasoch na konte 12 bodov za tri góly a deväť asistencií.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies