Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Chára asistoval, no pri výhre Bruins zažiaril Vatrano

V šiestich piatkových zápasoch sa predstavili traja Slováci, z ktorých bodoval len Zdeno Chára. Jeho spoluhráč Frank Vatrano pomohol k výhre hetrikom a videli sme aj štyri štvorbodové výkony.

Hviezdy večera:
1. Frank Vatrano (BOS): 3 góly
2. Bryan Little (WPG): 2 góly, 1 asistencia
3. Roberto Luongo (FLA): 24/24 (čisté konto)

Vatrano doviedol Bruins k výhre nad Penguins, Chára asistoval

Patrice Bergeron strelil dva góly, Louis Eriksson ten víťazný, ale ani jeden zo skúsených hráčov nepredčil individuálnym výkonom dvadsaťjedenročného nováčika Franka Vatrana. Ten strelil svoj prvý hetrik v NHL, aby doviedol Boston k víťazstvu 6:2 nad Pittsburghom. Ryan Spooner si pripísal štyri asistencie a Tuukka Rask zneškodnil 30 striel. Bruins zdolali Penguins aj v stredu, a tak majú na konte štyri výhry z ostatných piatich zápasov. V každom z nich bodovali. Ich súper z Pensylvánie, naopak, prehral ostatné štyri zápasy a nový tréner Mike Sullivan má po svojom debute na lavičke tímu NHL bilanciu 0-3-0. V piatok góly jeho tímu strelili dvaja noví muži, ktorí v drese Penguins zažili svoj druhý zápas. Nováčik Conor Sheary, ktorý je od vysokej školy kamarátom s Vatranom, otvoril skóre svojím prvým gólom v NHL a neskôr zaznamenal asistenciu aj pri góle Trevora Daleyho, ktorého klub získal pred niekoľkými dňami výmenou z Chicaga. Jeff Zatkoff odchytal celý zápas a prezentoval sa 28 zákrokmi. Raz ho ohrozil aj Zdeno Chára, ktorý odohral 24 minút a z duelu si odniesol asistenciu a tri plusové body.

Hviezdy duelu: 1. F. Vatrano (BOS), 2. P. Bergeron (BOS), 3. C. Sheary (PIT)

Veyov nájazd rozhodol o výhre Canucks nad Red Wings, Slováci bez bodu

V akcii sa zo Slovákov predstavila aj dvojica útočníkov Red Wings. Tí absolvovali náročný zápas proti Vancouveru, v ktorom prehrávali 0:2 i 2:3 a nakoniec prehrali 3:4 po samostatných nájazdoch. Tomáš Tatar ani Tomáš Jurčo pritom nebodovali, prvý menovaný ani nepremenil svoj nájazd. Ten víťazný premenil v siedmej sérii Linden Vey, ktorý bol pred zápasom povolaný z Uticy (AHL). „Zaslúžil si to. Hral dobre a vytvoril aj zopár dobrých šancí,“ poznamenal pre AP tréner Willie Desjardins, ktorého mužstvo vyhralo len po tretí raz z ostatných desiatich zápasov. Ryan Miller k tomu pomohol 25 zákrokmi a šiestimi zlikvidovanými nájazdmi. V normálnej hracej dobe skórovali Jared McCann, Sven Baertschi a dvojbodový Radim Vrbata. Canucks boli v Joe Louis Aréne aktívnejší a na Jimmyho Howarda vyslali 40 striel. Joakim Andersson a Pavel Daciuk vyrovnali stav na 2:2 a predĺženie vynútil v 59. minúte po Daciukovej prihrávke Henrik Zetterberg. Tatar v zápase odohral 17 minút a 39 sekúnd, pričom zaznamenal plusový bod a jednu strelu. Jurčo odohral o zhruba sedem minút menej a pripísal si dve strely a tri bodyčeky.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. R. Vrbata (VAN), 2. P. Daciuk (DET), 3. B. Horvat (VAN)

Capitas prehrávali o tri góly, ale vďaka štvorbodovým hráčom Tampu porazili

T.J. Oshie a Alex Ovečkin obaja ukončili zápas, v ktorom Washington porazil Tampu Bay 5:3, so ziskom dvoch gólov a dvoch asistencií. Z gólu sa tešil aj Marcus Johansson, ktorý duel rozhodol necelých šesť minút pred koncom tretej tretiny. Capitals vyhrali štvrtý zápas po sebe aj napriek tomu, že v druhej tretine prehrávali už 0:3. V tretej tretine strelili štyri góly. Ten posledný strelil do prázdnej brány Oshie a asistenciu pri ňom zaznamenal Nicklas Bäckström, pre ktorého to bol 600. bod v NHL. Braden Holtby inkasoval tri góly z 12 striel a následne prenechal miesto v bráne Phiippovi Grubauerovi. Ten zneškodnil zvyšných sedem striel „Bolts“. Góly Lightning vsietili Alex Killorn, Andrej Šustr a Steven Stamkos. Ben Bishop opustil duel s 18 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Oshie, 2. A. Ovečkin, 3. M. Johansson (všetci WSH)

Luongo a Mitchell doviedli Panthers k ďalšej výhre nad Hurricanes

Nestarnúci Roberto Luongo podal výborný výkon a so 70. čistým kontom kariéry doviedol k Floridu výhre 2:0 nad Carolinou. Urobil 24 zákrokov. O tretej výhre Panthers po sebe rozhodol ďalší veterán Willie Mitchell, ktorý sa presadil po prvýkrát od 2. apríla v piatej minúte tretej tretiny. Bol to jediný gól, ktorý Cam Ward zo 17 striel inkasoval. Výhru ešte v závere poistil strelou do prázdnej brány Reilly Smith, ktorý sa zapísal do streleckej listiny vo štvrtom zápase v sérii. Hurricanes podľahli floridskému tímu už v piatom vzájomnom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. W. Mitchell (FLA), 2. R. Luongo (FLA), 3. J.-M. Liles (CAR)

Ottawa zdolala San Jose vďaka trom gólom z tretej tretiny

Ottawa vyhrala svoj štvrtý domáci zápas po sebe, keď zdolala San Jose pomerom 4:2. Tri góly strelila v tretej tretine. K celkovo druhej výhre z ostatných piatich zápasov pomohol Craig Anderson 31 zákrokmi. Bobby Ryan zaznamenal gól a asistenciu, pričom sa do streleckej listiny zapísali aj Jean-Gabriel Pageau, Chris Wideman a Erik Karlsson. Hosťujúci Alex Stalock sa prezentoval takisto 31 zákrokmi a o góly Sharks sa postarali Joe Thornton a Brent Burns. Kalifornský tím vyhral prvé dva zápasy päťzápasového tripu, ale prehra v tom treťom bola jeho siedma z ostatných deviatich duelov.

Hviezdy duelu: 1. C. Wideman, 2. E. Karlsson, 3. B. Ryan (všetci OTT)

Little, Wheeler pomohli Jets zdolať trápiacich sa Rangers

Bryan Little strelil dva góly v prvej tretine a pridal aj asistenciu, Blake Wheeler nazbieral štyri prihrávky a Winnipeg porazil Rangers 5:2. Little poslal Jets do vedenia 2:0, ktoré sa jeho tímu podarilo obnoviť aj v dvoch prípadoch, keď skórovali hráči New Yorku. Na gól J.T. Millera reagoval Dustin Byfuglien a na gól Dana Boyea Tyler Myers. Posledný gól strelil Andrew Ladd do prázdnej brány. Nováčik Connor Hellebuyck vychytal svoju piatu výhru v siedmich zápasoch, keď predviedol 26 zákrokov. Henrik Lundqvist opustil duel s 31 zákrokmi. Rangers prehrali piaty zápas z ostatných šiestich a vonku nevyhrali už v siedmich zápasoch po sebe. Tímu nepomohol ani návrat Dereka Stepana, ktorý vynechal predošlých desať duelov pre zlomené rebrá.

Hviezdy duelu: 1. B. Little (WPG), 2. B. Wheeler (WPG), 3. H. Lundqvist (NYR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 24:08 0 1 1 +3 0 1 2
T. Tatar (DET) 17:39 0 0 0 +1 0 1 2
T. Jurčo (DET) 10:23 0 0 0 0 0 2 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies