Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára, Tatar, Jurčo nebodovali, ale všetci traja vyhrali

V nedeľu sa v NHL odohralo šesť zápasov a z plánovaných štyroch Slovákov sa v akcii objavili traja. Nebodovali, ale všetci sa tešili z víťazstva. Tešil by sa z neho aj zranený Hossa, ktorého Chicago uspelo podobne ako Boston a Detroit.

Hviezdy večera:
1. Justin Williams (WSH): 2 góly, 1 asistencia
2. Steven Stamkos (TBL): 2 góly (vrátane víťazného)
3. Jonas Gustavsson (BOS): 29/30 (96,7% úspešnosť zákrokov)

Red Wings vďaka druhej tretine porazili Flames

Detroit strelil v druhej tretine tri góly, aby porazil Calgary 4:2 a ukončil trojzápasovú sériu prehier. Navyše, oslávil okrúhle 800. víťazstvo v Joe Louis Aréne. Dylan Larkin vyrovnal stav na 1:1 a len 45 sekúnd po ňom poslal Red Wings po prvýkrát do vedenia Brad Richards. Do konca dvadsaťminútovky ešte skóroval Gustav Nyquist, ktorému bol napokon pripísaný víťazný gól. „V druhej tretine sme hrali presne tak, ako by sme mali hrať, ak chceme byť úspešní,“ poznamenal tréner Jeff Blashill pre AP. V tretej tretine ešte poistil výhru strelou do prázdnej brány Justin Abdelkader. Danny DeKeyser zaznamenal dve prihrávky a Petr Mrázek 26 zákrokov. Prekonali ho obrancovia Dennis Wideman a Dougie Hamilton. Karri Rämö zastavil 31 striel a Flames po sedemzápasovej sérii výhier prehrali dva zápasy po sebe. Z víťazstva mali radosť aj obaja slovenskí útočníci. Tomáš Jurčo odohral len necelých sedem minút, ale zaznamenal jeden plusový bod a prezentoval sa dvoma bodyčekmi. Tomáš Tatar si tiež pripísal plusový bod a dva bodyčeky, ale odohral 14 a pol minúty a prezentoval sa aj troma strelami.

Dva góly Red Wings v priebehu 45 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin (DET), 2. H. Zetterberg (DET), 3. D. Wideman (CGY)

Článok pokračuje pod reklamou

Gustavsson vyhral brankársky súboj, Spooner rozhodol o výhre Bruins

Z víťazstva mal radosť aj Zdeno Chára. Boston porazil New Jersey 2:1 po samostatných nájazdoch, v ktorých ako jediný uspel Ryan Spooner. Ten mal predtým v nájazdoch bilanciu 0-5. Duel bol hlavne o brankároch. Jonas Gustavsson pomohol k piatej výhre z ostatných šiestich zápasov 29 zákrokmi, zatiaľ čo Cory Schneider zneškodnil až 38 striel, aby udržal Devils v hre. Bolo to najviac zákrokov, ktoré v sezóne musel urobiť. Bruins totiž viedli už od siedmej minúty po góle Louia Erikssona. V druhej tretine stav vyrovnal Andy Greene. Spooner uspel v prvej sérii nájazdov a následne už neskóroval nikto. Najbližšie k tomu bol Mike Cammalleri, ktorý v poslednom nájazde duelu trafil tyčku. Chára odohral 22 a pol minúty, pričom si svoje konto obohatil o dve trestné minúty, jeden bodyček, jeden blok a šesť striel, s ktorými bol spolu s Patriceom Bergeronom najaktívnejším strelcom duelu. Po ňom sa Bruins priblížili k Montrealu na čele Atlantickej divízie už len na rozdiel bodu.

Gustavsson obral Zajaca o gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. J. Gustavsson (BOS), 2. C. Schneider (NJD), 3. R. Spooner (BOS)

Toews rozhodol o výhre Blackhawks nad Sharks, Hossa nehral

Jonathan Toews skóroval v tretej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Chicaga 4:3 nad San Jose. Blackhawks viedli po góle Artema Anisimova, ale následne dvakrát doháňali jednogólovú stratu. Na 2:2 vyrovnával Patrick Kane, ktorý prihrával aj na víťazný gól Toewsa. Po ukončení 26-zápasovej sérii bodoval v treťom zápase po sebe. Predĺženie vynútil Andrew Shaw, ktorý v prvom útoku nahradil zraneného Mariána Hossu. Duncan Keith nazbieral dve asistencie a Corey Crawford urobil 33 zákrokov. Chicago vyhralo druhý zápas v priebehu dvoch dní a siedmy z ostatných deviatich. Sharks sa, naopak, príliš nedarí, keď prehrali po ôsmykrát z ostatných desiatich duelov. Joonas Donskoi, Tommy Wingels a Joe Pavelski v nedeľnom zápase skórovali a Martin Jones urobil 28 zákrokov. Donskoi pridal asistenciu, Marc-Edouard Vlasic ich zaznamenal dve. „Mali sme ešte pár šancí a myslím si, že ak by sme strelili štvrtý gól, zápas by sme vyhrali,“ poznamenal pre AP tréner Sharks Peter DeBoer, ktorý v zostave privítal po zranení hornej časti tela Bena Smitha, ale chýbali mu Joel Ward (nešpecifikované) a Melker Karlsson (chrípka).

Hviezdy duelu: 1. J. Toews, 2. C. Crawford, 3. A. Shaw (všetci CHI)

Barkov rozhodol o výhre nad Canucks, Jágr strelil gól č. 732

Dvojbodový Jaromír Jágr strelil svoj 732. gól v NHL a osamostatnil sa na štvrtom mieste historického poradia strelcov. Navyše, pomohol ním k výhre Floridy 5:4 nad Vancouverom. O štvrtej výhre „panterov“ po sebe rozhodol samostatný nájazd Aleksandra Barkova. Roberto Luongo zastavil 34 striel bývalých spoluhráčov a do streleckej listiny sa zapísali aj Aaron Ekblad, Vincent Trocheck a Shawn Thornton. Daniel Sedin, Derek Dorsett, Svet Baertschi a Jannik Hansen strelili góly Canucks, ktorým sa počas nájazdov zranil brankár Ryan Miller. V 65 minútach hry urobil 36 zákrokov a v nájazdoch inkasoval gól z dvoch pokusov. Jacob Markström čelil len nájazdu Barkova. „Mal by byť v poriadku,“ povedal tréner Willie Desjardins o Millerovi pre AP. Vancouver prehral štvrtý zápas z ostatných piatich.

Hviezdy duelu: 1. J. Jágr (FLA), 2. A. Barkov (FLA), 3. J. Hansen (VAN)

Dvojgólový Stamkos doviedol Lightning k výhre nad Senators

Mike Angelidis strelil svoj prvý gól v NHL za takmer štyri roky a Tampa Bay porazila Ottawu 5:2, aby oslávila tretie víťazstvo z ostatných štyroch duelov. „Je to jeden zápas po ťažkej prehre, ale dobrá séria a niečo, v čom musíme pokračovať. Ak sa pozriete na našich posledných 10-12 zápasov, boli sme v nich celkom dobrí. Potrebujeme, aby sme tak hrali aj naďalej,“ povedal pre AP Steven Stamkos, ktorý strelil dva góly, vrátane jedného do prázdnej brány. Nikita Nesterov a Alex Killorn (prázdna brána) sa tiež radovali z gólov, kým Ben Bishop sa prezentoval 23 zákrokmi. Prekonali ho Zack Smith a mimoriadne vyťažovaný Erik Karlsson, ktorý odohral 36 a pol minúty. Senators sa totiž v v prvej tretine zranil obranca Cody Ceci a ďalší bek, Mark Borowiecki, duel nedohral pre osobný trest. Brian Boyle po jeho zákroku duel nedohral. Andrew Hammond inkasoval tri góly z 33 striel a zneškodnil trestné strieľanie Valtteriho Filppulu. Senators, ktorí z posledných ôsmich zápasov vonku vyhrali len jeden, prehrali v tejto sezóne s Tampou Bay oba vzájomné zápasy o tri góly.

Hviezdy duelu: 1. N. Nesterov (TBL), 2. E. Karlsson (OTT), 3. M. Angelidis (TBL)

Capitals otočili zápas proti Rangers

Justin Williams zaznamenal dva góly a jednu asistenciu, Marcus Johansson si pripísal gól a dve asistencie a Washington strelil šesť gólov v sérii, aby porazil trápiacich sa Rangers 7:3. Capitals prehrávali po prvej tretine 1:3, ale duel zvrátili, aby oslávili piatu výhru po sebe i dosiahnutie 50-bodovej hranice. Jevgenij Kuznecov, T. J. Oshie, Alex Ovečkin a Jason Chimera skórovali, Nicklas Bäckström nazbieral tri asistencie a Braden Holtby urobil 33 zákrokov. O góly New Yorku sa postarali J. T. Miller, Chris Kreider a Dan Boyle. Henrik Lundqvist urobil 19 zákrokov predtým, ako ho po dvoch tretinách a piatich inkasovaných góloch nahradil debutant Magnus Hellberg. Ten v tretej tretine kapituloval dvakrát a urobil len štyri zákroky. Rangers prehrali tretí duel po sebe a šiesty z ostatných ôsmich.

Hviezdy duelu: 1. J. Williams, 2. N. Bäckström, 3. M. Johansson (všetci WSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 22:32 0 0 0 0 2 6 1
T. Tatar (DET) 14:31 0 0 0 +1 0 3 2
T. Jurčo (DET) 06:43 0 0 0 +1 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies