Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Halák, Sekera i Marinčin zvíťazili

V ôsmich pondelkových zápasoch NHL sa predstavili traja Slováci. Nebodoval ani jeden z nich, ale všetci sa tešili z výhier, vrátane Jaroslava Haláka, ktorý pomohol ukončiť sériu prehier. Tyler Bozak strelil hetrik.

Hviezdy večera:
1. Tyler Bozak (TOR): 3 góly (vrátane víťazného)
2. Cam Talbot (EDM): 44/45 (97,8% úspešnosť zákrokov)
3. Colin Wilson (NSH): 1 gól, 2 asistencie

Halák prispel k ukončeniu série prehier

Jaroslav Halák zastavil 27 striel a pomohol New Yorku Islanders ukončiť trojzápasovú sériu prehier po domácom víťazstve 5:2 nad Anaheimom. Rozhodol o ňom presný zásah Brocka Nelsona, ktorý skóroval 16,3 sekundy pred koncom prvej tretiny. Nadviazal na gól Travisa Hamonica, ktorý sa presadil len 43 sekúnd pred ním a po prvý raz od 20. novembra. Cal Clutterbuck vyrovnával stav na 1:1, v záverečnej tretine strelili zvyšné góly Josh Bailey a Matt Martin, ktorý trafil odkrytú bránu Ducks. John Tavares s Caseym Cizikasom dvakrát asistovali. Tretí gól domácich vyhnal z brány Frederika Andersena, ktorý dovtedy čelil 11 strelám. John Gibson urobil do konca duelu 18 zákrokov. Z ich spoluhráčov skórovali Carl Hagelin a Josh Manson, ale ani tí neodvrátili tretiu prehru z posledných štyroch duelov. Islanders sa výhrou dostali na tretie miesto Metropolitnej divízie a po prežití jedinej presilovky súpera v zápase si vytvorili nový klubový rekord. Neinkasovali už v 29 oslabeniach v 13 zápasoch po sebe. Anaheim prehral druhý zápas z troch na aktuálnom štvorzápasovom tripe.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares, 2. C. Clutterbuck, 3. B. Nelson (všetci NYI)

Talbot odolal kanonáde hráčov Winnipegu, Sekera blokoval strely

Cam Talbot zastavil 44 striel a predviedol aj niekoľko veľkých zákrokov. Najmä jeho zásluhou Edmonton zdolal na domácom ľade Winnipeg 3:1 a ukončil trojzápasovú sériu prehier. Teddy Purcell strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu pri góle Justina Schultza, ktorý skóroval po prvý raz v sezóne. Vo všetkých góloch Oilers mal prsty aj Taylor Hall, ktorý nazbieral tri asistencie. Leon Draisaitl si ich pripísal na konto dve a tiež pomohol k siedmej domácej výhre v sérii. Rovnakú tím ťahal naposledy v roku 2008 a už len jeden domáci triumf ho delí od klubového rekordu. Talbota, ktorý vyhral v Rexall Place po prvýkrát od 29. októbra, prekonal iba Bryan Little za stavu 0:3 z pohľadu Jets. Rozhodcovia ho uznali aj po video analýze, ktorú si vyžiadal tréner Todd McLellan. Connor Hellebuyck štartoval v piatom zápase po sebe, ale duel opustil po treťom inkasovanom góle zo 14 striel. Michael Hutchinson čelil už iba siedmim strelám. Ani raz ich strelecky neohrozil obranca Andrej Sekera, ktorý však zblokoval až päť striel súpera. S časom 22:22 bol opäť najvyťažovanejším hráčom tímu. Jets prehrali tretí zápas z ostatných štyroch.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot, 2. T. Purcell, 3. T. Hall (všetci EDM)

Bozakov hetrik ukončil víťaznú sériu Colorada

Tyler Bozak strelil tri góly v tretej tretine a svojím druhým hetrikom v NHL rozhodol o výhre Toronta 7:4 na ľade Colorada. Víťazný bol jeho druhý gól v zápase, tretí vsietil do prázdnej brány tímu z Denveru, kde vyštudoval. Leo Komarov využil dve presilové hry a pridal asistenciu, Joffrey Lupul tiež skóroval v presilovke a zvyšný gól zaznamenal James van Riemsdyk, ktorý pridal dve asistencie. Štyri prihrávky nazbieral Jake Gardiner a Jonathan Bernier urobil pri druhej výhre po sebe 24 zákrokov. Prekonali ho dvakrát Jack Skille, raz John Mitchell a dvojbodový Erik Johnson v presilovke. Semion Varlamov inkasoval šesťkrát z 21 striel a ukončil svoju šesťzápasovú aj tímovú päťzápasovú víťaznú sériu. Obranca Martin Marinčin na neho nevyslal ani jednu strelu a počas necelých desiatich minút v akcii si pripísal mínusový bod a bodyček. Maple Leafs potrestali v dueli všetky tri vylúčenia hráčov Avalanche.

Hviezdy duelu: 1. T. Bozak, 2. L. Komarov, 3. J. Gardiner (všetci TOR)

Flyers predviedli víťazný obrat proti St. Louis

Philadelphia prehrávala v polovici domáceho zápasu proti St. Louis už 0:3, ale krátko po treťom góle hostí v priebehu dvoch minút znížila na rozdiel gólu a nakoniec sa tešila z výhry 4:3. Rozhodol o nej obranca Jevgenij Medvedev v 57. minúte. Obrat naštartoval presný zásah dvojbodového Chrisa Vandeveldeho vo vlastnom oslabení, ktorý mu ukončil 25-zápasové gólové suchoty. Wayne Simmonds strelil zvyšné dva góly Flyers, prvým ukončil sedemzápasovú sériu bez gólu. Shayne Gostisbehere a Jakub Voráček dvakrát asistovali, kým Steve Mason pomohol k tretiemu triumfu v ostatných štyroch dueloch 26 zákrokmi. Prekonali ho Robby Fabbri, Kevin Shattenkirk v presilovej hre a Magnus Pääjärvi. Paul Stastny nazbieral dve prihrávky a Jake Allen opustil zápas s 27 zákrokmi. Ani on však nezabránil ukončeniu trojzápasovej víťaznej série Blues.

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds, 2. J. Medvedev, 3. S. Gostisbehere (všetci PHI)

Kessel s Malkinom ukončili Pittsburghu sériu prehier

Phil Kessel sa strelecky prebudil a prvými gólmi od 1. decembra nasmeroval Pittsburgh k domácej výhre 5:2 nad Columbusom, ktorá ukončila jeho päťzápasovú sériu prehier. Bol to prvý triumf po štyroch porážkach pre trénera Mikea Sullivana a aj pre brankára Matta Murrayho, ktorý pri svojom druhom štarte v NHL kryl 22 striel. Dva góly strelil aj Jevgenij Malkin, ktorý po tom prvom v presilovke na pár minút opustil duel po kolízii koleno na koleno s Booneom Jennerom. Druhým v závere upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Zvyšný gól Penguins vsietil v presilovej hre David Warsofsky, ktorý svojím prvým gólom v sezóne i v drese Pittsburghu zavŕšil štvorgólovú druhú tretinu. Nick Bonino a David Perron nazbierali po dve asistencie, Scott Wilson svoju prvú v druhom zápase v NHL. Z hráčov Blue Jackets, ktorí vyhrali predošlé dva duely, skórovali Alex Wennberg a Jenner. Joonas Korpisalo sa prezentoval 30 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel, 2. J. Malkin, 3. S. Wilson (všetci PIT)

Capitals vyhrali šiesty zápas v sérii

Jason Chimera skóroval v 13. minúte druhej tretiny a rozhodol o víťazstve Washingtonu na ľade Caroliny 2:1. Philipp Grubauer predviedol 31 zákrokov a doviedol Capitals k šiestemu triumfu v sérii. Gólom z prvej tretiny k nemu prispel Michael Latta. Jediný presný zásah domácich zaznamenal Kris Versteeg, ktorý v úvode záverečnej tretiny skorigoval výsledok. Cam Ward urobil 19 zákrokov, ale ani tie nezabránili tretej prehre Hurricanes z posledných štyroch duelov. Tím z hlavného mesta USA vyhral 13 z ostatných 15 zápasov (13-1-1) a aj druhý proti Caroline v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. J. Beagle (WSH), 2. K. Versteeg (CAR), 3. P. Grubauer (WSH)

Montreal prehral štvrtý zápas po sebe

Roman Josi využil v polovici druhej tretiny presilovú hru a rozhodol o domácom triumfe Nashville nad Montrealom pomerom 5:1. Ku gólu pridal asistenciu, rovnakú bilanciu zaznamenali aj Cale Järnkrok a Colin Wilson, ktorý upravil skóre strelou do prázdnej brány. Shea Weber otvoril strelecký účet zápasu a pridal dve asistencie, aby sa so 14 bodmi stal zatiaľ najproduktívnejším hráčom mesiaca. Tretí gól Ryana Ellisa vyhnal z brány hostí Dustina Tokarského, ktorý dovtedy chytil 11 striel. Nahradil ho Mike Condon, ktorý inkasoval ešte raz zo štyroch striel. Čestný úspech Canadiens, ktorí prehrali štvrtý duel v sérii a ôsmy z ostatných deviatich, si pripísal Alex Galchenyuk v presilovej hre za stavu 0:4. Predators vyhrali dva zápasy po sebe po viac ako mesiaci.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi, 2. S. Weber, 3. P. Rinne (všetci NSH)

Dallas otočil zápas proti Minnesote

Minnesota viedla po prvej tretine domáceho zápasu nad Dallasom 2:0, ale troma gólmi v druhej časti hry Stars otočili skóre a hneď v úvode záverečnej tretiny Antoine Roussel rozhodol o ich výhre 6:3. Pred ním skórovali Jordie Benn, ktorý strelil svoj prvý gól v sezóne, dvojbodový Tyler Seguin a Vernon Fiddler v presilovej hre, ktorý ešte v závere spečatil triumf Dallasu strelou do prázdnej brány. Cody Eakin tiež trafil odkrytú bránu domácich a Antti Niemi predviedol 30 zákrokov pri tretej výhre texaského klubu v posledných štyroch dueloch. Prekonali ho Jared Spurgeon a dvojbodoví Charlie Coyle s Ninom Niederreiterom. Po góle Coylea opustil bránu hostí Kari Lehtonen, ktorý inkasoval dvakrát zo štyroch striel. Devan Dubnyk urobil 28 zákrokov, ale neodvrátil druhú prehru Wild po sebe. Dallasu podľahli aj v treťom vzájomnom zápase sezóny.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Coyle (MIN), 2. A. Niemi (DAL), 3. N. Niederreiter (MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 27/29 (93,1 %) - - - - - - -
A. Sekera (EDM) 22:22 0 0 0 0 0 0 0
M. Marinčin (TOR) 9:57 0 0 0 -1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies