Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Jurčo asistoval, Gaudreau strelil hetrik

V utorok v noci sa v NHL odohralo posledných desať zápasov pred trojdňovou vianočnou prestávkou. Predstavili sa v nich piati Slováci, no bodoval iba Tomáš Jurčo, ktorý asistoval. Johnny Gaudreau strelil svoj druhý hetrik v sezóne.

Hviezdy večera:
1. Johnny Gaudreau (CGY): 3 góly
2. Joe Pavelski (SJS): 2 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
3. Jake Allen (STL): 32/32 (čisté konto)

Jurčo asistoval, Detroit však proti New Jersey neuspel

Detroit prestrieľal v prvej tretine New Jersey 13:7, ale do prestávky vstupoval s dvojgólovou stratou. A práve tri góly z úvodu zápasu pomohli Devils k výhre 4:3 nad Red Wings. Domáci totiž stratu aj napriek snahe nedokázali dohnať. Kyle Palmieri, Jordin Tootoo a David Schlemko poslali v prvých 15 minútach „diablov“ do vedenia 3:0. Skórovali v rozmedzí necelých troch minút. „Nehrali sme náš najlepší hokej, ale viedli sme 3:0,“ poznamenal Schlemko pre AP. Štvrtý gól pridal v úvode tretej tretiny Sergej Kalinin. K druhej výhre v Joe Louis Arene od roku 1996 pomohol 25 zákrokmi aj Cory Schneider. Toho prekonali Dylan Larkin a Mike Green, ktorí znížili na 2:3 a neskôr Riley Sheahan, ktorý znížil na konečných 3:4. Jemu na gól prihrával Tomáš Jurčo. V bráne Wings najskôr chytal Jimmy Howard, ktorého však po troch inkasovaných góloch zo šiestich striel nahradil Petr Mrázek. Duel opustil s 10 zákrokmi. Jurčo odohral deväť minút a zaznamenal aj dve strely a tri bodyčeky. Tomáš Tatar nebodoval vo štvrtom zápase po sebe, pričom odohral 14 minút. Pripísal si jednu strelu a dva mínusové body.

Jurčova druhá asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri (NJD), 2. R. Sheahan (DET), 3. M. Green (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Chárovci nestrelili Allenovi ani gól, St. Louis vyhralo 2:0

S lepšími pocitmi do vianočnej prestávky vstúpi St. Louis, ktoré porazilo vo forme hrajúci Boston 2:0. Prvou hviezdou bol brankár Jake Allen, ktorý zneškodnil všetkých 32 striel Bruins a so svojím piatym čistým kontom v sezóne pomohol tímu k štvrtej výhre z ostatných piatich zápasov. Formu potvrdil aj Vladimir Tarasenko, ktorý strelil víťazný gól a bodoval už v siedmom zápase po sebe. Na konečných 2:0 upravil stav Robby Fabbri. Tuukka Rask inkasoval dva góly z 29 striel a jeho mužstvo po prvýkrát v sezóne nestrelilo v zápase ani gól. Prišlo tiež o trojzápasovú víťaznú sériu. Kapitán Zdeno Chára odohral takmer 23 a pol minúty. Pripísal si dve strely, tri bodyčeky a jeden blok. Jeho spoluhráč Carl Gunnarsson duel vynechal pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. J. Allen (STL), 2. V. Tarasenko (STL), 3. T. Rask (BOS)

Doan zariadil víťazstvo Arizony nad Torontom

Shane Doan strelil v prvej tretine dva góly v priebehu 14 sekúnd a v úvode tretej tretiny asistoval pri víťaznom presnom zásahu Connora Murphyho, ktorý rozhodol o domácej výhre Arizony 3:2 nad Torontom. Louis Domingue vyhral aj svoj druhý štart v sezóne, keď chytil 37 striel súpera. Prekonali ho James van Riemsdyk, ktorý otvoril skóre v presilovej hre a Nazem Kadri, ktorý v prostrednej tretine vyrovnával stav na 2:2. Doanov gól na 1:1 prišiel už sedem sekúnd po úvodnom, takže diváci videli tri góly za 21 sekúnd. Pre kapitána Coyotes, ktorí vyhrali druhý zápas po sebe a aj druhý proti Maple Leafs v sezóne, išlo o 375. gól v NHL. Všetky strelil v drese rovnakého tímu a už iba tri ho delia od klubového rekordu Dalea Hawerchuka. Jonathan Bernier kryl 23 striel, ale rovnako ako on, aj Toronto ukončilo sériu dvoch výhier. V jeho zostave nechýbal obranca Martin Marinčin, ktorý si počas 12 minút a 17 sekúnd v akcii pripísal na konto mínusový bod, dve strely a jeden menší trest v hre. Coyotes prišli v dueli o zraneného obrancu Nicklasa Grossmana.

Tri góly v priebehu 21 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. S. Doan, 2. L. Domingue, 3. C. Murphy (všetci ARI)

Chicago bez Hossu potopili jeho bývalí hráči na čele s Niemim

Antti Niemi zastavil všetkých 20 striel a Jason Spezza v polovici zápasu v presilovej hre rozhodol o domácom víťazstve Dallasu nad majstrovským Chicagom pomerom 4:0. Po tretej výhre v sérii sa tak opäť posunul na čelo NHL, kde strávi vianočnú prestávku. Patrick Sharp skóroval a asistoval v prvom dueli proti tímu, s ktorým získal tri Stanleyho poháre. Obranca Johnny Oduya, ktorý raz asistoval, sa s ním tešil dvakrát. Niemi, ktorý vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne a 35. v kariére, doviedol Blackhawks k titulu v roku 2010. K ukončeniu ich trojzápasovej víťaznej série prispeli gólmi aj Mattias Janmark a Colton Sceviour, ktorý strelil svoj prvý gól od 12. novembra, po 16 zápasoch. Jason Demers nazbieral dve prihrávky. Corey Crawford predviedol 28 zákrokov, ale Chicago bolo napriek tomu vynulované po tretíkrát v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. A. Niemi, 2. P. Sharp, 3. J. Spezza (všetci DAL)

Pavelski otočil zápas proti Los Angeles v presilovkách

Joe Pavelski využil dve presilové hry v priebehu 92 sekúnd v tretej tretine, čím otočil stav zápasu z 2:3 na 4:3 a rozhodol o výhre San Jose v kalifornskom derby proti Los Angeles 5:3. Pridal aj asistenciu pri góle Joea Thorntona, ktorý v dueli nazbieral dve prihrávky. Dva góly a asistenciu zaznamenal aj Brent Burns, ktorý v 59. minúte duelu poistil triumf Sharks. Martin Jones predviedol 33 zákrokov, prekonali ho dvakrát Tyler Toffoli a raz Trevor Lewis. Tanner Pearson dvakrát asistoval a Jonathan Quick kryl 18 striel. Slovenský útočník Marián Gáborík odohral 19 minút a 18 sekúnd, počas ktorých zaznamenal mínusový bod, tri strely a bodyček. Kings ukončili šesťzápasovú domácu víťaznú sériu a zhoršili si bilanciu v zápasoch, v ktorých viedli po dvoch tretinách, na 13-2-0. Sharks vedú NHL s 13 výhrami na ľadoch súperov.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski, 2. J. Thornton (obaja SJS), 3. T. Toffoli (LAK)

Gaudreau pomohol hetrikom k rekordnej domácej výhre Calgary

Johnny Gaudreau zaznamenal svoj druhý hetrik v sezóne a tretí v kariére, ktorým výrazne prispel k desiatemu domácemu víťazstvu Calgary v sérii. Kanadský tím si vyrovnal svoj klubový rekord z roku 2006 a ukončil sériu dvoch prehier. Na domácom ľade naposledy prehral 30. októbra proti Montrealu. O výhre 4:1 nad Winnipegom rozhodol Joe Colborne v polovici prvej tretiny. Nadviazal tak na otvárací gól Gaudreaua v presilovej hre, ktorý bol jeho 100. bodom v NHL. Zvyšné góly vsietil v záverečnej tretine, posledný do prázdnej brány. Mark Giordano aj TJ Brodie mu na dva z nich prihrávali a Karri Rämö sa prezentoval 19 zákrokmi. Prekonal ho iba Tyler Myers v závere úvodnej tretiny. Michael Hutchinson čelil pri svojom prvom štarte od 6. decembra 32 strelám Flames. Jets prehrali dva duely po sebe a už 12. z posledných 15 na ľade súpera. Naposledy uspeli v Minnesote ešte 27. novembra.

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau, 2. TJ Brodie, 3. S. Monahan (všetci CGY)

Coyle sa inšpiroval Zetterbergom a rozhodol o ďalšej prehre Montrealu

Charlie Coyle skóroval v piatej minúte tretej tretiny na štýl kapitána Detroitu, keď si obišiel bekhendom protihráča a pohotovou strelou pod hornú tyčku brány rozhodol o domácej výhre Minnesoty nad Montrealom 2:1. Wild tak ukončili sériu dvoch prehier a uštedrili kanadskému tímu piatu porážku za sebou. Strelecký účet zápasu otvoril v prvej tretine Jason Pominville, kým Darcy Kuemper chytil 24 striel a zlepšil si bilanciu z posledných piatich štartov na 3-0-2. Jediný gól mu strelil Daniel Carr, ktorý skorigoval deviatu prehru Canadiens z ostatných desiatich duelov. V decembri je ich bilancia 2-9-0, napriek tomu stále vedú Atlantickú divíziu. Mike Condon opustil duel s 20 zákrokmi. Montreal ho musel dohrávať s piatimi obrancami, keď sa už v úvode zranil Tom Gilbert.

Coyleov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. Ch. Coyle, 3. J. Pominville (všetci MIN)

Zuccarello ukončil gólom v predĺžení sériu prehier

Mats Zuccarello strelil presilovkový gól v predĺžení, aby nielen rozhodol o výhre Rangers 3:2 nad Anaheimom, ale aj o ukončení trojzápasovej série prehier. Newyorský tím tak vstúpi do vianočnej prestávky s o čosi lepšou náladou, hoci „jazdci“ vyhrali ešte len druhý zápas z ostatných ôsmich. Nósky útočník zaznamenal v zápase aj asistenciu. Oba góly v riadnom hracom čase strelil Derick Brassard, ktorý prihrával aj na víťazný gól. Heinrik Lundqvist čelil 19 strelám, z ktorých ho prekonali Corey Perry a dvojbodový Rickard Rakell. John Gibson urobil 19 zákrokov a Ducks vstúpia do prestávky frustrovaní. Prehrali totiž druhý zápas po sebe a trip ukončili s bilanciou 1-2-1 a len šiestimi strelenými gólmi.

Hviezdy duelu: 1. D. Brassard (NYR), 2. M. Zuccarello (NYR), 3. R. Rakell (ANA)

Sedin rozhodol o výhre Canucks nad Lightning

Daniel Sedin skóroval necelých deväť minút pred koncom tretej tretiny, aby rozhodol o výhre Vancouveru 2:1 nad Tampou Bay. Sven Baerstchi sa tiež zapísal do streleckej listiny a Jacob Markström predviedol 26 zákrokov. Canucks vyhrali posledné dva zápasy šesťzápasového tripu, ktorý ukončili s bilanciou 2-3-1. Jediný gól Lightning vsietil Jonathan Marchessault, ktorý v závere druhej tretiny vyrovnával sta na 1:1. Ben Bishop urobil 17 zákrokov a Tampa prehrala druhý zápas z ostatných troch.

Hviezdy duelu: 1. D. Sedin (VAN), 2. J. Marchessault (TBL), 3. R. Callahan (TBL)

Panthers zdolali Senators vyhrali piaty zápas po sebe

Brandon Pirri a Aleksander Barkov v druhom zápase po sebe premenili svoje samostatné nájazdy, kým Roberto Luongo v nich nekapituloval, aby Florida porazila tesne 2:1 Ottawu a oslávila piate víťazstvo v sérii. V normálnej hracej dobe skóroval Corban Knight, pre ktorého to bol druhý gól v kariére. Luongo previedol 15 zákrokov a prekonal ho len Mark Stone. Podstatne viac práce mal Craig Anderson, ktorý čelil 40 strelám. Zaslúžene sa tak dostal medzi hviezdy stretnutia. Oba tímy mali po jednej sľubnej šanci rozhodnúť duel už v predĺžení.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. C. Anderson (OTT), 3. J. Huberdeau (FLA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 12:17 0 0 0 -1 2 2 0
Z. Chára (BOS) 23:21 0 0 0 0 0 2 3
M. Gáborík (LAK) 19:18 0 0 0 -1 0 3 1
T. Jurčo (DET) 8:57 0 1 1 0 0 2 3
T. Tatar (DET) 14:09 0 0 0 -2 0 1 1

POČAS NASLEDUJÚCICH TROCH VOĽNÝCH DNÍ VÁM PRINESIEME SÉRIU ČLÁNKOV O KANADSKOM POHÁRI.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies