Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára, Tatar i Gáborík asistovali

Po vianočnej prestávke sa v NHL odohralo deväť zápasov aj s piatimi Slovákmi. Vyhrali traja z nich a traja tiež bodovali. Zdeno Chára, Tomáš Tatar i Marián Gáborík si pripísali po asistencii. Jack Eichel zažiaril štyrmi bodmi.

Hviezdy večera:
1. Jack Eichel (BUF): 2 góly, 2 asistencie
2. Steven Stamkos (TBL): 2 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
3. Jannik Hansen (VAN): 2 góly (vrátane víťazného)

Tatar pomohol asistenciou k úspešnému začiatku tripu

Detroit odštartoval trojzápasový trip v Nashville, kde sa po vyrovnanom súboji tešil z výhry 3:2. Dvanástou asistenciou v sezóne k nej prispel útočník Tomáš Tatar, ktorý mal prsty v presilovkovom góle Rileyho Sheahana z úvodu druhej tretiny. Skóre zápasu otvoril dvojbodový Brendan Smith, víťazný gól vsietil v 47. Luke Clendening. Petr Mrázek chytil 24 striel a prekonal ho iba dvojgólový Filip Forsberg, ktorý dvakrát doťahoval náskok Red Wings. Pekka Rinne kryl 20 striel. Dve boli z hokejky Tatara, ktorý si počas 13 a štvrť minúty v akcii pripísal na konto aj mínusový bod, bodyček a dva bloky. Jeho spoluhráč a krajan Tomáš Jurčo odohral rovných dvanásť minút s bilanciou mínusový bod a dva bodyčeky. Kým Predators ukončili sériu dvoch výhier, Detroit vyhral druhý zápas z posledných troch a už štvrtý vzájomný po sebe. V dueli mu však chýbal zranený Dylan Larkin.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. B. Smith (DET), 3. M. Riberiro (NSH)

Kopitar rozhodol zápas v predĺžení, Gáborík asistoval

Anže Kopitar skóroval v 36. sekunde predĺženia a rozhodol o víťazstve Los Angeles na ľade Arizony pomerom 4:3. V zápase pridal aj asistenciu pri presilovkovom góle dvojbodového Drewa Doughtyho na 1:1. Presilovku využil aj Dustin Brown, zvyšný gól strelil Tanner Pearson. Prihrával mu naň Marián Gáborík, ktorý si pripísal šiestu asistenciu v sezóne. Počas 13 minút na ľade zaznamenal aj plusový bod, strelu a dva bodyčeky. Jonathan Quick inkasoval všetky tri góly z 27 striel v presilovkách súpera. Skóre zápasu otvoril Oliver Ekman-Larsson, ktorý v 57. minúte tiež vyrovnával stav na 3:3. Len pol minúty pred ním strelil kontaktný gól Antoine Vermette. Obaja využili presilovku piatich proti trom po tom, čo Jake Muzzin dostal päťminútový trest za zákrok na Boyda Gordona. Mikkel Boedker asistoval pri všetkých góloch Coyotes a Louis Domingue urobil 29 zákrokov. Kings prišli v prvej tretine o zraneného útočníka Jeffa Cartera, ale už po piaty raz v sezóne vyhrali zápas, v ktorom prehrávali po dvoch tretinách. Žiaden tím to v tejto sezóne nedokázal viackrát.

Článok pokračuje pod reklamou

Dva presilovkové góly Coyotes v priebehu 30 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. O. Ekman-Larsson, 3. M. Boedker (obaja ARI)

Eichel s O´Reillym sa postarali o víťazný obrat Buffala, Chára asistoval

Jack Eichel tak skoro nezabudne na svoj profesionálny debut v TD Garden. Zaznamenal v nej doteraz najlepší bodový zápis v kariére, keď strelil dva góly a na ďalšie dva prihral. Dva góly a asistenciu si pripísal Ryan O´Reilly, ktorý sa tiež podieľal na víťaznom obrate Buffala z 1:3 na 6:3 na ľade Bostonu. Ten viedol ešte v polovici duelu o dva góly po presných zásahoch Matta Beleskeyho, Patricea Bergerona a Davida Krejčího, ale Sabres strelili tri góly v priebehu štyroch minút. Ten víťazný vsietil dvojbodový Jamie McGinn v 55. minúte, po ktorom upravili výsledok strelami do prázdnej brány Eichel aj O´Reilly. Chad Johnson prispel ku štvrtej výhre v ostatných šiestich zápasoch 30 zákrokmi, z toho tri musel urobiť po strelách obrancu Zdena Cháru. Kapitán Bruins bol s časom 26:18 najvyťaženejším hráčom tímu a okrem 14. asistencie v sezóne si pripísal aj dva mínusové body a dva bodyčeky. V polovici prvej tretiny mohol v presilovke otvoriť skóre, ale jeho strela opečiatkovala dve tyčky. Jeho spoluhráč Loui Eriksson dvakrát asistoval, kým Jonas Gustavsson predviedol pri druhej prehre po sebe 23 zákrokov. Boston prišiel už v prvej tretine o zraneného obrancu Toreyho Kruga.

Obrovská šanca Zdena Cháru:

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (BUF), 2. P. Bergeron (BOS), 3. R. O´Reilly (BUF)

Bojovník Hansen otočil zápas proti Edmontonu

Jannik Hansen strelil oba góly Vancouveru pri domácom triumfe 2:1 nad Edmontonom, ktorý bol preň druhým po sebe a tretím v posledných štyroch zápasoch. V 24. minúte vyrovnával stav na 1:1, no v závere tretej tretiny vrazil tvárou do bránovej konštrukcie a s krvavou ranou na čele opustil ľad. V polovici predĺženia sa však vrátil do hry a v jeho poslednej minúte vsietil víťazný gól. Asistoval pri ňom aj brankár Jacob Markström, ktorý zastavil 32 striel. Jedna bola z hokejky obrancu Andreja Sekeru, ktorý počas 22 a pol minúty v akcii nazbieral aj mínusový bod a zblokoval jednu strelu. Ako jediný prekonal švédskeho gólmana Mark Letestu, ktorý otváral skóre duelu v 13. minúte. Ani 22 zákrokov Cama Talbota však neodvrátilo štvrtú prehru Oilers z ostatných piatich zápasov a piatu na ľade súpera v sérii. Canucks vyhrali prvé predĺženie v sezóne až na ôsmy pokus.

Hviezdy duelu: 1. J. Hansen, 2. J. Markström (obaja VAN), 3. M. Letestu (EDM)

Stamkos rozhodol v presilovkách o víťazstve Tampy Bay

Steven Stamkos strelil v siedmej minúte druhej tretiny dva presilovkové góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu. Na oba mu prihrali Nikita Kučerov a Jonathan Marchessault, Nikita Nesterov využil ďalšiu presilovku. Skórovali aj dvojbodový Mike Blunden a Jason Garrison a Tampa Bay doma zvíťazila nad Columbusom 5:2. Bena Bishopa z 32 striel hostí prekonali Rene Bourque a Scott Hartnell, ktorý bol v polovici duelu vylúčený za atakovanie brankára Lightning. Joonas Korpisalo inkasoval štyrikrát z 18 striel a po druhej tretine ho nahradil Curtis McElhinney. Ten chytil šesť zo zvyšných siedmich striel Tampy, ktorá vyhrala dva z prvých troch zápasov v rámci šesťzápasovej domácej série. Blue Jackets prehrali aj druhý duel na aktuálnom trojzápasovom tripe aj preto, lebo umožnili súperovi hrať osem presiloviek. Stamkos využil dve po sebe najrýchlejšie v klubovej histórii, v rozmedzí iba 32 sekúnd.

Dva presilovkové góly Stamkosa v priebehu 32 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos, 2. N. Kučerov, 3. M. Blunden (všetci TBL)

Capitals si predĺžili víťaznú sériu, trápenie Montrealu pokračuje

Washington nestratil počas vianočnej prestávky formu a natiahol si víťaznú sériu na sedem zápasov po tom, čo na domácom ľade zdolal Montreal 3:1. Rozhodol o tom v úvode druhej tretiny Jay Beagle, ktorý nadviazal na gól Jevgenija Kuznecova z prvej tretiny. S 11 gólmi si ruský mladík vyrovnal kariérne maximum a s 31 bodmi mu patrí delená prvý pozícia v tíme. Zvyšný gól vsietil v záverečnej tretine Jason Chimera. Nate Schmidt s Tomom Wilsonom dvakrát asistovali, kým Braden Holtby chytil 29 striel. S 22 výhrami vedie NHL, Capitals sú s 54 bodmi na čele Východnej konferencie. Jediný gól mu strelil Daniel Carr za stavu 0:2, Mike Condon opustil duel s 30 zákrokmi. Canadiens prehrali už šiesty zápas v sérii a 10. z posledných 11. Washingtonu podľahli vo štvrtom vzájomnom súboji po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Beagle, 2. T. Wilson, 3. N. Schmidt (všetci WSH)

Faulk rozhodol o výhre Caroliny nad New Jersey

Obranca Justin Faulk strelil v 49. minúte svoj 13. gól v sezóne a prvý pri rovnovážnom počte hráčov na ľade, ktorým rozhodol o domácej výhre Caroliny nad New Jersey 3:1. V zápase nazbieral aj asistenciu, rovnako ako dvojbodový Joakim Nordström, ktorý vsietil svoj druhý gól v sezóne. Skóre duelu otvoril Brett Pesce a Cam Ward prispel k druhej výhre v posledných troch zápasoch 19 zákrokmi. „Každý bol hladný po úspechu. Všetci sme chceli po vianočnej prestávke hrať dobre,“ povedal Nordström pre AP. Jediný presný zásah Devils zaznamenal Kyle Palmieri, ktorý v úvode druhej tretiny vyrovnával stav na 1:1. Corey Schneider kryl 22 striel, ale nezabránil štvrtej prehre z ostatných piatich duelov.

Hviezdy duelu: 1. J. Nordström, 2. J. Faulk, 3. B. Pesce (všetci CAR)

Backes ukončil nájazdovú lotériu v prospech St. Louis

David Backes asistoval v 59. minúte pri vyrovnávajúcom góle Robbyho Fabbriho a v deviatej sérii premenil rozhodujúci samostatný nájazd. Kapitán St. Louis tak rozhodol o domácom triumfe 3:2 nad Dallasom, s ktorým sa opäť stretne v nedeľu na jeho ľade. Skóre duelu otvoril v prvej tretine v presilovej hre Alexander Steen, ktorý sa presadil aj v nájazdoch, rovnako ako Vladimir Tarasenko, Jori Lehtera a Dmitrij Jaškin. Jakea Allena v riadnej hracej dobe prekonali Colton Sceviour a Tyler Seguin z 24 striel, prvý gól ukončil jeho sériu bez inkasovaného gólu proti Stars na čísle 184:36. Neskôr chytil päť z deviatich nájazdov, čím prispel k druhej výhre Blues po sebe a piatej z posledných šiestich duelov. Antti Niemi kryl 35 striel, ale Dallas prerušil svoju trojzápasovú víťaznú sériu. Seguin strelil svoj 150. gól v NHL.

Hviezdy duelu: 1. A. Steen, 2. R. Fabbri, 3. V. Tarasenko (všetci STL)

Crosby s Letangom pomohli k výhre dvoma bodmi po návrate do akcie

Pittsburgh privítal späť v zostave kapitána Sidneyho Crosbyho i obrancu Krisa Letanga, ktorí výrazne prispeli k výhre 3:1 na ľade Minnesoty. Crosby strelil v piatej minúte druhej tretiny svoj prvý gól od 5. decembra a asistoval pri presilovkovom góle Patrica Hörnqvista z poslednej minúty duelu. Letang prihrával na oba tieto góly, ten víťazný vsietil v závere druhej tretiny Eric Fehr. Matthew Murray predviedol pri svojom treťom štarte v NHL 25 zákrokov. Prekonal ho iba Jason Zucker, kým Devan Dubnyk chytil 29 striel. Penguins vyhrali druhý zápas po sebe, Wild prehrali tretí z posledných štyroch a druhý z prvých troch v rámci štvorzápasovej domácej série.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. P. Hörnqvist (obaja PIT), 3. J. Zucker (MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 13:15 0 1 1 -1 0 2 1
Z. Chára (BOS) 26:18 0 1 1 -2 0 3 2
M. Gáborík (LAK) 13:01 0 1 1 +1 0 1 2
A. Sekera (EDM) 22:36 0 0 0 -1 0 1 0
T. Jurčo (DET) 12:00 0 0 0 -1 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies