Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

MSJ 2016: Slovensko začalo nádejne, nakoniec Fínsku podľahlo 3:8


Slovenskí juniori sa v treťom zápase na majstrovstvách sveta stretli s domácou reprezentáciou Fínska. Hoci po prvej tretine vyzeral stav nádejne, napokon sa z jasnej výhry tešili domáci.

Slovensko – Fínsko 3:8 (2:1, 0:2, 1:5)

Góly: 10. Sukeľ (Jaroš, Sloboda)(PP), 12. Bondra (Romančík, Surový), 46. Maier (Sukeľ, Jaroš)(PP) - 16. Aho (Laine, Puljujärvi)(PP), 35. Saarela (Juolevi, Puljujärvi)(PP), 39. Hintz (Saarijärvi, Rantanen), 41. Puljujärvi (Laine), 43. Aho (Puljujärvi, Juolevi)(PP), 52. Laine (Aho), 53. Kapanen (Saarijärvi, Hintz)(PP), 58. Saarijärvi (Siikonen, Lammikko)
Strely na bránu: 28:47 (11:17, 6:18, 11:13), Trestné minúty: 18:8, Rozhodcovia: Anisimov (RUS), Pitoscia (USA) – Oliver (USA), Hribar (SLO).

Hneď v prvom striedaní Slovensko zamestnalo obranu Fínska, ale v druhej minúte pohrozili aj domáci. Húska musel urobiť prvé zákroky zápasu. Fíni tlačili a v útočnom pásme rozkrútili nepríjemný kolotoč. Dostávali sa aj do šancí, ale tie končili na slovenskom brankárovi. V piatej minúte sa hra prerušila na dlhší čas, keďže Sopanen utrpel zranenie ľavej nohy/kolena. V šiestej minúte sa dostal do šance Kapanen, ale neuspel. V siedmej minúte urobil svoj prvý zákrok aj Kahkonen, ktorého ohrozil Pospíšil. Zakrátko ho otestoval aj Sloboda a neskôr Sukeľ. V deviatej minúte urobila problémy domácemu gólmanovi strela Černáka, no stav sa nemenil. Slováci sa však osmeľovali. Od desiatej minúty navyše hrali prvú presilovku zápasu. A ako prvú na šampionáte ju aj využili. Z dorážky Jarošovej strely uspel Sukeľ. Fíni sa snažili okamžite odpovedať a v 12. minúte musel Húska riešiť slušnú šancu Hintza. Vzápätí sa však z druhého gólu tešili Slováci. Gól Bondru potvrdil aj video rozhodca. Od 15. minúty hrali v početnej prevahe aj Fíni, keď sa držania dopustil Koch. Kapanen sa dostal do ďalšej dobrej šance, no Húska podržal. Následne však už kapituloval, keď po vyhranom vhadzovaní skóroval Aho. Surový sa potom dostal k šanci po zaváhaní obrancov "Suomi". V 19. minúte sa opäť prerušovala hra pre zranenie, tentokrát sa týkalo nášho Sádeckého. Fíni boli v závere tretiny aktívni, ale vyrovnať sa im nepodarilo. Aj vďaka Húskovi.

Už v prvej minúte druhej tretiny sa k dvom nebezpečným strelám dostal Aho. V 23. minúte sa Fíni dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ale pokazili ho a strela z druhej vlny Húsku veľmi neohrozila. V piatej minúte slovenský brankár však už musel svojich spoluhráčov podržať. Domáci sa hrnuli vpred, dostali Slovákov pod tlak, tí nestíhali striedať, ale napokon ťažké chvíle zvládli. V prvých ôsmich minútach domáci vyhrávali na strely 8:0. Prvá strela v tretine na domáceho brankára putovala v deviatej minúte, ale išlo len o nevinné nahodenie. V strede tretiny mal veľkú šancu Nattinen, ale netrafil odkrytú bránu. Od 30. minúty hrali slovenskí hráči presilovku a do obrovskej príležitosti sa po chybe fínskeho zadáka dostal Sukeľ. Bola to jediná šanca, ktorú nám Fíni umožnili. Už pri hre v plnom počte hráčov na ľade sa dostali domáci do prečíslenia troch proti jednému a následne si vytvorili ďalšiu veľkú šancu. Húska však nekapituloval. Fínsky tím pokračoval v aktivite a od 34. minúty dostal šancu hrať v početnej prevahe po faule Sukeľa. A ten aj rýchlo potrestali. Z gólu mal radosť dôrazný Säärela. Domáci hráči aj po góle kontrolovali hru. Tri minúty pred koncom pomohla Slovensku tyčka. O minútu neskôr sa z ničoho nič dostal do šance Šiška a strhla sa menšia šarvátka. Netrvala dlho a Fíni aktivitu pretavili na vedúci gól. Nepresnú strelu Säärijärviho dorazil za Húskov chrbát Hintz.

Článok pokračuje pod reklamou

Fíni vstúpili do tretej dvadsaťminútovky aktívne a už počas prvého striedania strelili svoj štvrtý gól. Jeho autorom bol Puljujärvi. Ich aktivita nekončila a od 43. minúty hrali po faule Romančíka ďalšiu presilovú hru. Romančík si za úder do oblasti hlavy a krku vyslúžil aj osobný trest do konca zápasu. Prvé dve v zápase využili a platilo to aj o tej tretej, ktorá sa skončila rýchlo. Druhý gól v zápase si pripísal Aho a slovenský tréner Ernest Bokroš bol nútený zobrať si oddychový čas. Aj po ňom však mali hru pod kontrolou domáci, ktorí boli jasne lepší. V 44. minúte ich však oslabil Hintz a Slovensko malo šancu stav skorigovať. V pásme sa usadili a už pri avizovanom ďalšom vylúčení znížil na 3:5 Maier. V početnej prevahe pokračovali. Tá však tak dobre nevyšla, a to aj preto, že Fíni bránili o čosi zodpovednejšie ako za trojgólového vedenia. V 49. minúte sa dostal do úniku Kapanen, ale Húska jeho nájazd eliminoval. Na druhej strane ohrozil Kahkonena Ivanič. V strede tretiny pohrozil rýchlym prienikom Hintz a krátko na to sa Fíni dostali aj do prečíslenia. Slováci sa snažili streliť kontaktný gól a tým dávali priestor fínskym protiútokom. Šiesty gól „Suomi" však padol po úspešnom vhadzovaní Aha. Strelil ho Laine v 52. minúte. Fíni následne dostali šancu hrať štvrtú presilovku v zápase po faule Jaroša. A aj túto využili veľmi rýchlo. Tentokrát skóroval Kapanen aj s prispením šťastia. Húska, ktorému vinu za prehru dávať nemôžeme, následne prenechal miesto Škorvánkovi. Fíni už hrali uvoľnenejšie a zápas sa viac-menej dohrával. V 58. minúte si však vedenie ešte zvýšili vďaka gólu Saarijärviho.

Slovensko bolo nakoniec prestrieľané pomerom 28:48. Fíni využili všetky štyri presilovky a za najlepšieho hráča ich výberu bol označený Sebastian Aho, ktorý strelil dva góly a na jeden prihrával. Z nášho mužstva bol za najlepšieho hráča vybraný Juraj Milý.

Ernest Bokroš, tréner Slovenska: „Čo nám nevyšlo, bola tretia tretina, ktorú sme prehrali 1:5. To nás veľmi škrie. V prvej aj druhej časti hry sme hrali to, čo sme od chlapcov chceli a aj vyžadovali. Žiaľ, Fíni premenili všetky presilovky a to ich posunulo k lepšiemu výsledku. Je to turnaj a my máme zajtra šancu zahrať lepšie. Vieme, že vo štvrťfinále nastúpime proti Švédom, a preto rozložíme naše sily rovnomerne. Ihneď po zápase s Fínskom musíme dobre zregenerovať a pripraviť sa na Rusov.“

Zostava Slovenska: Húska (od 53. Škorvánek) – Sloboda, Jaroš (C), Koch, Černák (A), Moravčík, Ivanič, Romančík, Mauer – Paločko, Milý, Sukeľ (A) – Šiška, Hrušík, Lašťan – Briestenský, Huňa, Sadecký – Bondra, Surový, Pospíšil.

Zostava Fínska: Kahkonen (Vehviläinen) – Juolevi, Tuulola, Niku, Mikkola, Keskitalo, Saarijärvi, Sopanen – Puljujärvi, Aho (A), Laine – Saarela, Kapanen, Nattinen – Hintz (A), Rantanen (C), Kalapudas – Björkqvist, Siikonen, Repö – Lammikko.

Pozri aj: Sumár ostatných zápasov dnešného dňa



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies