Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Dvojbodový Gáborík prispel k výhre Kings, Jurčo sa zranil

V posledný deň roku 2015 sme sa v NHL dočkali deviatich zápasov, v ktorých sa predstavili aj piati Slováci. Do bodovania sa zapísal Marián Gáborík, ktorý zaznamenal dva body. Tomáš Jurčo sa zranil, Capitals prišli o víťaznú sériu.

Hviezdy večera:
1. Shane Doan (ARI): 2 góly
2. Thomas Greiss (NYI): 42/43 (97,7% úspešnosť zákrokov)
3. Jevgenij Malkin (PIT): 1 gól, 2 asistencie

Dvojbodový Gáborík prispel k ďalšej výhre Kings

Marián Gáborík prekorčuľoval z obranného do útočného pásma a strelou spoza pravého kruhu otvoril už v 12. minúte skóre zápasu. Po ukončení päťzápasových gólových suchôt pridal ešte aj asistenciu, aby pomohol Los Angeles k výhre 4:1 nad Calgary. Milan Lucic a Andy Andreoff zvýšili vedenie kalifornského tímu predtým, ako Tanner Pearson po prihrávke „Gabbyho“ dal bodku za duelom strelou do prázdnej brány. Jonathana Quicka z 24 striel prekonal len Mark Giordano. Karri Rämö urobil 20 zákrokov a Gáborík ho počas 13 minút strávených na ľade ohrozil dokopy dvakrát. Pripísal si aj plusový bod. Calgary vyhralo vlani štyri z piatich vzájomných zápasov, no pri tom prvom tohtosezónnom si hráči Los Angeles natiahli aktuálnu sériu výhier na štyri zápasy a ukončili štvorzápasový trip bezchybne. Flames, ktorí si prednedávnom vytvorili klubový rekord s 11. výhrou doma po sebe, prehrali v Scotiabank Saddledome druhý duel po sebe.

Gáboríkov 8. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Lucic (LAK), 2. M. Ferland (CGY), 3. J. Quick (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Toews rozhodol ďalší zápas, Kane pri výhre nad Avs trojbodový

Colorado zdolalo pred dvoma týždňami Chicago 3:0 a ukončilo tak dlhú bodovú sériu Patricka Kanea. V posledný deň kalendárneho roka 2015 však uspeli Blackhawks a prsty v tom mal aj Kane. Ten zaznamenal gól a dve prihrávky, pričom druhou sa podieľal na víťaznom góle Jonathana Toewsa. Ten vo štvrtej minúte predĺženia rozhodol o výhre 4:3 a rozhodol tak už šiesty duel v sezóne, štvrtý v nadstavenom čase (tímový rekord). Skórovali aj Artem Anisimov a Andrew Desjardins, kým Scott Darling predviedol 27 zákrokov. Marián Hossa odohral 19 a pol minúty, no pripísal si len štyri strely, jeden bodyček a dva bloky. V bráne Avalanche podal opäť dobrý výkon Semion Varlamov, ktorý zastavil 39 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali Carl Söderberg, Cody McLeod a dvojbodový Erik Johnson. Matt Duchene dvakrát asistoval.

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. S. Varlamov (COL), 3. P. Kane (CHI)

Pengins zvrátili duel proti Red Wings, Jurčo sa zranil

Po prvýkrát v tejto sezóne sa proti sebe postavili hráči Detroitu a Pittsburghu. Oba tímy prehrali svoje ostatné dva zápasy a sériu prehier si natiahli Red Wings, ktorí podľahli Penguins pomerom 2:5. Prišli pritom o Tomáša Jurča, ktorý sa zranil po odohraní štyroch minút. O výhre rozhodol Sidney Crosby, ale individuálne sa viac darilo triu jeho spoluhráčov – Kris Letang strelil dva góly a pridal asistenciu, kým Jevgenij Malkin a Patric Hörnqvist zaznamenali po góle a dvoch asistenciách. Jeff Zatkoff urobil 33 zákrokov. Detroit viedol po prvej tretine o dva góly, keď sa presadili Justin Abdelkader a Brendan Smith. Petr Mrázek inkasoval štyri góly z 36 striel a Tomáš Tatar opäť nebodoval. Odohral 14 a pol minúty s troma strelami a dvoma bodyčekmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. P. Hörnqvist (PIT), 3. J. Abdelkader (DET)

Anaheim vyhral futbalovo aj druhý zápas v Alberte

Anaheim po prvýkrát v sezóne vyhral tri zápasy v sérii, keď vo štvrtok uspel na ľade trápiaceho sa Edmontonu futbalovo 1:0. John Gibson vychytal druhú výhru 1:0 po sebe, keď sa tentokrát prezentoval 21 zákrokmi. Ryan Getzlaf strelil jediný gól počas presilovky v prvej tretine a kalifornský tím po prvýkrát v histórii vyhral dva duely po sebe pomerom 1:0. V utorok ním porazil Calgary. Domáci brankár Cam Talbot mal viac práce, keď čelil 35 strelám a stal sa prvou hviezdou duelu. Jeho tím po úspešnom období prehral siedmy zápas z ostatných ôsmich. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 21 minút a 11 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval dvoma strelami, dvoma bodyčekmi a až šiestimi blokmi už v druhom zápase po sebe!

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (EDM), 2. J. Gibson (ANA), 3. R. Getzlaf (ANA)

Greiss doviedol Islanders k výhre nad Sabres

Islanders, opäť bez zraneného Jaroslava Haláka, sa vo štvrtok predstavili v Buffale, s ktorým v novembri na domácom ľade prehrali. Tentokrát však Thomas Greiss zažiaril a so 42 zákrokmi (17 v prvej tretine) doviedol newyorský tím k výhre 2:1. O nej rozhodol gól Nikolaja Kuľomina, no skóroval aj Frans Nielsen. Linusa Ullmarka prekonali z 33 striel. Čestný úspech „šablí“ zaknihoval Ryan O’Reilly. Sabres prehrali tretí zápas po sebe, kým Islanders vyhrali tretí zápas z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss (NYI), 2. F. Nielsen (NYI), 3. L. Ullmark (BUF)

Hurricanes ukončili víťaznú sériu Capitals

Carolina a Washington sa stretli v tejto sezóne už po tretí raz a po prvýkrát sa z víťazstva tešil aj tím z Raleigh, ktorý ukončil deväťzápasovú víťaznú sériu Capitals. Hurricanes vyhrali štvrtý zápas z ostatných šiestich pomerom 4:2. Víťazný gól vsietil Jeff Skinner, no skórovali aj Phillip Di Giuseppe, dvojbodový Eric Staal a do prázdnej brány sa trafil Andrej Nestrašil. Eddie Läck zastavil 20 striel, ale na zakončenia Nicklasa Bäckströma a Alexa Ovečkina nestačil. Kapitána Washingtonu delia už len štyri góly od 500-gólovej hranice. Philipp Grubauer urobil 33 zákrokov. „Hrali sme trochu lenivo. Myslím, že sme nemali dosť energie. Oni boli ostrejší. Najväčšie sklamanie je, že sme premrhali výborný výkon Grubauera,“ poznamenal tréner Capitals Barry Trotz pre agentúru AP.

Hviezdy duelu: 1. E. Staal, 2. K. Versteeg, 3. E. Läck (všetci CAR)

Minnesota uspela na ľade St. Louis

Oba tímy už v tejto sezóne vyhrali po jednom vzájomnom zápase na domácom ľade. Tentokrát však vyhrali hostia. Nino Niederreiter skóroval a prihrával aj na víťazný gól dvojbodového Erika Haulu, aby Minnesota porazila St. Louis 3:1. Poistku do prázdnej brány pridal Thomas Vanek a Devan Dubnyk bol z 34 striel pokorený len raz. Recept na neho našiel Kevin Shattenkirk, ktorý počas presilovky otvoril skóre duelu. Jake Allen si pripísal 26 zákrokov. Oba tímy hrali bez kľúčových hráčov – Wild bez Zacha Pariseho (dolná časť tela), Blues bez Vladimira Tarasenka (choroba). St. Louis odohralo v decembri 11 domácich zápasov a šesť z nich vyhralo.

Hviezdy duelu: 1. E. Haula (MIN), 2. N. Niederreiter (MIN), 3. K. Shattenkirk (STL)

Stars sa vrátili na víťaznú koľaj. Zdolali Predators

Po prehre s posledným tímom NHL si chcel Dallas zlepšiť náladu v zápase proti Nashvillu, ktorý tiež posledný duel prehral. Z výhry 5:1 sa nakoniec tešili Stars, ktorých k nej doviedol s 33 zákrokmi Antti Niemi. Fínsky brankár inkasoval ako prvý, ale potom zaúradovali Jamie Benn, Mattias Janmark, Patrick Eaves a dvakrát Tyler Seguin. Benn pridal aj asistenciu, Jason Spezza ich nazbieral dve. Gól Predators mal na svedomí Craig Smith. Pekka Rinne inkasoval päť gólov z 32 striel. Valerij Ničuškin z Dallasu nedohral duel pre zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. J. Spezza, 2. A. Niemi, 3. J. Benn (všetci DAL)

Doan vytvoril klubový rekord a doviedol Coyotes k výhre nad Jets

Winnipeg, ktorý prehral 11 z ostatných 12 zápasov u súperov, zahájil vo štvrtok päťzápasový trip v Glendale. A opäť neuspel. Shane Doan, ktorý odštartoval kariéru v pôvodnom tíme Jets, skóroval dvakrát, aby s 381 gólmi v kariére prekonal rekord organizácie Dalea Hawerchuka (379). Okrem neho sa z gólu tešili aj Viktor Tichonov a Oliver-Edkman-Larsson. Louis Domingue urobil 35 zákrokov a prekonal ho len dvojgólový Adam Lowry. Connor Hellebuyck inkasoval tri góly z 20 striel. Druhý Doanov gól padol do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. S. Doan, 2. O. Ekman-Larsson, 3. L. Domingue (všetci ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 14:25 0 0 0 +1 0 3 2
T. Jurčo (DET) 04:09 0 0 0 0 0 0 0
A. Sekera (EDM) 21:11 0 0 0 0 0 2 2
M. Hossa (CHI) 19:34 0 0 0 0 4 1 2
M. Gáborík (LAK) 12:59 1 1 2 +1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies