Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Sekera rozhodol zápas a stal sa hviezdou duelu

V piatich utorkových zápasoch NHL sa predstavila trojica Slovákov, z ktorej bodoval len obranca Andrej Sekera. Ten strelil jediný gól Edmontonu pri výhre 1:0 a stal sa druhou hviezdou zápasu. Jarome Iginla dosiahol hranicu 600 gólov v NHL.

Hviezdy večera:
1. Jarome Iginla (COL): 1 gól
2. Petr Mrázek (DET): 22/22 (čisté konto)
3. Bobby Ryan (OTT): 2 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia

Sekera rozhodol zápas proti Caroline v predĺžení

Slovenský obranca Andrej Sekera strelil v tretej minúte predĺženia svoj piaty gól v sezóne, druhý v nadstavenom čase, keď sa presadil z dorážky vlastnej strely. Rozhodol tak o futbalovej domácej výhre Edmontonu 1:0 nad Carolinou, ktorá bola pre tím druhou po sebe. Bojnický rodák skóroval zo svojej štvrtej strely v zápase, v ktorom si počas 22 minút a 42 sekúnd na ľade pripísal na konto aj plusový bod, tri bodyčeky a tri bloky. Bol to jeho prvý presný zásah od 19. decembra, vďaka ktorému sa stal druhou hviezdou zápasu. Tou prvou bol brankár Cam Talbot, ktorý zastavil všetkých 29 striel a vychytal svoje prvé čisté konto v ročníku, deviate v kariére. Už prvej tretine mal šťastie, keď Jordan Staal trafil tyčku jeho brány. Jeho náprotivok Cam Ward tiež predviedol niekoľko väčších zákrokov, spolu ich v dueli urobil 26. Oilers majú po štyroch zápasoch zo šesťzápasového domáceho pobytu bilanciu 2-2-0. Výsledkom 1:0 po predĺžení v základnej časti NHL vyhrali po prvý raz v histórii. Sekera bodoval v štyroch zo šiestich víťazných predĺžení v sezóne. Hurricanes prehrali druhý duel po sebe a prvý na ich krátkom dvojzápasovom tripe.

Sekerov piaty gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (EDM), 2. A. Sekera (EDM), 3. C. Ward (CAR)

Článok pokračuje pod reklamou

Mrázek vynuloval New Jersey, Larkin ukážkovo rozhodol zápas

Dylan Larkin ťažil z perfektnej spolupráce Rileyho Sheahana a Brada Richardsa, ktorí ho v polovici prvej tretiny poslali do čistej gólovej šance. Mladý útočník svoj samostatný nájazd zakončil efektným bekhendovým blafákom a rozhodol o víťazstve Detroitu 1:0 na ľade New Jersey. Najväčšou hviezdou zápasu však bol český brankár Petr Mrázek, ktorý chytil všetkých 22 striel pri svojom treťom štarte v sérii. Vychytal svoj druhý shutout v sezóne a siedmy v kariére. „Na shutoute nezáleží, najdôležitejšie sú víťazstvo a dva body. Chalani predo mnou urobili skvelú prácu, zabraňovali dorážkam a pristupovali k hráčom súpera,“ povedal pre AP. Larkin ukončil štvorzápasové strelecké suchoty, natiahol svoju bodovú sériu na tri duely a so 14 gólmi je najlepším strelcom spomedzi nováčikov. Corey Schneider kryl 20 striel. Dve boli z hokejky slovenského útočníka Tomáša Tatara, ktorý odohral 15 minút a 21 sekúnd aj s jedným bodyčekom a menším trestom. Red Wings vyhrali aj druhý zápas na aktuálnom šesťzápasovom tripe a ukončili trojzápasovú víťaznú sériu Devils. Tí hrali v druhom dueli po sebe bez Mikea Cammalleriho.

Larkinov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek, 2. D. Larkin, 3. B. Richards (všetci DET)

Barrie zariadil triumf Colorada, Iginla strelil gól číslo 600

Tyson Barrie mal prsty vo všetkých góloch Colorada, ktoré na domácom ľade zvíťazilo nad Los Angeles 4:1 a ukončilo mu päťzápasovú sériu bez prehry. Prvé dva góly sám strelil a na ďalšie dva prihral. Otvárací gól v druhej tretine duelu vsietil v presilovej hre, druhým rozhodol o pretrhnutí štvorzápasovej domácej série prehier. Matt Duchene a Jarome Iginla využili v tretej tretine ďalšie dve presilovky, kým Blake Comeau dvakrát asistoval a Semion Varlamov sa prezentoval 30 zákrokmi. Prekonal ho iba Tyler Toffoli, ktorý vyrovnával stav v presilovke na 1:1. Slovenský útočník Marián Gáborík ho ohrozil jednou strelou počas 15 minút a 22 sekúnd v akcii. Jhonas Enroth opustil zápas s 29 zákrokmi. Iginla strelil svoj 600. gól v NHL ako 19. hráč v ligovej histórii. Ukončil tak svoju trojzápasovú sériu bez gólu a prispel k ukončeniu dvojzápasovej série prehier Avalanche. Tí hrali len s piatimi obrancami po tom, čo sa v druhej tretine zranil Erik Johnson.

Hviezdy duelu: 1. T. Barrie, 2. J. Iginla, 3. S. Varlamov (všetci COL)

Pozri aj: Jarome Iginla 19. hráčom, ktorý v NHL strelil 600 gólov + video

Ryan tromi bodmi pomohol Ottawe ukončiť sériu prehier

Bobby Ryan sa podieľal na všetkých góloch Ottawy a zaslúžene sa stal prvou hviezdou zápasu. Strelil v ňom dva góly, vrátane víťazného v polovici predĺženia a pridal asistenciu pri výhre 3:2 na ľade St. Louis. Svojím prvým gólom v zápase, ktorý bol jeho 200. v NHL, vyrovnával v presilovej hre stav duelu na 2:2. Predtým prihrával na kontaktný gól v presilovke Mikeovi Hoffmanovi. Andrew Hammond pomohol k ukončeniu trojzápasovej série prehier 36 zákrokmi. Prekonali ho Troy Brouwer a Kevin Shattenkirk v presilovej hre, ktorí posielali Blues do vedenia 2:0. Alex Steen prihrával na oba góly, kým Brian Elliott predviedol 29 zákrokov. St. Louis prehralo tretí zápas v sérii a štvrtý z posledných piatich. Proti Senators neprehralo v riadnej hracej dobe od 21. januára 2010 (3-0-4). Hoffmanov gól ukončil sériu Ottawy bez streleného gólu, ktorá sa začala 29. decembra, na čísle 174:24. Blues skórovali pri hre piatich proti piatim po 152 minútach a 21 sekundách.

Ryanov 200. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. B. Ryan (OTT), 2. K. Shattenkirk (STL), 3. E. Karlsson (OTT)

Doan ďalšími dvoma gólmi rozhodol o výhre Arizony

Kapitán Arizony Shane Doan má skvelú streleckú formu. V zápase proti Vancouveru strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre z úvodu tretej tretiny, čím rozhodol o víťazstve 3:2. V posledných štyroch dueloch skóroval už sedemkrát, v ostatných siedmich deväťkrát. Vylepšil tak klubový rekord na 383 gólov a s 15 gólmi v tejto sezóne je najlepším strelcom tímu. Skóroval aj Laurent Dauphin, ktorý vsietil svoj premiérový gól v NHL. Tobias Rieder dvakrát asistoval, brankár Louis Domingue si okrem 35 zákrokov pripísal aj prvú prihrávku v kariére. Prekonali ho Bo Horvat a Daniel Sedin, kým Jacob Markström opustil duel s 26 zákrokmi. Coyotes bodovali v siedmom z posledných ôsmich zápasov a sú druhí v Pacifickej divízii. Doan za nich odohral 1424. zápas v NHL, čím sa vyrovnal Patovi Verbeekovi na 28. mieste historického poradia. Canucks prehrali druhý duel z ostatných troch. Horvat sa strelecky presadil po prvý raz od 2. novembra (27 zápasov) a ukončil deväťzápasové čakanie Canucks na presilovkový gól. Tí nevyužili ani jednu z predošlých 20 presiloviek.

Hviezdy duelu: 1. S. Doan (ARI), 2. D. Sedin (VAN), 3. O. Ekman-Larsson (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 15:22 0 0 0 0 0 1 0
A. Sekera (EDM) 22:42 1 0 1 +1 0 4 3
T. Tatar (DET) 15:21 0 0 0 0 2 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies