Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Gáborík hviezdou duelu, Halák a Jurčo boli späť v akcii

V siedmich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavili piati Slováci. Jaroslav Halák zažil neúspešný návrat do akcie, kým útočník Tomáš Jurčo úspešný. Ako jediný bodoval Marián Gáborík, ktorý sa stal prvou hviezdou zápasu.

Hviezdy večera:
1. Michael Del Zotto (PHI): 2 góly (vrátane víťazného)
2. Petr Mrázek (DET): 35/36 (97,2% úspešnosť zákrokov)
3. Kari Lehtonen (DAL): 32/33 (97% úspešnosť zákrokov)

Gáborík prihrával na víťazný gól Kings a stal sa hviezdou duelu

Ako jediný zo Slovákov bodoval vo štvrtok útočník Marián Gáborík, ktorý si pripísal deviatu asistenciu v sezóne. V deviatej minúte tretej tretiny naservíroval puk pred bránu Jeffovi Carterovi, ktorý pri návrate do akcie po päťzápasovej absencii rozhodol o domácom víťazstve Los Angeles 2:1 nad Torontom. Počas 14 a pol minúty na ľade zaznamenal Gáborík aj plusový bod, päť striel a blok. Vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. Kings sa vrátili na víťaznú koľaj a ukončili kanadskému tímu trojzápasovú víťaznú sériu. V jeho zostave nechýbal obranca Martin Marinčin, ktorý odohral vyše 11 a pol minúty len so ziskom mínusového bodu. Z jeho spoluhráčov skóroval iba Peter Holland, ktorý presne dve minúty po Carterovom góle skorigoval výsledok v presilovej hre. James Reimer predviedol pri svojom prvom štarte od 3. decembra až 39 zákrokov. Prekonal ho aj Jake Muzzin, kým Vincent Lecavalier pri debute v drese Kings asistoval. Jonathan Quick prispel 24 zákrokmi k výhre, ktorú nemohol na ľade osláviť útočník Tyler Toffoli. V závere prvej tretiny totiž predčasne opustil duel po zákroku obrancu Romana Poláka, ktorý bol zaň vylúčený do konca zápasu. Toffoli sa však doň neskôr vrátil.

Gáboríkova deviata asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Gáborík, 2. J. Muzzin (obaja LAK), 3. J. Reimer (TOR)

Článok pokračuje pod reklamou

Jurčo sa vrátil do zostavy Detroitu, ktorý si predĺžil víťaznú sériu

Detroit vyhral aj tretí zápas na aktuálnom päťzápasovom tripe, keď zdolal San Jose 2:1. V jeho zostave sa po prvý raz v tomto kalendárnom roku objavili obaja slovenskí útočníci. Ani jeden z nich však nebodoval. Tomáš Tatar odohral necelých 13 minút so ziskom plusového bodu a strely, Tomáš Jurčo si vo svojom prvom dueli od 31. decembra (vynechal dva zápasy) pripísal na konto strelu, bodyček a blok počas ôsmich minút v akcii. O víťazstve Red Wings rozhodol v tretej tretine Justin Abdelkader. Skóre zápasu otvoril v polovici úvodnej tretiny Danny DeKeyser a Peter Mrázek zastavil 35 striel. Prekonal ho iba Joel Ward, Martin Jones opustil duel s 23 zákrokmi. Sharks sú najhorším tímom v tejto sezóne NHL na domácom ľade s bilanciou 5-12-0. Prehrali pritom posledných 12 duelov v SAP Center, v ktorých inkasovali ako prví. Naposledy taký zápas vyhrali 29. januára 2015.

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (DET), 2. B. Burns, 3. J. Ward (obaja SJS)

Capitals pokazili Halákovi návrat do akcie

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa vrátil do brány po päťzápasovej absencii, no jeho prvý štart od 21. decembra mu nevyšiel podľa predstáv. Zastavil síce 34 z 37 striel Washingtonu, ale ten zvíťazil na ľade New Yorku Islanders v prvom vzájomnom súboji od série prvého kola ostatného play-off pomerom 4:1. Rozdielový gól a svoj 497. v kariére strelil Alex Ovečkin, ktorý v prvej tretine nadviazal na otvárací presný zásah Jasona Chimeru. V druhej tretine zvýšil vedenie Capitals Nate Schmidt a dvojbodový Nicklas Bäckström upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Bradena Holtbyho prekonal z 35 striel Islanders iba Brock Nelson, a tak si pripísal už 26. víťazstvo v sezóne. V riadnej hracej dobe neprehral v posledných 20 zápasoch (18-0-2), čo naposledy dokázal Roberto Luongo v ročníku 2010/11 (16-0-5). Tím z hlavného mesta USA si upevnil pozíciu na čele Východnej konferencie a vedie i celú ligu o bod pred Dallasom. Na aktuálnom päťzápasovom tripe, ktorý zakončí v sobotu, má bilanciu 2-1-1. Islanders prehrali druhý duel z ostatných troch, ktorý bol pre ich trénera Jacka Capuana odtrénovaným zápasom číslo 400 v NHL.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. B. Holtby, 3. J. Chimera (všetci WSH)

Florida si natiahla víťaznú sériu na 11 zápasov

Florida pokračuje vo víťaznej sérii, ktorú si po výhre 3:2 na ľade Ottawy predĺžila už na 11 duelov. Tentoraz bol hrdinom zápasu brankár Roberto Luongo, ktorý predviedol 30 zákrokov a vytvoril si osobný rekord s deviatimi výhrami v sérii. Panthers sa v prvej tretine ujali vedenia 2:0, keď sa v priebehu ôsmich sekúnd presadili Reilly Smith a Vincent Trocheck. Žiaden tím ešte nestrelil Ottawe dva góly rýchlejšie. O piatej výhre na ľade súpera v sérii rozhodol v tretej tretine Aleksander Barkov. Jonathan Huberdeau dvakrát asistoval. Všetci prekonali Craiga Andersona len zo 16 striel, čo je najnižší počet, ktorému Senators čelili v tejto sezóne. Luonga prekonali Max McCormick, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL a Milan Michálek, ktorý sa vrátil do akcie po 16-zápasovej absencii. Ottawa nevyhrala dva duely po sebe od 5. decembra. Panthers ťahajú najdlhšiu víťaznú sériu v NHL od ročníka 2013/14, keď Boston vyhral 12 duelov po sebe.

Dva góly Panthers v priebehu ôsmich sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau (FLA), 2. M. McCormick (OTT), 3. R. Luongo (FLA)

Flyers uspeli na ľade súpera takmer po mesiaci

Michael Del Zotto sa strelecky prebudil v ten správy moment a dvoma gólmi výrazne prispel k výhre Philadelphie 2:1 na ľade Minnesoty. V prvých 36 zápasoch sezóny pritom skóroval len raz. Druhým gólom rozhodol 37 sekúnd pred koncom predĺženia o druhom víťazstve Flyers po sebe. Prvým posielal svoj tím do vedenia 2:1, ktoré už o 52 sekúnd neskôr zveľadil Ryan White. Skóre duelu otvoril Sean Couturier, ktorý nazbieral desať bodov (5+5) v ostatných deviatich zápasoch. Brayden Schenn dvakrát asistoval a Steve Mason zastavil 31 striel. Prekonali ho Marco Scandella, Jason Zucker a Zach Parise. Devan Dubnyk kryl 32 striel, ale neodvrátil tretiu prehru Wild v posledných štyroch dueloch a siedmu v predĺžení v sezóne (1-7). Flyers vyhrali na ľade súpera po prvý raz od 10. decembra a zlepšili si sezónnu bilanciu v predĺženiach na 7-4. Už po štyroch minútach hry však prišli o obrancu Shaynea Gostisbehereho, ktorý opustil zápas po podrazení od Mikku Koiva.

Hviezdy duelu: 1. M. Del Zotto, 2. B. Schenn (obaja PHI), 3. M. Scandella (MIN)

Dallas ukončil sériu prehier triumfom v nájazdoch

Patrick Sharp prihrával Tylerovi Seguinovi na otvárací gól zápasu a neskôr v druhej sérii samostatných nájazdov rozhodol o domácej výhre Dallasu 2:1 nad Winnipegom. Natiahol si tak bodovú sériu na 11 zápasov, ktorá je najdlhšou v jeho kariére a celkovo druhou najdlhšou v lige v tejto sezóne. Svoj nájazd premenil aj Seguin, ktorý sa s 24. gólom v ročníku dostal na delené prvé miesto v NHL. Kari Lehtonen sa prezentoval 32 zákrokmi, ktorými pomohol lídrovi Západnej konferencie ukončiť trojzápasovú sériu prehier. Odniesli si to Jets, z ktorých hráčov ho v riadnej hracej dobe prekonal Mathieu Perreault a v nájazdoch Andew Ladd. Bryan Little následne trafil tyčku jeho brány, a tak Winnipeg ukončil päťzápasový trip s bilanciou 2-2-1. Connor Hellebuyck urobil 23 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. K. Lehtonen, 2. T. Seguin (obaja DAL), 3. M. Perreault (WPG)

Domingue pomohol Arizone zavŕšiť úspešný trip

Louis Domingue chytil 25 z 26 striel Calgary, ktoré Arizona zdolala na jeho ľade pomerom 2:1 a ukončila trojzápasový trip na ľadoch divíznych rivalov s bilanciou 2-0-1. Brankársky nováčik neprehral v riadnej hracej dobe ani svoj siedmy štart od zranenia Mikea Smitha (5-0-2). O predĺžení bodovej série Coyotes na štyri duely rozhodol v úvode tretej tretiny Stefan Elliott. K víťaznému obratu zavelil Oliver Ekman-Larsson, ktorý v závere prvej tretiny vyrovnával stav v presilovej hre na 1:1. Na oba góly prihrával Anthony Duclair. Skóre zápasu otvoril Johnny Gaudreau tiež v presilovke, kým Karri Rämö predviedol 31 zákrokov. Flames ukončili sériu dvoch výhier.

Hviezdy duelu: 1. L. Domingue (ARI), 2. K. Rämö (CGY), 3. O. Ekman-Larsson (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 34/37 (91,9 %) - - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 14:34 0 1 1 +1 0 5 0
T. Tatar (DET) 12:55 0 0 0 +1 0 1 0
T. Jurčo (DET) 8:10 0 0 0 0 0 1 1
M. Marinčin (TOR) 11:40 0 0 0 -1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Jedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies