Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Chára asistoval, Gáborík skóroval v nájazdoch

V desiatich sobotných zápasoch NHL sa predstavila trojica Slovákov. Bodoval len Zdeno Chára, ktorý asistoval pri prehre Bostonu. Jaroslav Halák prehral aj svoj druhý štart po zranení, Marián Gáborík premenil jediný nájazd Kings.

Hviezdy večera:
1. Alex Ovečkin (WSH): 2 góly (vrátane víťazného) 2. Louis Domingue (ARI): 26/26 (čisté konto) 3. Devan Dubnyk (MIN): 34/35 (97,1% úspešnosť zákrokov)

Chára asistoval, Bruins podľahli Senators

Zdeno Chára získal bod za asistenciu a s bodom opúšťal zápas proti Ottawe aj jeho Boston. Z víťazstva sa však tešili Senators, ktorí uspeli tesne 2:1 vďaka gólu Marka Stonea z poslednej minúty nadstaveného času. Bruins to mohlo mrzieť o to viac, že len chvíľku pred ním trafil tyčku Loui Eriksson. K výhre prispel gólom aj Mika Zibanejad, ktorý otváral skóre a 33 zákrokmi Craig Anderson, ktorý v úvode predĺženia musel zlikvidovať aj Erikssonov únik. Recept na neho našiel iba český mladík David Pastrňák, ktorý do brány usmernil Chárovu strelu. Tuukka Rask sa prezentoval 38 zákrokmi. Chára odohral 21 a pol minúty a prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi. S 21 bodmi prekonal svoj bodový zápis z uplynulej sezóny.

Chárova 16. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Stone, 2. M. Zibanejad, 3. C. Anderson (všetci OTT)

Článok pokračuje pod reklamou

Gáborík skóroval v nájazdoch, ale Kings podľahli Blues

Slovenský krídelník Marián Gáborík bol jediným úspešným exekútorom Los Angeles v nájazdovej lotérii, čo nestačilo na domáci triumf. Jonathana Quicka totiž prekonali Alex Steen a Troy Brouwer, ktorý v siedmej sérii samostatných nájazdov rozhodol o výhre St. Louis 2:1. Brian Elliott prispel k ukončeniu päťzápasovej série prehier 26 zákrokmi a šiestimi chytenými nájazdmi. Gáborík ten svoj premenil v tretej sérii, počas 16 minút a 19 sekúnd v akcii ohrozil brankára hostí tromi strelami. Z jeho spoluhráčov skóroval v riadnej hracej dobe iba Anže Kopitar, ktorý potom neuspel hneď v prvom nájazde. Quick čelil počas 65 minút hry len 16 strelám, z ktorých ho prekonal Alex Pietrangelo. Kings prehrali druhý zápas z posledných ôsmich.

Gáboríkov samostatný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. Parayko (STL), 2. A. Kopitar (LAK), 3. T. Brouwer (STL)

Halák neuspel proti Flyers, Mason vychytal čisté konto

Philadelphia po trojzápasovej sérii prehier vyhrala tretí duel po sebe, keď na domácom ľade porazila hráčov New Yorku Islanders pomerom 4:0. Svoje tretie čisté konto v sezóne vychytal Steve Mason, ktorý čelil 20 strelám. Slovenský brankár Jaroslav Halák v druhom zápase po zranení opäť neuspel, keď tentokrát inkasoval štyri góly z 31 striel. V druhej tretine ho prekonali Michael Raffl a Jevgenij Medvedev, v tretej Matt Read a Sean Couturier. Raffl a Couturier pridali aj po asistencii, Read ich zaregistroval dokonca dve. Bol to jeho siedmy trojbodový zápas v NHL a tretí proti Islanders. Tí prehrali tretí zápas z ostatných štyroch a po prvýkrát v sezóne hrali bez obrancu Travisa Hamonica (dolná časť tela).

Hviezdy duelu: 1. M. Read, 2. S. Mason, 3. J. Medvedev (všetci PHI)

Ovečkin doviedol Capitals k výhre nad Rangers

V Madison Square Garden sa Alexander Ovečkin významne priblížil k 500-gólovej hranici, keď presilovkovým gólom na konci prvej tretiny otvoril skóre zápasu a gólom v druhej minúte predĺženia ho uzavrel. Na konte tak má už 499 gólov. Washington aj vďaka nemu porazil New York Rangers 4:3, hoci v poslednej minúte tretej tretiny prehrával 2:3. Pre tím z hlavného mesta USA išlo o tretiu výhru v sérii. Dvojbodový Justin Williams a Nicklas Bäckström sa postarali o zvyšné dva góly, Nate Schmidt na dva prihrával. Braden Holtby zastavil 23 striel a tesne pred víťazným gólom urobil v spolupráci so Schmidtom kľúčový zákrok pri šanci Dereka Stepana. Prekonali ho Oscar Lindberg, dvojbodový Kevin Hayes a Viktor Stalberg. Ryan McDonagh nazbieral dve asistencie a Henrik Lundqvist urobil 27 zákrokov. Tretí gól inkasoval z hokejky Bäckströma 5,6 sekundy pred koncom tretej tretiny.

Ovečkinovo víťazné sólo:

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. N. Bäckström (WSH), 3. R. McDonagh (NYR)

San Jose deklasovalo Toronto, Jones vychytal shutout

Martin Jones zastavil všetkých 28 striel Toronta, ktoré utrpelo na ľade San Jose hanebnú porážku 0:7. Vychytal svoje štvrté čisté konto v sezóne a 11. v kariére, ktorým pomohol ukončiť sériu dvoch prehier. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil po bezgólovej prvej tetine Brent Burns v úvode druhej časti hry. Do druhej prestávky sa k nemu na listine strelcov pridali Matt Nieto (oslabenie), dvojbodový Joe Pavelski a trojbodový Tomáš Hertl. Ten v tretej tretine uzavrel skóre svojím druhým gólom v zápase a pridal aj asistenciu. Skórovali aj Melker Karlsson a Joonas Donskoi, kým Joe Thornton, Tommy Wingels, Justin Braun a Marc-Edouard Vlasic dvakrát asistovali. Všetky góly inkasoval Jonatnan Bernier z 31 striel. Maple Leafs prehrali druhý duel po sebe a už desiaty z ostatných 11 v SAP Center, kde nezvíťazili od 11. januára 2011. Výsledkom 7:0 Sharks vyrovnali najvyššiu výhru v tejto sezóne NHL. Nebol pri nej obranca Martin Marinčin, ktorý sledoval zápas z tribúny ako zdravý náhradník.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones, 2. T. Hertl, 3. B. Burns (všetci SJS)

Nováčik Domingue vynuloval Nashville

Louis Domingue chytil všetkých 26 striel Nashville a doviedol Arizonu k domácej výhre 4:0, ktorá bola pre tím z Glendale treťou v sérii. Rozhodol o nej v druhej tretine v presilovej hre dvojbodový Antoine Vermette svojím 200. gólom v NHL. Tobias Rieder strelil dva góly, ten druhý do odkrytej brány a na jeden prihral. Bodku za zápasom dal 16 sekúnd pred koncom duelu Anthony Duclair, ktorý už v tretej minúte nepremenil trestné strieľanie. Carter Hutton sa prezentoval 25 zákrokmi pri tretej prehre Predators po sebe a piatej z posledných šiestich zápasov. V dueloch hraných deň po predchádzajúcich si zhoršili sezónnu bilanciu na 0-5-1 a prehrali aj druhý zápas s novou posilou, útočníkom Ryanom Johansenom. Coyotes bodovali v piatom dueli po sebe, v ktorom ukončili šesťzápasovú sériu prehier proti Nashville. Vyhrali 11 z 19 domácich duelov sezóny, čím vyrovnali zápis z uplynulého ročníka. Domingue, ktorý sa stal druhou hviezdou večera, vychytal svoje druhé čisté konto v NHL.

Vermettov 200. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. L. Domingue, 2. T. Rieder, 3. A. Vermette (všetci ARI)

Hurricanes opäť porazili Blue Jackets

Columbus na domácom ľade zmazal trojgólovú stratu, ale obrat nedokázal zavŕšiť. Z výhry 4:3 po predĺžení mala radosť Carolina, o ktorej triumfe rozhodol Jordan Staal. Andrej Nestrašil, Kris Versteeg a John-Michael Liles vybudovali trojgólový náskok Hurricanes, no Cam Atkinson, Alexander Wennberg a Josh Anderson ho zmazali. Anderson zaistil Blue Jackets bod svojím prvým gólom v NHL. Cam Ward urobil 21 zákrokov, Joonas Korpisalo o päť viac. Tímy sa stretli po druhýkrát v priebehu dvoch dní a oba zápasy vyhrala Carolina.

Hviezdy duelu: 1. J. Staal (CAR), 2. J. Anderson (CBJ), 3. J. Liles (CAR)

Dallas opäť prehral, Benn vedie poradie strelcov NHL

Jamie Benn strelil svoj 25. gól v sezóne, s ktorým sa osamostatnil na čele ligového poradia strelcov, ale veľkú radosť z neho ako kapitán Dallasu nemohol mať. Skóroval totiž v presilovej hre za stavu 0:2 a jeho tím nakoniec podľahol doma Minnesote pomerom 1:2. Bola to už štvrtá prehral lídra Západnej konferencie z ostatných piatich zápasov, ktorej nezabránil ani Antti Niemi 23 zákrokmi. Oba góly inkasoval v druhej tretine. V jej úvode otvoril skóre Ryan Carter a v 12. minúte rozhodol o druhej výhre Wild v posledných troch zápasoch Thomas Vanek. Ten strelil iný gól ako do prázdnej brány po 11 dueloch. Stars mohli v prvej tretine viesť 1:0, ale gól Johna Klingberga rozhodcovia po posúdení videom neuznali pre bránenie brankárovi Devanovi Dubnykovi v hre. Ten predviedol 34 zákrokov ako prvá hviezda duelu a tretia celého večera.

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. A. Niemi (DAL), 3. R. Suter (MIN)

Fleury doviedol Penguins k výhre nad Canadiens

Pittsburgh strelil tri góly v troch rôznych situáciách, aby porazil Montreal 3:1. Prvou hviezdou sa však stál brankár Marc-Andre Fleury, ktorého z 34 striel dokázal prekonať len P. K. Subban. Víťazný gól mal na svedomí Bryan Rust, pre ktorého to bol prvý gól v sezóne a druhý v kariére. Padol pri hre piatich proti piatim. Pred ním počas presilovky skóroval Patric Hörnqvist a po ňom dal bodku za zápasom Eric Fehr, ktorý dostal puk do prázdnej brány počas oslabenia. Mike Condon inkasoval dva góly z 31 striel. Penguins majú po päťzápasovej sérii prehier bilanciu 5-2-2, Canadiens po šesťzápasovej sérii prehier vyhrali dva zápasy z piatich.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury (PIT), 2. M. Condon (MTL), 3. P. Subban (MTL)

Kučerov rozhodol v predĺžení o triumfe Tampy Bay

Nikita Kučerov skóroval vo štvrtej minúte predĺženia, čím rozhodol o víťazstve Tampy Bay 3:2 na ľade Vancouveru. V zápase zaznamenal aj asistenciu, a to pri otváracom góle Alexa Killorna. Zvyšný gól vsietil Valtteri Filppula, Anton Stralman s Vladimirom Namestnikovom dvakrát asistovali. Andrej Vasilevskij urobil pri svojom prvom štarte od 2. januára 21 zákrokov. Prekonali ho Sven Baertschi v presilovej hre a dvojbodový Bo Horvat, ktorý v 58. minúte duelu vynútil predĺženie. Jacob Markström čelil 35 strelám Lightning, ktorí vyhrali tretí zápas z posledných štyroch a zlepšili si bilanciu na štvorzápasovom tripe na 2-1-0. Canucks majú bilanciu 3-2-1 po šiestich zo siedmich duelov domácej série.

Hviezdy duelu: 1. B. Horvat (VAN), 2. N. Kučerov, 3. V: Filppula (obaja TBL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 27/31 (87,1 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 21:37 0 1 1 0 0 0 2
M. Gáborík (LAK) 16:19 0 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies