Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar skóroval, Chára asistoval, Florida prehrala po mesiaci

V štyroch pondelkových zápasoch NHL sa predstavil rovnaký počet Slovákov. Dvaja z nich bodovali i vyhrali. Zdeno Chára asistoval, kým Tomáš Tatar skóroval. Vancouver ukončil dlhú víťaznú sériu Floridy.

Hviezdy večera:
1. Anže Kopitar (LAK): 1 gól, 3 asistencie
2. Daniel Sedin (VAN): 2 góly (vrátane víťazného)
3. Brent Burns (SJS): 1 gól, 1 asistencia

Tatar skóroval, no Kings ukončili Detroitu víťaznú sériu

Až traja zo štyroch slovenských hráčov v akcii sa stretli v zápase Los Angeles proti Detroitu. Z trojice útočníkov bol po ňom spokojnejší domáci Marián Gáborík, ktorý sa tešil z výhry Kings 4:2. Počas 12 minút a 42 sekúnd na ľade si však pripísal na konto iba mínusový bod. Nebodoval ani Tomáš Jurčo z Detroitu, ktorý počas necelých desiatich minút stihol vyslať na súperovu bránu jednu strelu. Najviac zápas vyšiel Tomášovi Tatarovi, ktorý odohral 17 minút a 40 sekúnd a skóroval v druhom dueli po sebe. V 16. minúte prvej tretiny usmernil za Jonathana Quicka strelu Darrena Helma a zaznamenal svoj 14. gól v sezóne. Pridal k nemu plusový bod, strelu, bodyček, blok a dve trestné minúty za podrazenie Drewa Doughtyho. Ten prihrával v úvode tretej tretiny na víťazný gól Aleca Martineza v presilovej hre. V druhej tretine vyrovnával stav duelu na 2:2 štvorbodový Anže Kopitar, ktorý mal prsty vo všetkých góloch Los Angeles. Skóre zápasu otvoril Tyler Toffoli, Dwight King upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Doughty s Milanom Lucicom dvakrát asistovali a Quick predviedol 25 zákrokov. Prekonal ho aj Alexej Marčenko, ktorý strelil svoj prvý gól v ročníku. Helm nazbieral dve prihrávky a Jimmy Howard kryl pri svojom prvom štarte od 29. decembra 27 striel. Red Wings napriek tomu ukončili štvorzápasovú víťaznú sériu a prehrali prvý zápas na ich aktuálnom šesťzápasovom tripe (4-1-0). Nepomohol im ani návrat obrancu Kylea Quinceyho do akcie. Kings vyhrali sedem z posledných deviatich duelov.

Tatarov 14. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. M. Lucic (obaja LAK), 3. D. Helm (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Chára opäť asistoval, ale Boston prehral v Madison Square Garden

Slovenský obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára bodoval v treťom zápase po sebe, ale jeho tím prehral na ľade New Yorku Rangers 1:2. Trenčiansky rodák založil v polovici druhej tretiny útočnú akciu, z ktorej Jimmy Hayes strelil jediný gól Bruins v dueli. Chára v ňom odohral 25 minút a 13 sekúnd ako najvyťaženejší hráč tímu. Na konto si okrem 17. prihrávky v ročníku pripísal aj plusový bod, dve strely a dva bodyčeky. Nikto ďalší však Henrika Lundqvista z 33 striel už neprekonal, a tak sa Rangers tešili z druhej výhry v posledných troch domácich dueloch. Rozhodol o nej Jesper Fast, ktorý v 59. minúte usmernil za chrbát Tuukku Raska strelu Keitha Yandlea. Vyrovnávajúci gól vsietil v úvode tretej tretiny Derick Brassard. Rask inak kryl 28 striel, ale ani on nezabránil druhej prehre Bostonu po sebe na aktuálnom päťzápasovom tripe. „Musíme sa naučiť vyhrávať tesné zápasy a vynútiť v nich aspoň predĺženie. Dnes sme potrebovali trochu viac snahy, ktorú sme však nemali. Mali sme nejaké gólové šance, ale nevyužili sme ich. Niekedy sa vám darí, inokedy nie. Musíme sa pokúsiť o zlepšenie v týchto oblastiach,“ zhodnotil duel tréner Claude Julien pre AP. Newyorský tím vyhral po prvý raz v sezóne zápas, v ktorom prehrával po dvoch tretinách (1-11-2). Prišiel však o obrancu Dana Girardiho, ktorého v druhej tretine zasiahla do ruky strela.

Chárova 17. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Fast, 2. M. Zuccarello (obaja NYR), 3. J. Hayes (BOS)

San Jose uspelo v prestrelke na ľade Calgary

Calgary dohnalo v domácom zápase proti San Jose stratu 0:2 i 1:3, ale nakoniec podľahlo San Jose pomerom 4:5. Rozdielový gól strelil v polovici tretej tretiny Joel Ward. Nerozhodný stav 3:3 prelomil v presilovej hre dvojbodový Brent Burns, gól a asistenciu si pripísal aj Joe Thornton. Na listine strelcov ich doplnili Joonas Donskoi a Logan Couture, kým Martin Jones prispel k druhej výhre po sebe 31 zákrokmi. Sharks vyhrali na ľadoch súperov v tejto sezóne už 14-krát, lepší je v celej lige iba Washington (16). Hráči Flames využili tri presilovky, ale ani to im nepomohlo odvrátiť štvrtú prehru v ostatných piatich domácich zápasoch. Sean Monahan znižoval stav duelu na 1:2, Dennis Wideman so Samom Bennettom vyrovnávali na 3:3 dvoma presilovkovými gólmi v priebehu 15 sekúnd. Výsledok skorigoval tiež v presilovke dvojbodový Michael Ferland. Johnny Gaudreau a Mikael Backlund dvakrát asistovali, Karri Rämö inkasoval päťkrát len z 18 striel súpera.

Dva presilovkové góly Calgary v priebehu 15 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. B. Burns (SJS), 2. M. Ferland, 3. S. Bennett (obaja CGY)

Vancouver ukončil rekordnú víťaznú sériu Floridy

Florida viedla vo Vancouveri po prvej tretine 2:0, ale svoju sériu bez prehry nenatiahla na 13 zápasov. Vancouver totiž otočil skóre a tešil sa z triumfu 3:2. Hrdinom duelu bol Daniel Sedin, ktorý strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre z tretej minúty predĺženia. Ten bol jeho 346. v kariére, čím vyrovnal klubový rekord Markusa Näslunda. Na oba mu prihral brat Henrik Sedin, nadstavený čas vynútil v 58. minúte Jake Virtanen. Jacob Markström pomohol s 26 zákrokmi ukončiť sedemzápasovú sériu domácich zápasov víťazstvom. Canucks počas nej zaznamenali bilanciu 4-2-1. Jussi Jokinen a Jonathan Huberdeau posielali Panthers do vedenia, ale ani 27 zákrokov Roberta Luonga proti jeho bývalému tímu im na predĺženie víťaznej série nestačilo. Aj v 13. dueli po sebe však získali aspoň bod za remízu v riadnej hracej dobe, čím stanovili nový klubový rekord. Predošlým bola 12-zápasová bodová šnúra (8-0-4) z roku 1996. V prvom neúspešnom zápase od 12. decembra im pre zranenie chýbal obranca Aaron Ekblad.

Hviezdy duelu: 1. D. Sedin (VAN), 2. J. Huberdeau (FLA), 3. J. Virtanen (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 25:13 0 1 1 +1 0 2 2
M. Gáborík (LAK) 12:42 0 0 0 -1 0 0 0
T. Tatar (DET) 17:40 1 0 1 +1 2 1 1
T. Jurčo (DET) 9:50 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies