Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára rozhodol o výhre, Pánik uspel v Toronte

V šiestich piatkových zápasoch sa toho udialo veľa. Videli sme dokonca aj dva hetriky, ktoré zaknihovali Patrick Kane a Vladislav Namestnikov. Richard Pánik uspel pri návrate do Toronta a Zdeno Chára strelil víťazný gól.

Hviezdy večera:
1. Patrick Kane (CHI): 3 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
2. Vladislav Namestnikov (TBL): 3 góly (vrátane víťazného)
3. Connor Hellebuyck (WPG): 24/24 (čisté konto)

Chárov gól rozhodol o výhre nad Sabres

Po vyhranom vhadzovaní v útočnom pásme sa k puku dostal Zdeno Chára a ten jednoduchou strelou zápästím prekonal Robina Lehnera a rozhodol o výhre Bostonu 4:1 nad Buffalom, ktoré vyhralo predošlé dva zápasy po sebe. Bol to jeho šiesty gól v sezóne. Súboj švédskych brankárov vyhral Jonas Gustavsson, ktorý pomohol k ukončeniu trojzápasovej série prehier 33 zákrokmi. Prekonal ho David Legwand, ktorý v 15. minúte otvoril skóre zápasu. Potom už kapituloval len Lehner, ktorý zažil svoj prvý štart od otváracieho duelu, keď utrpel zranenie členka. „Je ťažké prehrať, ale myslím, že pre mňa osobne bolo v zápase veľa pozitív. Bol som nadšený, že som späť,“ poznamenal pre CP. Z 30 striel ho okrem Cháru prekonali aj Matt Beleskey a Ryan Spooner, ktorý si z duelu odniesol aj dve prihrávky. Poistku pridal strelou do prázdnej brány Brett Connolly. Chára odohral 24 a štvrť minút a pripísal si aj plusový bod, dve strely, dva bodyčeky a dve trestné minúty. Buffalo okrem bodov prišlo aj o útočníka Zemgusa Girgensonsa, ktorý pri kolízii s Kevanom Millerom v prvej tretine utrpel zranenie hornej časti tela.

Chárov 6. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. R. Spooner, 2. M. Beleskey, 3. J. Gustavsson (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Pánik sa tešil z výhry v Toronte. Kane strelil hetrik

Richard Pánik sa mohol tešiť. Pri návrate do Toronta síce nebodoval, ale aspoň bol na víťaznej strane. Chicago jeho bývalý tím porazilo hladko 4:1 a opäť boli všetci v tieni druhého útoku Blackhawks. Patrick Kane mal prsty vo všetkých štyroch góloch – strelou do prázdnej brány spečatil svoj hetrik a pridal aj prihrávku na gól trojbodového Artema Panarina. Brent Seabrook zaznamenal dve asistencie a Scott Darling pomohol natiahnuť víťaznú sériu na 10 zápasov 28 zákrokmi. Už len jednu výhru potrebuje obhajca titulu, aby vyrovnal svoju rekordnú víťaznú sériu z roku 2013. Čestný úspech Maple Leafs zaznamenal Morgan Rielly, kým James Reimer urobil 25 zákrokov. Domáci tím prehral štvrtý zápas po sebe. Videli sme v ňom troch Slovákov a ani jeden z nich nebodoval. Pánik odohral osem minút s mínusovým bodom a dvoma strelami, Marián Hossa 20 a pol minúty so štyrmi streleckými pokusmi. V drese „javorových listov“ nechýbal obranca Martin Marinčin, ktorý odohral 14 minút a prezentoval sa jednou strelou, jedným bodyčekom a hákovaním.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane, 2. A. Panarin, 3. B. Seabrook (všetci CHI)

Markström, Horvat doviedli Canucks k výhre nad Hurricanes

Počas avizovaného vylúčenia vo štvrtej minúte predĺženia strelil Bo Horvat svoj druhý gól v zápase, aby rozhodol o víťazstve Vancouveru 3:2 nad Carolinou. Po 27-zápasových streleckých suchotách to bol jeho šiesty gól v ostatných šiestich dueloch. „Pred troma týždňami som si ani nemyslel, že v tejto sezóne ešte skórujem. Toto veľmi pomáha mojej sebadôvere,“ priznal pre AP mladík, ktorý „hurikánom“ strelil dva góly aj 6. januára. Okrem neho sa v piatok presadil aj Linden Vey, kým Jacob Markström zastavil 38 striel. Proti rozbehnutým Hurricanes to nemal ľahké. Prekonať ho však dokázali len Kris Versteeg a John-Michael Liles. Cam Ward opustil duel s 19 zákrokmi a jeho tím prišiel o štvorzápasovú sériu výhier. V posledných 12 dueloch má Carolina bilanciu 7-2-3. „Som rád, že sme získali aspoň bod. Posledných 40 minút sme boli skutočne dobrí,“ poznamenal tréner Hurricanes Bill Peters.

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. B. Horvat (VAN), 3. K. Versteeg (CAR)

Namestnikov pomohol hetrikom k výhre Lightning nad Penguins

Vladislav Namestnikov dorazil do brány strelu Nikitu Kučerova a v tretej minúte predĺženia spečatil svoj prvý hetrik v NHL i výhru Tampy Bay 5:4 nad Pittsburghom. Valtteri Filppula zaznamenal gól a dve asistencie, Anton Stralman efektným spôsobom vyrovnal stav na 4:4 a Lightning vyhrali štvrtý zápas po sebe. Andrej Vasilevskij zneškodnil 36 striel, kým Marc-Andre Fleury rovných 20. Z jeho spoluhráčov skórovali Chris Kunitz, Kris Letang, Trevor Daley a Patric Hörnqvist, ktorý pridal aj dve asistencie. Penguins, ktorí uzavreli trip s bilanciou 1-1-2, v zápase prehrávali 0:1 a 1:3. „Bolo pekné, že sme sa dostali späť do zápasu a dokonca ujali vedenia. Nebol som spokojný, že som inkasoval ten štvrtý gól, no máme aspoň bod. Musíme však začať zápasy aj vyhrávať,“ povedal Fleury pre CP.

Hviezdy duelu: 1. V. Namestnikov (TBL), 2. V. Filppula (TBL), 3. P. Hörnqvist (PIT)

Duel brankárov v St. Paul rozhodol Wheeler

Bryan Little získal puk a Blake Wheeler skóroval vo štvrtej minúte prvej tretiny z rýchleho protiútoku, aby rozhodol o futbalovom víťazstve Winnipegu 1:0 nad Minnesotou. V St. Paul dominovali obaja brankári. Connor Helleybuck, ktorý štartoval v druhom zápase v priebehu dvoch dní, urobil pri svojom druhom čistom konte v NHL 24 zákrokov. Devan Dubnyk opustil duel s 25 zásahmi. Wild nestrelili ani jeden gól po prvýkrát v sezóne, a tak v celej lige nebol vynulovaný už iba Detroit. Kým Jets vyhrali druhý zápas po sebe, Minnesota prehrala ostatné tri.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. B. Wheeler (WPG), 3. D. Dubnyk (MIN)

Ducks porazili Stars vďaka štyrom gólom z prvej tretiny

Anaheim, ktorý v NHL strieľa najmenej gólov, skóroval štyrikrát v prvej tretine a vďaka tomu porazil Dallas 4:2. V najofenzívnejšej tretine sezóny Ducks sa z gólov tešili Jakob Silfverberg, Sami Vatanen, Hampus Lindholm a Corey Perry. Frederik Andersen pomohol ku zlepšeniu bilancie v aktuálnej sérii domácich zápasov na 4-2-0 s 22 zákrokmi. Prekonali ho Mattias Janmark a Jamie Benn. Kari Lehtonen opustil duel s 31 zákrokmi. Stars v tomto mesiaci prehrali piaty zápas zo šiestich a klesli na druhé miesto Centrálnej divízie za Chicago. Patrik Sharp nebodoval prvýkrát po 12 zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. J. Silfverberg, 2. H. Lindholm, 3. S. Vatanen (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 24:15 1 0 1 +1 2 2 2
M. Marinčin (TOR) 14:07 0 0 0 0 2 1 1
M. Hossa (CHI) 20:21 0 0 0 0 0 4 0
R. Pánik (CHI) 08:01 0 0 0 -1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies