Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik skóroval, Hossa bol hviezdou zápasu

V siedmich nedeľných zápasoch NHL bodovala zo šiestich Slovákov v akcii len dvojica útočníkov Chicaga. Richard Pánik strelil prvý gól v novom tíme, kým Marián Hossa nazbieral tri body a stal sa hviezdou zápasu. Jaroslav Halák prehral po nájazdoch.

Hviezdy večera:
1. Ryan Miller (VAN): 47/48 (97,9% úspešnosť zákrokov)
2. Justin Williams (WSH): 3 góly (vrátane víťazného)
3. Jonathan Toews (CHI): 2 góly (vrátane víťazného)

Pánik skóroval premiérovo, Hossa trojbodový pri výhre Chicaga

Chicago pokračuje v spanilej jazde a v nedeľu k nej prispeli obaja slovenskí útočníci v jeho zostave. Richard Pánik využil presnú prihrávku Erika Gustafssona a strelou bez prípravy z pravého kruhu si otvoril strelecký účet v drese Blackhawks. Bol to tiež jeho prvý gól v sezóne. Jeho starší krajan Marián Hossa prihrával na oba góly kapitána Jonathana Toewsa, vrátane víťazného, a v závere sám spečatil triumf 5:2 nad Montrealom strelou do prázdnej brány. Bol vyhlásený za tretiu hviezdu duelu, v ktorom si obhajca titulu vyrovnal klubový rekord s 11 výhrami v sérii. Naposledy to dokázal v majstrovskej sezóne 2012/13. Gólom k nej prispel aj dvojbodový Patrick Kane, Andrew Shaw dvakrát asistoval a Corey Crawford predviedol pri svojej ôsmej výhre v sérii 27 zákrokov. Zlepšil si kariérnu bilanciu proti Canadiens na 5-0-2. Prekonali ho iba Lars Eller a Max Pacioretty v presilovej hre. Ben Scrivens prehral aj svoj tretí štart v drese Montrealu, keď inkasoval štyrikrát z 32 striel. Pánik ho strelecky ohrozil raz a počas deviatich minút v akcii si pripísal aj plusový bod. Hossa ich nazbieral dva, urobil jeden bodyček a na Scrivensa vyslal dve strely počas 18 minút na ľade. Canadiens si natiahli sériu prehier na štyri zápasy a v posledných desiatich dueloch majú bilanciu 3-6-1. Chicago si vylepšilo sezónnu bilanciu v dueloch, v ktorých strelilo prvý gól, na 28-3-2.

Pánikov prvý gól v drese Chicaga:

Hossov ôsmy gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Toews, 2. P. Kane, 3. M. Hossa (všetci CHI)

Halák vychytal Islanders aspoň bod, Henrik Sedin sa zranil

Jaroslav Halák zastavil 25 z 26 striel Vancouveru počas 65 minút hry, ale iba jeden z dvoch nájazdov. V druhej sérii proti nemu uspel Radim Vrbata a rozhodol o víťazstve hostí 2:1 nad New Yorkom Islanders. V riadnej hracej dobe ho prekonal Ben Hutton, ktorý v polovici druhej tretiny otváral skóre zápasu svojím prvým gólom v NHL. Potreboval naň 39 duelov. O vyrovnanie sa postaral Ryan Strome, ktorý poslal zápas do predĺženia 51 sekúnd pred koncom. Pokazil tak čisté konto Ryanovi Millerovi, ktorý sa prezentoval 47 zákrokmi. V tretej tretine čelil 22 strelám. Neprekonal ho už ani jeden z troch strelcov v nájazdoch, a tak doviedol Canucks k druhej výhre po sebe na aktuálnom tripe. Zatienilo ju však zranenie Henrika Sedina, ktorý opustil zápas v prvej tretine po bodyčeku Michaila Grabovského. Ten bol zaň vylúčený do konca duelu. Islanders ukončili sériu dvoch triumfov.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller, 2. B. Hutton (obaja VAN), 3. R. Strome (NYI)

Flyers uspeli v Detroite po nájazdoch, Jurčo dostal lakťom do tváre

Súboj tímov, ktorým sa v ostatnej dobe darí, vyhrala Philadelphia. Tá zvíťazila na ľade Detroitu 2:1 a pripísala si piaty triumf v posledných šiestich dueloch. V tretej sérii samostatných nájazdov o ňom rozhodol Jakub Voráček, ktorý v tretej tretine prihrával na vyrovnávajúci gól Claudea Girouxa. Ten tiež premenil svoj nájazd. Ako jediný bol z domácich hráčov úspešný Pavel Daciuk, ktorý asistoval pri otváracom góle Niklasa Kronwalla. Michal Neuvirth pomohol k výhre 29 zákrokmi a dvoma chytenými nájazdmi. Tomáš Tatar ho počas 17 a pol minúty v akcii ohrozil štyrmi strelami, Tomáš Jurčo počas siedmich minút jedinou. Už v tretej minúte zápasu ho však center Ryan White udrel lakťom do tváre, za čo dostal trest do konca duelu. Jurčo v ňom rozdal dva bodyčeky, Tatar jeden a zaznamenal aj plusový bod. Ich spoluhráč Peter Mrázek kryl 30 striel. Red Wings majú napriek prehre v posledných siedmich zápasoch bilanciu 5-1-1. Flyers na ich ľade uspeli len po tretí raz od sezóny 1989/90 (3-17).

Hviezdy duelu: 1. M. Neuvirth (PHI), 2. P. Daciuk (DET), 3. C. Giroux (PHI)

Kings zdolali v kalifornskom derby Anaheim

Anže Kopitar potvrdil, že si zaslúžil novú lukratívnu zmluvu, keď v závere druhej tretiny rozhodol o výhre Los Angeles 3:2 nad štátnym rivalom z Anaheimu. Slovinský center v zápase aj asistoval, a tak nazbieral 20 bodov v posledných 15 dueloch. Skóre otvoril Vincent Lecavalier v presilovej hre, do vedenia 2:1 posielal Kings Tyler Toffoli. Jonathan Quick predviedol 30 zákrokov, prekonali ho dvaja hráči. Rickard Rakell si deviatym gólom v sezóne vyrovnal osobné maximum, David Perron skóroval hneď v prvom dueli po výmene z Pittsburghu. John Gibson opustil zápas s 23 zákrokmi. Slovenský krídelník Marián Gáborík na neho vystrelil trikrát, pričom odohral 13 a pol minúty. Na konto mu pribudol aj mínusový bod. Ducks, ktorí ukončili sériu dvoch výhier, mohli zápas v tretej tretine vyrovnať. Gól Andrewa Cogliana však neplatil pre úmyselné kopnutie puku.

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. R. Rakell, 3. D. Perron (obaja ANA)

Fleury vynuloval Hurricanes, Crosby dvojgólový

Pittsburgh sa otriasol z neúspešného tripu a návrat domov oslávil hladkým víťazstvom 5:0 nad Carolinou. Všetkých jej 22 striel zastavil Marc-Andre Fleury, ktorý vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne a 41. v kariére. Prvý a zároveň víťazný gól strelil mladý obranca Olli Määttä, ktorý bodoval v treťom zápase po sebe. Nadviazali na neho Connor Sheary, dvojgólový Sidney Crosby (prvý gól v presilovej hre) a Trevor Daley, ktorý odohral svoj 800. zápas v NHL. Jevgenij Malkin, Phil Kessel aj Patric Hörnqvist nazbierali po dve asistencie a Penguins ukončili sériu dvoch prehier. Hurricanes, naopak, prehrali druhýkrát po štvorzápasovej víťaznej šnúre a ukončili si päťzápasovú bodovú sériu. V ich bráne stál Eddie Läck, ktorý inkasoval všetky góly z 32 striel. Crosby ukončil štvorzápasové strelecké suchoty a v ostatných troch dueloch si pripísal päť bodov. Jeho spoluhráč David Warsofsky musel zápas predčasne opustiť v tretej tretine po kolízii s rozhodcom.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. M.-A. Fleury, 3. O. Määttä (všetci PIT)

Williamsov prvý hetrik po desiatich rokoch rozhodol o výhre Capitals

Justin Williams sa načakal na svoj druhý hetrik v NHL. Ten prvý zaznamenal ešte 16. októbra 2006 v drese Caroliny. Druhým však rozhodol o víťazstve Washingtonu 5:2 nad New Yorkom Rangers, ktoré bolo pre tím z hlavného mesta USA už 12. na domácom ľade v sérii. Okrem rozdielového gólu na 3:1 v druhej tretine pridal strelil ďalšie dva v tej záverečnej. Hetrik zavŕšil strelou do prázdnej brány. Prvé dva góly Capitals vsietili Alex Ovečkin a Marcus Johansson v presilových hrách. Andre Burakovsky nazbieral dve asistencie, Jevgenij Kuznecov tri. Braden Holtby kryl 20 z 22 striel predtým, ako v závere druhej tretiny opustil bránu pre akútnu dehydratáciu. Nahradil ho v nej Philipp Grubauer, ktorý chytil zvyšných jedenásť striel. O oba góly Rangers sa postaral Chris Kreider, Antti Raanta čelil 23 strelám. Newyorský tím nevyhral dva zápasy po sebe od 23. novembra.

Hviezdy duelu: 1. J. Williams (WSH), 2. Ch. Kreider (NYR), 3. T. Chorney (WSH)

Tampa vyhrala floridské derby a predĺžila si víťaznú sériu

Florida prehrala aj tretí zápas po rekordnej víťaznej sérii, keď podľahla na ľade štátneho rivala z Tampe Bay 1:3. O piatej výhre Lightning po sebe rozhodol Andrej Šustr v závere druhej tretiny svojím druhým gólom v sezóne. Zvyšné dva presné zásahy zaznamenal Nikita Kučerov, ktorý otváral skóre a neskôr ho aj uzavrel strelou do prázdnej brány. Bena Bishopa z 27 striel prekonal iba Nick Bjugstad, ktorý strelil svoj prvý gól od 21. novembra. Celý december však vynechal pre zranenie. Roberto Luongo sa prezentoval 29 zákrokmi. Panthers nevyužili v zápase ani jednu z piatich presilových hier a ukončili šesťzápasový trip s bilanciou 3-2-1.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. B. Bishop, 3. A. Šustr (všetci TBL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 25/26 (96,2 %) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 17:23 0 0 0 +1 0 4 1
T. Jurčo (DET) 7:14 0 0 0 0 0 1 2
R. Pánik (CHI) 9:09 1 0 1 +1 0 1 0
M. Hossa (CHI) 18:01 1 2 3 +2 0 2 1
M. Gáborík (LAK) 13:35 0 0 0 -1 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies