Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Pánik rozhodol o rekordnej výhre Chicaga

V ôsmich utorkových zápasoch NHL sa predstavili šiesti Slováci, z ktorých bodoval iba jeden. Richard Pánik strelil víťazný gól Chicaga pri rekordnej, 12. výhre v sérii. Z triumfov sa tešili aj Marián Hossa, Zdeno Chára, Martin Marinčin a Marián Gáborík.

Hviezdy večera:
1. Jevgenij Kuznecov (WSH): 4 asistencie
2. Corey Crawford (CHI): 38/39 (97,4% úspešnosť zákrokov)
3. Tuukka Rask (BOS): 38/39 (97,4% úspešnosť zákrokov)

Pánik rozhodol o rekordnom víťazstve obhajcu titulu

Richard Pánik odohral iba osem minút, ale opäť ich využil na strelenie gólu. V 23. minúte prekonal Pekku Rinneho strelou zápästím z pravého kruhu a zvýšil vedenie Chicaga nad Nashville na 2:0. Jeho druhý gól v sezóne i v drese Blackhawks bol nakoniec rozdielový pri výhre 4:1. Tá bola pre obhajcu titulu 12. v sérii, čím prekonal svoj klubový rekord zo sezóny 2012/13. Chuť porážky nepocítil od 27. novembra. Skóre duelu otvoril v prvej tretine Artem Anisimov. Po Pánikovi sa presadili ešte dvojbodový Patrick Kane a Andrew Desjardins, ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Kane strelil svoj 30. gól v ročníku a vyrovnal si osobné maximum z 82 zápasov sezóny 2009/10. Artem Panarin dvakrát asistoval a Corey Crawford predviedol pri svojom deviatom triumfe po sebe 38 zákrokov. Prekonal ho iba Ryan Ellis 25 sekúnd po Pánikovom góle. Slovenský útočník vyslal na Rinneho dve z 26 striel Chicaga. Fínsky brankár inkasoval tri a viac gólov v ôsmich z jeho posledných deviatich štartov. Predators prehrali šiesty zápas z ostatných siedmich. Marián Hossa v ňom odohral 16 minút a 12 sekúnd bez bodového zisku.

Pánikov druhý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin, 2. P. Kane (obaja CHI), 3. R. Ellis (NSH)

Článok pokračuje pod reklamou

Boston predĺžil Montrealu sériu bez výhry

Boston hral síce opäť bez Davida Krejčího, ale privítal späť v zostave Davida Pastrňáka. Ten v 17. minúte druhej tretiny prihrával na víťazný gól Patriceovi Bergeronovi a v 13. minúte tretej tretiny zvyšoval vedenie Bruins na 3:1. K víťazstvu 4:1 na ľade Montrealu prispeli gólmi aj Max Talbot a Brad Marchand, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Tuukka Rask zastavil pri treťom triumfe Bostonu v sérii 38 striel. Ako jediný ho prekonal Mark Barberio, ktorý vyrovnával stav na 1:1 svojím prvým gólom v drese Canadiens. Bol to zároveň jeho prvý presný zásah od 29. januára 2015, po 38 zápasoch. Mike Condon čelil 23 strelám, dve boli z hokejky obrancu a kapitána Bruins Zdena Cháru. Trenčiansky rodák bol s časom 23:24 najvyťaženejším hráčom tímu. Na konto si pripísal aj štyri bodyčeky a päť zblokovaných striel. Montreal prehral piaty duel v sérii, ale bilancia tohtosezónnych vzájomných súbojov s Bostonom vyznela celkovo v jeho prospech (3-2-0).

Barberiov prvý gól v drese Canadiens:

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. T. Rask (obaja BOS), 3. M. Barberio (MTL)

Toronto ukončilo vo Philadelphii sériu prehier

Toronto zvíťazilo na ľade Philadelphie pomerom 3:2 a ukončilo sériu piatich prehier najmä zásluhou prebudenia spiacich strelcov. Matt Hunwick rozhodol o výhre 7,5 sekundy pred koncom duelu svojím premiérovým gólom v sezóne a prvým v 43. zápase v drese Maple Leafs. Jeho tvrdú strelu od modrej čiary usmernil za Stevea Masona obranca Flyers Michael Del Zotto. Roman Polák vyrovnával skóre na 1:1 svojím prvým gólom od 15. januára minulého roka a Joffrey Lupul posielal hostí do vedenia 2:1 svojím prvým presným zásahom od 21. decembra (12 zápasov). Jamesa Reimera prekonali z 33 striel domácich Matt Read v presilovej hre a Shayne Gostisbehere. Mason opustil duel s 32 zákrokmi. Dva musel urobiť po strelách obrancu Martina Marinčina, ktorý počas deviatich a pol minúty v akcii nebodoval. Flyers ukončili šesťzápasovú bodovú a deväťzápasovú domácu víťaznú sériu. Na svojom ľade prehrali po prvý raz od 5. decembra (6-1-2).

Víťazný gól Hunwicka v závere zápasu:

Hviezdy duelu: 1. M. Hunwick (TOR), 2. S. Gostisbehere (PHI), 3. N. Kadri (TOR)

Dallas zakončil neúspešný trip prehrou v Los Angeles

Dallas sa už dlhšiu dobu trápi a potvrdil to na práve skončenom kalifornskom tripe. Po prehre 2:3 v Los Angeles ho ukončil s bilanciou 0-3-0 a celkovo zaznamenal štvrtú porážku v sérii. O druhej výhre Kings po sebe rozhodol v tretej tretine Milan Lucic, ktorý prelomil nerozhodný stav. Stars viedli od štvrtej minúty zásluhou Aleša Hemského, no Vincent Lecavalier v presilovej hre a Drew Doughty otočili skóre. Lecavalier sa strelecky presadil v treťom zápase po sebe a opäť pri početnej výhode. Rovnaký počet gólov strelil v posledných 42 dueloch minulej sezóny v drese Flyers. Cody Eakin však ešte do prvej prestávky vyrovnal na 2:2, keď skóroval len 33 sekúnd po vedúcom góle Doughtyho. Anže Kopitar prispel k víťazstvu dvoma prihrávkami a Jonathan Quick 27 zákrokmi. Jeho náprotivok Kari Lehtonen si pripísal o jeden zákrok menej. Slovenský útočník Kings Marián Gáborík ho počas desiatich minút hry vo štvrtom útoku ohrozil jednou strelou. Na konte mu pribudol aj mínusový bod a blok. Dallas prehral na ľadoch súperov už ôsmy zápas v sérii (0-5-3) a zhoršil si bilanciu v januári na 1-5-2.

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty, 2. A. Kopitar (obaja LAK), 3. V. Ničuškin (DAL)

Tampa Bay vyhrala šiesty zápas po sebe

Brian Boyle využil v 48. minúte zle načasované vybehnutie Andersa Nilssona z brány a vo vlastnom oslabení rozhodol o domácom víťazstve Tampy Bay 6:4 nad Edmontonom. Trojbodový Alex Killorn v závere duelu potvrdil šiestu výhru v sérii strelou už do opustenej brány. Nikita Nesterov, Vladislav Namestnikov a dvojbodoví Nikita Kučerov s Ondřejom Palátom tiež skórovali, kým Steven Stamkos dvakrát asistoval a Andrej Vasilevskij kryl 22 striel. Slovenský obranca Andrej Sekera na neho vystrelil trikrát a počas necelých 17 minút na ľade zaznamenal aj dva bloky. Oilers trikrát zmazali náskok súpera vďaka gólom Leona Draisaitla, Iira Pakarinena, Marka Letestua (v oslabení) a dvojbodového Zacka Kassiana, ktorý strelil svoj prvý gól v novom drese. Nilsson urobil 25 zákrokov, ale ani to nestačilo na tretiu výhru Edmontonu v sérii. „Porazili sme sa sami,“ trefne zhodnotil zápas Letestu pre AP.

Boyleov víťazný gól po chybe Nilssona:

Hviezdy duelu: 1. O. Palát, 2. A. Killorn (obaja TBL), 3. Z. Kassian (EDM)

Devils oslávili Cammalleriho návrat do akcie výhrou nad Flames

Reid Boucher, Adam Larsson i Lee Stempniak zaznamenali po góle a asistencii, čím doviedli New Jersey k domácemu víťazstvu 4:2 nad Calgary. Rozdielový gól a svoj druhý v sezóne strelil Boucher, ktorý skóroval v úvode druhej tretiny iba 17 sekúnd po Stempniakovi. Po sťažnosti trénera Calgary Boba Hartleyho ho následne musel odobriť video rozhodca. Larsson otváral skóre duelu v prvej tretine svojím prvým gólom po 40 zápasoch a Andy Greene v závere upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Mike Cammalleri asistoval vo svojom prvom zápase od 30. decembra a Cory Schneider sa pri druhej výhre Devils po sebe prezentoval 26 zákrokmi. Prekonali ho Sean Monahan a Kris Russell v presilových hrách. Jonas Hiller chytil pri druhej prehre Flames v sérii 22 striel.

Dva góly Devils v priebehu 17 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. R. Boucher, 2. A. Larsson, 3. L. Stempniak (všetci NJD)

Miller zavŕšil v predĺžení víťazný obrat Rangers proti Canucks

J. T. Miller sa strelecky presadil vo štvrtej minúte predĺženia a rozhodol o domácej výhre New Yorku Rangers 3:2 nad Vancouverom. Tím z Manhattanu pritom počas celého zápasu dominoval a prestrieľal súpera pomerom 49:20. Ryan Miller však mal svoj deň a doviedol Canucks aspoň k bodu v treťom zápase po sebe. Prekonali ho aj dvojbodový Derek Stepan, ktorý vyrovnával stav na 1:1 a Mats Zuccarello, ktorý vynútil nadstavený čas. Rick Nash dvakrát asistoval a Henrik Lundqvist zastavil 18 striel. Sven Baertschi otváral skóre v polovici prvej tretiny a Alex Burrows svojím prvým gólom od 21. novembra (24 zápasov) dokonca posielal hostí do vedenia 2:1. Canucks si však nakoniec zhoršili bilanciu na šesťzápasovom tripe na 2-1-1. Počas neho zatiaľ v každom dueli dovolili súperovi vyslať minimálne 40 striel na vlastnú bránu. Rangers naďalej striedajú výhry s prehrami, dvakrát po sebe nezvíťazili od 23. novembra.

Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello (NYR), 2. R. Miller (VAN), 3. J. T. Miller (NYR)

Bäckström s Kuznecovom doviedli Capitals k výhre v Columbuse

Nicklas Bäckström strelil dva góly, vrátane víťazného v úvode druhej tretiny v presilovej hre, ktorým rozhodol o víťazstve Washingtonu 6:3 na ľade Columbusu. „Všetky štyri formácie hrali naplno, a preto sme boli úspešní,“ povedal švédsky útočník pre AP. Prvú presilovku v zápase využil dvojbodový Alex Ovečkin, skórovali aj Jason Chimera, Andre Burakovsky a dvojbodový Marcus Johansson, ktorý trafil odkrytú bránu domácich. Matt Niskanen s Justinom Williamsom nazbierali po dve asistencie, Jevgenij Kuznecov až štyri a stal sa prvou hviezdou večera. Braden Holtby prispel k siedmej výhre Capitals v ostatných ôsmich zápasoch 32 zákrokmi. Prekonali ho Boone Jenner v presilovke, Ryan Murray a dvojbodový Kerby Rychel, ktorý otváral skóre svojím prvým gólom v NHL. Seth Jones dvakrát asistoval a Sergej Bobrovskij predviedol pri návrate do akcie po 16-zápasovej absencii 22 zákrokov. „Potrestali každú našu chybu. Preto sú najlepším tímom v lige,“ povedal pre AP tréner Blue Jackets John Tortorella.

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov, 2. N. Bäckström (obaja WSH), 3. K. Rychel (CBJ)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 23:24 0 0 0 0 0 2 4
M. Gáborík (LAK) 10:06 0 0 0 -1 0 1 0
R. Pánik (CHI) 8:01 1 0 1 0 0 2 0
M. Hossa (CHI) 16:12 0 0 0 0 0 0 0
A. Sekera (EDM) 16:57 0 0 0 0 0 3 0
M. Marinčin (TOR) 9:29 0 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies