Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Chára skóroval pri prehre Bostonu

V deviatich utorkových zápasoch NHL hrali štyria Slováci, z ktorých ani jeden sa netešil z výhry. Bodoval však aspoň Zdeno Chára, ktorý sa presadil strelecky. Nikolaj Ehlers zažiaril hetrikom, dvaja brankári vychytali nuly.

Hviezdy večera:
1. Nikolaj Ehlers (WPG): 3 góly
2. Marc-Andre Fleury (PIT): 25/25 (čisté konto)
3. Jack Eichel (BUF): 2 góly (vrátane víťazného)

Chára skóroval pri vysokej prehre Bostonu s Anaheimom

Obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára zachraňoval v utorok česť Slovákov v NHL, keď ako jediný bodoval. Jeho siedmy gól v sezóne síce strelil až za stavu 1:4, no padol po peknej strele zápästím spomedzi kruhov. Z jeho spoluhráčov skóroval už len ďalší obranca Zach Trotman, ktorý otvoril strelecký účet zápasu svojím prvým gólom v ročníku. Tešil sa z neho po prvý raz od 2. apríla, po 31 dueloch. Matt Beleskey, ktorý hral prvýkrát od výmeny proti svojmu bývalému tímu, asistoval pri oboch góloch. Bruins však doma podľahli Anaheimu 2:6, keď sa presadilo šesť hráčov hostí. Víťazný gól vsietil v polovici zápasu dvojbodový David Perron. Gól a asistenciu si okrem neho pripísali aj Corey Perry, Shea Theodore (presilovka) a Ryan Kesler (prázdna brána). Do listiny strelcov sa zapísali ešte Kevin Bieksa a Mike Santorelli, kým Ryan Getzlaf dvakrát asistoval. Frederik Andersen prispel k tretej výhre Ducks po sebe 32 zákrokmi. Tri musel urobiť po strelách Cháru, ktorý bol s časom 23:19 najvyťaženejším hráčom duelu. Zaznamenal v ňom aj plusový bod, dve trestné minúty, štyri bodyčeky a blok. Jonas Gustavsson inkasoval dvakrát zo 16 striel predtým, ako po prvej tretine striedal pre zdravotné problémy. Tuukka Rask chytil 19 zo zvyšných 22 striel. Kým Bruins prehrali len druhý zápas z posledných siedmich, Anaheim vyhral päť z ostatných šiestich duelov.

Chárov siedmy gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Perry, 2. F. Andersen (obaja ANA), 3. M. Beleskey (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Panthers zdolali Toronto, Luongo prepisoval históriu

Roberto Luongo predviedol 22 zákrokov pri domácom víťazstve Floridy 5:1 nad Torontom, ktoré bolo jeho 423. v kariére. Vyrovnal tým zápis Tonyho Esposita na siedmom mieste historického rebríčka NHL, pričom na šiesteho Jacquesa Planteho mu chýba iba 14 výhier. S ôsmym domácim triumfom v sérii opäť prekonal svoj vlastný klubový rekord. Pri treťom víťazstve Panthers po sebe skórovali piati rôzni hráči. Ako prvý však inkasoval Loungo, ktorého v prvej tretine prekonal Nazem Kadri. Potom však už vyťahoval puky z brány iba James Remer. Toho z 27 striel postupne prekonali Alexander Barkov, Vincent Trocheck (obaja v presilovkách), Jussi Jokinen, Reilly Smith a Alex Petrovic, ktorý strelil svoj prvý gól v 82. zápase NHL. Smith i Trocheck, ktorý vsietil víťazný gól, pridali po asistencii. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral 15 a pol minúty so ziskom mínusového bodu, strely, bodyčeku a bloku. Toronto prehralo tretí zápas v sérii a ôsmy z posledných deviatich. Florida zase vyhrala prvý duel v sezóne, v ktorom prehrávala po prvej tretine (1-9-2). V januári má bilanciu 8-3-1 a je na čele Atlantickej divízie.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov, 2. J. Jokinen, 3. R. Luongo (všetci FLA)

Läck vynuloval Chicago v jeho najhoršom zápase sezóny

Eddie Läck zastavil všetkých 26 striel Chicaga a vychytal svoje druhé čisté konto v priebehu šiestich dní i v sezóne, ôsme v kariére. Jeff Skinner strelil víťazný gól a pridal asistenciu, Riley Nash skóroval dvakrát a Carolina zdolala obhajcu titulu na domácom ľade vysoko 5:0. K druhej výhre po sebe a tretej v posledných štyroch dueloch pomohli gólmi aj John-Michael Liles a Joakim Nordström, ktorý sa presadil proti svojim bývalým spoluhráčom. V zápase bodovalo spolu 11 hráčov Hurricanes, ktorí si zlepšili bilanciu v ostatných desiatich dueloch na 7-2-1. Corey Crawford striedal po prvej tretine, v ktorej inkasoval trikrát zo 16 striel. Scott Darling následne pustil za chrbát ešte dva z 24 pukov. Nedarilo sa ani slovenským útočníkom Blackhawks. Marián Hossa odohral necelých 17 minút, počas ktorých nazbieral mínusový bod, dve strely a dva bodyčeky. Richard Pánik si pripísal jednu strelu počas 11 a trištvrte minúty v akcii. Chicago prehralo tretí zápas z posledných štyroch, napriek tomu stále vedie Západnú konferenciu.

Hviezdy duelu: 1. R. Nash, 2. J. Skinner, 3. E. Läck (všetci CAR)

Pittsburgh ukončil víťaznú sériu Devils, Fleury bol bezchybný

Marc-Andre Fleury chytil všetkých 25 striel hráčov New Jersey pri svojom druhom shutoute v posledných štyroch štartoch, štvrtom v sezóne a 42. v kariére. Výrazne tým prispel k tretej výhre Pittsburghu po sebe. O domácom triumfe 2:0 rozhodol kapitán Sidney Crosby v závere prvej tretiny v presilovej hre. Predĺžil si bodovú sériu na sedem duelov, pričom skóroval už v siedmom domácom zápase po sebe. Víťazstvo poistil takmer v rovnakom čase v druhej tretine Phil Kessel. Cory Schneider sa prezentoval 29 zákrokmi, ale nezabránil ukončeniu štvorzápasovej víťaznej série Devils. Crosbyho gól tiež zastavil jeho sériu bez inkasovaného gólu proti Penguins na čísle 135:27. V ostatných dvoch vzájomných súbojoch ich vynuloval, pričom naposledy proti nim inkasoval 30. januára 2015. Pittsburgh vyhral štvrtý duel z posledných piatich a vyrovnal sa New Jersey na pozícii druhej divokej karty vo Východnej konferencii.

Hviezdy duelu: 1. M.-A. Fleury, 2. P. Kessel, 3. C. Hagelin (PIT)

Montreal opäť podľahol Columbusu a prišiel o kapitána

Columbus po pondelkovej domácej výhre 5:2 nad Montrealom uspel na druhý deň rovnakým pomerom na jeho ľade. Rozdielový gól strelil v polovici zápasu dvojbodový Brandon Dubinsky, ktorý nadviazal na presilovkové góly Boonea Jennera a Scotta Hartnella z prvej tretiny. V záverečnej časti hry skóroval aj dvojbodový Cam Atkinson a Brandon Saad upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Joonas Korpisalo urobil pri druhej výhre v priebehu dvoch dní 28 zákrokov. Prekonali ho iba Devante Smith-Pelly a Alex Galchenyuk v presilovej hre. P. K. Subban prihral na oba góly, ale v druhej tretine trafil svojou strelou do hlavy spoluhráča Maxa Paciorettyho. Kapitán Canadiens zápas opustil a už sa doň nevrátil. Ben Scrivens predviedol pri svojom prvom domácom štarte v drese Montrealu 21 zákrokov, ale prehral aj svoj štvrtý duel od výmeny. Canadiens prehrali 19 z ostatných 24 zápasov. Dvakrát po sebe nezvíťazili od konca novembra.

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson, 2. B. Dubinsky (obaja CBJ), 3. A. Galchenyuk (MTL)

Buffalo ukončilo sériu prehier na ľade Ottawy

Nováčik Jack Eichel strelil dva góly po sebe, vrátane víťazného v druhej minúte tretej tretiny, ktorým rozhodol o víťazstve Buffala 3:2 v Ottawe. Pri prvom góle zo 14. minúty druhej tretiny v presilovej hre si prvú asistenciu v sezóne pripísal brankár Robin Lehner. Ten predviedol proti svojmu bývalému tímu 34 zákrokov a zaknihoval prvú výhru v drese Sabres. K ukončeniu ich trojzápasovej série prehier prispel gólom aj Evander Kane, ktorý vyrovnával stav na 1:1. Erik Karlsson otváral skóre duelu a Bobby Ryan posielal domácich do vedenia 2:1. Nakoniec však ani 19 zákrokov Craiga Andersona neodvrátilo tretiu prehru Senators v posledných štyroch zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (BUF), 2. B. Ryan, 3. E. Karlsson (obaja OTT)

Ehlers pomohol hetrikom ukončiť Winnipegu sériu bez výhry

Nikolaj Ehlers potreboval iba 34 a pol minúty na zápis, ktorý sa niektorým hráčom nepodarí nikdy v kariére. Nováčik v drese Winnipegu strelil svoj prvý hetrik v NHL, ktorým výrazne pomohol k domácej výhre 5:2 nad Arizonou. Rozhodol však o nej Dustin Byfuglien, ktorý vsietil zvyšné dva góly tímu a pridal asistenciu. Connor Hellebuyck prispel k ukončeniu série troch porážok 32 zákrokmi. Prekonali ho Brad Richardson a Anthony Duclair. Ehlers otvoril skóre v presilovej hre, pričom v prvej tretine sa presadil dvakrát. Na všetky tri góly mu prihrával Blake Wheeler. Byfuglien strelil piaty gól Jets v dueli v oslabení o dvoch hráčov, čo sa nikomu v histórii organizácie nepodarilo od sezóny 2003/04. Louis Domingue inkasoval všetky góly z 25 striel. Od tretej tretiny ho nahradil Anders Lindbäck, ktorý kryl zvyšných 12 striel. Coyotes prehrali po predošlých dvoch triumfoch.

Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers, 2. D. Byfuglien, 3. B. Wheeler (všetci WPG)

Nashville pokračuje v úspešnom kanadskom tripe

Hráči Nashville potvrdili aktuálnu formu aj vo Vancouveri, kde zvíťazili 2:1 a na štvorzápasovom tripe po Západnej Kanade sú stále bezchybní (3-0-0). O tretej výhre v sérii a štvrtej v posledných piatich dueloch rozhodol v 56. minúte James Neal. Do vedenia posielal hostí Craig Smith už v 59. sekunde zápasu, ale Brandon Sutter ešte do prvej prestávky vyrovnal skóre. Bol to jeho prvý duel po 33-zápasovej absencii. Pekka Rinne však z 29 striel ďalší gól neinkasoval, kým Ryan Miller opustil duel so 17 zákrokmi. Canucks prehrali druhý zápas po sebe a tretí z ostatných štyroch. Predators vyhrali tri zápasy v sérii po prvý raz od 22. októbra.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. B. Horvat (VAN), 3. M. Fisher (NSH)

Sharks pretrhli víťaznú šnúru Colorada, Thornton dosiahol míľnik

San Jose malo domáci zápas proti Coloradu pevne v rukách už od prvej tretiny, v ktorej prakticky rozhodlo o svojej výhre 6:1. Víťazný gól strelil v jej polovici dvojbodový Tomáš Hertl, ktorý nadviazal na otvárací presný zásah Melkera Karlssona. Po prostrednej tretine viedli Sharks 4:0, keď Joe Pavelski a Joel Ward využili presilové hry v priebehu 50 sekúnd. Paul Martin trafil už v polovici tretej tretiny odkrytú bránu, kým Dylan DeMelo uzavrel skóre v presilovke svojím prvým gólom v NHL. Joe Thornton dvakrát asistoval a ako 33. hráč v ligovej histórii dosiahol na hranicu 1300 bodov. Natiahol tiež svoju bodovú sériu na desať zápasov. Martin Jones urobil pri tretej výhre Sharks v posledných štyroch dueloch a ôsmej v ostatných desiatich (8-0-2) 21 zákrokov. Prekonal ho iba Nathan MacKinnon v presilovke za stavu 0:5. Calvin Pickard striedal po dvoch tretinách a štyroch inkasovaných góloch z 20 striel. V bráne ho nahradil Čech Roman Will, ktorý pri svojom ligovom debute zastavil dve zo zvyšných štyroch striel. Avalanche ukončili štvorzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. J. Thornton, 2. T. Hertl, 3. M. Jones (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 23:19 1 0 1 +1 2 3 4
M. Hossa (CHI) 16:56 0 0 0 -1 0 2 2
R. Pánik (CHI) 11:43 0 0 0 0 0 1 0
M. Marinčin (TOR) 15:26 0 0 0 -1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies