Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Gáborík hviezdou zápasu, Pánik skóroval, Sekera dvojbodový

Po prestávke sa opäť rozbehla NHL dvanástimi zápasmi aj s piatimi Slovákmi, ktorým sa darilo výnimočne. Richard Pánik a Marián Gáborík strelili po góle, Andrej Sekera nazbieral dve prihrávky. Gáborík sa stal prvou hviezdou duelu.

Pánik prispel gólom k výhre Chicaga v Colorade

Slovenský útočník Richard Pánik otvoril v tretej minúte skóre zápasu, v ktorom Chicago uspelo na ľade Colorada pomerom 2:1. O druhej výhre v ostatných troch dueloch rozhodol o štyri minúty neskôr Artemij Panarin. Ešte do polovice prvej tretiny strelil kontaktný gól domácich Gabriel Landeskog, ale ani 40 zákrokov Calvina Pickarda nakoniec neodvrátilo druhú prehru Avalanche v posledných troch zápasoch. Pánik ho strelecky ohrozil trikrát, pričom okrem tretieho gólu v sezóne si počas 13 a pol minúty v akcii pripísal na konto aj plusový bod a bodyček. Jeho spoluhráč a krajan Marián Hossa odohral takmer 18 minút s bilanciou päť striel a dva bloky. Corey Crawford sa prezentoval 22 zákrokmi.

Pánikov tretí gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Pickard (COL), 2. A. Panarin (CHI), 3. G. Landeskog (COL)

Článok pokračuje pod reklamou

McDavid nazbieral pri návrate do akcie tri body, Sekera dva

Dlho očakávaný návrat Connora McDavida do zostavy Edmontonu priniesol tri body pre neho i dva pre tím. Aktuálna draftová jednotka strelila po 37-zápasovej absencii víťazný gól a na ďalšie dva prihrala. Oilers doma zdolali Columbus 5:1 a ukončili trojzápasovú sériu prehier. Matt Calvert síce v prvej tretine otvoril skóre duelu, ale Cam Talbot zvyšných 35 striel súpera kryl. O triumfe domácich rozhodla štvorgólová druhá tretina, v ktorej sa postupne presadili Eric Gryba (prvý gól v sezóne), McDavid, Benoit Pouliot (presilová hra) a Leon Draisaitl. Jordan Eberle využil v tretej tretine ešte jednu presilovku. Spolu s Pouliotom pridali po asistencii, slovenský obranca Andrej Sekera ich nazbieral dve, jeho 12. a 13. v ročníku. S časom 23:16 bol najvyťaženejším hráčom tímu, zaznamenal počas nich aj tri strely a dva bloky. Joonas Korpisalo opustil duel s 30 zákrokmi. Blue Jackets ukončili sériu dvoch výhier, ale privítali späť na lavičke trénera Johna Tortorellu.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. E. Gryba, 3. C. Talbot (všetci EDM)

Gáborík rozhodol o výhre Los Angeles nad Arizonou

Úspešnú noc Slovákov korunoval útočník Marián Gáborík, ktorý vsietil v závere druhej tretiny rozdielový gól Los Angeles pri víťazstve 6:2 na ľade Arizony a stal sa prvou hviezdou duelu. Po úniku dvoch proti jednému prekonal Louisa Domingueho jeho typickou presnou strelou zápästím. V zápase odohral 14 a štvrť minúty a okrem desiateho gólu v sezóne zaznamenal aj plusový bod, tri strely, bodyček a blok. O druhej výhre Kings v posledných troch dueloch rozhodla prostredná časť hry. V nej sa okrem Gáboríka presadili aj dvojbodoví Jake Muzzin s Alecom Martinezom a Dustin Brown, ktorý skóroval len 12 sekúnd po trenčianskom rodákovi. Kapitán Los Angeles pridal v tretej tretine svoj druhý gól v zápase a výsledok upravil Vincent Lecavalier. Jonathana Quicka z 26 striel prekonali Jordan Martinook a Anthony Duclair. Domingue striedal po piatom inkasovanom góle z 25 striel, Anders Lindbäck následne urobil deväť zákrokov. Coyotes viedli 1:0 aj 2:1, ale nakoniec prehrali druhý zápas po sebe. Zatienili tým míľnik ich trénera Davea Tippetta, ktorý absolvoval svoj 1000. zápas na lavičke tímu NHL.

Gáboríkov desiaty gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Gáborík, 2. D. Brown, 3. J. Muzzin (všetci LAK)

Toronto otočilo zápas proti Bostonu a ukončilo sériu prehier

Boston v domácom prostredí viedol 1:0 aj 3:1, ale v tretej tretine prišiel o vedenie a P. A. Parenteau vo štvrtej minúte nadstaveného času rozhodol o tom, že sa z výhry 4:3 tešilo Toronto. Predĺženie vynútili Leo Komarov a Nazem Kadri, skóroval aj Daniel Winnik a James Reimer sa prezentoval 39 zákrokmi. Dvakrát ho prekonal Brad Marchand a raz David Krejčí, ktorý si pripísal aj asistenciu. Dve zaznamenal jeho krajan David Pastrňák. Tuukka Rask opustil duel s 31 zákrokmi. Zo slovenských obrancov sa v akcii ukázal len „medveď“ Zdeno Chára. V zápase odohral 24 minút a 46 sekúnd, počas ktorých si pripísal štyri strelecké pokusy a dva bloky. Kým Toronto ukončilo štvorzápasovú sériu prehier, Boston prehral druhý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. N. Kadri (TOR), 2. B. Marchand (BOS), 3. P. Parenteau (TOR)

Crosbyho večer v Pittsburghu, Penguins natiahli víťaznú sériu

Sidney Crosby strelili tri góly po sebe a pridal jednu asistenciu, aby doviedol Pittsburgh k výhre 6:5 nad Ottawou. Kapitán „tučniakov“, ktorý skóroval v každom z ostatných ôsmich domácich zápasov, zavŕšil svoj hetrik víťazným gólom. Pred ním sa z gólov tešili Matt Cullen, Kris Letang a Chris Kunitz, ktorý si tiež pripísal dve asistencie. Dvakrát asistoval aj Jevgenij Malkin, kým Marc-Andre Fleury urobil 18 zákrokov. Viac práce mal Craig Anderson, ktorý čelil 44 strelám. Z jeho spoluhráčov sa presadili Mark Stone, Chris Wideman, Jean-Gabriel Pageau, Cody Ceci a Dave Dziurzynski. Stone, Pageau a Ceci pridali po asistencii, Zack Smith ich zaznamenal dve. Penguins vyhrali štvrtý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. Ch. Kunitz (PIT), 3. J. Pageau (OTT)

Berube doviedol Islanders k výhre nad Wild

Jean-Francois Berube štartoval vo svojom druhom zápase NHL, predviedol 40 zákrokov a tešil sa z prvej výhry. Islanders pomohol poraziť Minnesotu pomerom 5:3. New York strelil tri góly v druhej tretine, keď sa presadili Michail Grabovskij, Anders Leee a Brock Nelson. V tretej tretine skórovali Frans Nielsen a John Tavares. Berubeho prekonali Charlie Coyle, Jason Pominville a Nino Niederreiter. Každý skóroval v inej dvadsaťminútovke. Devan Dubnyk inkasoval päť gólov z 30 striel a v závere ho nahradil Darcy Kuemper, ktorý urobil osem zákrokov. Wild majú bilanciu 1-7-1 v ostatných deviatich zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares, 2. M. Grabovskij, 3. J. Berube (všetci NYI)

Schlemko rozhodol o výhre Devils nad Rangers

New Jersey bolo od začiatku zápasu o krok pozadu, ale napokon porazilo Rangers 3:2 a dočkalo sa piatej výhry z ostatných šiestich duelov. Lee Stempniak a Joseph Blandisi vyrovnávali skóre a David Schlemko počas presilovky v 52. minúte prelomil nerozhodný stav. Prihrával mu Stempniak. Cory Schneider prispel k triumfu 31 zákrokmi, pričom ho prekonal len jeden hráč – dvojgólový J. T. Miller. Henrik Lundqvist urobil 22 zákrokov. Ryan McDonagh mohol v závere vyrovnať, ale jeho strela skončila na tyčke. Alain Vigneault absolvoval svoj 1200. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: D. Schlemko, 2. C. Schneider, 3. L. Stempniak (všetci NJD)

Mason, Simmonds doviedli Flyers k výhre nad Canadiens

Philadelphia strelila dva presilovkové góly po sebe a viedla 2:0, no Montrealu sa podarilo vyrovnať. V tretej tretine však Flyers skórovali opäť dvakrát, aby napokon Canadiens porazili 4:2 a vyhrali druhý zápas po sebe. Wayne Simmonds strelil dva góly, Jakub Voráček nazbieral tri asistencie a Steve Mason zastavil 30 striel. Z gólu mali radosť aj Brayden Schenn a Matt Read, ktorý dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Mike Condon inkasoval tri góly z 35 striel a o góly Montrealu sa postarali Andrej Markov a Jeff Petry. Kanadský tím prehral tretí duel v sérii a ôsmy z posledných desiatich.

Hviezdy duelu: 1. S. Mason, 2. W. Simmonds, 3. J. Voráček (všetci PHI)

Seguin rozhodol o výhre Dallasu vo Winnipegu

Tyler Seguin strelil dva góly, vrátane víťazného v úvode tretej tretiny v presilovej hre, ktorým rozhodol o víťazstve Dallasu 5:3 na ľade Winnipegu. Prvý gól v zápase mu ukončil štvorzápasové strelecké suchoty a bol jeho 100. v drese texaského klubu. Z jeho spoluhráčov skórovali dvojbodový John Klingberg, Vernon Fiddler a Antoine Roussel, ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Antti Niemi prispel k tretej výhre Stars z ostatných štyroch duelov 21 zákrokmi. Prekonali ho Drew Stafford, Adam Lowry a Dustin Byfuglien. Nováčik Connor Hellebuyck predviedol pri štvrtej prehre Jets v posledných piatich zápasoch 22 zákrokov. Kanadský tím prehral aj tretí vzájomný súboj proti Dallasu v sezóne. V piatok ukončí šesťzápasovú domácu sériu proti Caroline.

Seguinov 100. gól v drese Dallasu:

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin, 2. J. Klingberg (obaja DAL), 3. D. Byfuglien (WPG)

Elliott vynuloval Nashville

Brian Elliott vychytal svoje prvé čisté konto sezóny pri futbalovej výhre St. Louis na ľade Nashville 1:0. Domáci hráči na neho vyslali spolu iba 15 striel, a tak fanúšikov po vydarenom Víkende hviezd tentoraz nepotešili. Jediný gól zápasu strelil 65 sekúnd pred koncom tretej tretiny Troy Brouwer. Pekka Rinne inak kryl 22 striel Blues, ktorí ukončili sériu dvoch prehier. Predators, naopak, pretrhli štvorzápasovú víťaznú šnúru. St. Louis vyhralo aj štvrtý vzájomný súboj s Nashville v tejto sezóne. Bol pritom už útočník Magnus Pääjärvi, ktorý sa vrátil do akcie po sedemzápasovej absencii.

Hviezdy duelu: 1. T. Brouwer (STL), 2. P. Rinne (NSH), 3. B. Elliott (STL)

Florida valí, zdolala aj Washington

Jonathan Huberdeau strelil dva góly a pridal asistenciu, aby doviedol Floridu k víťazstvu nad lídrom NHL. Panthers porazili Capitals 5:2 a vyhrali štvrtý zápas po sebe. V zápasoch proti Chicagu, Tampe Bay, Torontu a Washingtonu pritom strelili 19 gólov a inkasovali len päť. V utorok sa presadili aj Quinton Howden, Vincent Trocheck a Aleksander Barkov. Al Montoya urobil 36 zákrokov a prekonali ho len Nicklas Bäckström a Andre Burakovsky. Philipp Grubauer opustil duel so 14 zásahmi. Capitals hrali bez suspendovaného Alexa Ovečkina.

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau (FLA), 2. A. Burakovsky (WSH), 3. M. Niskanen (WSH)

Garbutt svojím prvým gólom v drese Ducks rozhodol kalifornské derby

Ryan Garbutt skóroval premiérovo v treťom zápase v drese Anaheimu a hneď bol z toho rozdielový gól pri domácej výhre 3:2 nad štátnym rivalom zo San Jose. Rickard Rakell otváral skóre duelu a Hampus Lindholm posielal domácich do vedenia 2:1 vo vlastnom oslabení. Frederik Andersen prispel ku štvrtej výhre Ducks v sérii 30 zákrokmi. Prekonali ho Dainius Zubrus a Tommy Wingels. Martin Jones predviedol 22 zákrokov, ale neodvrátil druhú prehru Sharks v ostatných troch zápasoch. Anaheim zdolal svojho rivala v treťom vzájomnom súboji po sebe v tejto sezóne.

Hviezdy duelu: 1. H. Lindholm, 2. R. Kesler (obaja ANA), 3. T. Wingels (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 24:46 0 0 0 0 0 4 0
A. Sekera (EDM) 23:16 0 2 2 0 0 3 0
R. Pánik (CHI) 13:35 1 0 1 +1 0 3 1
M. Gáborík (LAK) 14:15 1 0 1 +1 0 3 1
M. Hossa (CHI) 17:53 0 0 0 0 0 5 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies