Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Hossa so Sekerom skórovali, Tatar asistoval

V dvanástich štvrtkových zápasoch NHL hralo až osem Slovákov, z ktorých štyria vyhrali a traja bodovali. Andrej Sekera skóroval, Tomáš Tatar asistoval a Marián Hossa oboje. Jaroslav Halák prehral.

Hossa pomohol dvomi bodmi k triumfu Chicaga v Arizone

Slovenský krídelník Marián Hossa po dlhšej dobe opäť skóroval a jeho deviaty gól v sezóne, 495. v kariére, patrí medzi výstavné kúsky. V úvode druhej tretiny si sám zobral puk od mantinelu, natlačil sa pred bránu a efektne vyrovnal stav duelu na 1:1. Počas 18 a pol minúty v akcii si pripísal na konto aj tri strely, dva plusové body a jeden menší trest v hre. Mohol pritom skórovať už za stavu 0:0, ale rozhodcovia mu ukrivdili a neuznali regulárny gól. Jeho krajan Richard Pánik stihol počas ôsmich minút iba urobiť jeden bodyček. O treťom víťazstve Blackhawks v posledných štyroch zápasoch rozhodol pol minúty pred koncom predĺženia dvojgólový Jonathan Toews. Pri jeho góle v oslabení na 2:1 si 18. asistenciu v ročníku pripísal Hossa. Skórovali aj Patrick Kane a po prvý raz v sezóne Michal Rozsíval, kým Artemij Panarin nazbieral tri prihrávky a Corey Crawford chytil 24 striel. Prekonali ho dvojbodový Jordan Martinook a Shane Doan, ako aj Mikkel Boedker a trojbodový Oliver Ekman-Larsson v presilových hrách. Coyotes prehrali tretí duel v sérii napriek 35 zákrokom Louisa Domingueho.


Hossov deviaty gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. O. Ekman-Larsson (ARI), 2. J. Toews (CHI), 3. S. Doan (ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera prispel gólom k výhre nad Ottawou

Edmonton svoj štvorzápasový trip zahájil víťazstvom 7:2 v Ottawe, ku ktorému jedným gólom prispel aj Andrej Sekera. Slovenský obranca, ktorý sa presadil po šiestykrát v sezóne, zvyšoval počas presilovky v tretej minúte tretej tretiny vedenie svojho tímu na 5:2. K druhému triumfu Oilers po sebe najvýraznejšie prispel Jordan Eberle, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu. Druhý gól bol pritom víťazný. Leon Draisaitl zaznamenal gól a asistenciu, Mark Fayne, Zack Kassian a Brandon Davidson sa tiež trafili do čierneho. Connor McDavid zaznamenal dve asistencie, a tak má v dvoch zápasoch po návrate na konte päť bodov. Senators boli aktívnejší, ale Cama Talbota dokázali z 38 striel prekonať len Mike Hoffman a Mark Stone. Craig Anderson inkasoval tri góly z desiatich striel a v 12. minúte ho nahradil Andrew Hammond. Ten inkasoval štyri góly z 18 striel. Tím z hlavného mesta Kanady prehral tretí zápas po sebe a piaty z ostatných šiestich. Nepomohol mu ani návrat obrancu Marca Methota, ktorý vynechal predošlých šesť zápasov. Sekera odohral 20 minút a pripísal si aj plusový bod, dva bodyčeky, tri strely a štyri bloky.

Sekerov 6. gól v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. J. Eberle, 2. L. Korpikoski, 3. L. Draisaitl (všetci EDM)

Panthers vyhrali piaty zápas v sérii, Tatar asistoval

Vincent Trocheck strelil dva góly a pridal asistenciu, Jaromír Jágr strelil jeden gól, pridal dve asistencie a Florida porazila Detroit 6:3, aby si pripísala už piatu výhru v sérii. Roberto Luongo zastavil 36 striel a vychytal svoje deviate domáce víťazstvo po sebe. V kariére ich už má 424, teda o jedno viac ako Tony Esposito. V historickom poradí je siedmy. Brandon Pirri pomohol gólom a asistenciou, pričom z gólov mali radosť aj Aleksander Barkov a Derek MacKenzie. Panthers strelili aspoň päť gólov vo štvrtom zápase po sebe, čím si stanovili klubový rekord. Aké je tajomstvo ofenzívneho úspechu? „Neviem. Vážne. Tímy zažívajú rôzne série. Teraz sa nám darí strieľať góly a hráči sú sebavedomí,“ odvetil tréner Gerard Gallant. Jágrova prvá asistencia v dueli bola jeho 1100. v kariére, pričom túto métu dosiahol ako šiesty hráč. Hosťujúci Jimmy Howard inkasoval päť gólov z 32 striel. O tri góly Red Wings sa postarali dvojgólový Dylan Larkin a Mike Green, pri ktorého góle zaznamenal asistenciu aj Tomáš Tatar. Slovenský útočník odohral vyše 17 minút a pripísal si aj štyri strely, dve trestné minúty a jeden mínusový bod. Tomáš Jurčo opustil duel s jednou „mínuskou“, pričom odohral 10 a pol minúty. Detroit prehral piaty zápas z ostatných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. J. Jágr, 2. B. Pirri, 3. V. Trocheck (všetci FLA)

Halák proti Capitals neuspel, o všetkom rozhodol Ovečkin

Washington potvrdil, že sa mu proti Islanders darí a vyhral aj tretí vzájomný duel v tejto sezóne. Po dvoch prehrách sa tešil z výhry 3:2, o ktorej rozhodol v 58. minúte Alexander Ovečkin. Ten sa vrátil do akcie po jednozápasovej suspendácii nasledujúcej hneď po prestávke. „Na začiatku prvej tretiny to bolo trochu ťažké. Trénovanie je jedna vec, ale hranie je úplne iná. Ide o inú úroveň. Nakoniec som sa však rozbehol,“ priznal kapitán Capitals. Lepší vstup do zápasu mal pritom newyorský tím, keď sa už v druhej minúte presadil Michail Grabovskij. T. J. Oshie však vyrovnal ešte do prvej prestávky a Andre Burakovsky v druhej tretine poslal Capitals po prvýkrát do vedenia. Duel zdramatizoval gól Josha Baileyho v úvode tretej tretiny. Braden Holtby však už viackrát nekapituloval a k triumfu prispel 24 zákrokmi. Jaroslav Halák opustil duel s 20 zákrokmi. Jeho tím v ostatných šiestich zápasoch striedal výhry s prehrami. „Bol to jeden z našich najlepších zápasov v tejto budove a napriek tomu sme nezískali ani bod. Bojovali sme a je ťažké opúšťať duel bez bodu,“ skonštatoval tréner Isles Jack Capuano pre AP.

Hviezdy duelu: 1. T. Oshie, 2. A. Ovečkin, 3. M. Niskanen (všetci WSH)

Spooner doviedol Bruins k tesnej výhre nad Sabres, Chára nebodoval

Boston prehrával o dva góly, ale nakoniec ukončil dvojzápasovú sériu prehier a porazil Buffalo tesne 3:2. Ryan Sponer skóroval v normálnej hracej dobe a ako jediný uspel aj v samostatných nájazdoch. Stav na 2:2 vyrovnal po individuálnom prieniku Brad Marchand, kým Tuukka Rask predviedol 26 zákrokov. „Hneď od začiatku to bolo veľmi vyrovnaný zápas. Mali sme viac striel, ale hralo sa hore-dolu. O každý kúsok ľadu ste museli bojovať,“ poznamenal fínsky brankár pre AP. Evander Kane a Sam Reinhart poslali Sabres do vedenia, ale tí už viac gólov nestrelili a Chad Johnson nedokázal z 33 striel kapitulovať menej ako dvakrát. Buffalo tak prehralo po dvoch úspešných dueloch v sérii. V zápase nechýbal slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý odohral necelých 27 minút a bol mimoriadne strelecky aktívny – pripísal si päť striel na bránu. Dve minúty strávil na trestnej lavici a prezentoval sa aj bodyčekom a dvoma blokmi. Oba tímy sa spolu stretnú aj v sobotu v Bostone.

Hviezdy duelu: 1. R. Spooner (BOS), 2. E. Kane (BUF), 3. Ch. Johnson (BUF)

Ducks si predĺžili víťaznú sériu na ľade Los Angeles

Anaheim vyhral ďalšie kalifornské derby, tentoraz v Los Angeles pomerom 4:2 a predĺžil si víťaznú sériu na päť zápasov. Opäť o tom rozhodol Ryan Garbutt, keďže aj jeho druhý gól v drese v Ducks bol víťazný. Pred dvoma dňami skóroval proti druhému štátnemu rivalovi zo San Jose. Jeho gól na 3:0 vyhnal už v 23. minúte z brány Jonathana Quicka, ktorého z deviatich striel prekonali aj dvojbodový Ryan Getzlaf a David Perron. Jhonasa Enrotha prekonal zo zvyšných 15 striel ešte Hampus Lindholm v presilovej hre. Perron pridal ku gólu dve asistencie a John Gibson predviedol 23 zákrokov. Prekonali ho Tyler Toffoli v presilovke a Alec Martinez. Pri oboch góloch asistoval Anže Kopitar. Slovenskému krídelníkovi Mariánovi Gáboríkovi sa nedarilo, pretože bol na ľade pri troch góloch súpera. Okrem troch mínusových bodov zaznamenal počas 14 minút a 23 sekúnd v akcii aj strelu a bodyček. Kings prehrali druhý duel z ostatných troch.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron. 2. R. Getzlaf, 3. H. Lindholm (všetci ANA)

Babcockov tisíci zápas v NHL dopadol úspešne

Mike Babcock absolvoval svoj 1000. zápas v NHL a jeho zverenci sa uistili, že sa po ňom mohol tešiť z výhry. P. A. Parenteau premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Toronto porazilo New Jersey 3:2. V normálnej hracej dobe skórovali Shawn Matthias a Tyler Bozak, ktorí v oboch prípadoch vyrovnávali stav. Bozak vynútil nadstavený čas v 58. minúte. James Reimer pomohol k druhej výhre po sebe 32 zákrokmi a prekonali ho len Jacob Josefson a dvojbodový David Schlemko. Devils, ktorí prehrali len druhý zápas z ostatných šiestich, v zápase dali priestor náhradnému brankárovi Keithovi Kinkaidovi, ktorý sa pri nešpecifikovanom poranení Coryho Schneidera prezentoval 37 zákrokmi. Slovenský obranca Martin Marinčin bol opäť len zdravým náhradníkom.

Hviezdy duelu: 1. T. Bozak (TOR), 2. P. Parenteau (TOR), 3. D. Schlemko (NJD)

Brassard rozhodol o výhre Rangers nad Wild

Derick Brassard prihrával na vyrovnávajúci gól a následne strelil ten víťazný, aby Rangers porazili trápiacu sa Minnesotu 4:2 a v Madison Square Garden vyhrali štvrtý zápas v sérii. Wild viedli 2:0 vďaka gólom Ryana Cartera a Matta Dumbu, no nakoniec nedokázali pretrhnúť sériu prehier a pripísali si štvrtú porážku po sebe a deviatu z ostatných 11 zápasov. K obratu New Yorku okrem Brassarda pomohli aj Ryan McDonagh a J. T. Miller, kým Chris Kreider poistil výhru strelou do prázdnej brány. Henrik Lundqvist urobil 16 zákrokov, Devan Dubnyk opustil duel s 26 zásahmi. Tímy sa už v tejto sezóne nestretnú. Oba vyhrali v dvojzápasovej sérii domáci zápas.

Hviezdy duelu: 1. J. Miller, 2. D. Brassard, 3. R. McDonagh (všetci NYR)

Sharks potvrdili svoju formu na ľade St. Louis

San Jose v prvom vzájomnom súboji so St. Louis v sezóne ukázalo, že na súperovom ľade sa mu v tejto sezóne darí. Zvíťazilo 3:1 a zlepšilo si bilanciu vonku na 17-7-2, ktorá je najlepšia zo všetkých tímov Západnej konferencie. O siedmej výhre z ostatných deviatich duelov na ľade súpera rozhodol v druhej tretine Joe Thornton, ktorý nadviazal na otvárací gól Joonasa Donskoia. Matt Nieto v závere upravil výsledok, Joe Pavelski dvakrát asistoval a Martin Jones predviedol pri deviatom triumfe Sharks v posledných 12 zápasoch (9-1-2) 26 zákrokov. Prekonal ho iba Jay Bouwmeester, ktorý znižoval stav na 1:2 svojím druhým gólom v sezóne a prvým po 36 dueloch. Brian Elliott kryl 29 striel, ale nezabránil tretej prehre Blues v ostatných piatich zápasoch (2-2-1). V každom z nich skórovali len raz.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (SJS), 2. J. Bouwmeester (STL), 3. J. Thornton (SJS)

Giroux so Simmondsom zariadili triumf Flyers v Nashville

Claude Giroux a Wayne Simmonds strelili po dva góly, ku ktorým pridali po asistencii a doviedli Philadelphiu k víťazstvu 6:3 na ľade Nashville, ktoré bolo pre tím tretím v sérii. Víťazný gól vsietil Giroux, Matt Read a Brayden Schenn vybudovali v prvej tretine dvojgólový náskok. Scott Laughton a Jakub Voráček dvakrát asistovali, kým Steve Mason sa prezentoval 37 zákrokmi. Inkasoval z hokejok dvojbodových Shea Webera a Ryana Johansena, ako aj Calleho Järnkroka. Pekka Rinne čelil len 19 strelám Flyers, ktorí v závere druhej tretiny prišli o zraneného útočníka Seana Couturiera. Predators prehrali druhý domáci zápas po sebe a aj druhý vzájomný s Philadelphiou v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux, 2. W. Simmonds (obaja PHI), 3. R. Johansen (NSH)

Klingberg rozhodol v predĺžení o výhre Dallasu v Colorade

Obranca John Klingberg skóroval po pol minúte nadstaveného času a rozhodol o víťazstve Dallasu 4:3 na ľade Colorada. Jason Demers v tretej tretine v presilovej hre vynútil predĺženie, do listiny strelcov sa zapísali aj Aleš Hemský a Jason Spezza, ktorý otváral skóre zápasu. Patrik Nemeth dvakrát asistoval a Antti Niemi pomohol k tretej výhre v sérii 21 zákrokmi. Góly mu strelili Nick Holden a dvojbodoví Blake Comeau s Carlom Söderbergom. Erik Johnson nazbieral dve prihrávky a Calvin Pickard previedol 40 zákrokov, ale ani oni nezabránili druhej domácej prehre Avalanche po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Klingberg (DAL), 2. C. Söderberg, 3. B. Comeau (obaja COL)

Tortorella uspel vo Vancouveri, rozhodol o tom Wennberg

Alex Wennberg sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v tretej sérii a rozhodol o výhre Columbusu 2:1 na ľade Vancouveru. Scott Hartnell v polovici tretej tretiny vyrovnával v presilovej hre stav duelu na 1:1 a Joonas Korpisalo chytil okrem všetkých troch nájazdov súpera aj 37 striel. Jediný gól mu strelil Linden Vey, ktorý otváral skóre zápasu v polovici prvej tretiny tiež v presilovke. Ryan Miller zastavil 27 striel, ale neodvrátil tretiu prehru Canucks v sérii. Blue Jackets vyhrali tretí zápas z posledných štyroch. Radovať sa mohol aj tréner John Tortorella, ktorý zdolal jeho bývalých zverencov.

Hviezdy duelu: 1. L. Vey (VAN), 2. J. Korpisalo (CBJ), 3. R. Miller (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 20/23 (87 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 26:56 0 0 0 0 2 5 1
A. Sekera (EDM) 20:05 1 0 1 +1 0 3 2
T. Tatar (DET) 17:10 0 1 1 -1 2 4 0
T. Jurčo (DET) 10:29 0 0 0 -1 0 0 0
R. Pánik (CHI) 8:01 0 0 0 0 0 0 1
M. Hossa (CHI) 18:30 1 1 2 +2 0 3 0
M. Gáborík (LAK) 14:23 0 0 0 -3 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies