Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Gáborík dvojbodový, Chára asistoval, Halák bol hviezdou zápasu

V dvanástich utorkových zápasoch hralo sedem Slovákov, z ktorých bodovali iba Zdeno Chára a Marián Gáborík vo vzájomnom súboji. Kapitán Bostonu asistoval, útočník Kings zaznamenal gól a prihrávku. Jaroslav Halák ukončil sériu prehier a stal sa prvou hviezdou zápasu.

Gáborík dvoma bodmi pomohol deklasovať Boston, Chára asistoval

Los Angeles odštartovalo sedemzápasový trip v Bostone vo veľkom štýle. Deväť rôznych hráčov skórovalo, pričom spolu vyslali 57 striel. Výsledkom bola vysoká výhra 9:2, ktorá bola pre Kings prvou v TD Garden od 20. novembra 2010. Skóre pritom otvoril Brad Marchand v šiestej minúte v presilovej hre, ktorý strelil svoj 10. gól v ostatných desiatich zápasoch. Asistoval mu naň aj Zdeno Chára. V závere prvej tretiny však otočili skóre Jeff Carter tiež v presilovke a Marián Gáborík, ktorý 16 sekúnd pred koncom vsietil svoj 11. gól v ročníku. Neskôr k nemu pridal desiatu prihrávku pri presilovkovom góle Drewa Doughtyho. Početnú výhodu využil i Luke Schenn, no skóroval aj Andy Andreoff, Dwight King, Trevor Lewis, Dustin Brown a Milan Lucic. Ten si pri svojom prvom návrate do Bostonu pripísal aj asistenciu, rovnako ako Brown, Carter, Doughty a Schenn. Jonathan Quick previedol 35 zákrokov a prekonal ho aj Ty Randell za stavu 1:7. Tuukka Rask inkasoval päťkrát z 32 striel a po polovici duelu ho nahradil Jonas Gustavsson, ktorý kryl 21 zo zvyšných 25 striel. Len jednou ho ohrozil Chára, ktorý bol s časom 21:13 najvyťaženejším hráčom tímu. Okrem 21. asistencie v sezóne zaznamenal aj mínusový bod a bodyček. Gáborík odohral 13 a pol minúty so štyrmi strelami, dvoma bodyčekmi a blokom. Bruins ukončili sériu dvoch výhier, pričom 57 strelám naposledy čelili 18. marca 1965 proti Detroitu. Deväť rôznych strelcov v zápase mali Kings v histórii päťkrát, naposledy 21. januára 1987 proti Pittsburghu (10:5).

Gáboríkov 11. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty, 2. J. Carter, 3. M. Lucic (všetci LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Hálak ukončil sériu prehier ako prvá hviezda zápasu

Jaroslav Halák dal zabudnúť na predošlé tri nevydarené štarty a v zápase proti Columbusu bol opäť spoľahlivý. Zastavil 29 z 31 striel a tri zo štyroch samostatných nájazdov pri výhre 3:2 a stal sa prvou hviezdou duelu. Ten rozhodujúci premenil vo štvrtej sérii Cal Clutterbuck. Pred ním sa presadil aj Frans Nielsen, ktorý asistoval pri presilovkovom góle Andersa Leeho na 2:2 z úvodu tretej tretiny. Premenil už svoj 42. nájazd v kariére, čím sa stal historickým lídrom NHL. Skóre duelu otvoril už po 56 sekundách hry Ryan Strome. Domácim sa podarilo otočiť stav zásluhou dvojbodových Cama Atkinsona a Brandona Dubinského, ale ani skvelý výkon nováčika v bráne im na triumf nestačil. Joonas Korpisalo urobil 44 zákrokov, najviac v kariére. „Takmer v každom zápase som čelil viac ako 30 strelám. Je to zábava a rýchlo sa dostanete do tempa,“ skonštatoval pre AP. V nájazdoch z jeho spoluhráčov uspel iba Alex Wennberg a Blue Jackets tak ukončili sériu dvoch výhier. Islanders, naopak, vyhrali druhý zápas po sebe a aj štvrtý proti Columbusu v sezóne. Bol pritom i útočník Kyle Okposo, ktorý vo svojom 500. dueli v NHL zaznamenal asistenciu.

Halákov skvelý zákrok proti Atkinsonovi:

Hviezdy duelu: 1. J. Halák (NYI), 2. J. Korpisalo (CBJ), 3. C. Clutterbuck (NYI)

Devils si uctili Brodeura a pretrhli šnúru bez víťazstva

Hráči New Jersey si nemohli vybrať lepší deň na ukončenie trojzápasovej série prehier. V predzápasovom ceremoniáli ocenili legendárneho brankára Martina Brodeura a neskôr to oslávili výhrou 2:1 nad Edmontonom. Oba góly pritom strelili v presilových hrách. Skóre duelu otvoril v polovici prvej tretiny Adam Henrique, víťazný gól strelil v tretej tretine Reid Boucher. Obaja si navzájom asistovali a Cory Schneider sa prezentoval 19 zákrokmi. Prekonal ho iba Jordan Eberle, ktorý vyrovnával stav len 66 sekúnd po úvodnom góle. Asistoval mu aj Connor McDavid, ktorý nazbieral sedem bodov (2+5) v štyroch zápasoch po návrate do akcie. Cam Talbot chytil 24 striel, ale nezabránil tretej prehre Oilers v sérii. Andrej Sekera odohral 19 a trištvrte minúty s bilanciou plusový bod, dva bodyčeky a blok.

Hviezdy duelu: 1. R. Boucher, 2. A. Henrique, 3. C. Schneider (všetci NJD)

Chicago prišlo o víťaznú sériu, Jones doviedol k výhre Sharks

Marián Hossa ani Richard Pánik nebodovali, nepodarilo sa to ani ich spoluhráčom a Chicago podľahlo San Jose 0:2. Kľúčom k úspechu hostí bol Martin Jones, ktorý zneškodnil 33 striel pri svojom piatom čistom konte. Spoľahlivý bol aj Corey Crawford, ktorého z 26 striel prekonal len Patrick Marleau. Ten prelomil bezgólový stav i svoje šesťzápasové strelecké suchoty počas presilovky v druhej tretine. Bol to jeho 91. víťazný gól v kariére, pričom len päť hráčov v histórii NHL ich za jeden klub strelilo viac. Joe Thornton pridal v závere tretej tretiny gól do prázdnej brány. V zápase si pripísal aj svoju 935. asistenciu v kariére, čím o jednu prekonal Ala McInnisa na 15. mieste historického poradia. Sharks majú bilanciu 10-2-2 v ostatných 14 zápasoch. Blackhawks priši o trojzápasovú víťaznú sériu. Hossa odohral 18 a štvrť minúty so ziskom mínusového bodu. S piatimi strelami bol najaktívnejším hráčom tímu. Pánik si pripísal tri strely počas necelých 12 minút. Urobil aj dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones (SJS), 2. P. Marleau (SJS), 3. C. Crawford (CHI)

Marinčin sa vrátil do hry, Toronto podľahlo Calgary

Toronto prehralo druhý zápas po sebe, kým Calgary oslávilo druhú výhru v sérii po prvýkrát od úvodu januára. Flames porazili Maple Leafs 4:3 a víťazný gól zaknihoval dvojbodový Dougie Hamitlon. Gól a asistenciu zaznamenal aj Markus Granlund, strelecky sa presadili ešte Mikael Backlund a Michael Ferland, zatiaľ čo Jonas Hiller urobil 33 zákrokov, z toho 12 v tretej tretine. Prekonali ho Peter Holland, Josh Leivo a Jake Gardiner. James Reimer zastavil 18 striel. V zápase sa predstavil aj slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý odohral necelých desať minút, počas ktorých zblokoval jednu streli. Do zostavy sa vrátil vďaka výmene Diona Phaneufa po štvorzápasovej odmlke.

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund (CGY), 2. D. Hamilton (CGY), 3. P. Holland (TOR)

Trojbodoví Smith s Jokinenom zariadili výhru Floridy v Buffale

Florida nepripustila tretiu prehru v sérii a v Buffale zvíťazila 7:4 najmä vďaka dvom trojbodovým hráčom. Reilly Smith strelil dva góly, ktorými otváral i uzatváral skóre duelu, a pridal asistenciu, Jussi Jokinen raz skóroval a dvakrát asistoval. Do listiny strelcov sa z ich spoluhráčov zapísali dvojbodoví Brian Campbell s Alexom Petrovicom, Brandon Pirri (víťazný gól) a Jaromír Jágr. Roberto Luongo odchytal svoj 906. zápas v NHL, čím sa vyrovnal Glennovi Hallovi na šiestom mieste historického poradia. Z 34 striel ho prekonali dvojgólový Sam Reinhart v presilových hrách, Evander Kane a Mike Weber. Ryan O´Reilly dvakrát asistoval. Robin Lehner striedal už v 22. sekunde druhej tretiny po štvrtom inkasovanom góle z 12 striel. Chad Johnson následne zastavil 20 zo zvyšných 22 streleckých pokusov. Petrovic zaznamenal v zápase hetrik Gordieho Howea. Okrem gólu a asistencie sa dokonca trikrát pobil s Kaneom. Naposledy sa dvaja hráči pobili trikrát v dueli ešte 10. januára 2002. Sabres prehrali tretí zápas po sebe. Panthers na ich ľade bodovali v desiatom dueli v sérii od 29. októbra 2011 (8-0-2).

Hviezdy duelu: 1. R. Smith (FLA), 2. S. Reinhart (BUF), 3. J. Jokinen (FLA)

Montreal si predĺžil víťaznú sériu na úkor Tampy Bay

Kým finalista ostatnej sezóny prehral druhý zápas po sebe, donedávna trápiaci sa Montreal akoby chytil druhý dych. Na domácom ľade zdolal Tampu Bay 4:2 a zaznamenal tretie víťazstvo v sérii. Najviac k nemu prispel Tomáš Plekanec, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu. Nemal však prsty vo víťaznom presnom zásahu Devanteho Smith-Pellyho zo záveru druhej tretiny. Dvojbodový Brendan Gallagher otváral skóre duelu a Ben Scrivens vychytal tretiu výhru po sebe. Tentoraz zastavil 37 striel. Prekonali ho iba dvojbodoví Valtteri Filppula a Victor Hedman. Ben Bishop kryl 23 striel, ale Lightning napriek tomu prehrali dva zápasy po sebe po prvý raz od konca novembra. Na dvojzápasovom tripe nezískali ani bod. Canadiens môžu vyhrať štyri duely v sérii prvýkrát od 27. novembra. P. K. Subban asistoval pri víťaznom góle a predĺžil si bodovú sériu na sedem zápasov, jeho najdlhšiu v kariére.

Hviezdy duelu: 1. T. Plekanec, 2. B. Gallagher, 3. A. Galchenyuk (všetci MTL)

Dvojgólový Rakell rozhodol o triumfe Anaheimu nad Flyers

Rickard Rakell odohral svoj druhý dvojgólový zápas v sezóne a výrazne prispel k výhre Anaheimu 4:1 na ľade Philadelphie, ktorá bola pre kalifornský tím siedmou v posledných ôsmich dueloch. Oba góly strelil v prvej tretine, prvý v presilovej hre. Na oba mu prihrával Corey Perry, dve asistencie zaznamenal v zápase aj Ryan Getzlaf. Chris Stewart premenil v druhej tretine trestné strieľanie, z ktorého Flyers naposledy inkasovali 21. februára 2013 od Jonathana Huberdeaua z Floridy. Ako poslednému hráčovi Ducks sa to podarilo Ryanovi Keslerovi 13. októbra 2014 proti Buffalu. Andrew Cogliano v závere upravil výsledok strelou do prázdnej brány a Frederik Andersen predviedol 28 zákrokov. Jediný gól domácich mu strelil Wayne Simmonds za stavu 0:3 v presilovke. Asistoval mu Shayne Gostisbehere, ktorý bodoval už v deviatich dueloch po sebe, jeden za klubovým nováčikovským rekordom. Steve Mason kryl 22 striel, ale neodvrátil tretiu prehru Flyers v sérii.

Hviezdy duelu: 1. R. Rakell, 2. C. Perry (obaja ANA), 3. S. Gostisbehere (PHI)

Johansson doviedol Capitals k výhre nad Predators

Marcus Johansson zaznamenal gól a dve asistencie, aby doviedol Washington k výhre 5:3 nad Nashvillom. Tom Wilson a Justin Williams zaregistrovali po góle a asistencii, Jason Chimera a Alex Ovečkin skórovali a Braden Holtby zneškodnil 23 striel. Capitals vyhrali tretí zápas po sebe, kým Predators po prestávke prehrali tri zápasy zo štyroch. V utorok sa presadili len Filip Forsberg, ktorý strelil dva góly a Roman Josi. Pekka Rinne opustil duel s 18 zákrokmi a inkasoval štyri góly. Ovečkin totiž dal bodku za duelom strelou do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. M. Johansson (WSH), 2. F. Forsberg (NSH), 3. B. Holtby (NSH)

Scheifeleho nájazd rozhodol o výhre Jets nad Blues

Mark Scheifele po prvýkrát v kariére premenil samostatný nájazd a bolo to v rozhodujúcej štvrtej sérii. Winnipeg sa vďaka tomu tešil z výhry 2:1 na ľade St. Louis. V normálnom hracom čase sa presadil Bryan Little, ktorý otvoril skóre v úvodnej minúte druhej tretiny. Stav vyrovnal o zhruba dve minúty neskôr obranca Colton Parayko, ktorý ukončil 20-zápasové strelecké suchoty. Connor Hellebuyck pomohol k štvrtej výhre z ostatných piatich zápasov u súperov 21 zákrokmi, Brian Elliott ich urobil 32.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. B. Elliott (STL), 3. B. Little (WPG)

Klingberg rozhodol o výhre Stars nad Wild

John Klingberg strelil gól v predĺžení a Kari Lehtonen urobil 37 zákrokov, aby vyhral po prvýkrát za viac ako mesiac a doviedol Dallas k výhre 4:3 nad Minnesotou, ktorá prehrala desiatykrát z ostatných jedenástich duelov. Jamie Benn zaznamenal dve prihrávky a pripravil gól aj pre Klingberga. Dve asistencie zaznamenal aj Tyler Seguin, kým Patrick Eaves si pripísal gól a asistenciu. Strelecky sa presadili aj Alex Goligoski a Jason Demers. Erik Haula, Justin Fontaine a Mikko Koivu skórovali z hráčov Wild, zatiaľ čo Thomas Vanek zaregistroval dve asistencie a Darcy Kuemper 26 zákrokov. Jeho tím prestrieľať Stars v tretej tretine 16:4. Klingberg sa stal prvým obrancom v klubovej histórii, ktorý zaň strelil štyri góly v predĺžení.

Hviezdy duelu: 1. J. Klingberg, 2. P. Eaves, 3. K. Lehtonen (všetci DAL)

Horvat doviedol Canucks k výhre nad Avalanche

Bo Horvat zaznamenal gól a asistenciu, Jacob Markström urobil 29 zákrokov a zaznamenal dokonca aj asistenciu, aby pomohli Vancouveru poraziť Colorado pomerom 3:1. Sven Baertschi a Matt Bartkowski strelili zvyšné dva góly, Ben Hutton nazbieral dve asistencie a Canucks ukončili štvorzápasovú sériu prehier. Francois Beauchemin zaznamenal čestný úspech Avalanche a Semion Varlamov opustil stretnutie s 25 zákrokmi. Denverský tím má doma bilanciu 12-13-4. „Obzvlášť doma musíte nájsť spôsob, ako dostávať puk do brány, čo sa nám momentálne príliš nedarí,“ priznal pre AP kapitán Gabriel Landeskog. Jeho tím nevyužil ani jednu z troch presiloviek, pričom minútu a pol hral dokonca v presile o dvoch hráčov.

Hviezdy duelu: 1. B. Horvat, 2. B. Hutton, 3. J. Markström (všetci VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 29/31 (93,5 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 21:13 0 1 1 -1 0 1 1
A. Sekera (EDM) 19:46 0 0 0 +1 0 0 2
R. Pánik (CHI) 11:46 0 0 0 0 0 3 2
M. Marinčin (TOR) 9:54 0 0 0 0 0 0 0
M. Gáborík (LAK) 13:31 1 1 2 0 0 4 2
M. Hossa (CHI) 18:17 0 0 0 0 0 5 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies