Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar s Jurčom oslávili cennú výhru, vyhrali aj Rangers a Canucks

Red Wings, Rangers a Canucks sa tešili z víťazstiev v stredu. Slovenskí útočníci Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo nebodovali. Hrdinami svojich tímov boli brankári, pričom Henrik Lundqvist vychytal čisté konto.

Hviezdy večera:
1. Henrik Lundqvist (NYR): 34/34 (čisté konto)
2. Ryan Miller (VAN): 33/34 (97,1% úspešnosť zákrokov)
3. Petr Mrázek (DET): 22/23 (95,7% úspešnosť zákrokov)

Mrázek doviedol Detroit k výhre nad Ottawou, Slováci nebodovali

Dionov debut v drese Senators
Phaneuf po siedmich sezónach opustil Toronto a v stredu odohral svoj prvý zápas v drese rivala z Ottawy. Absolvoval 21 minút a 42 sekúnd, zaznamenal mínusový bod a urobil dva bodyčeky. Mal pár ťažkých okamihov, ale na trénera Davea Camerona urobil dobrý dojem: „Myslím si, že k nám zapasoval. Hral vo všetkých situáciách a bol veľmi hlučný, čo sa mi na ňom páčilo.“

Tridsaťročný obranca hral v páre s Codym Cecim. S príchodom do nového tímu nemal napriek rivalite medzi Maple Leafs a Senators najmenší problém. „Chalani boli neuveriteľní v tom, ako ma tu privítali,“ dodal pre AP.

Petr Mrázek urobil 22 zákrokov a Detroit porazil Ottawu 3:1, aby si vylepšil bilanciu počas päťzápasového domáceho pobytu na 3-0-0. Red Wings sa posunuli na druhé miesto Atlantickej divízie aj vďaka gólom Dannyho DeKeysera, Henrika Zetterberga a Darrena Helma. DeKeyser však zápas nedohral, pretože ho v tretej tretine zasiahla do pravej nohy strela Diona Phaneufa. Ten pri svojom debute v drese Senators odohral 21 minút a 43 sekúnd, no pripísal si len mínusový bod. Čestný úspech tímu z hlavného mesta Kanady zaznamenal Zack Smith, ktorý zničil Mrázekovi čisté konto v 58. minúte. „Bolo by pekné, ale dôležitejšie je, že sme získali dva cenné body proti tímu, ktorý nás v tabuľke prenasleduje,“ priznal český brankár pre AP. Craig Anderson zastavil 26 z 28 striel, pričom ho raz ohrozil aj Tomáš Jurčo, ktorý odohral necelých deväť minút. Tomáš Tatar absolvoval 11 minút a počas jeho vylúčenia Detroit inkasoval. Obaja si z duelu odniesli po plusovom bode.

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (DET), 2. D. DeKeyser (DET), 3. C. Anderson (OTT)

Článok pokračuje pod reklamou

Lundqvist vynuloval Crosbyho i zvyšok jeho tímu

Henrik Lundqvist zneškodnil 34 striel, aby so svojím tretím čistým kontom v sezóne doviedol Rangers k víťazstvu 3:0 na ľade Pittsburghu. Jeho spoluhráči zneutralizovali vo forme hrajúceho Sidneyho Crosbyho, ktorý nezaznamenal ani jednu strelu po prvýkrát od 31. októbra. Prišiel o sedemzápasovú gólovú a 11-zápasovú bodovú sériu. Späť však k hrdinovi zápasu. Lundqvist, ktorý v kariére vynuloval súperov už 58-krát, dosiahol svoje 366. víťazstvo, čím prekonal rekord Martina Brodeura v počte výhier dosiahnutých v prvých 11 sezónach kariéry. K štvrtému víťazstvu New Yorku v sérii viedli aj góly Kevina Hayesa, Dominca Moorea a Jespera Fasta, ktorý skóroval do prázdnej brány. Marc-Andre Fleury kapituloval dvakrát z 21 striel. Jeho tím nestrelil „jazdcom“ doma ani jeden gól po prvýkrát od 27. februára 1971. Duel nedohral obranca Trevor Daley, ktorý v prvej tretine narazil do brány Rangers.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist, 2. K. Hayes, 3. K. Yandle (všetci NYR)

Miller dokázal, že to proti Coyotes vie

Jake Virtanen a Jannik Hansen, ktorý si so 16. gólom v sezóne vyrovnal osobné maximum, pomohli Vancouveru poraziť Arizonu tesne 2:1 gólmi. Veľkú zásluhu na víťazstve mal však aj brankár Ryan Miller, ktorý potvrdil, že to proti Coyotes vie. Zneškodnil 34 striel a vylepšil si bilanciu proti arizonskému tímu na 9-1. V Glendale vyhral všetkých šesť zápasov. V závere zápasu mu pomohol aj obranca Alex Biega, ktorý zneškodnil šancu Kylea Chipchuru vyrovnať stav na 2:2. Jediný gól Arizony dosiahol Martin Hanzal, zatiaľ čo Louis Domingue urobil 24 zákrokov. Coyotes prehrali piaty zápas po sebe a klesli na 11. miesto v Západnej konferencii. Canucks strácajú dva body na divokú kartu.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (VAN), 2. J. Virtanen (VAN), 3. M. Domi (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 11:02 0 0 0 +1 2 0 2
T. Jurčo (DET) 08:44 0 0 0 +1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies