Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Vo štvrtok bodovali len obrancovia Chára, Marinčin a Sekera

V štyroch z deviatich štvrtkových zápasoch sme sa dočkali slovenského zastúpenia. Do bodovania sa zapísali len obrancovia Chára, Marinčin a Sekera, ktorého tím uspel vďaka koncertu McDavida a jeho formácie. Hetriky zaknihovali Eberle, Ovečkin a Eaves.

Hviezdy večera:
1. Connor McDavid (EDM): 2 góly, 3 asistencie
2. Jordan Eberle (EDM): 3 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
3. Patrick Eaves (DAL): 3 góly (vrátane víťazného)

McDavidov útok zavelil k výhre, Sekera i Marinčin bodovali

Edmonton porazil Toronto 5:2 a ešte predtým, ako prejdeme k hviezdam zápasu, musíme spomenúť Martina Marinčina. Ten sa vo svojom 36. zápase sezóny konečne dočkal bodového zisku, keď prihrával na gól Josha Leiva v prvej tretine. Symbolicky sa tak stalo v prvom zápase na ľade bývalého tímu. Sezónu tak bez bodu neskončí. Asistenciu si pripísal aj obranca Oilers Andrej Sekera, ktorého tím uspel vďaka útoku Connora McDavida. Hviezdny nováčik strelil dva góly a prihrával na tri, ktoré strelil Jordan Eberle. Ten svoj hetrik zavŕšil strelou do prázdnej brány a pridal aj asistenciu. Štyri asistencie nazbieral Benoit Pouliot. Okrem Sekeru a tejto trojice už bodoval len Mark Fayne, ktorý získal jednu asistenciu. Cam Talbot pomohol k ukončeniu trojzápasovej série prehier 34 zákrokmi, zatiaľ čo jeho náprotivok Jonathan Bernier urobil 30 zákrokov. Okrem Leiva, ktorý duel nedohral pre zranenie hornej časti tela, skóroval aj Jake Gardiner. Maple Leafs prehrali aj svoj tretí zápas na aktuálnom tripe. Marinčin odohral necelých 13 minút, dve strávil na trestnej lavici a pripísal si plusový bod a jednu strelu. Sekera odohral 19 a pol minúty s troma strelami a jedným bodyčekom.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. J. Eberle, 3. B. Pouliot (všetci EDM)

Chára pomohol asistenciou k výhre nad Jets

Patrice Bergeron strelil dva góly, Brett Connolly nazbieral tri asistencie a Boston porazil Winnipeg 6:2. Brad Marchand zaznamenal gól a dve asistencie, Loui Eriksson a Jimmy Hayes zaznamenali po góle a asistencii, pričom k piatej výhre „medveďov“ na ľade súpera pomohol gólom aj David Pastrňák a asistenciou Zdeno Chára. Tuukka Rask čelil 36 strelám, z ktorých ho prekonali dvojbodový Bryan Little a Nikolaj Ehlers. V bráne Jets sa vystriedali obaja gólmani. Connor Hellebuyck zastavil osem striel z 11 a Michael Hutchinson následne 25 z 27. Chára zaznamenal dva strelecké pokusy, pričom odohral 22 minút a nazbieral až štyri plusové body. Prezentoval sa aj troma bodyčekmi. Bruins vyhrali tretí zápas z ostatných štyroch a výhrou zareagovali na vysokú prehru 2:9 z predošlého zápasu proti Los Angeles. V dueli sme videli tri bitky a v jednej sa predstavil aj Patrice Bergeron.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. T. Rask (BOS), 3. B. Little (WPG)

Islanders predĺžili víťaznú sériu, Gáborík nebodoval

Súboj slovenských brankárov sa dial akurát na striedačke. Jaroslav Halák i Peter Budaj sledovali z pohodlia lavičky, ako Islanders dokráčali k víťazstvu 5:2 nad Kings. V akcii bol tak ako jediný Slovák Marián Gáborík, ktorý odohral 16 a pol minúty bez bodového zisku. Pripísal si jednu strelu a jeden mínusový bod. Jeho tím prehrával po prvej tretine už o tri góly, keď základy tretieho víťazstva New Yorku po sebe postavili v prvých 14 minútach duelu Johnny Boychuk, Casey Cizikas a Anders Lee. V druhej tretine skóroval aj John Tavares (20. gól v sezóne) a v tretej poistil výhru strelou do prázdnej brány Travis Hamonic. Cizikas a Tavares pridali aj po asistencii. Thomas Greiss zneškodnil 28 striel a puk vyťahoval z brány len po góloch Kylea Clifforda a Milana Lucica. Jhonas Enroth urobil 25 zákrokov. Los Angeles prišlo o trojzápasovú víťaznú sériu na ľadoch súperov. New York si vylepšil bilanciu proti tímom zo západu na 15-4-2.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares, 2. C. Cizikas, 3. J. Boychuk (všetci NYI)

Eavesov hetrik doviedol Stars k výhre nad Blackhawks

Patrick Eaves už v prvej tretine strelil hetrik, aby pomohol Dallasu k výhre 4:2 nad Chicagom. Stars už po prvej tretine viedli o štyri góly, keď sa presadil aj dvojbodový John Klingberg. Tyler Seguin zaznamenal dve asistencie. Vo zvyšnom priebehu zobralo opraty do rúk Chicago, ktoré sa dočkalo gólov až v tretej tretine, v ktorej prestrieľalo Stars 21:2. Kariho Lehtonena však prekonali len Duncan Keith a Patrick Kane. Obom nahrával na gól Jonathan Toews. Texasky tím vyhral vonku štvrtý zápas po sebe a Lehtonen k tomu pomohol 44 zákrokmi. Raz ho ohrozil aj Marián Hossa, ktorý odohral 15 minút a štyri sekundy, urobil tri bodyčeky, zaznamenal mínusový bod a skoro si strelil vlastný gól. Richard Pánik odohral o dve sekundy viac, pripísal si tri strelecké pokusy a urobil dva bodyčeky. V bráne ich tímu sa vystriedali obaja gólmani. Corey Crawford i Scott Darling urobili zhodne 14 zákrokov. Kým Crawford inkasoval v prvej dvadsaťminútovke štyrikrát, Darling od druhej tretiny ani raz. Blackhawks prehrali aj druhý domáci zápas po návrate z tripu. V oboch im chýbal chorý Artem Panarin. Momentálne majú jednodobový náskok pred Dallasom na čele Centrálnej divízie. Stars vyhrali dva z troch vzájomných zápasov v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. P. Eaves (DAL), 2. J. Klingberg (DAL), 3. J. Toews (CHI)

Ovečkinov hetrik priviedol Capitals k výhre nad Wild

Alex Ovečkin strelil tri góly v priebehu druhej tretiny, aby zaknihoval svoj 14. hetrik kariéry a pomohol Washingtonu k výhre 4:3 nad trápiacou sa Minnesotou. Nicklas Bäckström zaznamenal tri asistencie a Jason Chimera pridal poistku do prázdnej brány. Braden Holtby urobil 33 zákrokov a Capitals, ktorí vyhrali piaty zápas po sebe, ako prví dosiahli v tejto sezóne na métu 40 víťazstiev. V dueli sa im však zranil Jevgenij Kuznecov. Charlie Coyle, Ryan Suter a Mikael Granlund skórovali z hráčov Wild, ktorí prehrali 12. zápas z ostatných 13. Zach Parise nazbieral dve asistencie a Devan Dubnyk urobil 29 zákrokov. Minnesota prehrala doma už siedmy zápas po sebe. „Aby to nebolo len frustrujúce, tak je takmer komické, ako sa nám v súčasnosti nedarí,“ lamentoval po zápase tréner Mike Yeo pre AP.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. N. Bäckström (WSH), 3. Z. Parise (MIN)

Umberger ukončil suchoty a nasmeroval Flyers k výhre

R. J. Umberger ukončil 50 zápasov trvajúce gólové suchoty a Wayne Simmonds sa presadil po 20. raz v sezóne, aby pomohli Philadelphii ukončiť trojzápasovú sériu prehier víťazstvom 5:1 nad Buffalom. Brayden Schenn, Michael Raffl a Nick Cousins sa tiež trafili do čierneho a Steve Mason zneškodnil 41 striel. Shayne Gostisbehere zaznamenal asistenciu a bodoval už v 10. zápase po sebe, čím vyrovnal nováčikovský rekord Flyers Mikaela Renberga, ktorý bodoval v desiatich dueloch v sérii v ročníku 1993/94. Čestný úspech Sabres mal na svedomí Jamie McGinn. Robin Lehner urobil 23 zákrokov a jeho tím prehral štvrtý zápas v sérii. Proti Philadelphii prehral prvý z troch duelov v tomto ročníku.

Hviezdy duelu: 1. R. Umberger, 2. M. Raffl, 3. N. Cousins (všetci PHI)

Columbus porazil Anaheim po samostatných nájazdoch

Alexander Wennberg a Cam Atkinson uspeli v samostatných nájazdoch, vďaka čomu Columbus oslávil tretiu výhru z ostatných štyroch zápasov a piatu z ostatných siedmich, keď na domácom ľade porazil pomerom 4:3 Anaheim. Brandon Dubinsky vynútil predĺženie päť minút pred koncom tretej tretiny a pred ním skórovali aj William Karlsson a Brandon Saad. Nick Foligno nazbieral dve asistencie a Joonas Korpisalo zastavil 24 striel. Na príležitostí dvojbodového Davida Perrona, Mikea Santorelliho a Ryana Garbutta bol prikrátky. Frederik Andersen zneškodnil 31 z 34 striel, Ryan Getzlaf zaznamenal dve asistencie. Ducks premárnili dvojgólový náskok a pripísali si len druhú prehru z ostatných deviatich duelov.

Hviezdy duelu: 1. A. Wennberg, 2. B. Dubinsky, 3. N. Foligno (všetci CBJ)

Iginla skóroval dvakrát, Avalanche porazili Senators

Jarome Iginla zaznamenal dva góly a jednu asistenciu, Blake Comeau gól a asistenciu a Colorado porazilo Ottawu 4:3, aby ukončilo štvorzápasovú sériu prehier. Nathan MacKinnon sa tiež tešil z gólu, zatiaľ čo Carl Söderberg a Tyson Barrie zaznamenali po dve asistencie. Semion Varlamov opustil duel s 26 zákrokmi. „Ottawa sa rozbehla a s tým vstupovala do tretej tretiny, takže bolo dôležité, že sme jej odolali,“ poznamenal pre CP Iginla, ktorý v 17. sezóne z 20 dosiahol hranicu 15 gólov. Dokopy ich už má 604. O góly Senators sa postarali Mark Stone, Mike Hoffman a Chris Neil. Dion Phaneuf zaznamenal vo svojom prvom domácom zápase v novom drese dve asistencie a Andrew Hammond urobil 23 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. J. Iginla (COL), 2. B. Comeau (COL), 3. D. Phaneuf (OTT)

Hudlerov nájazd rozhodol o výhre Flames nad Sharks

Posledný štvrtkový zápas rozuzlili až samostatné nájazdy. Vo štvrtej sérii ten víťazný premenil Jiří Hudler, ktorý rozhodol o výhre Calgary 6:5 nad domácim San Jose. Domáci získali bod napriek tomu, že prehrávali 0:2 i 1:4. V tretej tretine sa dokonca ujali aj vedenia, no Kris Russell stav vyrovnal a vynútil nadstavený čas. Okrem neho sa z víťazného mužstva strelecky presadili aj Sam Bennett, Mark Giordano, Sean Monahan a Mikael Backlund. Bennett si pripísal aj dve asistencie, rovnako ako Johnny Gaudreau. Jonas Hiller zastavil všetkých osem striel po tom, čo vystriedal zraneného Karriho Räma. Ten inkasoval päť gólov z 34 striel. Aj z mužstva Sharks sa presadili piati hráči, postupne Tommy Wingels, Logan Couture, Patrick Marleau, Joonas Donskoi a Dylan DeMelo. Couture pridal aj tri asistencie a v predĺžení trafil tyčku. Alex Stalock urobil 17 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. S. Bennett (CGY), 2. L. Couture (SJS), 3. J. Hudler (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 22:08 0 1 1 +4 0 2 3
R. Pánik (CHI) 15:06 0 0 0 0 0 3 2
M. Hossa (CHI) 15:04 0 0 0 -1 0 1 3
A. Sekera (EDM) 19:35 0 1 1 0 0 3 1
M. Marinčin (TOR) 12:47 0 1 1 +1 2 1 0
M. Gáborík (LAK) 16:36 0 0 0 -1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies