Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Gáborík skóroval, Budaj zažil víťazný debut v drese Kings

V siedmich piatkových zápasoch NHL sa predstavili štyria Slováci. Bodoval iba Marián Gáborík, ktorý strelil gól, ale neskôr sa zranil. Peter Budaj štartoval v NHL takmer po dvoch rokoch a tešil sa z výhry.

Hviezdy večera:
1. Anže Kopitar (LAK): 3 góly
2. Shane Doan (ARI): 2 góly, 1 asistencia
3. Marcus Foligno (BUF): 2 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia

Kopitar strelil hetrik a Gáborík tiež skóroval pri víťaznom návrate Budaja do NHL

Brankár Peter Budaj si nemohol želať lepší debut v bráne Kings. Inkasoval síce štyrikrát z 28 striel, ale svoj prvý štart v NHL od 9. apríla 2014 pretavil vo víťazstvo 5:4 na ľade New Yorku Rangers. Rozhodol o ňom Tanner Pearson vo štvrtej minúte predĺženia. Hlavným strojcom úspechu však bol Anže Kopitar, ktorý strelil svoj tretí hetrik v kariére, prvý od marca 2011. Už v 33. sekunde otváral skóre duelu, ktorého stav potom vyrovnával v druhej tretine na 3:3 a presne pol minúty pred koncom tretej na 4:4. Druhý gól Kings v zápase strelil Marián Gáborík v presilovej hre, ale v závere úvodnej tretiny sa zranil po kolízii s Dominicom Mooreom. Stihol odohrať iba tri a pol minúty s dvoma strelami. Milan Lucic, Drew Doughty a Alec Martinez pomohli ukončiť štvorzápasovú víťaznú sériu Rangers dvoma asistenciami. Budaja prekonali Victor Stalberg, Derek Stepan, Mats Zuccarello a Kevin Hayes v presilovke. Poslední traja pridali po asistencii, Antti Raanta urobil pri svojom prvom štarte od 17. januára 29 zákrokov. Kings si zlepšili bilanciu na sedemzápasovom tripe na 2-1-0.

Gáboríkov 12. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. D. Doughty (obaja LAK), 3. M. Zuccarello (NYR)

Článok pokračuje pod reklamou

Comeau zariadil výhru Colorada v Detroite

Ďalším dvom Slovákom v akcii sa už toľko nedarilo. Tomáš Tatar ani Tomáš Jurčo nebodovali a Detroit prehral doma proti Coloradu 2:3 po samostatných nájazdoch. Ten rozhodujúci premenil vo štvrtej sérii Blake Comeau, ktorý skóroval aj v úvode tretej tretiny. Pred ním uspel v nájazdoch aj Nathan MacKinnon, kým v riadnej hracej dobe otváral skóre duelu Matt Duchene v polovici prvej tretiny. Semion Varlamov predviedol 43 zákrokov a chytil aj tri zo štyroch nájazdov, v ktorých ho prekonal iba Pavel Daciuk. Rovnaký hráč vynútil v polovici záverečnej tretiny nadstavený čas. Na 1:1 vyrovnával v druhej tretine Jonathan Ericsson, Justin Abdelkader prihrával na oba góly Red Wings. Petr Mrázek opustil duel s 19 zákrokmi. Tatar v ňom odohral 16 a trištvrte minúty s jednou strelou, troma bodyčekmi a dvoma trestnými minútami. Jurčo urobil počas deväť a pol minúty jeden bodyček. Obaja si pripísal aj po mínusovom bode. Avalanche vyhrali druhý zápas vonku po sebe a ukončili Detroitu trojzápasovú domácu víťaznú sériu.

Comeauov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. B. Comeau (obaja COL), 3. J. Abdelkader (DET)

Foligno pomohol troma bodmi ukončiť Buffalu sériu prehier

Marcus Foligno zaznamenal svoj prvý trojbodový zápis v kariére, keď dvakrát skóroval a raz asistoval pri domácej výhre Buffala 6:4 nad Montrealom. Druhý gól strelil z trestného strieľania a ten bol nakoniec víťazný. Z jeho spoluhráčov sa k nemu na listine strelcov pridali Josh Gorges, David Lewgand a tiež dvojgólový Evander Kane. Sabres prehrávali 0:1, ale potom strelili štyri góly po sebe a rozhodli o ukončení štvorzápasovej série prehier. Ryan O´Reilly dvakrát asistoval a Chad Johnson sa prezentoval 26 zákrokmi. Prekonali iba dvaja hráči, a to dvojgóloví Alex Galchenyuk a Sven Andrighetto. Prvý menovaný využil dve presilové hry v deň svojich 22. narodenín. Práve po jeho faule však Foligno rozhodol zápas. P. K. Subban a David Desharnais nazbierali po dve prihrávky, kým v bráne Canadiens sa vystriedali obaja gólmani. Ben Scrivens inkasoval trikrát z ôsmich striel a v úvode druhej tretiny ho nahradil Mike Condon, ktorý kryl 11 striel. Ich tím prerušil trojzápasovú víťaznú sériu.

Folignovo trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. M. Foligno, 2. E. Kane (obaja BUF), 3. S. Andrighetto (MTL)

Penguins zdolali Hurricanes až po nájazdoch

Kris Letang sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v tretej sérii a rozhodol o triumfe Pittsburghu na ľade Caroliny pomerom 2:1. V druhej tretine zápasu otvoril skóre Phil Kessel, o vyrovnanie sa v tretej časti hry postaral Andrej Nestrašil. Marc-Andre Fleury urobil 29 zákrokov, jeho náprotivok Cam Ward o štyri menej. Penguins vyhrali siedmy zápas z ostatných deviatich. Hurricanes prehrali tretí z posledných štyroch duelov.

Letangov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. M.-A. Fleury (PIT), 2. A. Nestrašil, 3. C. Ward (obaja CAR)

Stamkos doviedol Lightning späť na víťaznú koľaj

Tampa Bay prehrala ostatné dva zápasy, ale na domácom ľade už nedopustila ďalšie zlyhanie. Nad Nashvillom zvíťazila 4:3 po predĺžení, o čom rozhodol v jeho druhej minúte Tyler Johnson. Pri jeho góle asistoval aj kapitán Steven Stamkos, ktorý 27 sekúnd pred koncom tretej tretiny vynútil nadstavený čas gólom v presilovej hre. Gól a asistenciu si pripísal aj Nikita Kučerov, skóroval i J. T. Brown a Victor Hedman nazbieral dve prihrávky. Ben Bishop prispel k deviate domácej výhre Lightning v sérii 27 zákrokmi. Prekonali ho Mike Fisher, James Neal a Filip Forsberg. Roman Josi dvakrát asistoval a Pekka Rinne predviedol pri štvrtej prehre Predators v posledných piatich dueloch 24 zákrokov.

Johnsonov gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. T. Johnson, 2. S. Stamkos (obaja TBL), 3. R. Josi (NSH)

Schwartzovi vyšiel návrat do akcie proti Panthers na výbornú

Jaden Schwartz hral po prvý raz od 20. októbra, po 49 zápasoch, ktoré vynechal pre zranenie členka. Hneď strelil svoj prvý gól v sezóne, pridal asistenciu a prispel k výhre St. Louis 4:3 na ľade Floridy. Tá odštartovala prehrou šesťzápasový domáci pobyt. Derek MacKenzie síce otvoril skóre duelu, ale Blues štyrmi gólmi v sérii otočili výsledok vo svoj prospech. Ten víťazný vsietil Vladimir Tarasenko, ktorý nadviazal na presné zásahy Davida Backesa, Schwartza a Robbyho Fabbriho. Alex Steen upravil skóre, Backes s Tarasenkom pridali ku gólu asistenciu. Colton Parayko ich nazbieral dve a Brian Elliott zastavil pri svojom 13. štarte po sebe 29 striel. Zo zvyšných ho prekonali aj Aaron Ekblad a dvojbodový Jonathan Huberdeau. Jaromír Jágr dvakrát asistoval a s 1842 bodmi sa priblížil k tretiemu miestu historického rebríčka NHL, ktoré drží Gordie Howe. Roberto Luongo nastúpil na svoj 907. zápas v NHL, čím sa dostal na šieste miesto histórie, ale po prvej tretine striedal. Z 13 striel chytil desať, Al Montoya urobil ešte 13 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko, 2. J. Schwartz (obaja STL), 3. J. Huberdeau (FLA)

Doan vytvoril ďalšie dva klubové rekordy pri výhre Arizony

Kapitán Arizony Shane Doan strelil dva góly a asistoval pri tom víťaznom z hokejky Olivera Ekman-Larssona v presilovej hre. Najvýraznejšie tak pomohol Coyotes zdolať doma Calgary 4:1 a ukončiť päťzápasovú sériu prehier. Jeho druhý bod v dueli bol 930. v kariére, čím prekonal klubový rekord Dalea Hawerchuka. Druhý gól v zápase bola zase jeho 123. presilovkovým v NHL, čím tiež stanovil nový rekord organizácie. Prekonal tiež 20-gólovú hranicu po 13. raz v kariére. Viackrát to z aktívnych hráčov dokázali len traja, vrátane Mariána Hossu z Chicaga (14). Presilovku využil z jeho spoluhráčov aj Anthony Duclair. Larsson, ktorý je druhý v NHL v počte víťazných gólov v tejto sezóne (7), nazbieral v zápase aj dve asistencie, rovnako ako Michael Stone. Louisa Domingueho prekonal z 27 striel Flames iba Joe Colborne za stavu 0:3. Jonas Hiller chytil 31 striel, ale nezabránil ukončeniu trojzápasovej víťaznej série.

Larssonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Doan, 2. M. Stone, 3. L. Domingue (všetci ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 24/28 (85,7 %) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 16:46 0 0 0 -1 2 1 3
T. Jurčo (DET) 9:36 0 0 0 -1 0 0 1
M. Gáborík (LAK) 3:31 1 0 1 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies